Boldog √ļj √©vet!

2014-12-31 08:20:45

Bővebben...

√Člesl√°t√°s

2014-12-31 08:13:59

A politik√°ban n√°lam j√°rtasabbak is √≠rt√°k m√°r, de le√≠rom √©n is, mert igaznak tartom. Az idei 3 v√°laszt√°son ‚Äěnem az √∂sszefog√°s bukott meg, hanem annak sz√°nalmasan gyenge imit√°ci√≥ja‚ÄĚ.

Kezdem nagyon ut√°lni, amit szinte naponta l√°tok az √ļn. ellenz√©ki m√©di√°ban. √Člesl√°t√°sukat megfellebbezhetetlennek tart√≥ politol√≥gusok, √ļjs√°g√≠r√≥k az internetad√≥ elleni t√ľntet√©s sikere √≥ta egyre vadabbul hajszolj√°k bele magukat √©s a m√©g r√°juk figyelŇĎket abba az ill√ļzi√≥ba, hogy v√©gre megvan a helyes √ļt.

Bővebben...

Teljes a k√°osz √ļtd√≠j√ľgyben

2014-12-30 20:31:51

B√°r a korm√°nyzati kommunik√°ci√≥ szerint √ļtd√≠j√ľgyben minden rendben zajlik, a Nemzeti √ötd√≠jfizet√©si Szolg√°ltat√≥ c√©g k√∂zlem√©ny√©bŇĎl az der√ľl ki, hogy a janu√°r t√ľrelmi idŇĎ lesz, felt√©ve, hogy az aut√≥sok ut√≥lag megv√°ltj√°k a matric√°t. Amit az√©rt nem tehetnek meg √©v elej√©tŇĎl, mert rendelet hi√°ny√°ban senki nem tudja, melyik √ļt√©rt is kellene fizetni.

Bővebben...

A IV. vil√°gh√°bor√ļt vizion√°l√≥ K√∂v√©r L√°szl√≥ nem ŇĎr√ľlt meg, csak nagyon f√©l L√°z√°rt√≥l

2014-12-29 16:41:56

Tegnapi ‚Äď Magyar H√≠rlapnak adott ‚Äď interj√ļja ut√°n okkal agg√≥dhatn√°nk egyik legfŇĎbb k√∂zjogi m√©lt√≥s√°gunk eg√©szs√©gi √°llapot√°√©rt, de nem kell. K√∂v√©r nem bolondult meg, csak majr√©zik.¬†K√∂v√©r L√°szl√≥, a magyar parlament eln√∂ke p√°rtja t√©nyleges vezetŇĎinek p√©ld√°j√°t k√∂vetve tegnapi sajt√≥nyilatkozat√°ban j√≥l nekiment Amerik√°nak. Hogy az a cudar Amerika √≠gy meg √ļgy. Nyilv√°nval√≥an az√©rt j√°rt el ekk√©ppen, mert p√°rtj√°ban ezzel m√©rik a k√°derek magyars√°gteljes√≠tm√©ny√©t.

Bővebben...

Megyesi Gusztáv: Beszélt a pápa

2014-12-28 12:37:14

A kar√°csonyi √ľnnepek sz√°munkra legfontosabb nemzetk√∂zi h√≠re az volt, hogy T√∂r√∂korsz√°gban ŇĎrizetbe vettek egy 16 √©ves k√∂z√©piskol√°s fiatalembert, aki egy megeml√©kez√©sen korrupci√≥val v√°dolta Erdogan eln√∂k√∂t; ak√°r n√©gy √©vet is kaphat. Erdogan eln√∂k a bar√°tunk, az √°ltala vezetett T√∂r√∂korsz√°gra pedig mint minta√°llamra tekint√ľnk, erŇĎsen rem√©lve, hogy m√°r nem kell sok hozz√°, √©s mi is hasonl√≥ minta√°llam lesz√ľnk.

Bővebben...

Boldog Kar√°csonyt!

2014-12-24 15:37:02

Boldog √©s b√©k√©s Kar√°csonyi √ľnnepeket k√≠v√°nok minden kedves olvas√≥mnak!¬† Katanics S√°ndor

Bővebben...

Politikai kiskáté rászorulóknak

2014-12-24 15:31:54

L√©pten-nyomon olvasom, hallom, ahogyan politikusok, de fŇĎleg elemzŇĎk, √ļjs√°g√≠r√≥k mintegy r√°csod√°lkoznak, hogy hirtelen milyen rosszul kommunik√°l a Fidesz. ‚ÄěMeg vannak zavarodva‚ÄĚ, mondj√°k. ‚ÄěElvesztett√©k a val√≥s√°g√©rz√©k√ľket √©s √∂ssze-vissza besz√©lnek.‚ÄĚ Eg√©szen m√°sr√≥l van sz√≥. Akik √≠gy gondolj√°k, felcser√©lik a kommunik√°ci√≥ √©rt√©kel√©s√©t, a kommunik√°ci√≥ el√©rt hat√°s√°nak √©rt√©kel√©s√©vel. A Fidesznek nem a realit√°sokhoz val√≥ viszonya v√°ltozott meg, a Fidesz pontosan √ļgy kommunik√°l, mint eddig, csak ez most m√°r l√°tv√°nyosan nem mŇĪk√∂dik.

Bővebben...

√Ėsszement a Fidesz mell√©nye

2014-12-22 18:56:52

Mi√≥ta a k√∂zhangulat a Fidesz ellen fordult, a p√°rt √∂nkorm√°nyzati politikusai bar√°ts√°gosabb √ľzemm√≥dra v√°ltottak ‚Äď √°ll√≠tj√°k az ellenz√©ki politikusok, akik szerint a fideszes k√©pviselŇĎk a helyhat√≥s√°gokban √ļjabban nagyobb egy√ľttmŇĪk√∂d√©si k√©szs√©get tan√ļs√≠tanak: m√©g az is elŇĎfordul, hogy hajland√≥ak megszavazni ellenz√©ki ind√≠tv√°nyokat.¬†Az ok egy√©rtelmŇĪ: a korm√°nyz√≥ p√°rt n√©pszerŇĪs√©gveszt√©se.

Bővebben...

Lakner Zolt√°n: Pattog a zom√°nc

2014-12-21 15:39:17

‚ÄěNem helyeslem ezt a modern m√°ni√°t, hogy a rossz emberekbŇĎl egy perc alatt j√≥ embert csin√°ljunk‚ÄĚ ‚Äď √≠rta egykor Oscar Wilde. Az ‚Äěuriz√°l√°st‚ÄĚ kifog√°sol√≥ Pokorni Zolt√°n nyilv√°n v√°llal valamekkora kock√°zatot botr√°nyokba keveredett p√°rtt√°rsai b√≠r√°lat√°val. Neh√©z azonban elk√©pzelni, hogy csak most szembes√ľlt volna azzal, mi folyik k√∂r√ľl√∂tte.

Bővebben...

Megyesi Gusztáv: Zéró tolera

2014-12-20 17:02:05

Lebukott egy ad√≥hivatali revizor. Amint arr√≥l a Blikk besz√°molt, egy v√°llalkoz√≥ f√∂lvette, amint a NAV munkat√°rsnŇĎje t√∂bb sz√°zezer forint√©rt tetemes ad√≥h√°tral√©kot lett volna hajland√≥ elt√ľntetni, majd a h√∂lgy t√°voz√°sa ut√°n m√©g azon meleg√©ben a nemzeti v√©delmi szolg√°lathoz, onn√©t az √ľgy√©szs√©gre rohant. Mindk√©t helyrŇĎl kir√ļgt√°k, v√©g√ľl a ker√ľleti rendŇĎrkapit√°nys√°gon siker√ľlt f√∂ljelent√©st tennie.

Bővebben...

J√∂vŇĎre ezrekkel kevesebbet vihetnek haza a pedag√≥gusok

2014-12-19 19:32:36

2015-ben havi 3000-6000 forinttal kevesebb p√©nzt kapnak k√©zhez a pedag√≥gusok a j√∂vŇĎ √©vi k√∂lts√©gvet√©s elfogad√°sa ut√°n. 2015-tŇĎl nem a minim√°lb√©rhez, hanem a vet√≠t√©si alaphoz k√∂tik a pedag√≥gusok illetm√©nyalapj√°t. Febru√°rt√≥l havi 3-6 ezer forinttal kevesebbet vihetnek haza a pedag√≥gusok, miut√°n a parlament megszavazta a 2015-√∂s k√∂lts√©gvet√©st, √©s elv√°lasztotta a tan√°rok, tan√≠t√≥k √©s √≥vodapedag√≥gusok b√©rt√°bl√°j√°t a mindenkori minim√°lb√©rtŇĎl.

Bővebben...

Az Emmi feljelent√©st tett az √Ėveges program miatt

2014-12-18 20:22:26

Az √Ėveges program keret√©ben tapasztalt jogszerŇĪtlen forr√°sfelhaszn√°l√°s miatt az Emberi ErŇĎforr√°sok Miniszt√©riuma (Emmi) h√©tfŇĎn feljelent√©st tett ismeretlen tettes ellen az V. ker√ľleti kapit√°nys√°gon, az uni√≥s forr√°sokkal val√≥ vissza√©l√©sek bŇĪncselekm√©ny√©nek gyan√ļj√°val - jelentette be Csepreghy N√°ndor, a Minisztereln√∂ks√©g fejleszt√©spolitikai kommunik√°ci√≥√©rt felelŇĎs helyettes √°llamtitk√°ra az MTI besz√°mol√≥ja szerint.

Bővebben...

Itt a recept, hogyan nyerték a milliókat

2014-12-17 17:59:51

Egy vid√©ki fideszes politikus el√°rulta okoss√°gokban kev√©sb√© t√°j√©kozott fideszes t√°rs√°nak, mi zajlik az uni√≥s p√°ly√°zatok k√∂r√ľl: jelentkezik egy c√©g, hogy megnyeri a p√©nzt, de cser√©be egy sor jogc√≠men ŇĎ is kiveszi belŇĎle a r√©sz√©t. Ha nem tetszik az aj√°nlat, megy tov√°bb egy m√°sik √∂nkorm√°nyzathoz. A kiokos√≠tott fideszes ‚Äď aki idŇĎ k√∂zben √°tp√°rtolt az ellenz√©khez ‚Äď akkor nem akarta elhinni, hogy √≠gy mŇĪk√∂dik a rendszer, mostanra azonban neki is √∂ssze√°llt a k√©p.

Bővebben...

Tegnap Orbán még a fogával tépte, ma elárverezik

2014-12-16 18:01:24

T√≠zezer forint a kiki√°lt√°si √°ra annak a csokipap√≠rnak, amelyet a fog√°val t√©pett fel Orb√°n Viktor h√©tfŇĎn a parlamentben. A korm√°nyfŇĎ Semj√©n Zsolt minisztereln√∂k-helyettessel ette meg az √©dess√©get, amit az √°ll√°sukat f√©ltŇĎ doh√°nyipari dolgoz√≥k k√ľldtek a k√©pviselŇĎknek. A csokipap√≠r ottmaradt a minisztereln√∂ki asztalon, √©s egy LMP-s k√©pviselŇĎ dobta fel a Vater√°ra.¬†Csokizott egyet a minisztereln√∂k h√©tfŇĎn a parlamentben a korm√°nyfŇĎ-helyettessel.

Bővebben...

A korm√°ny megint szembemegy a vil√°ggal

2014-12-15 20:15:40

A korm√°ny j√≥t√©tem√©nyk√©nt tekint a tervezett vas√°rnapi boltbez√°r√°sokra, a v√°s√°rl√≥k m√°shogy gondolj√°k. H√©tv√©g√©n a bev√°s√°rl√≥k√∂zpontokban t√∂bbeket megk√©rdezt√ľnk, √°ltal√°nos v√©leked√©s az volt, hogy mindenki akkor v√°s√°rol, amikor akar meg amikor tud, nem k√©ne ebbe belesz√≥lni. Szombaton √©s vas√°rnap v√©gezt√ľk alkalmi ‚Äěfelm√©r√©s√ľnket‚ÄĚ, elŇĎbb a budakeszi Tesco √©s M√ľller, k√©sŇĎbb a buda√∂rsi Ikea √©s Auchan √°ruh√°z parkol√≥j√°ban besz√©lgett√ľnk a v√°s√°rl√≥kkal.

Bővebben...

A dölyfös pedagógusok tábora

2014-12-14 19:41:58

Vajon azok a pedag√≥gusok, akik az oktat√°si ellenforradalom kezdete √≥ta megtartott j√≥ n√©h√°ny megmozdul√°sra nem tudtak, nem mertek nem akartak elmenni, felfedezt√©k-e m√°r a Parlament honlapj√°n azokat a t√∂rv√©nyjavaslatokat, amelyeket szeretett korm√°nyuk ny√ļjtott be, szok√°sa szerint az √©rintettekkel t√∂rt√©nŇĎ elŇĎzetes szakmai egyeztet√©s n√©lk√ľl, a k√∂znevel√©s rendszere √©s a pedag√≥gusok helyzet√©nek v√©gleges form√°ba √∂nt√©se c√©lj√°b√≥l.

Bővebben...

Tölgyessy: Ha megbillen a hatalom, akkor ismét rendszerváltás jöhet

2014-12-13 16:32:31

T√∂lgyessy P√©ter az Orb√°n-korm√°ny hatalomtechnik√°j√°t √©s politik√°j√°nak k√∂vetkezm√©nyeit vette v√©gig leg√ļjabb elemz√©s√©ben, ami a T√°rki T√°rsadalmi Riport c√≠mŇĪ kiadv√°ny√°ban jelent meg.‚ÄěOrb√°n Viktor nem hatalommegoszt√°sra √©s auton√≥m √°llampolg√°ri cselekv√©sre alapozza rendszer√©t, hanem az eg√©sz magyar t√°rsadalmat hat√°rozottan k√©zben tart√≥ hierarchikus fŇĎkutya-alkutya mechanizmusokra‚ÄĚ ‚Äď √≠rta T√∂lgyessy P√©ter a T√°rki T√°rsadalmi Riport leg√ļjabb sz√°m√°ban.

Bővebben...

Megbukott a rezsicsökkentés!

2014-12-12 18:50:39

A korm√°ny populista int√©zked√©sei miatt, m√°ra hatalmas ad√≥ss√°got halmozott fel √©s mŇĪk√∂d√©sk√©ptelenn√© v√°lt az √°llami √©s az √∂nkorm√°nyzati tulajdonban l√©vŇĎ c√©gek t√∂bbs√©ge. Ezzel teljesen ellehetetlen√≠tve az √∂nkorm√°nyzatok gazd√°lkod√°s√°t.¬†M√°ra az √∂nkorm√°nyzati v√°llalatok ad√≥ss√°ga t√∂bb mint 1000 milli√°rd forint, mik√∂zben a teljes √∂nkorm√°nyzati rendszer mŇĪk√∂dtet√©s√©re 781 milli√°rd forint jut. Ezt maga Pint√©r S√°ndor is elismerte egy mai szemin√°riumon.

Bővebben...

Sírjak, vagy nevessek?

2014-12-11 19:50:09

Magam adom k√∂zre ezt a k√©pet, mielŇĎtt valaki ‚Äěkit√ļrja‚ÄĚ az internetrŇĎl √©s arra a k√∂vetkeztet√©sre jut, hogy N√©medi Lajos legink√°bb Gyurcs√°ny Ferenc p√°rtj√°hoz, a Demokratikus Koal√≠ci√≥hoz √°ll k√∂zel. Rem√©lem, N√©medit nem tartj√°k a bizalmasomnak puszt√°n az√©rt, mert k√©sz√ľlt r√≥lunk olyan k√©p, ahol k√∂z√∂sen mutatkozunk. SŇĎt! Sajt√≥t√°j√©koztat√≥t tartottunk k√∂z√∂sen!

Bővebben...

Ekkorát párt még nem bukott, mint a Fidesz

2014-12-10 19:22:37

Majdnem egymilli√≥ szavaz√≥t vesztettek a kitilt√°si √ľgy kirobban√°sa √©s a netad√≥ bedob√°sa √≥ta; Orb√°n √©s a t√∂bbi vezetŇĎ politikus n√©pszerŇĪs√©ge is zuhant, az MSZP √©s a Jobbik erŇĎs√∂dtek.

√öjabb felm√©r√©s igazolja a Fidesz dr√°mai n√©pszerŇĪs√©gveszt√©s√©t. Ez√ļttal a Medi√°n mutatta ki ‚Äď a HVG megb√≠z√°s√°b√≥l k√©sz√≠tett kutat√°s√°val: egy√©rtelmŇĪen megrend√ľlt a Fideszbe √©s politikusokba vetett bizalom az elm√ļlt hetekben.

Bővebben...

A hallgat√°s √ľzenete

2014-12-09 19:22:37

H√©tfŇĎn z√°poroztak Orb√°n Viktorra az azonnali k√©rd√©sek az Orsz√°ggyŇĪl√©sben. B√°r√°ndy Gergely (MSZP) a Vida-√ľgyrŇĎl k√©rdezte. √ćme (a t√©v√©k√∂zvet√≠t√©sbŇĎl h√°zilag lejegyezve):

B√°r√°ndy Gergely: ‚ÄěKi meri-e jelenteni, hogy a magyar korm√°nynak √©s hat√≥s√°goknak nincs tudom√°sa arr√≥l, hogy milyen √ľgyek miatt tiltott√°k ki a NAV eln√∂k√©t az Egyes√ľlt √Āllamokb√≥l, illetve hogy azokr√≥l a korrupci√≥s cselekm√©nyekrŇĎl, amelyekrŇĎl az amerikai √ľgyvivŇĎ besz√©l, szint√©n nincsen tudom√°sa a magyar korm√°nynak?‚ÄĚ

Bővebben...

Goodfriend v√°laszolt Orb√°nnak

2014-12-08 19:20:06

A magyar minisztereln√∂k f√©rfiass√°gm√©reget√©st csin√°lt a kitilt√°si botr√°nyb√≥l, az amerikai √ľgyvivŇĎ szerint viszont megvan annak a jogi √ļtja, amit el akar √©rni.Orb√°n Viktor h√©tfŇĎn a Parlamentben arr√≥l besz√©lt, hogy Andr√© Goodfriend amerikai √ľgyvivŇĎ megv√°dolt egy magyar k√∂ztisztviselŇĎt szem√©lyes korrupci√≥val, ebben a helyzetben viszont ‚Äěnem teheti meg, hogy elb√ļjik a szem√©lyes diplom√°ciai v√©delme m√∂g√©‚ÄĚ.

Bővebben...

M√°r h√©tfŇĎn t√°rgyal a drogtesztes √∂tletrŇĎl a Fidesz-frakci√≥

2014-12-07 18:12:13

A Fidesz-frakci√≥ h√©tfŇĎi √ľl√©s√©n foglalkozik Kocsis M√°t√© (Fidesz-KDNP) VIII. ker√ľleti polg√°rmester javaslat√°val, amely √©venk√©nt k√∂telezŇĎ drogtesztet √≠rna elŇĎ a 12-18 √©v k√∂z√∂ttieknek, a v√°lasztott politikusoknak √©s az √ļjs√°g√≠r√≥knak. ErrŇĎl Tuzson Bence, a frakci√≥ sz√≥vivŇĎje sz√°molt be szombaton.

Bővebben...

Nagyon bes√ľlt a fideszes rezsi√°gy√ļ

2014-12-06 19:59:59

F√≥nagy J√°nos √°llamtitk√°r az EU statisztikai hivatal√°ra hivatkozva k√∂z√∂lte: Eur√≥p√°ban n√°lunk a m√°sodik legolcs√≥bb a lakoss√°gi energia. Az Eurostat adatai kor√°ntsem errŇĎl tan√ļskodnak.A rezsics√∂kkent√©s eredm√©nyek√©nt a h√°ztart√°si fogyaszt√°si kateg√≥ri√°ban eur√≥ban sz√°molva a magyar csal√°dok fizetik a m√°sodik legkevesebbet a g√°z√©rt √©s az √°ram√©rt Eur√≥p√°ban ‚Äď id√©zte szerd√°n az MTI az Eurostatra hivatkoz√≥ F√≥nagy J√°nost, a Nemzeti Fejleszt√©si Miniszt√©rium (NFM) √°llamtitk√°r√°t.

Bővebben...

Na, mit kutat a Miniszterelnökség közvélemény-kutatója?

2014-12-05 20:51:00

Persze, hogy Gyurcs√°ny Ferenc √©s Andre Goodfriend meg√≠t√©l√©s√©t. Az ugyan m√©g a korm√°nyzati megb√≠z√°ssal is rendelkezŇĎ K√≥d Piac- √©s K√∂zv√©lem√©nykutat√≥ Int√©zet kutat√°sban sem elhanyagolhat√≥ k√©rd√©s, hogy az emberek hogyan v√©lekednek Orb√°n Viktor minisztereln√∂k tev√©kenys√©g√©rŇĎl, de a nemr√©g indult sz√©les k√∂rŇĪ telefonos vizsg√°lat legal√°bb akkora fontoss√°got tulajdon√≠t annak, hogy mit gondolnak az ‚ÄěellenfelekrŇĎl‚ÄĚ.

Bővebben...

L√°z√°r a doh√°nyboltokat is bez√°ratn√° vas√°rnap

2014-12-04 20:14:01

L√°z√°r J√°nos bez√°ratn√° a trafikokat vas√°rnap, p√°rtt√°rsa, Szatm√°ry Krist√≥f viszont enyh√≠tene a szab√°lyokon. √ćgy p√©ld√°ul nyitva lehetn√©nek a boltok a vil√°g√∂r√∂ks√©gi ter√ľleteken.

K√©t korm√°nyp√°rti m√≥dos√≠t√≥ javaslatot ny√ļjtottak be cs√ľt√∂rt√∂k√∂n a¬†boltok vas√°rnapi z√°rvatart√°s√°r√≥l sz√≥l√≥ t√∂rv√©nyjavaslathoz.

Bővebben...

√ďri√°si diplom√°ciai botr√°ny Orb√°n leneofasiszt√°z√°sa miatt

2014-12-03 18:28:05

A kitilt√°si √ľggyel fel√©rŇĎ botr√°ny t√∂rhet ki, miut√°n John McCain befoly√°sos republik√°nus szen√°tor, volt eln√∂kjel√∂lt neofasiszta dikt√°tornak nevezte Orb√°n Viktort. Az amerikai √ľgyvivŇĎt, Andr√© Goodfriendet m√°ris bek√©rett√©k a magyar k√ľl√ľgyminiszt√©riumba. Az egyik legkem√©nyebb konzervat√≠v politikus bed√∂ntheti a magyar korm√°ny √°ltal fabrik√°lt magyar√°zatot, miszerint csup√°n az amerikai baloldal akarja megbuktatni Orb√°nt.

Bővebben...

Lenkovics, a megfelelŇĎ ember

2014-12-02 19:46:54

Minden k√ľl√∂n√∂sebb visszhang n√©lk√ľl v√°lasztotta meg a parlament h√©tfŇĎn Magyarorsz√°g negyedik legfŇĎbb k√∂zjogi m√©lt√≥s√°g√°t. Legfeljebb az ellenz√©ki p√°rtok tiltakoztak, hogy a Fidesz az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g √©l√©re olyan embert √°ll√≠t, aki maga is tev√©kenyen vett r√©szt a jog√°llamis√°g lebont√°s√°ban. ErrŇĎl Lenkovics Barnab√°snak ‚Äěpap√≠rja‚ÄĚ van, hiszen nem egy konkr√©t √ľgyben a strasbourgi emberi jogi b√≠r√≥s√°g√©val ellent√©tes √°ll√°spontot k√©pviselt.

Bővebben...

Elegem van a l√ļzer Orb√°nb√≥l

2014-12-01 17:34:02

Szeg√©ny Cseh Tam√°s utols√≥ interj√ļj√°ban mondott egy meglepŇĎt, hogy ŇĎ nem fideszes, hanem Orb√°nista. Azt hiszem voltunk m√©g √≠gy p√°rsz√°zezren. Szerett√ľk Viktort, mert s√ľt√∂tt belŇĎle a tehets√©g, elsŇĎ korm√°nyz√°sa alatt fejlŇĎd√∂tt a polg√°ri Magyarorsz√°g. A 2002-es veres√©get m√©lt√°nytalannak √©rezt√ľk, √©s alig v√°rtuk, hogy visszat√©rjen rendbe tenni azt az ist√°ll√≥t, amiv√© a komcsik z√ľllesztett√©k az orsz√°got.

Bővebben...

Bauer Tamás: A rabló és áldozata

2014-11-30 18:48:57

Orb√°n el akarja venni a mag√°nnyugd√≠jp√©nzt√°rakban maradtak 200 milli√°rd forintnyi megtakar√≠t√°s√°t. Csoda lenne, ha √©ppen ezt nem akarn√°.Az emberei arra hivatkoznak, hogy meg kell v√©deni a mag√°np√©nzt√°ri tagok nyugd√≠j√°t. Mert hogy a mag√°np√©nzt√°rak tagjainak t√∂bbs√©ge nem fizet tagd√≠jat, √©s f√©lŇĎ, hogy √≠gy a p√©nzt√°rak fel√©lik a tagok megtakar√≠t√°s√°t, vagyis nem lesz mibŇĎl fizetni a nyugd√≠jukat, ha majd nyugd√≠jba mennek.

Bővebben...

F√©lnek az RTL Klubn√°l, kiszor√≠tja ŇĎket a Fidesz t√∂bb sz√°zezer t√©v√©rŇĎl

2014-11-29 17:21:54

EltŇĪnhetnek el az ingyen foghat√≥ kereskedelmi csatorn√°k, k√∂zt√ľk az RTL Klub is 350 ezer csal√°d t√©v√©j√©rŇĎl egy √ļjabb fideszes t√∂rv√©nym√≥dos√≠t√°s miatt - hangzott el az RTL Klub p√©ntek esti H√≠rad√≥j√°ban. Kolosi P√©ter programigazgat√≥ a sajt√≥szabads√°g ism√©telt korl√°toz√°s√°t√≥l tart. A Fidesz viszont √°ll√≠tja, a tervezett m√≥dos√≠t√°s nem √©rinten√© h√°tr√°nyosan a kereskedelmi t√©v√©ket.

Bővebben...

Mit kell most tenn√ľnk Veszpr√©mben?

2014-11-28 05:55:08

Kedves Bar√°taim! Az elm√ļlt napokban nagyon sokan √©rdeklŇĎdtetek, tervezem-e az indul√°st az idŇĎk√∂zi orsz√°ggyŇĪl√©si v√°laszt√°son. Sokan kifejezetten b√°tor√≠tottatok, √©s arra sz√≥l√≠tottatok fel, harcoljak az indul√°s√©rt, harcoljak az√©rt, hogy a jel√∂l√©s jog√°val rendelkezŇĎ MSZP is t√°mogasson engem.

Bővebben...

A tan√°r megbukott

2014-11-27 19:40:55

A modern vil√°gban, parlament√°ris rendszerekben a politikai alternat√≠v√°kat p√°rtok jelen√≠tik meg. A v√°laszt√°sok arr√≥l sz√≥lnak, hogy melyik politikai ir√°ny k√©pviselŇĎire b√≠zza a polg√°rok t√∂bbs√©ge a j√∂vŇĎt. Eszerint szavaz, nem szem√©lyekre, hanem politik√°kra. A korm√°nyt azok alak√≠tj√°k meg, akiknek t√∂bbs√©g√ľk van a parlamentben, mert az √°ltaluk k√©pviselt politikai ir√°nyt t√°mogatj√°k t√∂bben.

Bővebben...

Egy brit szaklap szerint Navracsics egyenesen sz√©lsŇĎjobboldali

2014-11-26 19:01:37

The Art Newspaper c√≠mŇĪ brit kultur√°lis-mŇĪv√©szeti szaklap online v√°ltozat√°ban jelent meg Gareth Harris √≠r√°sa: √öjabb tiltakoz√°sok a¬† sz√©lsŇĎjobboldali eur√≥pai kultur√°lis biztos ellen. Navracsics Tibor Orb√°n Viktor vitatott magyar korm√°ny√°ban volt k√ľl√ľgyminiszter. T√∂bb civil szervezet azt mondja, tov√°bbra is k√∂vetelni fogja Navracsics Tibor, az EU oktat√°si, kultur√°lis, ifj√ļs√°gi √©s sport√ľgyekben illet√©kes, √ļjonnan kinevezett biztos√°nak lev√°lt√°s√°t. Navracsics elŇĎzŇĎleg Magyarorsz√°g k√ľlgazdas√°gi √©s k√ľl√ľgyminisztere volt Orb√°n Viktor, az orsz√°g vitatott minisztereln√∂ke alatt.

Bővebben...

Fellélegeztem!

2014-11-25 20:51:40

Az elŇĎzŇĎ percekben √ļjra r√°j√∂ttem arra, √≥ri√°si hib√°t k√∂vetn√©k el, ha parlamenti k√©pviselŇĎv√© v√°ln√©k a puszta v√©letleneknek k√∂sz√∂nhetŇĎen √ļjra. MielŇĎtt megmagyar√°zn√°m, mi d√∂bbentett r√° ism√©t erre a felismer√©sre, hadd osszam meg mindenkivel, akit √©rdekel, m√°r voltam k√©pviselŇĎ a Tisztelt H√°zban. Voltam √©s nem √©reztem ott igaz√°n j√≥l magam. List√°r√≥l ker√ľltem be, meggyŇĎzŇĎd√©sem szerint a v√©letleneknek k√∂sz√∂nhetŇĎen. A t√°mogat√≥ szervezetem, az MSZP sem igaz√°n kalkul√°lt vele.

Bővebben...

Andor Mih√°ly: Mikor bukik az Orb√°n-rendszer?

2014-11-25 19:40:03

M√°sf√©l √©vvel ezelŇĎtt ezt √≠rtam a Galamuson: ‚Äěa rendszer elutas√≠t√°s√°nak (nevezhetj√ľk ut√°latnak vagy gyŇĪl√∂letnek is) el kell √©rnie egy kritikus t√∂meget. Ebben az esetben ugyanis h√≠vei m√°r √ļgy √©rezhetik magukat, mint a megsz√°ll√≥k egy idegen orsz√°gban, ahol minden s√∂t√©t zugb√≥l az ellen√°ll√≥k goly√≥ja leselkedik r√°juk. Egy ilyen k√∂zhangulatban m√°r saj√°t katon√°inak is egyre v√°llalhatatlanabb√° v√°lik a vez√©r melletti kitart√°s, √©s megindul a t√∂meges dezert√°l√°s. A t√∂rt√©nelemben sok p√©lda volt erre. A k√©rd√©s teh√°t √ļgy mer√ľl f√∂l, hogy mikor √©s mitŇĎl √©ri el a rendszer elutas√≠totts√°ga a kritikus t√∂meget. Bevallom, fogalmam sincs.‚ÄĚ

Bővebben...

Orbánék hálátlanul zabálták a milliárdokat

2014-11-24 19:53:31

Sorban kerest√©k a Fidesz kegy√©t a nagy kereskedelmi l√°ncok az elsŇĎ ipar√°gi sokkot okoz√≥ 2010-es k√ľl√∂nad√≥k ut√°n. Ennek a folyamatnak a m√©rlege katasztrof√°lis. M√°ra kider√ľlt, ablakon kidobott p√©nz volt a korm√°nyp√°rti holdudvarra elk√∂lt√∂tt sok milli√°rd forint. Nem j√∂tt l√©tre a rem√©lt kiegyens√ļlyozott kapcsolat. A jutalom pedig a piacveszt√©s lehet a legnagyobb l√°ncoknak.√Člet√ľk legrosszabb befektet√©sek√©nt fogj√°k elk√∂nyvelni a Magyarorsz√°gon mŇĪk√∂dŇĎ hipermarketek √©s diszkontl√°ncok vezetŇĎi a 2010 √©s 2014 k√∂z√∂tt a Fidesz-k√∂zeli c√©geknek, int√©zm√©nyeknek tanulm√°nyokra, rekl√°mra kiadott √∂sszegeket.

Bővebben...

Vérszemet kapott a maffia

2014-11-23 06:45:07

Most, hogy m√°r egyre kevesebb a lopnival√≥, a maffia k√©nytelen r√°menni a kisebb p√©nzekre is. Mennyivel derŇĪsebb volt az √©g, amikor m√©g t√∂bb milli√≥ ember 3000 milli√°rdnyi¬† mag√°nmegtakar√≠t√°s√°t lehetett ellopni, mint most, amikor m√°r rongyos 200 milli√°rd√©rt is le kell hajolni. A sanyar√ļ jelent csak az √©des√≠ti meg, hogy m√°r nem kell adni a l√°tszatra sem.

Bővebben...

Elhallgatta a KSH a szegénységi adatokat?

2014-11-21 18:40:54

Cs√ľt√∂rt√∂k√∂n az MTA Szociol√≥giai Int√©zet√©nek munkat√°rsai ismertett√©k az Eurostat legfrissebb, elkeser√≠tŇĎ adatait¬†a szeg√©nys√©g terjed√©s√©rŇĎl. A kutat√≥k az√©rt √©rezt√©k sz√ľks√©gesnek, hogy a konferenci√°jukat nyitott√° tegy√©k, mert - ahogy mondt√°k -¬† a K√∂zponti Statisztikai Hivatal (KSH) id√©n nem publik√°lta a szeg√©nys√©g m√©rt√©k√©t √©s m√©lys√©g√©t eur√≥pai √∂sszehasonl√≠t√°sban m√©rŇĎ mutat√≥kat, √≠gy azok nemcsak a nagyk√∂z√∂ns√©ghez, de m√©g a szakm√°hoz sem igaz√°n jutottak el.

Bővebben...

A korrupció jobban teljesít

2014-11-21 08:59:50

A forr√°sok √©s a kiad√°sok tov√°bbra is √°tl√°thatatlanok, az ellenfelein√©l majd h√°romszor t√∂bbet k√∂ltŇĎ Fideszt pedig a korm√°ny √©s √∂nkorm√°nyzatok sokas√°ga is seg√≠tette ‚Äď der√ľl ki t√∂bb szervezet k√∂z√∂s vizsg√°lat√°b√≥l, amely sor√°n azt √∂sszes√≠tett√©k, mire mennyit k√∂lt√∂ttek a p√°rtok az √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°s elŇĎtti kamp√°nyban. ‚ÄěAz √∂nkorm√°nyzati kamp√°nykorrupci√≥ is jobban teljes√≠t az √°tl√°that√≥s√°gn√°l‚ÄĚ ‚Äď ebbe a mondatba sŇĪr√≠tette tapasztalatait az √Ātl√°tsz√≥, a K-Monitor, a Political Capital √©s a Transparency International Magyarorsz√°g, miut√°n k√∂z√∂sen megvizsg√°lt√°k a p√°rtok ŇĎszi kamp√°nykiad√°sait.

Bővebben...

Herényi Károly: Ha én civil lennék

2014-11-20 22:01:09

Ha √©n civil lenn√©k, t√ľntetn√©k. De nem csak √ļgy √°ltal√°ban, hogy m√©rges vagyok, meg s√©rtett is, meg fel is vagyok h√°borodva, ebbŇĎl azt√°n el√©g, meg elegem is van. Ezek √°ltal√°ban mag√°n√ľgyek, a napi szok√°sos p√°rbesz√©dek t√©m√°i. Arra is odafigyeln√©k, hogy a t√ľntet√©seken ne √∂ntsem ki a gyereket a f√ľrdŇĎv√≠zzel, a demokr√°ci√°t a Fidesszel egy√ľtt.

Bővebben...

Rohanunk a forradalomba? ‚Äď A tagad√°s napja

2014-11-19 18:50:53

Ami√≥ta Orb√°n Viktor megkezdte unortodox, sunyi diktat√ļr√°j√°nak ki√©p√≠t√©s√©t, a t√ľntet√©sek √©s a demokratikus politikai p√°rtok csak a tagad√°sig jutottak. K√∂vetelt√©k, hogy ne sz√ľntess√©k meg a korkedvezm√©nyes nyugd√≠jat, vil√°gg√° kiab√°lt√°k, hogy nem tetszik a rendszer, de eleinte m√©g azt sem engedt√©k meg a t√ľntet√©seken, hogy valaki azt kiab√°lja, hogy ‚ÄěOrb√°n takarodj‚ÄĚ, b√°r k√©sŇĎbb egyre hangosabban k√∂vetelt√©k a t√°voz√°s√°t.

Bővebben...

√öjabb csap√°s a k√©t tannyelvŇĪ k√∂z√©piskol√°kra

2014-11-18 19:27:36

A korm√°ny jelentŇĎsen szŇĪk√≠ti azon di√°kok k√∂r√©t, akik a felsŇĎoktat√°sba m√°r nyelvvizsg√°val √©rkezhetn√©nek, ami egy√©bk√©nt 2020-t√≥l eleve k√∂telezŇĎ lesz.Balog Zolt√°n hum√°nminiszter szerint az√©rt j√≥, hogy cs√ļcsminiszt√©rium√°hoz sz√°mos ter√ľlet tartozik, mert √≠gy k√∂nnyebb megteremteni a ter√ľletek k√∂zti egy√ľttmŇĪk√∂d√©st. Ez az elm√©let most megdŇĎlni l√°tszik.

Bővebben...

A b√©ka segge alatt: Utols√≥ elŇĎtti Veszpr√©m megye ‚Äď Csak B√©k√©st elŇĎzz√ľk meg a nyeres√©ges c√©gek toplist√°j√°n

2014-11-17 20:29:05

A hvg legfrissebb sz√°ma top 500/ nyeres√©grekorderek √∂ssze√°ll√≠t√°s√°t b√∂ng√©szve feltŇĪnt, hogy alig van Veszpr√©m megyei c√©g az orsz√°gos toplist√°n. √Ėsszesen √∂t√∂t tal√°ltam: a legjobban helyezett a Le Belier a 159. poz√≠ci√≥j√°val, a Nitrog√©nmŇĪvek a 170., a BalatonfŇĎi Sz√∂vetkezet a 322., a Bakonyi ErŇĎmŇĪ a 372., a Balluff pedig a 395. √©s slusz passz, nincs t√∂bb.

Bővebben...

Egy következményekkel teli ország

2014-11-16 18:11:56

Nem igaz, hogy semminek nincs k√∂vetkezm√©nye. V√°lasztunk, azt√°n kapjuk, amit meg√©rdemelt√ľnk.

√Ālland√≥an azt hajtogatjuk, hogy ez egy k√∂vetkezm√©ny n√©lk√ľli orsz√°g. Ami egy√°ltal√°n nem igaz. √Čppen ellenkezŇĎleg. Itt mindennek van k√∂vetkezm√©nye, m√©ghozz√° s√ļlyos, k√∂ny√∂rtelen, de v√©geredm√©nyben nagyon is igazs√°gos k√∂vetkezm√©nye.

Bővebben...

A gimnázium kivégzése

2014-11-15 18:20:56

Csurka Istv√°n 1985-ben erjed√©sekkel teli √ľsth√∂z hasonl√≠totta az orsz√°got, amely egy korhad√≥ deszkatetŇĎvel van lefedve. Ha t√ļl nagyot mozdulunk, beszakad, ha nem tesz√ľnk semmit, sz√©tkorhad. Az elm√ļlt huszon√∂t √©vben a magyar iskola√ľgy is ebbe az √°llapotba ker√ľlt. Ha √≠gy marad, megd√∂gl√ľnk. Az √©szn√©lk√ľli r√°ncig√°l√°sokba szint√©n.Most √ļjabb r√°ncig√°l√°s j√∂n: a gimn√°ziumok elsorvaszt√°sa. Ha m√°r az als√≥ szintet t√∂nkretett√ľk, j√∂jj√∂n a k√∂z√©piskola.

Bővebben...

A kétely

2014-11-14 20:06:22

Amit nagyon sokan eleve megsejtettek, azt most √≠r√°sba is adt√°k.¬† A Fej√©r Megyei RendŇĎr-fŇĎkapit√°nys√°g Bicskei RendŇĎrkapit√°nys√°ga meg√°llap√≠totta, hogy V√°radi Andr√°s, alcs√ļti juh√°sz ‚Äď ŇĎ akasztott tengelyt a n√©h√°ny √©v alatt milli√°rdoss√° lett ‚Äěnemzeti egy√ľttmŇĪk√∂dŇĎ‚ÄĚ g√°zszerelŇĎ M√©sz√°ros LŇĎrinccel, aki szem√©ly√©ben mintegy felvillantotta a magyar vadkelet unortodox munkaalap√ļ t√°rsadalm√°nak fizikai munk√°sai elŇĎtt k√≠n√°lkoz√≥ korl√°tlan lehetŇĎs√©geket (azokr√≥l van sz√≥, akiknek ‚Äěkoszos a kez√ľk √©s olajos a ruh√°juk‚ÄĚ) ‚Äď √∂nmaga felelŇĎs a saj√°t hal√°l√°√©rt. MeglepŇĎ? Egy√°ltal√°n nem!

Bővebben...

Euronews: Magyarország kényes helyzetben van

2014-11-13 19:07:40

A 13 nyelven, k√∂zt√ľk magyarul mŇĪk√∂dŇĎ Euronews mŇĪsorsz√≥r√≥ Doloresz Katanich √≠r√°s√°t k√∂z√∂lte honlapj√°n: Kelet √©s Nyugat k√∂z√∂tt egyens√ļlyozva ‚Äď Magyarorsz√°g kezd kifogyni a megold√°sokb√≥l. Magyarorsz√°g, a NATO √©s az EU tagja, az ukrajnai v√°ls√°g idej√©n politikai k√∂t√©len egyens√ļlyozott, amikor megpr√≥b√°lta mag√°t a kelet-nyugati ker√≠t√©s mindk√©t oldal√°n pozicion√°lni.

Bővebben...

Sur√°nyi szerint vagy 120 ezer devizahitelessel nem t√∂rŇĎdik a korm√°ny

2014-11-12 18:33:27

A devizahitelesek helyzet√©nek rendez√©s√©t s√ľrgette Sur√°nyi Gy√∂rgy, aki szerint a kialakult helyzet√©rt az elsŇĎ Orb√°n-korm√°nyt, az akkori ellenz√©ket, a jegybank akkori vezetŇĎit, a p√©nz√ľgyi fel√ľgyeletet, a kereskedelmi bankokat √©s a hitelt felvevŇĎket is felelŇĎss√©g terheli. A Magyar Nemzeti Bank kor√°bbi eln√∂ke szerd√°n Ny√≠regyh√°z√°n, a Magyar K√∂zgazdas√°gi T√°rsas√°g megyei szervezet√©nek felk√©r√©s√©re a helyi fŇĎiskol√°n tartott elŇĎad√°s√°ban √ļgy v√©lte, hogy a devizahitelesek helyzet√©nek gyors rendez√©s√©re van sz√ľks√©g, hiszen min√©l tov√°bb h√ļz√≥dik a teljes megold√°s, ann√°l m√©lyebb sebeket kap a magyar gazdas√°g √©s a p√©nz√ľgyi rendszer.

Bővebben...

Devizahiteles, √©s nem l√©pett be az √°rfolyamg√°tba? Akkor √∂n az √©v l√ļzere!

2014-11-11 19:59:57

Az √°rfolyamg√°tba bel√©pŇĎk j√°rnak legjobban a devizahitelek forintos√≠t√°ssal, nyilatkozta Kov√°cs Levente, a Banksz√∂vets√©g fŇĎtitk√°ra a Duna telev√≠zi√≥ban h√©tfŇĎn. A dolog az√©rt √©rdekes, √©s egyben szomor√ļ, mert az MNB friss adatai szerint a jogosultak mind√∂ssze 36 sz√°zal√©ka vett ig√©nybe eddig az √°rfolyamg√°tat. A bel√©pŇĎk sz√°ma h√≥napr√≥l h√≥napra cs√∂kkent, augusztusban m√°r csak 417-en l√©ptek be a programba.

Bővebben...

PC: A Jobbikot erŇĎs√≠theti a Fidesz cs√∂kkenŇĎ n√©pszerŇĪs√©ge

2014-11-10 18:38:34

K√∂nnyen elk√©pzelhetŇĎ, hogy a j√∂vŇĎben elsŇĎdlegesen a Jobbik, √©s nem a megosztott, gyenge baloldali ellenz√©k profit√°lhat abb√≥l, ha a j√∂vŇĎben cs√∂kkenne a Fidesz n√©pszerŇĪs√©ge ‚Äď √°llap√≠tj√°k meg a Political Capital h√©tfŇĎn k√∂zz√©tett elemz√©s√©ben. Az int√©zet szerint a Jobbik elsŇĎsorban a helyi szintŇĪ politik√°t befoly√°solhatja a k√∂vetkezŇĎ √©vekben, miut√°n az okt√≥beri √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°son 14 polg√°rmesteri c√≠met szerzett az ellenz√©ki p√°rt, t√≠z helyen pedig olyan jel√∂lt nyert, akit t√°mogattak.

Bővebben...

Orb√°n korm√°nya √∂sszeroppanhat a t√∂bbir√°ny√ļ nyom√°s alatt

2014-11-09 15:56:42

M√°shogy f√°j: Pr√©s. - Orb√°n Viktor beszorult. A libik√≥ka elromlani l√°tszik. Ha nem rendezŇĎdik a viszonya az Eur√≥pai Uni√≥val √©s az Egyes√ľlt √Āllamokkal, √∂sszeroppanhat a nyom√°s alatt. A legend√°s Rizik√≥ t√°rsasj√°t√©k r√©sztvevŇĎjek√©nt √©rzem magam, ahol percek alatt cser√©lnek gazd√°t birodalmak, a hatalmak unottan l√∂kd√∂sik seregeiket titkos vil√°guralmi strat√©gi√°juk r√©szek√©nt. √öj vil√°grend? Naponta hangzanak el k√ľl√∂nb√∂zŇĎ kontinensek urainak besz√©deiben.

Bővebben...

Darth Vaderhez hasonlította Navracsicsot a Le Monde

2014-11-08 22:17:51

Magyarorsz√°gr√≥l cikkeztek szombaton a francia √©s belga lapok, a Le Soir azt √≠rta, a Fidesz kettŇĎs besz√©det folytat, a Le Monde pedig Darth Vaderhez hasonl√≠totta Navracsics Tibor magyar EU-biztost. A Le Soir c√≠mŇĪ, francia nyelvŇĪ br√ľsszeli lap szombati sz√°ma eg√©sz oldalas riportban sz√°molt be a magyarorsz√°gi helyzetrŇĎl azzal kapcsolatban, hogy nemr√©giben Budapesten j√°rt a Bizotts√°g az √öjs√°g√≠r√≥k V√©delm√©√©rt (CPJ) nevŇĪ szervezet k√ľld√∂tts√©ge, az Egyes√ľlt √Āllamokban √©lŇĎ Kati Marton vezet√©s√©vel.

Bővebben...

Polg√°rh√°bor√ļt vizion√°lnak

2014-11-07 17:38:50

Csak n√©zek ki but√°n a fejelembŇĎl mik√∂zben a H√≠r Tv-n a "politikai szak√©rtŇĎk" vit√°j√°t hallgatom. √Čppen azt fejtegetik, nehogy m√°r azt gondolja az utc√°n t√ľntetŇĎk n√©pes t√°bora √©s az ellenz√©k, hogy az Orb√°n korm√°nynak ebben a helyzetben fel kellene √°llnia. Egyr√©szt √ļgy v√©lik: nincs, aki most korm√°nyk√©pesebb.

Bővebben...

Zsigereimben érzem a bajt

2014-11-06 19:44:43

Okt√≥ber 26-√°n m√©g csak k√≠v√°ncsis√°gb√≥l utaztam Budapestre az internetad√≥ elleni megmozdul√°sra. Sejtettem, hogy sokan lesz√ľnk, de azt, hogy a ‚Äěrendszerben‚ÄĚ ettŇĎl a t√ľntet√©stŇĎl n√©mi zavar t√°mad, azt egy√°ltal√°n nem gondoltam volna. √Črtetlen√ľl szeml√©ltem, hogy az eleinte m√©g rendŇĎrs√©g √°ltal v√©dett Lendvay utcai sz√©kh√°zat mik√©nt ‚Äěk√≠n√°lt√°k fel‚ÄĚ a t√∂megnek egy kis rong√°l√°sra.

Bővebben...

Már hazudnak is a kereszténydemokraták...

2014-11-06 18:09:26

M√°r hazudnak is a Semj√©n- √©s Harrach-f√©le "kereszt√©nydemokrat√°k": a korm√°ny √°ll√≠t√≥lag nem is t√°mogatta a vas√°rnapi z√°rva tart√°st ‚ÄěA korm√°ny t√°rgyalt a KDNP javaslat√°r√≥l, de d√∂nt√©s csak azut√°n sz√ľlethet, miut√°n meghallgatt√°k a boltosok √©s a szakszervezetek v√©lem√©ny√©t is‚ÄĚ ‚Äď √≠rta az NGM a hvg.hu k√©rd√©s√©re, mi az √°ll√°spontja a kabinetnek a vas√°rnapi z√°rva tart√°sr√≥l.

Bővebben...

Ingatag talajon?

2014-11-05 17:24:14

A munkaalap√ļ t√°rsadalom ‚Äěfel√©p√≠t√©se‚ÄĚ √ļgy tŇĪnik m√°r a technika tant√°rgy oktat√°s√°hoz sz√ľks√©ges felt√©telek megteremt√©se hi√°ny√°ban elbukik.
Veszpr√©m v√°ros√°ban √ļgy tan√≠tj√°k sz√°mos iskol√°ban heti egy √≥r√°ban a technika tant√°rgyat, hogy annak anyagsz√ľks√©glet√©t k√©ptelenek a legalapvetŇĎbb szinten biztos√≠tani.

Bővebben...

EbbŇĎl balh√©k lesznek

2014-11-04 19:05:43

A szakk√©pz√©s most indul√≥ reformja az √°ltal√°nos iskol√°t√≥l az egyetemekig meg fogja bor√≠tani a hazai oktat√°s teljes rendszer√©t: a rosszul teljes√≠tŇĎ gimn√°ziumokat bez√°rhatj√°k, a megmarad√≥kba csak az fog bef√©rni, aki t√©nyleg tanul √©s egyetemre akar menni. B√°r van logika abban, hogy egy piack√©pes szakma t√∂bbet √©r egy gimn√°ziumn√°l, Magyarorsz√°gon az tal√°l munk√°t √©s az keres jobban, aki le√©retts√©gizett vagy diplom√°zott.

Bővebben...

Meghosszabbították Orbán védelmét

2014-11-03 19:33:15

A TEK november 1-tŇĎl december 31-ig meghosszabb√≠totta Orb√°n Viktor XII. ker√ľleti otthona k√∂rny√©k√©n fenntartott lez√°r√°st, √≠gy t√ľntetni is szinte csak hall√≥t√°vols√°gon k√≠v√ľl lehet, √≠rja az Origo. Az √©v v√©g√©ig biztosan fenntartja a Terrorelh√°r√≠t√°si K√∂zpont (TEK) Orb√°n Viktor minisztereln√∂k Cinege √ļti otthona k√∂rny√©k√©nek lez√°r√°s√°t ‚Äď der√ľl ki abb√≥l az okt√≥ber 30-i d√∂nt√©sbŇĎl, amelyet Hajdu J√°nos, a TEK fŇĎigazgat√≥ja √≠rt al√°.

Bővebben...

Grecsó Krisztián: Erre mindig emlékezni fogtok (Köztársaság 25)

2014-11-02 15:26:58

El√©g nagy volt a csod√°lkoz√°s az oszt√°lyban. Szenczi tan√°r n√©ni azt mondta, hogy elmarad a fizika√≥ra, mert az orsz√°gban, vagyis Budapesten fontos dolog t√∂rt√©nik. Annyira jelentŇĎs, hogy meg kell n√©zn√ľnk a t√©v√©ben.

Bővebben...

Andor Mihály: Bedöglött a szómágia

2014-11-01 18:05:46

Pedig n√©gy √©vig olyan j√≥l mŇĪk√∂d√∂tt. A mag√°nnyugd√≠jak elrabl√°s√°t el lehetett nevezni a nyugd√≠jak megv√©d√©s√©nek, √©s a n√©p bevette. Az ad√≥forintjainkat eltŇĎzsd√©zŇĎ √°llam elh√≠resztelhette a nyugd√≠jalapokr√≥l, hogy eltŇĎzsd√©zik a p√©nzt, √©s a n√©p bevette. A gazdagokat gyarap√≠t√≥ √©s a szeg√©nyeket megsarcol√≥ egykulcsos szem√©lyi j√∂vedelemad√≥t el lehetett nevezni igazs√°gos k√∂ztehervisel√©snek, √©s a n√©p bevette. A ‚Äětand√≠j‚ÄĚ sz√≥t f√∂l lehetett v√°ltani ‚Äě√∂nk√∂lts√©ges k√©pz√©ssel‚ÄĚ, √©s a n√©p elhitte, hogy nincs tand√≠j.

Bővebben...

Varga Miska r√°ngatta a kezemet, hogy Orb√°nnak ilyet ne mondjak

2014-10-31 18:07:22

A kor√°bban fideszes √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎk√©nt is tev√©kenykedŇĎ, de kedden a netad√≥ elleni p√©csi t√ľntet√©sen felsz√≥lal√≥ Mell√°r Tam√°s nem sp√≥rolt az erŇĎs jelzŇĎkkel a N√©pszabads√°gnak adott interj√ļj√°ban.

Bővebben...

Navracsics, a gy√°va

2014-10-30 16:14:52

Megsz√≥lalt v√©gre Navracsics Tibor, √ļj EU-biztosunk, az ATV-nek nyilatkozott kedden este. Ne legy√ľnk persze igazs√°gtalanok: ezt is √≠g√©rte, vagyis azt, hogy ezen a h√©ten lesz majd K√°lm√°n Olga vend√©ge. Ha tudta volna, hogy szerepl√©se egybeesik majd az internet ad√≥ elleni t√ľntet√©ssel, bizony√°ra ink√°bb m√°s idŇĎpontot v√°lasztott volna.

Bővebben...

Hatvannyolc szelleme felett√ľnk?

2014-10-29 09:26:09

Azt hittem, nem j√≥l hallok. Azt√°n r√°j√∂ttem, hogy nagyon is j√≥l hallok. Tegnap este a Clark √Ād√°m t√©ren, miut√°n a Himnusz √©nekl√©s√©vel hivatalosan v√©get √©rt a netad√≥ elleni m√°sodik t√ľntet√©s, a t√∂meg egy r√©sze, t√∂bbs√©g√ľkben fiatalok, azt kiab√°lt√°k: ‚ÄěEz csak a kezdet‚ÄĚ.

Bővebben...

Nem lett volna meg Tarlós többsége

2014-10-28 12:40:33

Amit ny√°ron az ellenz√©k sugallt, arr√≥l most kider√ľlt, maga a val√≥s√°g: a Fidesz nem v√©letlen√ľl m√≥dos√≠totta az utols√≥ pillanatban a budapesti v√°laszt√°si rendszert. Kisz√°moltuk: ha a r√©gi rendszer szerint voksolunk, Tarl√≥s Istv√°nnak √©s a Fidesznek nincs meg a t√∂bbs√©ge a k√∂zgyŇĪl√©sben, a baloldal, a Jobbik √©s az LMP egy√ľtt t√∂bb mand√°tumot kapott volna. √Ām a m√≥dos√≠t√°s megoldotta a Fidesz √©s a fŇĎpolg√°rmester probl√©m√°it.

Bővebben...

48 óra

2014-10-27 18:58:43

8 √©vvel ezelŇĎtt, 2006 okt√≥ber√©ben egy ellenz√©ki p√°rt-annak ellen√©re, hogy jelentŇĎs erŇĎt k√©pviselt a Tisztelt H√°zban- az utc√°n adott 72 √≥r√°s ultim√°tumot az akkor korm√°nyz√≥ szocialista-liber√°lis t√∂bbs√©g sz√°m√°ra. Az √ľl√©sterembŇĎl- pedig ha demokratak√©nt viselkednek, ott kellett volna politiz√°lniuk- rendszeren kivonultak, ugyanakkor a Kossuth t√©ren fŇĎ organiz√°l√≥i voltak tiltakoz√°soknak.

Bővebben...

Lendvai Ildikó: Volt egyszer egy juhász

2014-10-26 09:01:13

P√°r napja temett√©k ifjabb V√°radi Andr√°st, az alcs√ļti juh√°szt. Nem a sokadik nekrol√≥got szeretn√©m meg√≠rni r√≥la. Azt a gyan√ļt meg v√©gk√©pp nem akarom t√°pl√°lni, hogy V√°radi Andr√°s nem k√∂zleked√©si baleset √°ldozata lenne. V√©letlen volt, m√©g ha neh√©z is belenyugodni. Ahogy Szab√≥ Rebeka, a juh√°sz p√°rtt√°rsa adott hangot a felt√∂rŇĎ keserŇĪs√©gnek: "az nem lehet, hogy Ludas Matyit elg√°zolja egy szek√©r, mielŇĎtt bossz√ļt √°llhatott volna D√∂br√∂gin."

Bővebben...

Lázárnak ma nem barátja Amerika, Kövérnek meg eddig se volt

2014-10-25 18:44:07

√Črdemes lesz kih√°tr√°lni az uni√≥b√≥l, ha ennyit kekeckednek, mondta K√∂v√©r L√°szl√≥

Miut√°n csod√°latos fordulatsz√°mmal biztos√≠totta az Egyes√ľlt √Āllamokat √∂r√∂k √©s megbonthatatlan bar√°ts√°gunkr√≥l, L√°z√°r J√°nos m√©gis begurult m√°ra, √©s H√≥dmezŇĎv√°s√°rhelyrŇĎl √ľzent be a hanyatl√≥ Nyugatnak, hogy ne akarjanak gy√°mkodni felett√ľnk, mert √ļgyis mi√©nk az igazs√°g.

Bővebben...

Br√ľsszelben sem √∂r√ľlnek az internetad√≥nak

2014-10-24 05:07:41

Vesz√©lyesnek tartja az internetad√≥ bevezet√©s√©t az Eur√≥pai Bizotts√°g illet√©kes biztosa, √≠rja a Financial Times cikk√©re hivatkozva a Napi.hu. A Financial Times szerint ez a leg√ļjabb p√©ld√°ja annak az unortodox gazdas√°gpolitik√°nak, amelyet Orb√°n Viktor minisztereln√∂k √©s p√°rtja, az orsz√°gban egyre domin√°nsabb szerepet j√°tsz√≥ Fidesz k√∂vetett az elm√ļlt √©vekben.¬†

Bővebben...

25 éve volt a kezdet, s most itt a vég?

2014-10-23 12:34:02

Ma 25 √©ve annak, hogy kiki√°ltott√°k Magyarorsz√°gon a harmadik k√∂zt√°rsas√°got! Akkor m√©g bizony√°ra senki sem gondolta, hogy valamivel t√∂bb mint k√©t √©vtized m√ļlva egy koll√©giumi bar√°ti t√°rsas√°g veszi "kezel√©sbe" az orsz√°got.

Bővebben...

"Micsoda pofon ez Orb√°n Viktornak"

2014-10-22 19:24:30

A The New York Times (NYT) c√≠mŇĪ amerikai napilap keddi sz√°ma szerint a magyar politikai k√∂r√∂ket √°that√≥ diplom√°ciai incidenst robbantott ki az Egyes√ľlt √Āllamoknak az a l√©p√©se, hogy korrupci√≥ gyan√ļja miatt beutaz√°si tilalommal s√ļjtott hat magyart, korm√°nyalkalmazottat, illetve a korm√°nnyal kapcsolatban √°ll√≥ embert.

Bővebben...

Krétaválság van kibontakozóban?

2014-10-21 17:42:53

Lehet, hogy velem esett meg az eset, lehet, hogy nem. Az√©rt vagyok ilyen titokzatos, mert akaratom ellen√©re belel√©ptettek a Nemzeti Pedag√≥gus Karba. S ha m√°r benne van az ember, tudja j√≥l, mit v√°r el tŇĎle a ‚ÄěKar‚ÄĚ. S az ember fia hi√°ba k√©pviselŇĎ ‚ÄĚm√°sod√°ll√°sban‚ÄĚ, tanulja meg, a k√∂zoktat√°s √ľgyeivel jobb, ha csak szŇĎr ment√©n foglalkozik!

Bővebben...

Navracsics ellen keltek ki vil√°gh√≠rŇĪ mŇĪv√©szek egy pet√≠ci√≥ban

2014-10-21 17:38:04

Harminc ismert eur√≥pai mŇĪv√©sz ‚Äď k√∂zt√ľk Michael Haneke Oscar-d√≠jas filmrendezŇĎ, Pierre Audi, a Holland Nemzeti Opera vezetŇĎje √©s Luc Bondy, a p√°rizsi Od√©on sz√≠nh√°z igazgat√≥ja ‚Äď pet√≠ci√≥t ny√ļjtott be Jean-Claude Junckernek, az Eur√≥pai Bizotts√°g eln√∂k√©nek, hogy √≠gy tiltakozzanak Navracsics Tibor kultur√°lis EU-biztoss√° val√≥ kinevez√©se ellen.

Bővebben...

A k√ľlf√∂ldi c√©gek szerint zsigerbŇĎl korrupt a magyar √ľzleti √©let

2014-10-20 17:25:43

A k√ľlf√∂ldi c√©gek √©vek √≥ta tudnak a milli√°rdos √©rt√©kŇĪ hazai korrupci√≥r√≥l, el√©gedett szinte nincs k√∂zt√ľk. Finoman, de rendre megfogalmazz√°k: Magyarorsz√°g m√°r r√©g a Balk√°n r√©sze. Nincs el√©gedett v√°llalat. Azt mondj√°k, gener√°ci√≥kban m√©rhetŇĎ folyamat lesz tudati v√°ltoz√°sokat el√©rni.

Bővebben...

Ha majd a jognak asztal√°n√°l...

2014-10-19 08:17:10

√Črtetlen√ľl szeml√©lem, ami zajlik ebben az orsz√°gban. Ez√ļttal nem azzal a szerintem szomor√ļ t√©nnyel van a legnagyobb bajom, hogy r√∂vid idŇĎn bel√ľl imm√°r harmadszor gyŇĎz√∂tt az eg√©sz orsz√°gra kiterjedŇĎ v√°laszt√°sokon (az orsz√°g teljes k√∂rŇĪ¬†elfoglal√°s√°n √©s kifoszt√°s√°n "f√°radoz√≥") Fidesz. Most nem azon z√ļgol√≥dom, hogy ezt ki mik√©nt interpret√°lja. S nem is azon h√ľledezem, mekkora √©s milyen m√©lys√©gekig √©rt el imm√°r az orsz√°gban az ap√°tia.

Bővebben...

dr. BŇĎsze Ferenc: Moln√°rseg√©dek

2014-10-18 17:08:58

Eln√©z√©st k√©rek e tisztes ‚Äď a m√ļltban nagyon is megbecs√ľlt ‚Äď mesters√©g jeleseitŇĎl, hogy megnevez√©s√ľkkel hasonlatk√©nt haszn√°lom ŇĎket, de a veszpr√©mi Ter√ľleti V√°laszt√°si Bizotts√°g tegnapi √ľl√©s√©n √≥hatatlanul csak ennek a mesters√©ghez kapcsol√≥d√≥ ig√©k jutottak az eszembe: ledar√°lni, bez√ļzni, megŇĎr√∂lni.

Bővebben...

M√°r nem jog√°llam Magyarorsz√°g

2014-10-17 18:06:36

Jog√°llam? Nem. Abszurdiszt√°n? √Ā dehogy! Akkor Orb√°niszt√°n! Mindez lehetne ak√°r bark√≥ba is, de nem az. Ez a 2014-es √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°s. A demokr√°cia √ľnnep√©n a ki√°br√°nd√≠t√≥ magyar val√≥s√°g.

Olyan val√≥s√°g, ahol a nem Fideszes k√©pviselŇĎjel√∂ltet a m√©dia jogk√∂vetkezm√©nyek n√©lk√ľl nevezheti ‚Äěellenz√©ki‚ÄĚ-nek.

Bővebben...

A Fidesz k√©ptelen sportszerŇĪen "j√°tszani"

2014-10-16 19:50:23

K√≠v√°ncsi vagyok hogyan fogja t√°lalni a helyi sajt√≥ a szerintem a jog√°llamis√°g meggyal√°z√°s√°nak is betudhat√≥ ma esti d√∂nt√©s√©t a ter√ľleti v√°laszt√°si bizotts√°gnak.
Az √©n interpret√°ci√≥mban a Fidesz azt sem b√≠rta elviselni, hogy egy v√°laszt√≥ker√ľletben Veszpr√©mben szavazategyenlŇĎs√©g alakult ki √©s meg kellene ism√©telni a v√°laszt√°sokat, ha korrekt √©s nem manipul√°lt d√∂nt√©st akarn√°nak.

Bővebben...

R√°f√°zott a Fidesz a komcsiz√°sra

2014-10-15 16:51:02

B√°r a Fidesz‚ÄďKDNP sz√∂vets√©g orsz√°gosan agyonnyerte mag√°t az √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°son, n√©h√°ny telep√ľl√©sen meglepŇĎ veres√©gek √©rt√©k a korm√°nyp√°rti jel√∂lteket. Igaz, minden esetben akad r√° speci√°lis magyar√°zat. Ezeket √∂sszegezt√ľk.

Bővebben...

Veszprém, ahogy én látom október 12. után…

2014-10-14 18:48:28

Hurr√°, hurr√°, hurr√°! √öjra nyert a p√°rt, bebizony√≠tottuk, hogy csak r√°nk van sz√ľks√©ge a zembereknek, csak mi vezethetj√ľk el ŇĎket az √≠g√©ret f√∂ldj√©re. De t√©nyleg ez t√∂rt√©nt? T√©nyleg azt t√ľkr√∂zik a sz√°mok, ahogy leford√≠tj√°k ŇĎket? Azt senki sem v√°rta Veszpr√©mben, hogy √≥ri√°si v√°ltoz√°sok j√∂nnek, mert igaz√°b√≥l nem is tudtuk, hogy v√°laszt√°sok lesznek, hisz a Hazafias N√©pfront alias Fidesz √≥ri√°splak√°tjain k√≠v√ľl nem l√°thattunk kamp√°nyt.

Bővebben...

Az LMP a v√°laszt√°sok fŇĎ vesztese

2014-10-13 17:59:21

Az orsz√°ggyŇĪl√©si, illetve az eur√≥pai parlamenti v√°laszt√°son √©pp hogy csak k√ľsz√∂b f√∂l√© ker√ľlt LMP sz√°m√°ra s√ļlyos kudarc az √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°s - √°llap√≠totta meg elemz√©s√©ben a Political Capital. Budapesten nemcsak a fŇĎpolg√°rmester-jel√∂ltj√ľk teljes√≠tett j√≥val gyeng√©bben, mint n√©gy √©ve (9,9%-r√≥l 5,7%-ra esett vissza), de a polg√°rmesterjel√∂ltjeik is egy kiv√©tellel mindenhol visszaestek.

Bővebben...

Köszönöm!

2014-10-13 04:14:00

Kedves Veszpr√©miek! K√∂sz√∂net mindenkinek, aki elment¬†tegnap √©s r√©szt vett a helyhat√≥s√°gi v√°laszt√°son! K√ľl√∂n k√∂sz√∂net azoknak, akik nem is kevesen, r√°nk demokrat√°kra (az ellenz√©ki √∂sszefog√°s jel√∂ltjeire) adt√°k le voksukat! √Ėn√∂k m√°r tudj√°k, amire a t√∂bbiek is hamarosan r√°j√∂nnek majd!

Bővebben...

A 3,3 millió szegény országa

2014-10-11 21:59:25

Most m√°r a n√©pess√©g t√∂bb mint harminc sz√°zal√©ka √©l szeg√©nys√©gben √©s kirekesztetts√©gben. H√°tr√°bb cs√ļsztunk a t√°rsadalmi igazs√°goss√°g eur√≥pai rangsor√°ban, aggaszt√≥ m√©rt√©kben n√∂vekszik a gyerekszeg√©nys√©g. Majd 200 ezer gyerek s√∂t√©t lak√°sban tanul.

Bővebben...

Baloldali városvezetéssel is hozzájut Veszprém az uniós forrásokhoz

2014-10-10 19:50:07

Szeged az elm√ļlt n√©gy √©vben szocialista polg√°rmesterrel a legt√∂bb uni√≥s fejleszt√©si forr√°st elnyerŇĎ √©s a v√°rosba be√©p√≠tŇĎ √∂nkorm√°nyzat volt. A k√∂vetkezŇĎ √©vekben Veszpr√©m v√°rosa egy baloldali polg√°rmester vezet√©s√©vel is hozz√° fog jutni az eur√≥pai uni√≥s forr√°sokhoz ‚Äď jelentette ki Ujhelyi Istv√°n p√©nteken Veszpr√©mben.

Bővebben...

Veszpr√©m lehet z√∂ldebb, sikeresebb, lend√ľletesebb!

2014-10-09 17:46:00

"Mi ad√≥kat cs√∂kkent√ľnk, utakat, j√°rd√°kat √©p√≠t√ľnk, t√°mogatjuk a lak√°s√©p√≠t√©seket, fel√ļj√≠t√°sokat!"

P√°r nap m√ļlva, okt√≥ber 12-√©n ism√©t - id√©n imm√°r harmadszor - urn√°khoz j√°rul az orsz√°g n√©pe, az √∂nkorm√°nyzatok megv√°laszt√°sa c√©lj√°b√≥l. Veszpr√©mben is sz√©les a v√°laszt√©k, a sz√°mtalan k√©pviselŇĎjel√∂lt mellett √∂t polg√°rmesterre is szavazhat a lakoss√°g.

Bővebben...

Csak a tájékozatlanokat lehet becsapni!

2014-10-09 03:30:27

T√∂bbsz√∂r tal√°lkozhattunk olyan √©rvel√©ssel, hogy amennyiben egy v√°rosban, telep√ľl√©sen nem fideszes vezetŇĎket v√°lasztanak, akkor elapadhatnak a forr√°sok, v√©ge a fejleszt√©seknek. Ez az √©rvel√©s nem √°llja meg a hely√©t, mert:

Bővebben...

Az internet otthon tartja a választókat

2014-10-08 18:24:50

N√©met kutat√≥k a sz√©less√°v√ļ internet elterjed√©s√©vel, a sz√≥rakoz√°si szok√°sok gy√∂keres √°talakul√°s√°val magyar√°zz√°k a v√°laszt√≥i r√©szv√©tel jelentŇĎs cs√∂kken√©s√©t.
Nagy sebess√©ggel, alacsony k√∂lts√©ggel, sokkal t√∂bb emberhez juttat el inform√°ci√≥t ‚Äď ez√©rt az internetet sokan a demokratiz√°l√≥d√°s, s egyben a politikai mozg√≥s√≠t√°s egyik leghat√©konyabb eszk√∂z√©nek tartj√°k.

Bővebben...

Sorra al√°zz√°k meg magukat a fideszes k√©pviselŇĎk Navracsics miatt

2014-10-07 18:25:39

Deutsch Tam√°s √©s Rog√°n Antal is erŇĎs nevezŇĎ, de Sz√°jer J√≥zsef magabiztosan veri az eg√©sz mezŇĎnyt.

Kurucz √Čva sz√≥vivŇĎ a korm√°ny nev√©ben √ľdv√∂z√∂lte, hogy az Eur√≥pai Parlament szakbizotts√°ga alkalmasnak tal√°lta Navracsics Tibort arra, hogy az Eur√≥pai Bizotts√°g tagja legyen.

Bővebben...

Navracsicson már nem segített semmi

2014-10-06 19:00:21

EU-biztosnak alkalmas, de kultur√°lis √©s oktat√°si biztosnak alkalmatlan ‚Äď ezt az √≠t√©letet hozta Navracsics Tiborr√≥l az Eur√≥pai Parlament kultur√°lis szakbizotts√°ga. Jean-Claude Juncker vagy √ļj t√°rc√°t ad neki, vagy √ļj jel√∂ltet k√©r Orb√°n Viktort√≥l. Egyre nagyobb akad√°lyok tornyosulnak Navracsics Tibor EU-biztoss√° v√°l√°sa elŇĎtt.

Bővebben...

Kamp√°ny cs√ļcsra j√°ratva, ‚Äěn√©mi‚ÄĚ k√∂zp√©nzt is felhaszn√°lva

2014-10-05 08:00:29

J√≥l j√∂n az egy kamp√°nyban, ha az ‚Äěember fia‚ÄĚ hivatalban van. Gondolhatj√°k ezt Veszpr√©m Fideszes vezetŇĎi, mert az elm√ļlt hetekben igencsak belend√ľltek. Volt itt zs√≠roskeny√©r- parti √°ltal√°nos iskol√°ban, kisvonatoz√°s, s√ľlthalaz√°s √©s p√°link√°z√°s civilszervezetek vetŇĎivel, s most hogy elj√∂tt a hajr√° ideje, szinte v√©gel√°thatatlanok a hivatalos rendezv√©nyeknek felt√ľntetett kamp√°nyprogramok.

Bővebben...

Hozz√°sz√≥l√°s egy "√©rdekes" veszpr√©mi ingatlanv√°s√°rl√°si √ľgyben

2014-10-04 06:19:55

Hozz√°sz√≥l√°s ‚Äěegy S√©d-parti ingatlanr√≥l‚ÄĚ sz√≥l√≥ mes√©hez: A ‚ÄěmeseszerŇĪ‚ÄĚ elemek ellen√©re felismerhetŇĎnek l√°tszik egy konkr√©t veszpr√©mi ingatlan k√°lv√°ri√°ja, de ha a mes√©ben m√©gsem errŇĎl lenne sz√≥, sebaj, mert annak is megvannak a maga tanuls√°gai.

Bővebben...

Soksz√≠nŇĪbb, versenyk√©pesebb Veszpr√©met!

2014-10-03 18:08:14

Katanics S√°ndor, az MSZP, a DK, az Egy√ľtt-PM, az MLP √©s a Lok√°lpatri√≥t√°k k√∂z√∂s polg√°rmesterjel√∂ltje v√°zolja v√°laszt√°si programj√°t. "Veszpr√©mbe 30 √©ve, p√°lyakezdŇĎk√©nt ker√ľltem. Az√≥ta a Lovassyban tan√≠tom matematik√°ra √©s fizik√°ra a di√°kokat. Voltam igazgat√≥helyettes, k√©t cikluson √°t igazgat√≥. Tapasztalt √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎ vagyok. Egy cikluson √°t az orsz√°g h√°z√°ban is k√©pviselhettem a veszpr√©mieket.

Bővebben...

Navracsicsot √ļjravizsg√°ztatj√°k Br√ľsszelben

2014-10-02 13:33:41

√öj k√©rd√©seket tesznek fel Navracsics Tibornak az Eur√≥pai Parlament kultur√°lis bizotts√°g√°nak k√©pviselŇĎi, akik¬† egyelŇĎre nem d√∂nt√∂ttek arr√≥l, t√°mogatj√°k-e a jel√∂lts√©g√©t. Ak√°r Jean-Claude Juncker bizotts√°gi eln√∂k szel√≠d fricsk√°ja is lehet a dolog.A magyar biztosjel√∂ltet ‚Äď az oktat√°si, a kultur√°lis, az ifj√ļs√°gi √©s az √°llampolg√°rs√°gi t√°rca v√°rom√°nyos√°t ‚Äď szerda este hallgatt√°k meg egy ar√°nylag fesz√ľlt hangulat√ļ √ľl√©sen Br√ľsszelben az Eur√≥pai Parlamentben, ami ut√°n a bizotts√°gi koordin√°torok ma √ľltek √∂ssze eld√∂nteni, t√°mogatj√°k-e a jel√∂lts√©g√©t a posztra.

Bővebben...

Feljelentették a városi hetilapot Veszprémben

2014-10-01 16:33:50

Sokan mondj√°k, itt volt az ideje. A blogbejegyz√©seim k√∂z√∂tt √©n is t√∂bbsz√∂r foglalkoztam a veszpr√©mi D√≥zsav√°rosi iskol√°ban zajl√≥ int√©zm√©nyvezetŇĎ v√°laszt√°s k√∂r√ľli anom√°li√°kkal. Eg√©szen elk√©pesztŇĎ, ahogyan az ad√≥fizetŇĎk p√©nz√©bŇĎl √©vi 25 milli√≥val t√°mogatott ingyenes hetilap¬†h√≠r√ľl adta¬†ezt a t√∂rt√©netet. Az egyik jel√∂ltrŇĎl elfelejtett besz√°molni.

Bővebben...

BŇĎd√ľletes dolgokat mondott Orb√°n

2014-09-30 18:24:54

Orbán Viktor egy KDNP-rendezvényen azt mondta: egy liberális demokrácia sem a rezsicsökkentésre, sem a bankok elszámoltatására nem lett volna képes. Hozzátette azt is: le akar számolni a politikai korrektséggel. - See more at: http://www.168ora.hu/itthon/boduletes-dolgokat-mondott-orban-130968.html#sthash.XnZTfydc.dpuf
Orbán Viktor egy KDNP-rendezvényen azt mondta: egy liberális demokrácia sem a rezsicsökkentésre, sem a bankok elszámoltatására nem lett volna képes. Hozzátette azt is: le akar számolni a politikai korrektséggel. - See more at: http://www.168ora.hu/itthon/boduletes-dolgokat-mondott-orban-130968.html#sthash.XnZTfydc.dpuf
Orbán Viktor egy KDNP-rendezvényen azt mondta: egy liberális demokrácia sem a rezsicsökkentésre, sem a bankok elszámoltatására nem lett volna képes. Hozzátette azt is: le akar számolni a politikai korrektséggel. - See more at: http://www.168ora.hu/itthon/boduletes-dolgokat-mondott-orban-130968.html#sthash.XnZTfydc.dpuf

‚ÄěEgy liber√°lis demokr√°cia nem lett volna k√©pes arra, hogy nekimenjen a rezsisz√°ml√°knak, hogy seg√≠tŇĎ kezet ny√ļjtson devizahitelesek sz√°zezreinek, hogy megad√≥ztassa a multikat, a nagy energiaszolg√°ltat√≥kat √©s a bankokat‚ÄĚ ‚Äď mondta Orb√°n.

A korm√°nyfŇĎ elŇĎsz√∂r Tusn√°df√ľrdŇĎn besz√©lt arr√≥l, hogy illiber√°lis √°llamot √©p√≠t ki ‚Äď besz√©de komoly nemzetk√∂zi b√≠r√°latokat v√°ltott ki.

‚ÄěA politikai korrekts√©g, amelyik a r√©gi politikai vil√°got meghat√°rozta, val√≥j√°ban egy olyan taburendszer, amely megfoszt benn√ľnket az ŇĎszinte, innovat√≠v gondolkod√°s, √©s az ŇĎszinte besz√©d lehetŇĎs√©g√©tŇĎl is‚ÄĚ ‚Äď fogalmazott Orb√°n.

Orb√°n Viktor m√≥dszeresen bez√°rta saj√°t p√°rtj√°t, most pedig ugyanezt teszi az orsz√°ggal is. Ez egy beszŇĪk√ľlt, folyamatosan sikertelens√©gre √≠t√©lt Magyarorsz√°g k√©pe, amibŇĎl a minisztereln√∂k m√°r l√°that√≥an nem tud kij√∂nni ‚Äď mondta az RTL Klubnak Kunhalmi √Āgnes, a szocialist√°k budapesti eln√∂ke.

- See more at: http://www.168ora.hu/itthon/boduletes-dolgokat-mondott-orban-130968.html#sthash.XnZTfydc.dpuf

Orbán Viktor egy KDNP-rendezvényen azt mondta: egy liberális demokrácia sem a rezsicsökkentésre, sem a bankok elszámoltatására nem lett volna képes. Hozzátette azt is: le akar számolni a politikai korrektséggel.

Bővebben...

Egy ingatlanszerzés margójára

2014-09-29 17:09:50

Szeptember 12-√©n √≠rtuk a Demokrat√°k Veszpr√©m√©rt k√∂z√∂ss√©gi (Facebook)¬†oldal√°ra: A cs√ľt√∂rt√∂ki v√°laszt√°si f√≥rumunkon n√©h√°ny irom√°ny √°tad√°s√°val h√≠vta fel egy v√°laszt√≥polg√°r a figyelm√ľnket egy √©rdekes √∂nkorm√°nyzati ingatlan√ľgyre: Az omin√≥zus¬†451. hrsz.-√ļ ingatlan Veszpr√©mben az igen √©rt√©kes v√°r melletti ter√ľleten, a Szerelem-sziget bej√°rat√°n√°l a Patja u. 1. sz√°m alatt tal√°lhat√≥.

Bővebben...

Lencs√©s K√°roly: Az elvesz√≠tett f√ľggetlens√©g

2014-09-28 16:02:38

√öjabb h√°rom, kiz√°r√≥lag a korm√°nyp√°rtok √°ltal t√°mogatott alkotm√°nyb√≠r√≥t v√°lasztott meg a parlament szerd√°n, √≠gy a tizen√∂t fŇĎs test√ľletben n√©gyre fogy azok sz√°ma, akik 2010 elŇĎtt ker√ľltek hivatalba. A Fidesz teh√°t el√©rte c√©lj√°t: az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°gon a saj√°t emberei k√©nyelmes t√∂bbs√©gben lesznek, bor√≠t√©kolhat√≥, hogy a hatalom sz√°m√°ra kellemetlen √ľgyekben milyen d√∂nt√©sek sz√ľletnek majd.

Bővebben...

Ismét próbálják átverni a Kádártaiakat?

2014-09-27 05:32:08

Az elm√ļlt hetekben h√≥napokban a v√°ros t√∂bb k√ľl√∂nb√∂zŇĎ pontj√°n folyt l√°zas munka. Zebr√°kat, parkol√≥kat festettek, itt- ott √ļjra. N√©h√°ny √ļj parkol√≥hely, busz√∂b√∂l is l√©tes√ľlt a lak√≥telepeken, a k√ľlv√°rosban. N√∂v√©nyeket osztogattak, s persze az ‚Äěutols√≥ pillanatban‚ÄĚ, az √©ves szinten j√≥val t√∂bb, mint 20 milli√≥ Ft k√∂zp√©nzzel t√°mogatott √©s kamp√°ny√ļjs√°gg√° tett veszpr√©mi hetilapban mindezekrŇĎl¬†r√©szletesen sz√°moltak be.

Bővebben...

Igazi rezsicsökkentés kell!

2014-09-26 17:56:24

A v√°rosrehabilit√°ci√≥val kapcsolatos k√©rd√©seinkre Katanics S√°ndor, az MSZP-DK-Egy√ľtt-PM-MLP-Lok√°lpatri√≥t√°k polg√°rmesterjel√∂ltje v√°laszol.

Bővebben...

Amerikai elemz√©s: Magyarorsz√°g ‚Äěharamia√°llam‚ÄĚ lett.

2014-09-25 19:01:22

A Princetoni Egyetem egyik tan√°ra hossz√ļ tanulm√°nyban foglalkozik azzal, mik√©nt lehet megv√©deni a demokr√°ci√°t √©s a jog√°llamot az uni√≥ tag√°llamaiban (Institut f√ľr die Wissenschaften vom Menschen). P√©ldak√©nt Magyarorsz√°got hozza fel, m√°rmint hogy az jutott a legmesszebbre a demokratikus norm√°k ki√ľres√≠t√©s√©ben.

Bővebben...

Két Jobbikos polgármesterjelölt Veszprémben?

2014-09-24 16:41:12

Hivatalosan ez nyilv√°n nem √≠gy van. Ugyanakkor vannak olyan sz√≥besz√©dek, mely szerint a ‚Äěf√ľggetlen‚ÄĚ polg√°rmesterjel√∂lt val√≥j√°ban szint√©n szimpatiz√°l a Jobbikkal. Azt besz√©lik a v√°rosban, hogy a Jobbikon bel√ľl Veszpr√©mben t√∂r√©s j√∂tt l√©tre. S gyŇĎz√∂tt a ‚Äěhivatalos p√°rtvonal‚ÄĚ akarata a jel√∂lt√°ll√≠t√°sban.

Bővebben...

√ďri√°si megszor√≠t√°sra k√©sz√ľlnek

2014-09-23 18:37:25

Varga Mih√°ly nemzetgazdas√°gi miniszter a¬†¬†Napi Gazdas√°g konferenci√°j√°n arr√≥l besz√©lt, hogy¬†2015-ben komoly reformok j√∂nnek, mert a c√©l az √°llami kiad√°sok jelentŇĎs m√©rs√©kl√©se √©s az √ļjraeloszt√°s cs√∂kkent√©se, amelytŇĎl azt v√°rj√°k, hogy a piaci szereplŇĎknek jelentŇĎs megtakar√≠t√°sai sz√°rmaznak majd - √≠rja a Portfolio.

Bővebben...

Már a betegeken csattan a kórházak adóssága

2014-09-22 19:20:52

A tatai k√≥rh√°zban a minap ‚Äěelfogyott‚ÄĚ a r√∂ntgenfilm. N√©h√°ny kisebb darabot siker√ľlt m√©g valahol a k√≥rh√°zban √∂sszeszedni, ez√©rt az ott dolgoz√≥k a folyos√≥n sorba √°ll√≠tott√°k a gyerekeket, kiv√°logatt√°k k√∂z√ľl√ľk a kisebbeket, ŇĎk hozz√°jutottak a diagnosztikai vizsg√°lathoz, a t√∂bbieket hazak√ľldt√©k.

Bővebben...

Már nagyon nem bírnak magukkal!

2014-09-21 14:32:33

M√©g valamikor 2006-ban, nem sokkal az akkori helyhat√≥s√°gi v√°laszt√°sok elŇĎtt t√∂rt√©nt. Mint list√°r√≥l a Tisztelt H√°zba beker√ľlt orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎ √©s veszpr√©mi √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎ, a hozz√°m fordul√≥ belv√°rosi civil szervezet k√©r√©s√©re az akkor m√©g lez√°rt √©s j√°rhatatlan, valamikor szebb idŇĎket is meg√©lt Giricses l√©pcsŇĎ fel√ļj√≠t√°s√°t szorgalmaztam. Annak √©rdek√©ben, hogy ez a civilek √°ltal okkal k√©rt fejleszt√©si ig√©ny nagyobb figyelmet kapjon, arra k√©rtem a Veszpr√©mi 7 Nap akkori felelŇĎs szerkesztŇĎj√©t, hogy errŇĎl a hetilapban valamif√©le t√°j√©koztat√°st adjanak.

Bővebben...

Mindennek lassan 5 éve

2014-09-21 05:35:08

Az √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°sok elŇĎtt gyakorta hallani, a Fideszt csak √ļgy lehet legyŇĎzni, ha nem vel√ľk, nem az √°ltaluk mondottak kritiz√°l√°s√°val, hanem az √°ltalunk k√≠n√°lt lehetŇĎs√©gek bemutat√°s√°val, a j√∂vŇĎvel foglalkozunk. Sok igazs√°g van ebben. Ugyanakkor meggyŇĎzŇĎd√©sem, hogy nem szabad elfelejteni, mik√©nt rombolt√°k ŇĎk -tudatosan- az elŇĎzŇĎ ciklus v√©g√©n az √°ltaluk legyŇĎzni k√≠v√°nt balliber√°lis korm√°nyz√≥ t√∂bbs√©g tekint√©ly√©t.

Bővebben...

√úres szavak?

2014-09-20 04:24:33

Ha a kulissz√°k m√∂g√© n√©z√ľnk, egy√©rtelmŇĪen igen a v√°lasz. Ez a ‚Äěv√©res‚ÄĚ val√≥s√°g. Mi sem term√©szetesebb a regn√°l√≥ hatalom sz√°m√°ra, hogy a kamp√°ny kellŇĎs k√∂zep√©n a nemr√©g a k√∂zgyŇĪl√©sen elfogadott Integr√°lt Ter√ľletfejleszt√©si Strat√©gia kapcs√°n b√°rmirŇĎl, ez√ļttal arr√≥l t√°j√©koztassanak, hogy ‚ÄěminŇĎs√©gi p√°ly√°n haladnak.‚ÄĚ (Ehhez kell√©k√ľl a Pannon Egyetem rektor√°t is felhaszn√°lva.)

Bővebben...

Bemutatjuk a városok polgármesterjelöltjeit:Katanics Sándor

2014-09-19 17:49:31

Katanics S√°ndor m√°r az orsz√°g h√°z√°ban is k√©pviselte a veszpr√©mieket, most a polg√°rmesteri sz√©k√©rt indul. Katanics S√°ndor, a baloldal k√∂z√∂s polg√°rmesterjel√∂ltje szerint felh√°bor√≠t√≥, hogy a Fidesz semmibe veszi a demokr√°ci√°t, a szabads√°got, a j√∂vŇĎt. Elfoglalta, elszeg√©ny√≠ti, elsorvasztja a v√°ros int√©zm√©nyrendszer√©t, k√°rokat okoz ott, ahol a legt√∂bbet kellene teremteni: az eg√©szs√©g√ľgyben √©s az oktat√°sban. Veszpr√©m nem a Fidesz√©, hanem a veszpr√©miek√©, v√©li.

Bővebben...

Katanics Sándort kérdeztem

2014-09-18 18:47:26

Katanics S√°ndort k√©rdeztem az √Ėnkorm√°nyzati v√°laszt√°sokkal kapcsolatban, tov√°bb√° mik√©nt l√°tja a m√ļltat, jelent √©s a v√°laszt√°sok ut√°n a j√∂vŇĎt a Megyesz√©khellyel kapcsolatban.

VG: R√©g√≥ta figyelem a v√°ros √©let√©t √©s az ezzel kapcsolatos fejleszt√©seket. K√∂lts√©ges beruh√°z√°sokat l√°tok most megval√≥sulni a belv√°ros √©s k√∂rny√©k√©n is. Hogyan √©rt√©keli az elm√ļlt 4 √©vet a v√°rosfejleszt√©sekkel kapcsolatban?

Bővebben...

Mi lett az ingatlanjainkkal?

2014-09-17 16:58:09

Az √∂nkorm√°nyzati tulajdonban l√©vŇĎ √©p√ľletek √°llapot√°r√≥l tartott sajt√≥t√°j√©koztat√≥t Katanics S√°ndor polg√°rmesterjel√∂lt √©s dr. B√ļz√°s Huba k√©pviselŇĎjel√∂lt szerd√°n. A k√©t √©ve √ľresen √°ll√≥ V√∂lgyh√≠d t√©r 2. (a Dohn√°nyi iskola egykori √©p√ľlete) elŇĎtt tartott sajt√≥t√°j√©koztat√≥t az ellenz√©ki p√°rtok polg√°rmesterjel√∂ltje √©s a 11. v√°laszt√≥ker√ľleti k√©pviselŇĎjel√∂ltje.

Bővebben...

A fejlesztések sorrendje rossz

2014-09-16 16:58:44

Ezen a h√©ten a k√∂zleked√©ssel kapcsolatban k√©rdezt√ľk a polg√°rmesterjel√∂lteket. ElsŇĎk√©nt Katanics S√°ndor, az MSZP, a DK, az Egy√ľtt-PM, az MLP √©s a Lok√°lpatri√≥t√°k jel√∂ltje v√°laszol.

Bővebben...

√Čn, a ‚Äěl√°rva‚ÄĚ, a ‚Äěpondr√≥‚ÄĚ...

2014-09-15 19:27:08

Mik√©nt lehetne az orsz√°gunkban b√©ke? Tal√°n sok-sok p√°rbesz√©d, ehhez el√©g is lenne. Egy p√©ld√°val szolg√°lhatok. Persze tiszt√°ban vagyok azzal, hogy ez nem ennyire egyszerŇĪ √©s sokszor k√©ptelens√©g eljutni eddig is. Nem is olyan r√©gen, Veszpr√©mben sz√≥v√° tettem, mi a bajom a Polg√°rmesteri Hivatal el√© fel√°ll√≠tott ‚Äěorsz√°gz√°szl√≥val‚ÄĚ. Mivel a h√≠r bej√°rta a ‚Äěkurucinf√≥t‚ÄĚ, igen sok, nem √©ppen bar√°ts√°gos hangv√©telŇĪ levelet is kaptam. Volt, amelyikre √©rtelm√©t l√°ttam v√°laszolni. S csod√°k-csod√°ja j√∂tt r√° √ļjabb v√°lasz is. Az al√°bbiakban a nevek kit√∂rl√©s√©vel egy minden tekintetben val√≥s tartalm√ļ levelez√©st olvashatnak.

Bővebben...

MeglepŇĎen hat√©kony a magyar k√∂zoktat√°s

2014-09-15 17:54:11

Legalábbis ahhoz képest, hogy milyen keveset keresnek a tanárok.

A hat√©konys√°got tekintve meglepŇĎen j√≥l teljes√≠t a magyar k√∂zoktat√°s: a tan√°rok fizet√©s√©t, az oszt√°lyok m√©ret√©t √©s a di√°kok PISA-felm√©r√©sen el√©rt eredm√©nyeit figyelembe v√©ve a vil√°g orsz√°gait √∂sszes√≠tŇĎ list√°n negyedik helyet √©rt el Magyarorsz√°g - der√ľlt ki a The Economist c√≠mŇĪ brit lap eheti sz√°m√°ban id√©zett felm√©r√©sbŇĎl.

Bővebben...

√Āldatlan √°llapotok Veszpr√©m belv√°ros√°ban?

2014-09-14 16:54:42

Az al√°bbi levelet, mint Veszpr√©m Megyei Jog√ļ V√°ros k√©pviselŇĎje p√°r perccel ezelŇĎtt kaptam meg. √ögy gondolom √©ppen itt az ideje, ezeket a tartalm√ļ leveleket nyilv√°noss√°gra hozni. Ennek k√©t oka van. Az egyik, hogy egy√©bk√©nt a v√°rosban √©lŇĎk -kiv√©ve azokat, akiket ez a fajta kellemetlens√©g ugyan√ļgy √©rint-errŇĎl semmit sem tudhatn√°nak meg, m√°sr√©szt, ami fontosabb, tal√°n √≠gy gyorsabban int√©zkednek ez√ļttal az illet√©kesek!

Bővebben...

Mégis van "írmag"!

2014-09-14 15:17:50

Most tudtam meg, hogy van, akinek nem vette be a gyomra, ami a Veszpr√©m megyei napilapn√°l zajlott √©s van aki fel√°llt, otthagyta mag√°t√≥l a szerkesztŇĎs√©get, pedig ŇĎt nem k√ľldt√©k el. Id√©zet a szerkesztŇĎs√©gnek √≠rt lev√©lbŇĎl:

Bővebben...

Akkor a Pannon Várszínháznak annyi?

2014-09-14 07:52:13

M√°r a blogbejegyz√©sem¬†elej√©n tiszt√°zni akarom, ha rajtam b√°rmi is m√ļlik a k√∂vetkezŇĎ ciklusban, akkor azt mondom a c√≠mben feltett k√©rd√©sre, hogy NEM! Nem engedem, hogy t√∂nkretegy√©k a Pannon V√°rsz√≠nh√°zat azok, akik abban √©rdekeltek. Akik √≠gy szeretn√©k megsz√ľntetni a versenyhelyzetet, a konkurenci√°t.

Bővebben...

A maszatol√°s magas foka

2014-09-13 15:28:27

Lehetett¬†√°tmenetileg izgalom a szerkesztŇĎs√©gben, j√≥ nagy. Szinte l√°tom, micsoda riadalom keletkezett az √ľgyv√©d √ļr level√©nek meg√©rkez√©se ut√°ni pillanatokban. Azt√°n √∂ssze√ľlt a ‚Äěv√°ls√°gtan√°cs‚ÄĚ √©s n√©mi agytorn√°t v√©gezve -csak annyit, hogy meg ne √°rtson- kital√°lt√°k, mik√©nt kell elŇĎadni a nagy "√°tver√©s" ut√°n egy √ļjabb √©s √°ls√°gos ‚Äěhelyreigaz√≠t√°st‚ÄĚ.

Bővebben...

A fal most egy ideig nem dŇĎl le

2014-09-12 16:46:43

Mi√©rt is csod√°lkozn√°nk m√°r azon, hogy a mai Veszpr√©mi 7 Napban a k√∂zgyŇĪl√©si tud√≥s√≠t√°sb√≥l kimaradt, hogy a ciklus utols√≥ test√ľleti √ľl√©s√©n a 2014. √©vi k√∂lts√©gvet√©s elsŇĎ f√©l√©v√©nek teljes√ľl√©s√©vel¬†kapcsolatos besz√°mol√≥ elfogad√°sa mik√©nt zajlott le.

Bővebben...

Baloldali kezdeményezésekre építkezik a Fidesz

2014-09-11 18:13:02

A turizmus h√ļz√≥√°gazatt√° v√°lt Veszpr√©mben ‚Äď ezzel kapcsolatban k√©rdezt√ľk a polg√°rmesterjel√∂lteket. Ma Katanics S√°ndor, az MSZP, a DK, az Egy√ľtt-PM, az MLP √©s a Lok√°lpatri√≥t√°k k√∂z√∂s jel√∂ltje v√°laszol.

Bővebben...

L√°tszatkordon

2014-09-10 15:13:22

√Čvtizedes a t√∂rt√©net. A De√°k utc√°ban- miut√°n a v√°rosnak siker√ľlt megegyezni a romos h√°zak lak√≥ival- elbontott√°k azok tetej√©t, hogy oda lak√°sfoglal√≥k √ļjra be ne k√∂lt√∂zhessenek. A ter√ľlet igaz√°n √©rt√©kes. Ha Veszpr√©m v√°rosvezet√©se megold√°st akar tal√°lni az 5 √©ve szint√©n lakatlann√° tett V√°r utca 10. alatt √°ll√≥ √©p√ľlet hasznos√≠t√°s√°ra -amit √©vsz√°zadokon √°t iskolak√©nt haszn√°ltak a veszpr√©miek- ahhoz a hegy l√°b√°n√°l tal√°lhat√≥ De√°k utcai √©p√ľletek hely√©re is sz√ľks√©g lehet.

Bővebben...

A választókat félre akarta vezetni a veszprémi hetilap?

2014-09-09 16:14:22

√Črdekes lev√©lcsomag √©rkezett ma hozz√°nk, Veszpr√©m v√°ros√°nak k√©pviselŇĎihez. Dr. BŇĎsze Ferenc √ľgyv√©d √ļr √©szrevette, valami itt nagyon nem stimmel. Neki is feltŇĪnt, hogy a D√≥zsav√°rosi Tan√°cs √ľl√©s√©n nem t√°j√©koztatt√°k az ott √ľl√©sezŇĎket tisztess√©gesen. Persze az is lehet, hogy nem √≠rt√°k korrekten le, ami ott hangzott el. Mivel egy joghoz √©rtŇĎ ember √≠rta a levelet, hamarosan kider√ľl, val√≥j√°ban ott mi is t√∂rt√©nhetett.

Bővebben...

K√©t √©s f√©l √©vvel ezelŇĎtt sodort√°k vesz√©lybe Veszpr√©mben a zeneoktat√°st

2014-09-08 20:46:05

√Ātszervez√©s, megszŇĪn√©s, ingatlanelad√°s az oktat√°sban

√Ātszervezn√© a v√°rosvezet√©s a k√∂zoktat√°st, a Cserm√°k zeneiskola a Dohn√°nyi tagint√©zm√©nye lenne, ut√≥bbi √©p√ľlet√©t √©rt√©kes√≠ten√©k, ahogyan a belv√°rosi tornacsarnokot is t√∂bb m√°s ingatlannal egy√ľtt.

Bővebben...

Veszprémben öt polgármesterjelölt lesz

2014-09-08 19:19:57

M√©giscsak volt √©rtelme a Fidesz utols√≥ pillanatig tart√≥ aj√°nl√°sgyŇĪjt√©s√©nek. Mondta r√°m kacsintva ma egy bar√°tom. Nem merem azt √°ll√≠tani, hogy a Fidesz keze van benne a t√∂rt√©ntekben, mondtam erre. A megyei jog√ļ v√°rosok eset√©ben minden esetre igencsak szokatlan, hogy polg√°rmesterjel√∂ltk√©nt f√ľggetlenek is bejelentkeznek.

Bővebben...

Hamisan szól a hangvilla

2014-09-07 16:47:08

November 27-re napolták a Katanics Sándor kontra Bélafi László rágalmazási per folytatását.

De mi is ennek az elŇĎzm√©nye? Hogy jutott el ide Veszpr√©m v√°ros e k√©t k√∂z√©leti szereplŇĎje? Mi√©rt "k√©nyszer√ľlt" Katanics S√°ndor perre, s arra hogy a b√≠r√≥s√°gi √ļton k√©rjen el√©gt√©telt?

Bővebben...

Oszt jónapot!

2014-09-07 13:09:15

Még egyszer a Dózsavárosi igazgatóválasztásról!

Az a h√≠r j√°rja, hogy a veszpr√©mi n√©met nemzetis√©gi √∂nkorm√°nyzat k√©pviselŇĎi igencsak rossz n√©ven veszik az ingyenesen megjelenŇĎ (az ad√≥fizetŇĎknek j√°r ez√©rt a h√°la) veszpr√©mi hetilap √≠rt r√≥luk legut√≥bb.

Bővebben...

Doh√°nyboltos k√©pviselŇĎjel√∂lt?

2014-09-07 05:41:22

Agg√≥dva h√≠vtak az elm√ļlt napokban is p√°ran. Nem √©rtik mi t√∂rt√©nik k√∂r√ľl√∂tt√ľk. M√©g tegnap is j√°rt√°k a v√°rost a Fidesz aktivist√°i √©s gyŇĪjt√∂tt√©k az aj√°nl√°sokat. Miut√°n az √∂sszes jel√∂ltj√ľk m√°r j√≥ ideje nyilv√°ntart√°sba van v√©ve, gondolhatunk arra is, hogy csup√°n a Kubatov list√°t t√∂k√©letes√≠tik. Vagy esetleg m√°snak seg√≠tenek?

Bővebben...

√ćrmagja sincs az √ļjs√°g√≠r√≥i szolidarit√°snak?

2014-09-06 11:30:15

‚ÄěEgy hete arr√≥l zsong a v√°ros, hogy a v√°rosi hetilap h√°rom munkat√°rsa (t√∂bben nem is voltak) felmond√°st kapott. Inform√°ci√≥ink szerint az utc√°ra ker√ľlt √ļjs√°g√≠r√≥k √ľgy√ľket ‚Äějogi √ļtra‚ÄĚ terelik. Azaz munka√ľgyi pert ind√≠tanak a felelŇĎs kiad√≥val szemben.‚ÄĚ Ha azt gondoln√°k, hogy mindez a k√©t napja az Indexen megjelent h√≠rrel van kapcsolatban, t√©vednek.

Bővebben...

Navracsics √©s a velsz ebek ‚Äď Minket j√°rat le a k√ľl√ľgyminiszter

2014-09-05 17:33:53

Arany J√°nos vers√©vel √©rkezett Walesbe a leendŇĎ uni√≥s biztos. De mit vinne aj√°nd√©kba a t√∂r√∂knek? √Čs a rom√°nnak? Hogyan lehetne m√©g enn√©l is k√≠nosabb? Magyarorsz√°g k√ľl√ľgyminiszter√©nek Twitter-oldal√°n l√°thatjuk azt a k√©pet, amelyen A walesi b√°rdok angol ford√≠t√°s√°t adja √°t a walesi korm√°ny vezetŇĎj√©nek.

Bővebben...

N.Kósa Judit: Iskolapélda

2014-09-04 21:22:38

Kezdhetn√©m persze azzal, hogy eml√©keztetem √∂n√∂ket: a mostani pedag√≥gus-b√©remel√©s sok tan√°r eset√©ben praktikusan nem jelent m√°st, mint hogy visszakapj√°k azt a p√©nzt (annak a p√©nznek egy r√©sz√©t), amelyet tavaly elvettek tŇĎl√ľk. Hiszen az √°llamos√≠t√°skor a gazdagabb √∂nkorm√°nyzatok alkalmazottai rosszul j√°rtak, mert elvesztett√©k a cafeteri√°t; m√°sok a t√ļl√≥rap√©nz√ľknek √©s egy√©b p√≥tl√©kaiknak inthettek b√ļcs√ļt, amikor a korm√°ny megemelte a tan√°rok munkaterheit.

Bővebben...

Ha m√°s mondja, el sem hiszem

2014-09-03 19:10:55

Mik√∂zben a Fidesz veszpr√©mi polg√°rmester jel√∂ltje napi gyakoris√°ggal szerepel a megyei napilapban, nek√ľnk ma kerek-perec megmondt√°k, ne is rem√©nykedj√ľnk egyenlŇĎ elb√≠r√°l√°sban. Miut√°n tegnap leadtuk Veszpr√©mben a polg√°rmester jel√∂lts√©gemhez √©s a demokratikus ellenz√©k √∂sszes jel√∂ltj√©nek az indul√°s√°hoz sz√ľks√©ges aj√°nl√°sok t√∂bbsz√∂r√∂s√©t is, ma meghirdett√ľk elsŇĎ sajt√≥t√°j√©koztat√≥nkat egy k√ľlsŇĎ helysz√≠nre.

Bővebben...

Fenyítik Veszprémet

2014-09-02 20:23:39

Meglepne, ha √≠rna¬†arr√≥l az elvileg ingyenes, k√∂zp√©nzbŇĎl √©vi 23 milli√≥ Ft-tal t√°mogatott veszpr√©mi¬†hetilap, ami ma t√∂rt√©nt. A Buhim-v√∂lgyi Bar√°ti K√∂r eln√∂ke levelet √≠rt a veszpr√©mi k√©pviselŇĎ-test√ľletnek. Pontosabban megk√ľldte minden k√©pviselŇĎ sz√°m√°ra annak a lev√©lnek a m√°solat√°t az eln√∂k √ļr, amit Br√°nyi M√°ria alpolg√°rmester asszonynak √≠rt.

Bővebben...

Kis magyar v√°laszt√°si abszurd 1.

2014-09-02 16:36:43

Veszpr√©mben a hivatalos kamp√°nyidŇĎszak kezdete elŇĎtt, m√°r augusztus 22-√©n megjelentek a Fidesz-KDNP polg√°rmester jel√∂ltj√©nek a plak√°tjai.
Az MSZP, DK, Egy√ľtt-PM, MLP √©s Lok√°lpatri√≥t√°k k√©pviselet√©ben elj√°rva (miut√°n ebb√©li minŇĎs√©gemben m√°r nyilv√°ntart√°sba vettek) bejelent√©st tettem a helyi v√°laszt√°si bizotts√°gn√°l a nyilv√°nval√≥ jogs√©rt√©s meg√°llap√≠t√°sa √©rdek√©ben.

Bővebben...

Megyesi Guszt√°v: Akarattya megapolisz

2014-09-01 19:36:57

Ha j√≥l √©rtj√ľk, arr√≥l van sz√≥, hogy Matolcsy jegybankeln√∂k szerint a Magyar Nemzeti Bank nyeres√©ge nem k√∂zp√©nz, k√∂vetkez√©sk√©ppen azt csin√°l vele, amit akar. N√©h√°ny ortodox k√∂zgazd√°sz, p√©ld√°ul Katona Tam√°s egyetemi tan√°r ugyan azt mondja, hogy ‚Äěa jegybank t√∂bb sz√°zmilli√°rdos nyeres√©ge eg√©sz egyszerŇĪen a forint gyeng√ľl√©s√©bŇĎl ered‚ÄĚ, de h√°t ez nem mond ellent a jegybankeln√∂k √°ll√≠t√°s√°nak, hiszen a forintgyeng√ľl√©s √©ppen az ŇĎ √°ld√°sos tev√©kenys√©g√©nek k√∂sz√∂nhetŇĎ, ergo m√©g ink√°bb azt csin√°l a jegybank p√©nz√©vel, amit akar.

Bővebben...

Kamp√°nyol a szerkesztŇĎ

2014-08-31 05:58:46

√Črdemes v√©giglapozni az ad√≥fizetŇĎk p√©nz√©n √©vi 23 milli√≥ forintb√≥l ingyenesen megjelenŇĎ veszpr√©mi hetilap legut√≥bbi sz√°m√°t. G√°tl√°stalan p√°rt-sikerpropaganda zajlik benne. A veszpr√©mi k√∂zgyŇĪl√©snek a polg√°rmesteren k√≠v√ľl van 17 tagja. Abb√≥l a 12 egy√©ni v√°laszt√≥ker√ľlet k√©pviselŇĎje fideszes. Az 5 list√°s helyen ellenz√©kiek √ľlnek.

Bővebben...

Veszprémi fideszes hálózat

2014-08-30 06:45:54

H√©tfŇĎ √≥ta gyŇĪjthetik az okt√≥ber 12-i helyhat√≥s√°gi v√°laszt√°sokra az indulni sz√°nd√©koz√≥ politikai √©s civil szervezetek a v√°laszt√≥polg√°rok aj√°nl√°sait. A Fidesz nem b√≠z semmit a v√©letlenre. M√°r a gyŇĪjt√©s kezdŇĎnapj√°t, augusztus 25-√©t j√≥val megelŇĎzŇĎen jelezt√©k, eg√©sz hadsereg √°ll a nagyobb telep√ľl√©sek mindegyik√©n rendelkez√©s√ľkre. K√©ts√©g se f√©rjen hozz√°, akiket ŇĎk szimpatiz√°nsoknak, seg√≠tŇĎknek h√≠vnak a gyŇĪjt√©sben, azok mind m√©lyen elk√∂telezettek ir√°nyukban.

Bővebben...

M√ļltid√©zŇĎ:Katanics Debreczenyi feloldat√°s√°t k√©rte

2014-08-29 18:58:04

A szocialista k√©pviselŇĎ felsz√≥l√≠totta a polg√°rmestert, hogy tegye k√∂zkinccs√© a S√°ndor Palot√°ban elhangzottakat. A k√©pviselŇĎ szerdai sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n jelentette be, hogy levelet kapott a k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k titk√°rs√°g√°t√≥l, amiben arr√≥l t√°j√©koztatt√°k, hogy Debreczenyi J√°nost nem terheli titoktart√°si k√∂telezetts√©g a S√°ndor palot√°ban S√≥lyom L√°szl√≥ √©s k√∂zte lefolyt t√°rgyal√°ssal kapcsolatban, melynek t√©m√°ja a szentkir√°lyszabadjai rep√ľlŇĎt√©r volt

Bővebben...

Gyurcsány Ferenc: Angyalok és ördögök?

2014-08-28 18:02:59

Mi, politikusok, mik√©nt polg√°rt√°rsaink nagy r√©sze, nem vagyunk se angyalok, se √∂rd√∂g√∂k. Persze vannak k√∂z√∂tt√ľnk angyalian naivak, sz√©plelkŇĪek, v√©gtelen√ľl tisztess√©gesek, na meg √∂rd√∂gien rafin√°ltak, bŇĪnnel kokett√°l√≥k, rosszhiszemŇĪ haszonlesŇĎk egyar√°nt.

Bővebben...

Minden seprŇĪre sz√ľks√©g√ľk van

2014-08-27 19:13:30

√Ėsszefogott Veszpr√©mben az ellenz√©k, csatlakoztak a lok√°lpatri√≥t√°k is. Az √∂nkorm√°nyzatok a k√∂zponti hatalom elszeg√©nyedett csicsk√°sai lettek ‚Äď mondja B√ļz√°s Huba nyugalmazott b√ľntetŇĎb√≠r√≥, aki a baloldali ellenz√©ki √∂sszefog√°s egyik k√©pviselŇĎjel√∂ltjek√©nt indul Veszpr√©mben a helyhat√≥s√°gi v√°laszt√°sokon.

Bővebben...

L√°z√°r J√°nos megmagyar√°zta a kir√ļg√°sokat

2014-08-26 19:38:34

Megnevezte a felelŇĎs√∂ket a post√°sok ezreinek utc√°ra ker√ľl√©s√©√©rt L√°z√°r J√°nos. A Minisztereln√∂ks√©get vezetŇĎ miniszter mintha √°tmenetileg elfelejtkezett volna a korm√°ny munkahelyv√©delmi, illetve a munkahelyteremt√©s fontoss√°g√°t sulykol√≥ propagand√°j√°r√≥l, √©s meg√©rtŇĎen komment√°lta az √°llami k√©zben l√©vŇĎ Magyar Posta Zrt. l√©tsz√°mcs√∂kkentŇĎ l√©p√©seit.

Bővebben...

Navracsics Tibor ellentmond Orb√°nnak

2014-08-25 19:30:16

Simicska Lajos √©s a k√∂rnyezŇĎ telep√ľl√©sek kertbar√°tai pedig assziszt√°lnak a b√°tor akci√≥hoz.

Navracsics: J√∂vŇĎnk csak az eur√≥pai kult√ļr√°ban van ‚Äď ezzel a kih√≠v√≥ c√≠mmel k√∂z√∂lte az MTI kis √∂sszefoglal√≥j√°t a korm√°nyp√°rti politikusok remek augusztus 20-ai besz√©deirŇĎl Simicska Lajos lapja, a Magyar Nemzet. Orb√°n k√ľl√ľgyminisztere egyenesen od√°ig mer√©szkedett, hogy ‚Äěcsak olyan Magyarorsz√°g √©s olyan K√∂z√©p-Eur√≥pa maradhat fenn, amely kult√ļr√°j√°ban, √©rt√©keiben Nyugat-Eur√≥p√°hoz k√∂tŇĎdik‚ÄĚ.

Bővebben...

G√°tl√°stalans√°g

2014-08-24 05:23:44

Lok√°l helyett hum√°n c√≠mmel √≠rt az √©vi 23 milli√≥ Ft k√∂zp√©nzzel t√°mogatott ingyenes veszpr√©mi hetilap felelŇĎs szerkesztŇĎje (az egyre nyilv√°nval√≥bb, hogy fideszes p√°rtkiadv√°nyba) egy glossz√°t. "Indul a kamp√°ny." Ez a kezdŇĎmondata. Majd azzal folytatja, hogy a szavaz√°st megelŇĎzŇĎ 50. napon, azaz augusztus 23-√°n kezdŇĎdik az √∂nkorm√°nyzati √©s nemzetis√©gi v√°laszt√°s hivatalos kamp√°nya.

Bővebben...

√ćg√©rt√©k √©s m√©gsem lett belŇĎle semmi

2014-08-23 07:04:22

Katanics S√°ndor nem √©rti, hogy mi√©rt most jutott esz√©be a polg√°rmesternek a 82. sz. fŇĎ√ļti gyalog√°tkelŇĎ k√©rd√©se. A szocialista k√©pviselŇĎ nem √©rti, hogy mi√©rt k√©t √©v ut√°n jutott esz√©be Debreczenyi J√°nosnak az √ľgy, amikor ŇĎ m√°r √©vekkel ezelŇĎtt t√∂bbsz√∂r felvetette a k√©rd√©st, s akkor rendre s√ľket f√ľlekre tal√°lt.

Bővebben...

Minden a bizalom

2014-08-22 10:33:32

Semmit sem bíznak a véletlenre. S csak olyan embereket raknak egy pozícióba maguk helyett, (ha már egyszer nekik menni kell,) akik feltétlen odaadással vannak irányukban, s nekik megfelelnek. Nekik és nem a választóknak. Mihalovics Péter mára jól sajátította el azt a gyakorlatot, amit mentora, Navracsics Tibor tanított a számára, ezek szerint eredményesen.

Bővebben...

Hajba Ferenc: √Črtelmes dolgok

2014-08-21 22:03:47

Na, most m√°r meghalhatok, √∂rvendezett egy h√∂lgy, miut√°n siker√ľlt kezet fognia Orb√°n Viktorral Sopronpuszt√°n. Nagyj√°b√≥l hasonl√≥an lelkes emberek alkott√°k azt a k√∂z√∂ns√©get, amely elŇĎtt besz√©lget√©snek √°lc√°zott sz√≠npadi mŇĪfajban fejtette ki n√©zeteit Magyarorsz√°g minisztereln√∂ke a 25 √©vvel ezelŇĎtti p√°neur√≥pai pikniket √ľnneplŇĎ rendezv√©ny konferencias√°tr√°ban.

Bővebben...

Lend√ľlet, siker, fejlŇĎd√©s?

2014-08-20 13:33:12

Azt mondta egy f√∂l√© tartott esernyŇĎ al√≥l ma a ‚Äěk√∂zt√°rsas√°gi‚ÄĚ eln√∂k, mik√∂zben a katon√°k bŇĎrig √°ztak, nemcsak Szent Istv√°n elŇĎtt kell tisztelegni, hanem minden magyar elŇĎtt. Szavak szintj√©n m√°r rendben vagyunk. Csak h√°t ezek nem m√°sok, mint √ľres szavak. Mert a Fidesz, √©s a ‚Äěk√∂zt√°rsas√°gi‚ÄĚ eln√∂ke val√≥j√°ban nem tisztel minden magyart. Igaz, ŇĎk √ļgy √©rzik, aki nem tart vel√ľk, aki nem szolg√°lja ki ŇĎket felt√©tlen odaad√°ssal, az nem is magyar.

Bővebben...

Belet√∂rŇĎdve

2014-08-20 05:35:24

N√©mileg meglepŇĎdve tapasztalom, hogy nem √©rdekli sem a sajt√≥t, sem a veszpr√©mieket, mi t√∂rt√©nik az iskol√°inkkal. Pedig az iskol√°k a j√∂vŇĎ. Egy√°ltal√°n nem mindegy, hogy ott milyen szellemis√©g uralkodik, ki, mennyire felk√©sz√ľlt ember ir√°ny√≠tja a nevelŇĎk munk√°j√°t, az iskola √©let√©t. A Fidesz szemrebben√©s n√©lk√ľl fosztott meg minket- mint √∂nkorm√°nyzatot- att√≥l a jogunkt√≥l, hogy eld√∂nts√ľk, ki vezetheti az int√©zm√©nyeinket.

Bővebben...

‚ÄěAz Orb√°n-korm√°ny nem k√©pes a szeg√©nys√©g felsz√°mol√°s√°ra, sŇĎt...‚ÄĚ..

2014-08-19 18:37:43

A Demokratikus Koal√≠ci√≥ (DK) szerint az Orb√°n-korm√°ny politik√°ja √©vrŇĎl √©vre fokozza a magyarorsz√°gi szeg√©nys√©get, az elkeseredett emberek sz√°m√°nak n√∂veked√©se pedig elŇĎbb-ut√≥bb a t√°rsadalmi b√©k√©t vesz√©lyezteti majd.

Bővebben...

Felemészti a szegénység Magyarországot

2014-08-18 18:35:22

Egyre jobban terjed a szeg√©nys√©g Magyarorsz√°gon. Az Eurostat adatai szerint egy √©v alatt sz√°zezerrel nŇĎtt a szeg√©nys√©gnek vagy t√°rsadalmi kirekesztetts√©gnek kitett magyarok sz√°ma, akik imm√°r a lakoss√°g 33,5 sz√°zal√©k√°t teszik ki - √≠rja a Napi.hu.

Bővebben...

L√©p√©srŇĎl l√©p√©sre ‚Äěsz√≠vj√°k el elŇĎl√ľnk a levegŇĎt‚ÄĚ!

2014-08-17 10:36:04

Veszpr√©m iskolav√°ros, no meg egyetemi v√°ros is. Gyakran b√ľszk√©lked√ľnk ezekkel az √°ll√≠t√°sokkal. Az iskol√°inkat gyakorlatilag teljesen elvett√©k tŇĎl√ľnk az elŇĎzŇĎ ciklusban. A korm√°ny √ļgy d√∂nt√∂tt, hogy a tan√°rokat ezut√°n "ŇĎ" alkalmazza a Klebelsberg int√©zm√©nyen kereszt√ľl. Az igazgat√≥k kinevez√©s√©hez sem lehet a tov√°bbiakban¬†k√∂z√ľnk. Elmondhatjuk ugyan a v√©lem√©ny√ľnket, de arr√≥l, hogy ki vezetheti az iskol√°inkat elvileg a miniszter d√∂nt.

Bővebben...

Bajban vannak az √≠g√©rgetŇĎk...

2014-08-16 20:25:40

Tov√°bbra is √°ldatlan √°llapotok uralkodnak Veszpr√©mben a Cserh√°t lak√≥telepen. M√°r nincs vissza egy h√≥nap, s ism√©t v√°laszt az orsz√°g. Ez√ļttal √∂nkorm√°nyzatokat. Mint minden√ľtt, a megyesz√©khelyen szint√©n jav√°ban zajlik a kamp√°ny. Ennek r√©szek√©nt m√°r bemutatkozott a korm√°nyoldal √©s az ellenz√©k k√©pviselŇĎjel√∂lti kara is. Az elŇĎbbiekn√©l egyetlen v√°ltoz√°st jeleztek a k√∂rzetek √©l√©re, m√≠g a m√°sikon sok az √ļj arc. Veszpr√©mben fŇĎk√©nt a 10-es k√∂rzetben v√°rhat√≥ nagy csata, miut√°n itt indul N√©medi Lajos (Fidesz-KDNP) eddigi alpolg√°rmester √©s Katanics S√°ndor (Demokratikus Koal√≠ci√≥) az ellenz√©ki oldal polg√°rmester jel√∂ltje.

Bővebben...

Petschnig: a politika áll a növekedés mögött, nem a gazdaság

2014-08-15 15:27:15

Egy kiugr√≥, egyszeri √©s v√©letlen n√∂veked√©si dinamika a mostani, ami m√∂g√∂tt komoly korm√°nyzati tev√©kenys√©g van, de nem gazdas√°gi, hanem politikai ‚Äď ezt Petschnig M√°ria Zita mondta az ATV Egyenes Besz√©d c√≠mŇĪ mŇĪsor√°ban.

Bővebben...

Hatsz√°zmilli√°rdot bukhatunk az E.ON-√ľzleten

2014-08-14 16:25:37

Gyakorlatilag haza√°rul√°ssal v√°dolja a baloldalt a Fidesz azok ut√°n, hogy kider√ľlt: √≥ri√°sit bukhatunk az Orb√°n-korm√°ny rezsiv√©dŇĎ akci√≥j√°n. Ak√°r 600 milli√°rd forint vesztes√©get okozhat az E.ON f√∂ldg√°z-nagykereskedŇĎ megv√°s√°rl√°sa az √°llamnak ‚Äď k√∂z√∂lte az √Ātl√°tsz√≥ kisziv√°rogtat√≥ port√°l.

Bővebben...

Sokan √ľltek bele a hint√°ba?

2014-08-13 09:43:11

Ha ez √≠gy megy tov√°bb, t√©nyleg m√°r most bonthatj√°k sok helyen a Fidesz jel√∂ltjei a pezsgŇĎt! Olvasom a sok-sok baloldali gondolkod√°s√ļ ismerŇĎs√∂m bejegyz√©s√©t a Facebookon √©s nem hiszek a szememnek. Egyre t√∂bben √©s egyre ‚Äělelkesebben‚ÄĚ szapulj√°k √©s nevezik impotensnek a baloldalt. Tulajdonk√©ppen m√°ra egy t√∂meghiszt√©ria alakult ki a k√∂z√∂ss√©gi oldalon azok k√∂r√©ben, akik foglalkoznak egy√°ltal√°n ezzel az √ľggyel.

Bővebben...

Felcsuti P√©ter: MNB: felelŇĎtlens√©gi program

2014-08-12 19:24:50

A jegybank id√©n √°prilisban t√°rsadalmi felelŇĎss√©gv√°llal√°si programot fogadott el, majd az idŇĎt nem vesztegetve bejelentette, hogy e program v√©grehajt√°sak√©nt festm√©nyeket, hangszereket v√°s√°rol, zenekarokat t√°mogat √©s legut√≥bb egy csinos kis kast√©lyt is megv√°s√°rolt. A korm√°nyp√°rti politikusok is gyorsan r√°√©reztek a dolog √≠z√©re; K√≥sa Lajos arr√≥l besz√©lt, hogy a jegybanknak k√©ne megvennie bizonyos Munk√°csy-k√©peket, ‚Äěhiszen van p√©nze‚ÄĚ.

Bővebben...

Miért nem?

2014-08-11 18:04:48

Az elm√ļlt napokban t√∂bben is megk√©rdezt√©k a velem szimpatiz√°l√≥k k√∂z√ľl, hogy mi az oka annak, hogy a helyhat√≥s√°gi v√°laszt√°sokon nem a lak√≥helyemen, K√°d√°rt√°n (√©s Gyulafir√°t√≥ton) m√©retem meg magam.

Bővebben...

Miért dagad az államadósság?

2014-08-10 16:56:37

Hi√°ba hirdetett harcot az elad√≥sod√°s ellen az Orb√°n-kabinet, ezen a ny√°ron ism√©t t√∂rt√©nelmi cs√ļcsok k√∂zel√©be k√ļszott az √°llamad√≥ss√°g.Ha m√©g l√©tezne a r√∂vid √©letŇĪ ad√≥ss√°gbarom√©ter, akkor az elm√ļlt h√≥napokban a GDP 85 sz√°zal√©k√°t k√∂zel√≠tette volna a mutat√≥.

Bővebben...

Dr. ErŇĎss G√°bor: Egy gimn√°zium negyedsz√°zada, √∂nk√©nytŇĎl √∂nk√©nyig

2014-08-09 17:30:52

M√°ra nyilv√°nval√≥, hogy az oktat√°si rendszer rombol√°s√°nak c√©lja kettŇĎs: t√°rsadalmi √©s politikai. A t√°rsadalmi c√©l egy kasztrendszer l√©trehoz√°sa, ahol a kasztok k√∂z√∂tti hat√°rok √°tj√°rhatatlanok, a t√°rsadalmi mobilit√°s megszŇĪnik, vagy legal√°bbis minim√°lisra cs√∂kken, a felsŇĎ oszt√°ly (kaszt) soraiba nem f√©rkŇĎzhetnek be idegen, megb√≠zhatatlan elemek.

Bővebben...

TGM: ‚ÄěA Fidesz sz√©lsŇĎjobboldali p√°rt‚ÄĚ

2014-08-08 17:01:33

MN: Meglepte önt ez a beszéd?

TGM: Megd√∂bbentett. Ez d√∂ntŇĎ fordulat, amelynek a bek√∂vetkezt√©tŇĎl tartott ugyan az ember. Pr√≥b√°ltam nem annyira bor√ļl√°t√≥ lenni, hogy azt higgyem, eff√©le programot ny√≠ltan meghirdethet a magyar √°llam vezetŇĎje.MN: Az mi√©rt sz√°m√≠t ennyit, hogy ezt ny√≠ltan kimondta Orb√°n? P√©ld√°ul a civil szervezetek megb√©lyegz√©se h√≥napok √≥ta zajlik, L√°z√°r J√°nos nagyon is hasonl√≥ szavakat haszn√°lt, mint most a minisztereln√∂k.

Bővebben...

Lezárult a Takarékbank adásvétele

2014-08-07 19:12:55

Lez√°rult a Takar√©kbank ad√°sv√©tele, a Magyar Posta Zrt. augusztus 6-√°n √°truh√°zta a tulajdon√°ban √°ll√≥ Takar√©kbank-r√©szv√©nyeket a Magyar Takar√©k Befektet√©si √©s Vagyongazd√°lkod√°si Zrt.-re ‚Äď k√∂z√∂lte szerd√°n a Magyar Takar√©ksz√∂vetkezeti Bank Zrt. t√∂rzsr√©szv√©nyeinek √©rt√©kes√≠t√©s√©re l√©trehozott K√∂z√∂s √Črt√©kes√≠t√©si Bizotts√°g szerd√°n az MTI-vel.

Bővebben...

Megnyíltak a trafikakták, jönnek a botrányok

2014-08-06 17:09:54

Megny√≠ltak a trafikakt√°k ‚Äď b√°r a fejleszt√©si t√°rca megfenyegette a Demokratikus Koal√≠ci√≥t, az m√©gis megmutatja a dokumentumokat a sajt√≥nak. J√∂nnek a botr√°nyos √ľgyek,friss√≠tett verzi√≥.¬† Egym√°sr√≥l m√°solt√°k az √©rt√©kel√©seket a vezetŇĎ √°ll√°s√ļ k√∂ztisztviselŇĎk ‚Äď m√©gse siker√ľlt a csoda, hogy miniszt√©riumi fŇĎ√°ll√°suk mellett naponta t√∂bb sz√°z oldalt olvassanak el, √©s √©rt√©keljenek ki.

Bővebben...

Friss erŇĎt tal√°lt az ellenz√©k Veszpr√©mben

2014-08-05 20:05:00

Az MSZP, a DK, az Egy√ľtt-PM, a Liber√°lisok √©s egy civil szervezet, a Lok√°lpatri√≥t√°k veszpr√©mi k√∂z√∂s k√©pviselŇĎjel√∂ltjeit mutatta be kedden a szervezetek polg√°rmesterjel√∂ltje.
Katanics S√°ndor sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n elmondta, hisznek abban, hogy le tudj√°k v√°ltani a mostani "demokratikus √©rt√©kekkel szembemenŇĎ v√°rosvezet√©st". Megv√°laszt√°suk eset√©n a v√°laszt√≥polg√°roknak, √©s nem a p√°rtoknak akarnak majd megfelelni - tette hozz√°.

Bővebben...

Orb√°nnal egy√ľtt Mr. Bean is leker√ľlt az oxfordi list√°r√≥l

2014-08-04 19:54:49

T√∂bbek a volt boszniai ENSZ-parancsnok, valamint a NATO eur√≥pai erŇĎinek nyugalmazott parancsnoka is leker√ľlt az oxfordi list√°r√≥l, sŇĎt: eltŇĪnt Rowan Atkinson, azaz Mr. Bean is Orb√°n Viktorral egy√ľtt. M√°sf√©l tucat √ļj nevet azonban felrakta a list√°ra, √≠gy Ruth Hunt√©t is, aki a Stonewall nevŇĪ melegjogi szervezet vezetŇĎje ‚Äď √≠rja a VS.hu.

Bővebben...

Biznisz szekta

2014-08-03 13:41:35

Orb√°n Viktor sikeresen √°t√ľltette p√°rtj√°ba az amerikai karizmatikus egyh√°zak (rossz nyelvek szerint: biznisz-szekt√°k) minden fontosabb jellemzŇĎj√©t. A Fidesz ugyan√ļgy virtu√°lis val√≥s√°got teremt, saj√°t nyelvet √©s szimb√≥lumokat haszn√°l, √©lm√©nyk√∂z√∂ss√©get ny√ļjt, a tagok felsŇĎbbrendŇĪs√©g√©t hirdeti √©s gyŇĪl√∂lt ellens√©gk√©pet jel√∂l ki.

Bővebben...

Megyesi Guszt√°v: Nemzeti gomba

2014-08-02 17:01:01

Egyszer m√©g nagy ember lesz Fekete Oszk√°rb√≥l, a Truffleminers Kft. √ľgyvezetŇĎ igazgat√≥j√°b√≥l: olyan besz√©det kerek√≠tett az agr√°rminiszt√©riumban a napokban tal√°lt 1,28 kil√≥s szarvasgomba √ľnnep√©lyes √°tad√°sa alkalm√°b√≥l, hogy m√©g a gomb√°t a nemzet nev√©ben √°tvevŇĎ Fazekas miniszter is elb√ļjhat m√∂g√∂tte, pedig ŇĎ naponta avat √∂lt√∂zŇĎtŇĎl kezdve villany√≥r√°n √©s biotavon √°t tiszteletbeli nagykunkapit√°nyig mindent, ami √©lŇĎ vagy √©lettelen aj√°nd√©ka az √örnak.

Bővebben...

Orb√°n a putyinizmus √ļtj√°n

2014-08-01 18:46:09

A putyinizmus felemelked√©se (The Rise of Putinism) c√≠mmel k√∂z√∂lt publicisztik√°t a The Washington Postban az ismert k√ľlpolitikai √ļjs√°g√≠r√≥, Fareed Zakaria, amelyben Orb√°n Viktor Tusv√°nyoson elhangzott kijelent√©s√©re reag√°lt.

Bővebben...

Reménytelen helyzet?

2014-07-31 17:37:24

Kedves Olvas√≥! Ezt a levelet egy ifj√ļ olvas√≥mt√≥l ma kaptam. √ögy √©rzem, van √©rtelme minden √©rdeklŇĎdŇĎvel megosztani.

Szia Sanyi! Ma reggel kiss√© elkeseredtem. A reggeli tejesk√°v√© k√∂zben bekapcsoltam a r√°di√≥t. K√°r volt, el kellett volna d√∂nteni, hogy a k√°v√© √©s a Klubr√°di√≥ k√∂z√ľl melyik √©l√©nk√≠tŇĎszerrel √©lek, a kettŇĎ egy√ľtt sok volt :)

Bővebben...

Fellebbezésnek helye nincs

2014-07-30 09:26:38

2014. j√ļlius 26-√°n Tusn√°df√ľrdŇĎn Orb√°n Viktor az al√°bbiakat mondta: ‚ÄěAz az √ļj √°llam, amit Magyarorsz√°gon √©p√≠t√ľnk, illiber√°lis √°llam, nem liber√°lis √°llam. Nem tagadja a liberalizmus alapvetŇĎ √©rt√©keit, mint a szabads√°g, de nem teszi ezt az ideol√≥gi√°t az √°llamszervezŇĎd√©s k√∂zponti elem√©v√©, hanem egy att√≥l elt√©rŇĎ, saj√°tos nemzeti megk√∂zel√≠t√©st alkalmaz.‚ÄĚ

Bővebben...

Már szeptemberben elfogadhatják a nyugdíjreformot

2014-07-29 18:04:04

A KDNP is egyetért a Népesedési Kerekasztalnak javaslatával, amely szerint a nyugdíjszámításnál és a korhatár megállapításánál figyelembe vennék a felnevelt gyermekek számát, valamint iskolai végzettségét.

Bővebben...

Elfelejtették a válságot a magyarok

2014-07-28 14:45:43

√Ėt √©ve nem l√°tott cs√ļcsot √©rtek el a hitelfelv√©telek: egyre t√∂bben, egyre t√∂bb k√∂lcs√∂n√©rt folyamodnak a p√©nzint√©zetekhez. A felvett √°tlagos szem√©lyi k√∂lcs√∂n √∂sszege meghaladja az egymilli√≥ forintot. Lend√ľletet kapott a hitelez√©s, a magyarok 2014 m√°jus√°ban 10,92 milli√°rd forint szem√©lyi k√∂lcs√∂nt vettek fel a Magyar Nemzeti Bank kimutat√°sa szerint.

Bővebben...

Kéretlen válaszok

2014-07-27 16:53:26

Cs√ľt√∂rt√∂k√∂n a veszpr√©mi baloldali p√°rtok, a Demokratikus Koal√≠ci√≥, az Egy√ľtt-PM Sz√∂vets√©g √©s a Magyar Szocialista P√°rt helyi k√©pviselŇĎi, vezetŇĎi bejelentett√©k, hogy az ŇĎszi √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°son k√∂z√∂sen ind√≠tanak k√©pviselŇĎjel√∂lteket √©s polg√°rmesterjel√∂ltet is. Polg√°rmester jel√∂ltj√ľknek engem neveztek meg.

Bővebben...

Megyesi Guszt√°v: Fitofotodermatitisz

2014-07-26 16:26:44

Hogyan van az, k√©rdj√ľk a verand√°n √ľlve, j√≥kora r√©p√°kat, gy√∂kereket, zellert pucolva a k√©sz√ľlŇĎ levesbe, hogy annak idej√©n mi magunk is gyoml√°ltunk r√©p√°t, gy√∂keret √©s zellert csal√°dunk h√©tv√©gi telk√©n, m√©gpedig rekkenŇĎ melegben, tŇĪzŇĎ napon, de soha nem h√≥lyagosodott fel se a kez√ľnk, se a l√°bunk, mi t√∂bb, tanyasi bar√°taink sem tapasztaltak ilyet, √©s azok ismerŇĎsei sem, a nagyapjukat is ide√©rtve; m√°rpedig a fitofotodermatitisz nyilv√°n r√©gen is l√©tezett.

Bővebben...

Kész Zoltán: Megérett-e az ország a szabadságra?

2014-07-25 17:43:58

Ebben az √≠r√°somban egy, a megszokott√≥l elt√©rŇĎ elemz√©st szeretn√©k adni a jelen k√∂z√°llapotokr√≥l. T√ļl is¬†l√©pn√©k gyorsan azon a sir√°nkoz√°son, hogy mi√©rt olyanok a p√°rtok amilyenek, √©s mi√©rt azok a vezetŇĎik, akik. Mert ha erre v√°laszolni kell, ahogy √©n ezt meg is teszem ebben a cikkben, akkor azonnal a v√°laszt√≥val mag√°val kell foglakozni.

Bővebben...

ErŇĎs embert ind√≠t a baloldal Veszpr√©mben

2014-07-24 18:52:12

Katanics S√°ndor, a Demokratikus Koal√≠ci√≥ veszpr√©mi szervezet√©nek eln√∂ke a Magyar Szocialista P√°rt, a DK √©s az Egy√ľtt‚ÄďPM Sz√∂vets√©g k√∂z√∂s polg√°rmesterjel√∂ltje az ŇĎszi √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°son ‚Äď jelentette be a h√°rom szervezet cs√ľt√∂rt√∂k√∂n Veszpr√©mben.

Bővebben...

A választásra kellett a kormánynak a közmunka

2014-07-23 20:22:56

A korm√°ny a v√°laszt√°sok ut√°n csendben sz√°zezer embert le√©p√≠tett a k√∂zmunkaprogramokb√≥l ‚Äď √≠rja a Policy Agenda. A KSH gyorsjelent√©s√©ben j√≥l eldugva (ebben a pdf-ben az utols√≥ oldalon) l√°tszik, hogy √°prilisr√≥l m√°jusra 113 ezer fŇĎvel cs√∂kkent az alkalmaz√°sban¬†√°ll√≥k l√©tsz√°ma, amelynek l√©nyeg√©ben egyetlen oka, hogy m√≠g 2014. √°prilis√°ban 212 ezer ember¬†dolgozhatott k√∂zmunk√°ban, ez a sz√°m m√°jusra 99 ezerre cs√∂kkent. Azaz 113 ezer ember elvesz√≠tette¬†munk√°j√°t.

Bővebben...

Navracsics szívesen lenne EU-biztos

2014-07-22 19:55:34

"Nem vagyok m√©g hivatalos jel√∂lt" - v√°laszolta Navracsics Tibor k√ľlgazdas√°gi √©s k√ľl√ľgyminiszter kedden Br√ľsszelben magyar √ļjs√°g√≠r√≥knak az ŇĎ esetleges EU-biztosjel√∂lts√©g√©t firtat√≥ k√©rd√©sre.MegerŇĎs√≠tette, hogy "val√≥ban sz√≥ba ker√ľlt", de lesz√∂gezte, hogy hivatalos jel√∂l√©s m√©g nem t√∂rt√©nt. "Szem√©lyes nagy szerencs√©mnek tartan√°m, ha r√°m esne a v√°laszt√°s, mert ez nagyon nagy megtiszteltet√©s" - mondta.

Bővebben...

A gy√°vas√°g eml√©kmŇĪve

2014-07-22 19:35:37

Az az Orb√°n Viktor, aki m√©g turistah√°zat is szem√©lyesen avat fel, most megel√©gedett azzal, hogy szombat √©jjel belopt√°k a Szabads√°g t√©rre a megsz√°ll√°si eml√©kmŇĪvet. Mert √°ll√≠t√≥lag ehhez m√©g L. Simon sem akarta az arc√°t adni. A k√©tharmad gy√°vas√°g√°nak iskolap√©ld√°ja ez.

Bővebben...

G√°l J. Zolt√°n: Szorul√°s

2014-07-21 16:30:17

Ha a rak√©ta pisztoly lenne, a mal√°j l√©git√°rsas√°g MH‚Äď17-es g√©pe helyett Ferenc Ferdin√°nd, az √ļgynevezett Donyecki N√©pk√∂zt√°rsas√°g lehetne Szerbia, Ukrajna Ausztria, az USA √©s az EU lenne N√©metorsz√°g, Oroszorsz√°g maradna Oroszorsz√°g, 1914 viszont megism√©tlŇĎdne 2014-ben.

Bővebben...

Orbán meghamisította a holokausztot

2014-07-20 06:40:05

DK: Orb√°n meghamis√≠totta a holokausztot - GYURCS√ĀNY FERENC K√ĖZLEM√ČNYE

Az √©j leple alatt a rezsim - t√∂bbsz√∂r√∂s kordonnal k√∂rbev√©ve - fel√°ll√≠ttatta a gyal√°zat eml√©mŇĪv√©t, amely √∂sszemossa a gyilkost √©s az √°ldozatot, megbecstelen√≠ti az erk√∂lcs√∂t √©s a t√∂rt√©nelmet. Ez hitv√°nys√°g √©s gazembers√©g.

Bővebben...

Tov√°bb nŇĎtt az √°llam..

2014-07-19 16:23:09

Minden kor√°bbin√°l nagyobb √©s dr√°g√°bb az √°llam, elsŇĎsorban a vezetŇĎi posztok megsokszoroz√°sa miatt. Orb√°n Viktor tegnap kinevezte r√©gi-√ļj fŇĎisp√°njait, akik nemcsak a megyei korm√°nyhivatalok ir√°ny√≠t√°s√°√©rt felelŇĎsek, de ‚Äď a korm√°nyfŇĎ szavai szerint ‚Äď √ļjabb feladat- √©s jogk√∂r√∂ket vehetnek majd √°t az √∂nkorm√°nyzatokt√≥l.

Bővebben...

Az eg√©szs√©g√ľgyben szorong√°ssal v√°rj√°k az elvon√°sokat

2014-07-18 18:09:18

A z√°rol√°s miatt az Emberi ErŇĎforr√°sok Miniszt√©rium√°nak 9,7 milli√°rdr√≥l kell lemondania, az azonban egyelŇĎre nem ismert, hogyan osztozik ezen a t√°rca nyolc √°llamtitk√°rs√°ga. Ha az Emmi k√∂veti a korm√°nyzati instrukci√≥t, akkor az egyes ter√ľleteken a fejezeti elŇĎir√°nyzatok 12 sz√°zal√©k√°t biztosan z√°rolj√°k.

Bővebben...

Lánczos Vera: Hitelesség?

2014-07-17 17:24:02

Kedden Kar√°csony Gergely volt az Egyenes besz√©dben K√°lm√°n Olga vend√©ge. Az orsz√°ggyŇĪl√©si v√°laszt√°sokr√≥l sz√≥l√≥ EBESZ- jelent√©s volt az elsŇĎ t√©ma, de √©n a besz√©lget√©s m√°sik r√©sz√©rŇĎl szeretn√©k sz√≥lni, amely a P√°sztor-√ľgyre vonatkozott, l√©v√©n Kar√°csony Gergely az Egy√ľtt- PM politikusa, s az Egy√ľtt-PM s√ļlyos v√°dakat fogalmazott meg m√°s baloldali politikusokkal √©s p√°rtokkal szemben, mert szerinte engedm√©nyeket tesznek a rasszista v√°laszt√≥k kedv√©√©rt, szimp√°ti√°juk elnyer√©se √©rdek√©ben..

Bővebben...

Kiskert mutyi

2014-07-16 06:46:16

A mŇĪvel√©sre, √°lltattart√°sra √©s uni√≥s t√°mogat√°sok leny√ļl√°s√°ra alkalmas nagy √°llami f√∂ldter√ľletek¬†megszerz√©se ut√°n imm√°r az √∂nkorm√°nyzatok tulajdon√°ban l√©vŇĎ kiskertes mŇĪvel√©sre alkalmas ter√ľletekre is szemet vetettek.

Bővebben...

Alaptörvény-ellenesek az önkormányzati választás szabályai?

2014-07-15 12:06:36

A j√∂vŇĎ h√©ttŇĎl kezdŇĎdŇĎ ny√°ri sz√ľnet ellen√©re az alkotm√°nyb√≠r√°k nem mennek szabads√°gra, hanem mindaddig dolgozni fognak, am√≠g d√∂nt√©st nem hoznak az √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°si t√∂rv√©nyt kifog√°sol√≥, 57 orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎ √°ltal jegyzett beadv√°nyr√≥l ‚Äď k√∂z√∂lte Paczolay P√©ter, az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g (AB) eln√∂ke. A test√ľlet elsŇĎ alkalommal most h√©tfŇĎn t√°rgyalt az ind√≠tv√°nyr√≥l, amelyben a FŇĎv√°rosi K√∂zgyŇĪl√©s tagjainak megv√°laszt√°s√°ra vonatkoz√≥ szab√°lyok egy√©rtelmŇĪen a Fidesznek kedvezŇĎ v√°ltoz√°s√°t kifog√°solj√°k.

Bővebben...

"Guly√°s √ľgy"

2014-07-14 19:43:15

A DK sz√≥vivŇĎj√©t a sajt√≥t√°j√©koztat√≥n k√©rdezt√©k a p√°rt szombati rendezv√©ny√©n t√∂rt√©ntekrŇĎl. Gr√©czy Zsolt megk√∂vette Guly√°s M√°rtont, a Kr√©tak√∂r Alap√≠tv√°ny √ľgyvezetŇĎj√©t, akit a megmozdul√°son t√∂bbsz√∂r is meg√ľt√∂ttek, miut√°n egy "Cig√°nyoz√°s helyett baloldali megold√°sokat" felirat√ļ t√°bl√°t emelt a magasba.

Bővebben...

Seres: Akkor ennyit az Alkotmánybíróságról

2014-07-13 17:59:02

Mit √ľzennek nek√ľnk, t√∂bbieknek az alkotm√°nyoss√°g legfŇĎbb ŇĎrei? Azt, hogy kapjuk be. Azt, hogy ha itt valami nem tetszik, lehet menni Strasbourgba. Azt, hogy egy teljesen nyilv√°nval√≥an korrupt elj√°r√°st is le kell nyeln√ľnk, a "k√∂z" √©rdek√©bŇĎl.

Bővebben...

A 70 esztendeje bevagon√≠rozott honfit√°rsaikra eml√©keztek a veszpr√©mi vas√ļt√°llom√°son

2014-07-12 09:49:33

Hetven esztendeje, az utols√≥, a t√∂megdeport√°l√°sok keret√©ben ind√≠tott magyar vonat 1944. j√ļlius 11-√©n futott be a birkenaui zsid√≥r√°mp√°ra. B√©k√°smegyeren bevagon√≠rozott f√©rfiakat, nŇĎket, √∂regeket √©s gyermekeket hozott. A r√°mp√°n aznap, mint oly sokszor, dr. Mengele v√°rta ŇĎket. 1944. m√°jus 14-√©n kezdŇĎd√∂tt meg a zsid√≥k t√∂meges deport√°l√°sa Magyarorsz√°gr√≥l.

Bővebben...

Zsidai P√©ter:Veszpr√©mben f√©lmilli√°rdba ker√ľl k√©t iskolai labor

2014-07-11 09:06:59

Veszpr√©mben nem olcs√≥ mulats√°g az EU-nak k√∂z√©piskolai laborat√≥riumot l√©trehozni: 585 milli√≥ forintb√≥l tudtak k√©t term√©szettudom√°nyos termet kialak√≠tani. Hasonl√≥an a gyan√ļs szeksz√°rdi √ľgyekhez, itt sem a tanterem kialak√≠t√°sa, hanem az ig√©nybe vett szolg√°ltat√°sok, a projektmenedzsment, az elŇĎk√©sz√≠t√©s viszi el a t√°mogat√°s jav√°t, az egyik iskol√°ban 338 milli√≥ forintb√≥l 235 milli√≥t.

Bővebben...

Gomperz Tam√°s: Itt a kult√ļra, vazze!

2014-07-10 19:32:07

Bagoly mondja verébnek, hogy kitartott.

Pert vesztett a Fidesz. M√©g Hopp√°l P√©ter nevezte amerikai p√©nzen kitartott ‚Äě√°lcivil‚ÄĚ szervezetnek a Magyar Helsinki Bizotts√°got, amely megrendel√©sre j√°ratja le az orsz√°got.

Bővebben...

Apage Satanas!

2014-07-09 15:17:11

Megesett a gyal√°zat. A parlament jogi bizotts√°ga kilenc m√°sik kisegyh√°zzal egy√ľtt ism√©t kiz√°rta a ‚Äěbevettek‚ÄĚ k√∂z√ľl a Magyar Evang√©liumi Testv√©rk√∂z√∂ss√©get. B√°r Balog miniszter szerint is eleget tett minden felt√©telnek, ami az elismer√©s√©hez k√≠v√°ntatik, √°m a bizotts√°g t√∂bbs√©ge ‚Äď nyilv√°n a korm√°nyp√°rtiak√© ‚Äď m√©gis √ļgy d√∂nt√∂tt: a MET ‚Äěnem alkalmas az √°llammal val√≥ k√∂z√∂ss√©gi c√©l√ļ egy√ľttmŇĪk√∂d√©sre‚ÄĚ.

Bővebben...

Orbánék mégis támogatják a multikat?

2014-07-08 17:17:15

Az Orb√°n-kabinet t√°mogatja a vil√°g eddigi leg√°tfog√≥bb szabadkereskedelmi meg√°llapod√°s√°t az EU √©s az USA k√∂z√∂tt, radik√°lisan szembefordulva belf√∂ldre sz√°nt kommunik√°ci√≥j√°val. A vil√°g eddigi leg√°tfog√≥bb szabadkereskedelmi meg√°llapod√°s√°r√≥l t√°rgyalnak az EU √©s az USA k√©pviselŇĎi.

Bővebben...

Gyurcsányék vékony jégen

2014-07-07 18:04:41

A DK kitart P√°sztor Albert mellett. A p√°rtban sokf√©le m√≥don magyar√°zz√°k a volt rendŇĎrkapit√°ny t√°mogat√°s√°t. ‚ÄěA Demokratikus Koal√≠ci√≥ eln√∂ks√©ge egyet√©rt azzal, hogy a p√°rt miskolci szervezete a szocialist√°k √©s az Egy√ľtt-PM helyi szervezet√©vel k√∂z√∂sen P√°sztor Albertet t√°mogatja a polg√°rmester-v√°laszt√°son" ‚Äď nyilatkozta lapunknak Gr√©czy Zsolt sz√≥vivŇĎ.

Bővebben...

Ny√≠lt lev√©l az Egy√ľtt-PM politikusaihoz √©s a baloldali liber√°lis √©rtelmis√©ghez

2014-07-06 21:39:09

V√©dŇĎnŇĎ vagyok √©s szociol√≥gus. Sokak szerint ‚Äěballib. √©rtelmis√©gi‚ÄĚ. Huszon√∂t √©vvel ezelŇĎtt kezdtem el v√©dŇĎnŇĎk√©nt dolgozni Miskolcon. Nem a ‚ÄěR√≥zsadombon‚ÄĚ! √Čveken √°t a B√©kesz√°ll√≥n √©s k√∂rny√©k√©n talpaltam, ami akkor Miskolc egyik legnagyobb kol√≥niaszerŇĪ telepe volt. Szerettem. Most, 25 √©v ut√°n is √ļgy gondolok vissza r√°, mint az egyik legeredm√©nyesebb idŇĎszakomra.

Bővebben...

Lendvai Ildikó: Nem vagyok meleg

2014-07-05 12:32:59

M√©g soha nem voltam a Pride-on. ElŇĎsz√∂r eszembe se jutott. Mit keresn√©k ott, hiszen nem vagyok a meleg, leszbikus k√∂z√∂ss√©g tagja? M√©gse higgy√©k egy tisztess√©gben megŇĎsz√ľlt nagymam√°r√≥l, hogy iz√©.... Hogy tal√°n ŇĎ is √©rintett. Az√©rt persze d√∂rgŇĎ hang√ļ nyilatkozatokat fogalmaztam a menetet √©rt atrocit√°sok miatt. M√©gsem mentem el.

Bővebben...

Az OTP kiakadt a devizahiteles döntés miatt, perelnek

2014-07-04 19:11:17

T√∂bbe ker√ľl az elfogadott devizahiteles t√∂rv√©ny az OTP-nek a v√°rtn√°l, √©s a bank √©lni k√≠v√°n perind√≠t√°si jog√°val az egyoldal√ļ szerzŇĎd√©sm√≥dos√≠t√°st tartalmaz√≥ szerzŇĎd√©si felt√©tel tisztess√©gess√©ge bizony√≠t√°s√°ra.

Bővebben...

Hatalmas hadseregg√© duzzadt Orb√°n b√ľrokr√°ci√°ja

2014-07-03 17:01:21

√Ėsszesen 100 helyettes √°llamtitk√°r dolgozik jelenleg a harmadik Orb√°n-korm√°nyban, amely az elm√ļlt hetekben duzzadt ekkor√°ra. Szerd√°n a minisztereln√∂k √ļjabb korm√°nyzati vezetŇĎket nevezett meg: t√∂bbek k√∂z√∂tt elŇĎbbre l√©pett a sajt√≥t t√°mad√≥ volt b√©csi nagyk√∂vet, a Heti V√°lasz fŇĎszerkesztŇĎj√©nek feles√©ge √©s √Āder J√°nos h√ļga is.

Bővebben...

Megyesi Guszt√°v:T√ļl a biometri√°n

2014-07-02 18:08:40

M√°r a nyolcadd√∂ntŇĎk√∂n is t√ļlvannak a csapatok, √°m m√©g mindig neh√©z megem√©szteni a l√°tottakat. Veszt√©sre √°llnak az uruk, a hollandok, a g√∂r√∂g√∂k, a chileiek, mutatja is a kamera a szurkol√≥ikat, eg√©szen k√∂zelrŇĎl l√°tni a szenved√©st az arcukon, a tenyer√ľkbe temetik b√°natukat, √°m azt√°n hirtelen, egyik pillanatr√≥l a m√°sikra integetni kezdenek, √∂nfeledten bolondozni, m√°r egy eg√©sz csapat ugr√°l √©s t√°ncol, a nŇĎk sikongatnak, holott nem v√°ltozott semmi a p√°ly√°n, csak √©szrevett√©k magukat a stadion √≥ri√°s kivet√≠tŇĎj√©n.

Bővebben...

Kamp√°ny

2014-07-01 12:15:00

V√°laszt√°s √©v√©ben minden lehets√©ges. Az azt megelŇĎzŇĎ h√≥napokban meg fŇĎleg. Akik √©veken kereszt√ľl hagyt√°k tobz√≥dni az antiszemit√°kat, hirtelen felkarol√≥iv√° v√°ltak a veszpr√©mi Holokauszt eml√©kmŇĪ fel√°ll√≠t√°s√°nak. Hi√°ba, no! Ha az ember fi√°t √ļjra jel√∂lik √©s sz√ľks√©g van a poz√≠ci√≥ban marad√°shoz gesztusokat tenni az eddig sz√°m√°ra nem fontosaknak, akkor erre is alkalmasnak¬†kell lenni, ak√°r b√°rmi m√°sra.

Bővebben...

Orb√°n a Juncker-ellenes szavazat√°val elszigetelte mag√°t

2014-06-30 17:46:46

A Neue Z√ľrcher Zeitung c√≠mŇĪ konzervat√≠v liber√°lis sv√°jci lap b√©csi tud√≥s√≠t√≥ja, Meret Baumann cikk√©t k√∂z√∂lte A magyar nem Br√ľsszelben ‚Äď Orb√°n bossz√ļt √°ll Junckeren c√≠mmel. Cameron brit minisztereln√∂kkel egy√ľtt Orb√°n Viktor is az ellen szavazott, hogy Junckert jel√∂lj√©k az EU-Bizotts√°g √©l√©re. K√ľlpolitikai t√©ren ezzel elszigetelte mag√°t.

Bővebben...

Nooorm√°lis?

2014-06-29 14:00:57

"Nooorm√°lis?" K√©rdezem most √©n is, ak√°r BesenyŇĎ Pista b√°csi, de nem teszem hozz√° sem azt, hogy Margit, sem azt, hogy Tibor! N√©zem a reggeli √≥r√°kban az egyik orsz√°gos h√≠rcsatorna k√©peit a tegnap Veszpr√©mben t√∂rt√©ntekrŇĎl. S egy feliratot l√°tva elk√©pedek. Megmagyar√°zom mi√©rt.

Bővebben...

Pimasz mondat

2014-06-28 13:08:01

Veszpr√©mben most cs√ľt√∂rt√∂k√∂n, a k√∂zgyŇĪl√©sen volt egy pimaszul hangz√≥ mondatom. Ňźk, a m√°sik oldal, pontosabban a polg√°rmester¬†sz√≥ szerint¬†nem √≠gy minŇĎs√≠tette, de lekezelŇĎ m√≥don elŇĎadott v√°lasza, metakommunik√°ci√≥ja alapj√°n √≠gy lehetne a l√©nyeget √∂sszefoglalni. Azt az√©rt megjegyezte, nem lepŇĎdik meg rajta, hogy pont √©n vagyok az, aki a val√≥s√°gt√≥l t√°vol √°l√≥ m√≥don¬†√©rt√©kelem a t√∂rt√©nteket.

Bővebben...

Bajban a Pannon Várszínház

2014-06-27 12:45:38

Az ad√≥forintjaink ‚Äěj√≥volt√°b√≥l‚ÄĚ ingyenes v√°rosi hetilap, amelyik mellesleg a helyi Fidesz propaganda√ļjs√°gja is v√©lem√©nyem szerint, a tegnapi k√∂zgyŇĪl√©sen a polg√°rmesternek feltett k√©rd√©semmel kapcsolatban azt √≠rja: Katanics S√°ndor (DK) a Pannon V√°rsz√≠nh√°z j√∂vŇĎj√©rŇĎl √©rdeklŇĎd√∂tt. A h√≠rhamis√≠t√≥ szerkesztŇĎnek ez√ļton is √ľzenem- b√°r nyilv√°n ott volt √©s √≠gy hallania is kellett- √©rdeklŇĎd√∂tt a fene!

Bővebben...

Fidelitasos, f√∂ldoszt√≥ √©s zŇĪr√∂s m√ļlt√ļ b√©kefenntart√≥ a trafikb√≠r√°l√≥k k√∂z√∂tt

2014-06-26 18:39:22

Egyik√ľk katonai szolg√°lat k√∂zben megs√©rtette egy tiszthelyettes tekint√©ly√©t, a m√°sikuk a korm√°ny legfiatalabb √°llamtitk√°rak√©nt a sokat b√≠r√°lt f√∂ldp√°ly√°zatokat v√©dte, de van k√∂zt√ľk parlamentbŇĎl kibukott volt Fidelitas-vez√©r is. Egy √©v korm√°nyzati titkol√≥z√°s ut√°n nyilv√°noss√°gra hozt√°k a trafikp√°ly√°zatok elb√≠r√°l√≥it.

Bővebben...

Veszpr√©m √ľdv√∂sk√©je is ott volt a ‚Äěb√≠r√°l√≥k‚ÄĚ k√∂z√∂tt

2014-06-25 14:05:53

Tegnap k√∂ztudott√° v√°lt, hogy kik v√©gezt√©k a trafikp√°ly√°zatok ‚Äěelb√≠r√°l√°s√°t‚ÄĚ. Ezt az inform√°ci√≥t √ļgy kellett kiperelni a Nemzeti Fejleszt√©si Miniszt√©riumt√≥l, mert mag√°t√≥l nem volt hajland√≥ elmondani. (A miniszt√©rium a jogerŇĎsen helybenhagyott elsŇĎfok√ļ √≠t√©let alapj√°n lev√©lben t√°j√©koztatta a DK-s Moln√°r Csaba felperest a b√≠r√°l√≥ bizotts√°gi tagjair√≥l. A b√≠r√≥s√°g nem fogadta el a miniszt√©riumnak azt az √°ll√°spontj√°t, hogy a bizotts√°gi tagok nev√©t titokban tarts√°k a befoly√°sol√°st√≥l mentes munka √©rdek√©ben.)

Bővebben...

Cameron és Orbán teljes veresége

2014-06-24 18:51:53

Az eur√≥pai kereszt√©nydemokrata vezetŇĎk portug√°liai tan√°cskoz√°s√°n √ļgy d√∂nt√∂ttek, hogy elutas√≠tj√°k David Cameron brit korm√°nyfŇĎ √°ll√°spontj√°t. Az Eur√≥pai N√©pp√°rt (√©s a szoci√°ldemokrat√°k) t√°mogat√°s√°val Jean-Claude Juncker lesz az Eur√≥pai Bizotts√°g eln√∂ke, √©s a konzervat√≠vok ‚Äď ellent√©tben a brit √°ll√°sponttal ‚Äď az EU-orsz√°gok m√©g szorosabb egy√ľttmŇĪk√∂d√©s√©t t√°mogatj√°k.

Bővebben...

Hajba Ferenc: Pontosított pedagógusok

2014-06-23 21:56:59

J√≥ tudni, hogy Klebelsberg√©kre sz√°m√≠thatnak a magyar pedag√≥gusok. Pontosabban az ŇĎ n√©vbitorl√≥ira. A Klik emberei √©lenj√°r√≥ l√°mp√°sai a tan√°rt√°rsadalomnak, √ļtmutat√≥ b√∂lcsess√©g√ľk szem√©lyis√©g√©p√≠tŇĎ ereje m√©g a ny√°ri sz√ľnetben is hatni tud. A Klik egyik tanker√ľlet√©re bizonyosan. Nemr√©g ugyanis ott eljuttatt√°k a helyi tanerŇĎkh√∂z a pedag√≥gusok 12 pontj√°t.

Bővebben...

Az √Ėsszetart√°s Napja

2014-06-22 13:58:47

Ebben az √©vben v√©lhetŇĎen sok magyarorsz√°gi v√°rosban tegnapra esett az √Ėsszetart√°s Napja. Hogy mi ez? ErrŇĎl m√©g nem hallottak? Bevallom √©n eg√©szen biztosan nem, csak egy k√≥sza √∂tlet adta, hogy annak nevezzem, ami tegnap t√∂rt√©nt v√©lhetŇĎen nemcsak Veszpr√©mben √©s P√°p√°n, hanem sok-sok m√°s pontj√°n is az orsz√°gnak. AlapvetŇĎen a Fidesz (k√©tharmados) siker√©t hoz√≥ polg√°ri k√∂r√∂k megalakul√°sa √≥ta lehetnek ilyenek sokfel√©.

Bővebben...

Teremmutyi Veszprémben is?

2014-06-21 17:20:36

Ha azt mondom Hadh√°zy √Ākos, nem sokan tudj√°k ki is ŇĎ val√≥j√°ban. Ha azt, hogy Ňź a trafikmutyi √ľgy kirobbant√≥ja, exfideszes k√©pviselŇĎ, aki Szeksz√°rdon most egy √ļjabb mutyiz√°s felt√°r√°s√°ba fogott, m√°r eg√©szen biztosan sokaknak dereng, kirŇĎl is van sz√≥. B√°r eg√©szen biztosan sokkal kevesebbeknek, mint amennyi h√≠rolvas√≥nak tudni kellene r√≥la egy norm√°lisan mŇĪk√∂dŇĎ orsz√°gban.

Bővebben...

Amerika az EBESZ elé vitte a magyar média és civil szféra megfélemlítését

2014-06-20 18:50:17

M√°r a vil√°g legnagyobb biztons√°gi szervezete is az Orb√°n-korm√°ny viselt dolgaival foglalkozik. Gary Robbins, az USA ideiglenes √ľgyvivŇĎje a Norv√©g Alap bet√°mad√°sa, a sajt√≥ megf√©leml√≠t√©se √©s a rekl√°mad√≥ miatt sz√≥lalt fel.

Bővebben...

A kínai minimálbér utolérte a magyart!

2014-06-19 18:30:41

Valami√©rt a kelet-eur√≥paiak fej√©ben √ļgy √©l a dolog, hogy a k√≠nai b√©rek brut√°lisan alattunk vannak. Ezt lassan √©rdemes lesz √ļjragondolni.A legfrissebb adatok szerint a k√≠nai minim√°lb√©r (mert hogy ott is van ilyen!) 2014-ben m√°r √≥r√°nk√©nt ‚ā¨1 √©s ‚ā¨2 k√∂z√∂tt van. Ez megfelel a ‚ā¨2-os visegr√°di √©s egyben a magyar (k√∂zmunk√°s √©s norm√°l) minim√°lb√©rnek‚Ķ

Bővebben...

Titkol√≥zik a korm√°ny? Az ŇĎszi v√°laszt√°s ut√°n j√∂het a meglepet√©s

2014-06-18 15:08:45

Szinte soha nem terveztek ennyire kev√©s t√∂rv√©nyt, mint most. Elk√©pzelhetŇĎ, hogy az √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°sok elŇĎtt, m√©g munkaterv szintj√©n sem akarja a korm√°ny megmutatni, hogy mire k√©sz√ľl.A m√°sodik Orb√°n-korm√°ny¬†elŇĎterjeszt√©s√©ben 415 t√∂rv√©nyt fogadtak el az elŇĎzŇĎ ciklusban, amely √ľl√©sszakonk√©nt¬†mintegy 52 t√∂rv√©nyt jelentett.

Bővebben...

Gyurcsányék kiakadtak, levelet írtak Kroesnek

2014-06-17 17:00:01

A Demokratikus Koal√≠ci√≥ (DK) lev√©lben k√©ri Neelie Kroest, az Eur√≥pai Bizotts√°g digit√°lis ter√ľlet√©rt felelŇĎs uni√≥s biztos√°t, hogy ind√≠tson √°tfog√≥ vizsg√°latot a magyar sajt√≥szabads√°g √ľgy√©ben ‚Äď jelentette be az ellenz√©ki p√°rt √ľgyvezetŇĎ aleln√∂ke kedden Budapesten.

Bővebben...

N√°lunk nŇĎttek a legnagyobbat az ad√≥k

2014-06-16 19:53:53

A 2011-es 38,8 sz√°zal√©kr√≥l 2012-re √°tlagosan 39,4 sz√°zal√©kra nŇĎtt a GDP-hez viszony√≠tott ad√≥teher az EU tag√°llamaiban. Ugyanebben az idŇĎszakban Magyarorsz√°gon viszont 37.3 sz√°zal√©kr√≥l 39.2-re sz√°zal√©kra nŇĎtt az ad√≥terhel√©s, ami azt jelenti, hogy az uni√≥ tag√°llamai k√∂z√ľl n√°lunk nŇĎttek a legink√°bb az ad√≥terhek.

Bővebben...

A kutya ugat a karav√°n halad...

2014-06-15 17:47:56

Nyilv√°n mindenki ismeri j√≥l ezt a mond√°st √©s √©rti is j√≥l a m√∂g√∂tte l√©vŇĎ tartalmat. Az ŇĎszi √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°sok elŇĎtt, sokan gondolhatj√°k ezt, akik figyelemmel k√≠s√©rik az ellenz√©ki k√©sz√ľlŇĎd√©st. V√©g√ľl is volt √°prilis 6-√°n egy orsz√°ggyŇĪl√©si v√°laszt√°s, √©s azt k√∂vetŇĎen egy EP v√°laszt√°s is m√°jus 25-√©n, s mindk√©t v√°laszt√°st a Fidesz nyerte f√∂l√©nyesen.

Bővebben...

Temet√©s √ļjra meg √ļjra ‚Äď A szabads√°g t√©nye √©s √ľnnepe k√∂zti k√ľl√∂nbs√©gekrŇĎl

2014-06-15 16:20:13

Nagy Imr√©t √ļjra meg √ļjra el kell temetni, csak annyi a k√ľl√∂nbs√©g, hogy imm√°r nem jeltelen s√≠rba, arccal lefel√©, k√°tr√°nypap√≠rba csavarva, hanem hamis √ľnnepek csal√°rd szavaival.

‚ÄěId√©n val√≥di √∂r√∂m√ľnneppel szeretn√©nk eml√©kezni a szabads√°g pillanat√°ra‚ÄĚ ‚Äď mondta Schmidt M√°ria, a holnap este f√©l h√©tkor a HŇĎs√∂k ter√©n esed√©kes koncertmŇĪsorr√≥l az esem√©ny sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n.

Bővebben...

Megyesi Guszt√°v: G√∂rb√ľl a s√≠n

2014-06-14 19:10:38

Haladunk az 1-es gyorsvillamossal a fel√ļj√≠tott, R√≥bert K√°roly k√∂r√ļti szakaszon, hozz√°vetŇĎlegesen √∂t kilom√©ter per √≥ra sebess√©ggel, igaz, mehetn√©nk t√≠zzel is, ennyi most az elŇĎ√≠r√°s, √°m a villamosvezetŇĎ √≥vatos, √©s minden oka megvan erre.

Bővebben...

‚ÄěOrb√°n√©k egyetlen c√©lja: ellenŇĎrizni mindent, amit lehet‚ÄĚ

2014-06-13 19:38:26

A The Economist, az EUObserver √©s a cseh Hospod√°rsk√© Noviny a magyar sajt√≥r√≥l, a szlov√°k Hospod√°rsk√© Noviny a magyar auton√≥miat√∂rekv√©sekrŇĎl, a The Jerusalem Post a magyarorsz√°gi zsid√≥ szervezetek √©s a korm√°ny viszony√°r√≥l k√∂z√∂lt cikket.

Bővebben...

Cs√ļny√°n elmeszelt√©k Magyarorsz√°got Washingtonban

2014-06-12 16:14:35

Magyarorsz√°g k√∂zel ker√ľlt ahhoz, hogy kiessen a "konszolid√°lt demokr√°ci√°k" kateg√≥ri√°j√°b√≥l - der√ľl ki a Freedom House 2014-es Nations in Transit jelent√©s√©bŇĎl.

A washingtoni sz√©khelyŇĪ Freedom House 2014-es Nations in Transit (Nemzetek √°talakul√≥ban) jelent√©se szerint erŇĎsen leromlott Magyarorsz√°g demokr√°cia-indexe: a magyar besorol√°s a jelent√©s szerint m√°r hatodik √©ve folyamatosan romlik, √©s mostanra m√°r k√∂zel ker√ľlt ahhoz, hogy kiessen a "konszolid√°lt demokr√°ci√°k" kateg√≥ri√°j√°b√≥l, emellett pedig a korrupci√≥ is egyre ink√°bb elterjedt.

Bővebben...

Médiaszabadság? Harcolni éppen lehetett volna érte.

2014-06-11 17:43:41

Sokan tal√°lgatj√°k a ‚Äěm√©diat√∂rv√©ny‚ÄĚ megfogalmaz√°sa √≥ta: vajon mi√©rt nem fognak √∂ssze a m√©diaszereplŇĎk, on-line szolg√°ltat√≥k, h√≠rport√°lok, blogok, internetes h√≠rforr√°sok a rendszer ellen, k√∂z√∂sen tiltakozva, bojkott√°lva az eg√©sz diszn√≥s√°got? Azt√°n az a k√©rd√©s is gyakran felmer√ľl, hogy vajon mi√©rt csak n√©h√°ny ezren tiltakoznak a sajt√≥szabads√°g √ļjabb megnyirb√°l√°sa ellen?

Bővebben...

Finn lap‚ÄďCsernok Attila: Fejezd be a trianoni k√∂nnyfolyamokon val√≥ haj√≥k√°z√°st

2014-06-10 18:58:10

Pia Ingstr√∂m √≠r√°s√°t a hivatalosan k√©tnyelvŇĪ Finnorsz√°g vezetŇĎ sv√©d napilapja, a Hufvudstadsbladet k√∂z√∂lte j√ļnius 4-√©n abb√≥l az alkalomb√≥l, hogy megjelent finn√ľl Csernok Attila egyik k√∂nyve.

Az antiszemitizmus kov√°sza erjeszti Magyarorsz√°got

‚ÄěVal√≥sz√≠nŇĪleg zsid√≥‚ÄĚ √°ll Csernok Attila portr√©ja alatt abban a k√©pgal√©ri√°ban, amelyet a magyar antiszemita √ļjfasiszt√°k tettek ki a netre.

Bővebben...

Grecsó Krisztián: Apám helyett

2014-06-09 18:03:52

Utol√©rtem ap√°mat, pedig nem igyekeztem. El√©g volt, hogy iparkodott velem az idŇĎ, √©s egyszer csak megtorpantam a s√°padt Gogol utc√°n, mert megrohant a felismer√©s, √©s √©n nem b√≠rtam l√©pni. √Čretts√©gizŇĎk j√∂ttek szembe, harsog√≥, √ľnneplŇĎbe √∂lt√∂z√∂tt fiatalok, akik √©rezt√©k, hogy aznap v√©gk√©pp √©s t√∂k√©letesen megadta nekik mag√°t a vil√°g. ElŇĎsz√∂r csak irigy voltam, mert nekem m√°r nagyon r√©gen nem adja meg.

Bővebben...

√Ėsszeesk√ľv√©s elm√©let az ad√≥fizetŇĎk p√©nz√©n

2014-06-08 17:06:51

Piros, k√©k √©s feh√©r lufik c√≠mmel -a tartalm√°t tekintve- egy az eddigiektŇĎl elt√©rŇĎ m√≥don korrekt tud√≥s√≠t√°st kanyar√≠tott a Vil√°gos Veszpr√©m√©rt Mozgalom szervez√©s√©ben szerda este zajl√≥ demonstr√°ci√≥r√≥l az elvileg ingyenes hetilap mindenese. (fot√≥s, tud√≥s√≠t√≥, szerkesztŇĎ, stb. egy szem√©lyben.) A c√≠mmel √©s a k√©pal√°√≠r√°ssal persze -ut√≥lag kider√ľl- m√°r egy√©rtelmŇĪen manipul√°lni akar.

Bővebben...

Megyesi Guszt√°v: Kossuth-d√≠j sz√ľletik

2014-06-07 20:33:10

Most, hogy Bogn√°r Zsolt, legink√°bb csal√°di k√∂rben ismert sz√≠n√©sz, zeneszerzŇĎ √©s dalsz√∂veg√≠r√≥ szem√©lyesen Orb√°n Viktor helyett v√°laszolt Kulka J√°nosnak a minisztereln√∂kh√∂z int√©zett ny√≠lt level√©re, s megv√©dte Ker√©nyi Imre buzilobbiz√≥s kijelent√©s√©t, majd felk√©rte a Kossuth-d√≠jas mŇĪv√©szt, hogy ne √≠rjon ny√≠lt levelet Orb√°n Viktor Minisztereln√∂k √örnak

Bővebben...

Die Welt: "Ha ez így van, akkor rettenetes dolog történt Magyarországon"

2014-06-06 18:10:56

A nagy n√©met lapok is foglalkoznak az Origo fŇĎszerkesztŇĎj√©nek t√°voz√°s√°val, azt latolgatva, hogy van-e √∂sszef√ľgg√©s a L√°z√°r J√°nos k√ľlf√∂ldi √ļtjair√≥l k√∂z√∂lt cikkek √©s a lev√°lt√°s k√∂z√∂tt. A Die Welt publicist√°ja nem hisz L√°z√°rnak, amikor azt mondja, az√©rt fizette vissza az utaz√°si k√∂lts√©get, hogy ne der√ľlj√∂n ki, kivel tal√°lkozott, a S√ľddeutsche Zeitung pedig azt √≠rja: a leg√ļjabb magyar sajt√≥v√°ls√°ghoz vezetŇĎ t√©nyfelt√°r√≥ munka "elvileg a hat√©kony √©s elk√∂telezett √ļjs√°g√≠r√°s p√©ld√°ja".

Bővebben...

A veszprémiek torkán is lenyomták a nemzeti giccset

2014-06-05 19:38:12

R√©szben megeml√©kez√©s, r√©szben tiltakoz√°s volt ¬†a c√©lja a Vil√°gos Veszpr√©m√©rt mozgalom akci√≥j√°nak¬†j√ļnius 4-√©n este Veszpr√©mben. Az okot a V√°rosh√°za elŇĎtt fel√°ll√≠tott turulos orsz√°gz√°szl√≥ adta. Katanics S√°ndor¬†(DK) elsŇĎk√©nt egy t√©nyszerŇĪ √°ttekint√©s adott a 94 √©vvel ezelŇĎtti trianoni b√©keszerzŇĎd√©srŇĎl vagy dikt√°tumr√≥l.

Bővebben...

Bauer Tam√°s: A Nap, amely nem Az

2014-06-04 20:23:37

J√ļnius 4-e van, a trianoni b√©keszerzŇĎd√©s al√°√≠r√°s√°nak √©vfordul√≥ja. Negyven√∂t √©v telt el √ļgy, hogy nem tartottuk sz√°mon az √©vfordul√≥t. Azut√°n 1990-ben Szabad Gy√∂rgy fel√°ll√°st vez√©nyelt az Orsz√°ggyŇĪl√©sben, Orb√°n vezet√©s√©vel kivonult a liber√°lis Fidesz-frakci√≥, az√≥ta sz√°mon tartjuk. Huszonn√©gy √©ve minden √©vben ‚Äěmegtartjuk‚ÄĚ valahogy.

Bővebben...

Att√©rt√ľnk a k√©zi vez√©rl√©sre

2014-06-03 19:08:07

T√©bl√°bol az appar√°tus, nem tudj√°k, kik lesznek a fŇĎn√∂k√∂k a miniszt√©riumokban

Kedden elkezdŇĎdtek az √ļj korm√°ny minisztereinek bizotts√°gi meghallgat√°sai a parlamentben, de ez m√©g mindig nem sz√ľnteti meg a t√°rc√°k appar√°tus√°ban uralkod√≥ bizonytalans√°got. A dolgoz√≥k hetek √≥ta nem kapnak inform√°ci√≥t, hogy maradnak-e a fŇĎn√∂k√∂k, vagy szem√©lyi v√°ltoz√°sokra kell k√©sz√ľlni.

Bővebben...

Eltitkoln√°k a v√°laszt√°si csal√°sokat

2014-06-02 15:44:54

A Fidesz olyan javaslatot √≠rt bele az √∂nkorm√°nyzati t√∂rv√©ny m√≥dos√≠t√°s√°ba, miszerint a j√∂vŇĎben az √°llampolg√°rok nem tudhatj√°k meg, mely aj√°nl√≥√≠veken szerepel a nev√ľk. Az √°prilisi v√°laszt√°sok ut√°n felmer√ľlt a gyan√ļ, hogy a p√°rtok cser√©lgett√©k egym√°s k√∂z√∂tt az aj√°nl√≥√≠veket.

Bővebben...

Tele a nadr√°gjuk? (Egy√°ltal√°n nem errŇĎl van sz√≥!)

2014-06-01 07:52:09

Az elm√ļlt napokban nemcsak az orsz√°gos, hanem a helyi kis h√≠rport√°lokat is meglehetŇĎsen √©l√©nken foglalkoztatta egy alkotm√°nyb√≠r√≥s√°gi √°ll√°sfoglal√°s. Ennek az √°ll√°sfoglal√°snak az eredm√©nyek√©nt ezut√°n k√∂nnyen fordulhat elŇĎ, hogy jelentŇĎs m√©rt√©kŇĪ p√©nzb√≠rs√°got szabhatnak ki egy hozz√°sz√≥l√°sokat megfelelŇĎ moder√°l√°s n√©lk√ľl mŇĪk√∂dtetett h√≠rport√°lnak. A Vehir.hu pl. √≠gy magyar√°zza olvas√≥inak, mi√©rt t√∂r√∂ltek m√©g megjelen√©s√ľk elŇĎtt az elm√ļlt napokban sok v√©lem√©nyt az oldalukon.

Bővebben...

Hiszek Veszprém megvilágosodásában!

2014-05-31 14:07:20

√Ėr√∂mmel teszem k√∂zh√≠rr√© minden √©rdekelŇĎdŇĎ sz√°m√°ra, hogy a rendŇĎrs√©g enged√©lyt adott arra, hogy j√ļnius 4-√©n (szerd√°n) este 8 √≥rakor megtartassa a Vil√°gos Veszpr√©m√©rt Mozgalom azt a rendezv√©ny√©t, amellyel a Veszpr√©mben a Polg√°rmesteri Hivatal elŇĎtt ezen a napon felavat√°sra ker√ľlŇϬ†orsz√°gz√°szl√≥ fel√°ll√≠t√°sa ellen tiltakozik.

Bővebben...

R√°juk dŇĎlt a rezsics√∂kkent√©s

2014-05-30 18:01:04

Hét megyében leáll a kéményseprés.

J√ļnius 30-√°n az orsz√°g h√©t megy√©j√©ben (Pest, Hajd√ļ-Bihar, Heves, J√°sz-Nagykun-Szolnok, Kom√°rom-Esztergom, Somogy √©s N√≥gr√°d megye), √∂sszesen 842 telep√ľl√©sen le√°ll a k√©m√©nyseprŇĎi k√∂zszolg√°ltat√°s.

Bővebben...

Azt csinálok amit én akarok...

2014-05-29 16:52:06

Ezt a kijelent√©st m√©g v√©letlen√ľl se nekem tulajdon√≠ts√°k. :) Sokkal ink√°bb a Fidesz helyi prominenseinek. Ňźk sem mondj√°k persze, csak csin√°lj√°k. Azt, amit akarnak. S valljuk be, ezt most sim√°n meg is tehetik, minden k√∂vetkezm√©ny n√©lk√ľl.

Bővebben...

Orbánnal is lenyeletnék Junckert

2014-05-28 19:45:44

A szocialist√°k is t√°mogatj√°k, hogy a n√©pp√°rti politikus, volt luxemburgi minisztereln√∂k pr√≥b√°ljon t√∂bbs√©get maga m√∂g√© √°ll√≠tani az Eur√≥pai Bizotts√°g eln√∂ki tiszt√©√©rt. Hannes Swoboda szocialista EP-frakci√≥vezetŇĎ l√©nyeg√©ben k√∂z√∂lte, szeretn√©k el√©rni, hogy a vezetŇĎk ne gondolkozzanak azon, kit lehetne Juncker helyett, mellett javasolni, hanem fogadj√°k el a k√©sz helyzetet.

Bővebben...

Gy√∂mrŇĎn t√∂r√∂lt√©k Horthy Mikl√≥st

2014-05-27 17:47:08

Fel√ľlb√≠r√°lta k√©t √©ve hozott hat√°rozat√°t a gy√∂mrŇĎi √∂nkorm√°nyzat. A helyi k√©pviselŇĎk rendk√≠v√ľli test√ľleti √ľl√©sen √ļgy d√∂nt√∂ttek, hogy m√©gse viselje k√∂zter√ľlet a volt korm√°nyz√≥, Horthy Mikl√≥s nev√©t a telep√ľl√©sen. A Pest megyei v√°ros fŇĎter√©nek √ļj neve: FŇĎ t√©r.

Bővebben...

Most, vagy soha...

2014-05-26 16:32:12

"Na most akkor... Egy ekkora pofon egyre az√©rt j√≥. Kider√ľl, hogy aki kapta, csak alszik vagy m√°r meg is halt. A pofont az mszp kapta, az √∂sszes t√∂bbi p√°rt elsz√°molhat valamilyen sikerrŇĎl. Az persze tanuls√°gos, hogy m√°r egyik sem a fideszhez m√©ri mag√°t, √©s a demokratikus p√°rtok sem izgatj√°k nagyon magukat a Jobbik miatt.

Bővebben...

Szavazz ma a DK-ra!

2014-05-25 07:35:52

Bővebben...

Megyesi Guszt√°v:NagykŇĎr√∂si ember√ľnk

2014-05-24 17:27:18

K√≠v√°ncsiak vagyunk, mit kap az a nagykŇĎr√∂si fiatalember, akinek a banksz√°ml√°j√°ra hatmilli√≥ forintot utalt t√©ved√©sbŇĎl a munk√°ltat√≥ja, √°m ŇĎ nem fizette vissza az √∂sszeget, hanem mindj√°rt elk√∂lt√∂tt belŇĎle n√©gymilli√≥t.

Bővebben...

Nemzedéki puccs zajlott az MSZP-ben

2014-05-23 15:38:08

Az MSZP-nek nincs ki√©rlelt, hivatalos √°ll√°spontja az Eur√≥pai Uni√≥ j√∂vŇĎj√©rŇĎl, Herczog Edit pedig nem √°ll√≠tott igazat, amikor ŇĎt √©s G√∂ncz King√°t nevezte meg a Tavares-jelent√©s √∂ssze√°ll√≠t√≥jak√©nt ‚Äď mondja Tabajdi Csaba, az MSZP eur√≥pai parlamenti deleg√°ci√≥vezetŇĎje. Az EP-k√©pviselŇĎ szerint Magyarorsz√°gnak √©pp√ļgy zs√°kutca az Eur√≥pai Uni√≥val szembeni fideszes-jobbikos szabads√°gharc, mint a balliber√°lis megfelelni akar√°s.

Bővebben...

Nem fogok kezet √ļjn√°cikkal

2014-05-22 18:17:06

Gyurcs√°ny Ferenc szerint biztosra vehetŇĎ, hogy a bez√°rk√≥z√≥, szabads√°gharcos mentalit√°snak lesz t√∂bbs√©ge a vas√°rnapi eur√≥pai parlamenti v√°laszt√°son, a t√©t a baloldal sz√°m√°ra √≠gy ink√°bb belpolitikai. A Demokratikus Koal√≠ci√≥ eln√∂ke lapunknak azt mondta: nagy csal√≥d√°sk√©nt √©ln√© meg, ha nem szerezn√©nek mand√°tumot.

Bővebben...

Két pofon

2014-05-21 17:15:13

Mindj√°rt k√©t pofont is kapott kedden a korm√°nyzat. A budapesti K√ļria √©s a strasbourgi emberi jogi b√≠r√≥s√°g is figyelmeztette a hatalmat, hogy az igazs√°gszolg√°ltat√°s ter√ľlet√©n nem csin√°lhatja azt, amit akar. A b√ľntetŇĎjog √ľgyes kezekben hat√©kony fegyver. Ker√©kbe t√∂rhetik vele egy-egy ellenz√©ki politikus karrierj√©t, a bŇĪn√∂z√©shez vezetŇĎ okok felsz√°mol√°s√°ra tett f√°rads√°gos ‚Äď √©s k√∂lts√©ges ‚Äď int√©zked√©sek helyett pedig hal√°lig tart√≥ b√ľntet√©ssel rettenthetnek el.

Bővebben...

‚ÄěOrb√°n nem bolond‚ÄĚ ‚Äď A k√ľlf√∂ldi sajt√≥ Magyarorsz√°gr√≥l

2014-05-20 17:54:11

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) c√≠mŇĪ n√©met konzervat√≠v lap Orb√°n Viktornak az ukrajnai magyar kisebbs√©grŇĎl tett kijelent√©se k√∂r√ľli vit√°r√≥l √≠rt keddi sz√°m√°ban. A FAZ budapesti tud√≥s√≠t√≥ja, Stephan L√∂wenstein az Ig√©ny minden magyarra c√≠mŇĪ √≠r√°s√°nak alc√≠m√©ben kiemelte, hogy Orb√°n ‚Äěbizalmatlans√°got √©breszt a szomsz√©dos orsz√°gokban‚ÄĚ, ahol magyar kisebbs√©g √©l.

Bővebben...

KilŇĎtt az √°llamad√≥ss√°g

2014-05-19 19:11:14

Az √°llamad√≥ss√°g a GDP 84,6 sz√°zal√©k√°n √°llt m√°rcius v√©g√©n ‚Äď k√∂z√∂lte a jegybank.

Az √°llamh√°ztart√°s brutt√≥ ad√≥ss√°ga a GDP 84,6 sz√°zal√©ka, 24 904 milli√°rd forint volt m√°rcius v√©g√©n. Az ad√≥ss√°got 1456 milli√°rd forint nett√≥ hitelfelv√©tel √©s 380 milli√°rd forint √°rfolyamvesztes√©g n√∂velte az elsŇĎ negyed√©vben¬†‚Äď jelentette a p√©nz√ľgyi sz√°ml√°k elŇĎzetes adatai alapj√°n h√©tfŇĎn a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Bővebben...

Újabb (rész)siker

2014-05-18 08:45:47

Van Veszpr√©mben egy civil szervezŇĎd√©s, amelyik a Vil√°gos Veszpr√©m√©rt Mozgalom n√©ven tev√©kenykedik. Egy -k√©t igaz√°n sikeres akci√≥n is t√ļl van. JelentŇĎs ‚Äď orsz√°gos h√≠rŇĪ- megmozdul√°st volt k√©pes szervezni 2012. szeptember 8-√°ra, amikor is civil erŇĎt kellett mutatni a v√°rosban felvonul√≥ Jobbikos hadsereggel (a Magyar G√°rd√°val) szemben. Nagy figyelmet kapott a szeg√©nys√©g elleni k√ľzdelem vil√°gnapj√°n az egy √©jszak√°n √°t tart√≥ virraszt√°sa az egyik belv√°rosi alulj√°r√≥ban.

Bővebben...

Megyesi Gusztáv: Norvégia elfoglalása

2014-05-17 16:34:02

Az ember m√°r eg√©szen bele√©lte mag√°t, hogy indul √©szaknak, kereste is, hol lehet √∂nk√©ntesnek jelentkezni, hogy ott lehessen, amikor a mi√©nk lesz Norv√©gia; IV. Kereszt√©ly √≥ta nem volt norm√°lis hadsereg√ľk, most is h√ļszezren, ha vannak; domb m√∂g√∂tt megb√ļjunk, majd Hende Csaba egyetlen int√©s√©re lerohanjuk ŇĎket. Mint tudvalevŇĎ, Norv√©gia hetek √≥ta nem akarja a magyarorsz√°gi civil szervezeteknek sz√°nt p√©nzt

Bővebben...

Orb√°n volt a negat√≠v p√©lda: ‚Äě√Ėtpercenk√©nt √≠rja √°t az alkotm√°nyt‚ÄĚ

2014-05-16 15:38:02

M√°sf√©l √≥r√°s vit√°ban csaptak √∂ssze cs√ľt√∂rt√∂k este az Eur√≥pai Parlament br√ľsszeli √©p√ľlet√©ben az eur√≥pai p√°rtcsal√°dok √°ltal az Eur√≥pai Bizotts√°g √©l√©re javasolt cs√ļcsjel√∂ltek.
Az elsŇĎk√©nt megsz√≥lal√≥ belga liber√°lis Guy Verhofstadt szerint az embereknek a j√∂vŇĎ h√©ten arr√≥l kell d√∂nteni√ľk, hogy visszal√©p-e Eur√≥pa a nemzet√°llamok ir√°ny√°ba, vagy halad tov√°bb a m√©lyebb integr√°ci√≥ fel√©.

Bővebben...

L√°nczos Vera: Vita a Jobbikkal, kicsit m√°s l√°t√≥sz√∂gbŇĎl

2014-05-15 19:06:19

Ma m√°r a nagyvil√°gban is egyre tiszt√°bban l√°tj√°k, hogy Orb√°n √©s a Fidesz politik√°ja az erŇĎ kultusz√°ra √©p√ľl. Olvasom a Galamusban ismertetett Standard-cikket, amelynek m√°r a c√≠m√©bŇĎl ez der√ľl ki: Orb√°n szerint a m√°sik meg√©rt√©s√©t c√©lz√≥ sz√°nd√©k a gyenges√©g jele. Nem is v√°rhat√≥ a megosztott magyar t√°rsadalomban semmilyen b√©k√ľl√©s, meg√©rt√©s ‚Äď folytatja k√©sŇĎbb a szerzŇĎ ‚Äď, mert ‚ÄěOrb√°n sz√°m√°ra a k√ľlsŇĎ √©s belsŇĎ ellens√©gk√©p a politikai √©letelix√≠r‚ÄĚ.

Bővebben...

DK: A pap√≠rgyŇĪjt√©snek is annyi

2014-05-14 18:06:43

Nem tudni, mi zavarja jobban a korm√°nyt: az, ha az iskol√°k a KLIK-tŇĎl f√ľggetlen bev√©telre tesznek szert, vagy az, ha ak√°rmilyen csek√©ly √∂sszeg kics√ļszik a mark√°b√≥l. Az √ļj hullad√©kt√∂rv√©nnyel mindenesetre siker√ľlt ellehetetlen√≠teni az iskolai pap√≠rgyŇĪjt√©st: ennek rendelkez√©sei √©rtelm√©ben ugyanis az iskola nem vehet √°t olyan hullad√©kot, ami nem az int√©zm√©nyen bel√ľl k√©pzŇĎd√∂tt, √©s ilyen gyŇĪjt√©st ott m√°s sem szervezhet.

Bővebben...

Hogyan lesz a N.E.R. ‚Äď bŇĎl Sz.A.R.?

2014-05-13 19:20:21

Lehet-e m√©g ebbŇĎl valaha is b√©ke, szabads√°g √©s egyet√©rt√©s?

Mint tudjuk, a Nemzeti Egy√ľttmŇĪk√∂d√©s Rendszere a 2010-es ‚Äěf√ľlkeforradalom‚ÄĚ egyenes k√∂vetkezm√©nye. Aki k√∂zint√©zm√©nyekben tekintet√©vel megkeresi a 2010-es v√°laszt√°st k√∂vetŇĎen nagy lelkesen kif√ľggesztett √©s bekeretezett NER-eket, k√∂nnyen felid√©zheti, mi is szerepelt azokban ‚Äě√∂r√∂k‚ÄĚ mondanival√≥ul.

Bővebben...

Mit akar Orb√°n?

2014-05-12 17:40:35

Orb√°n Viktor magyar korm√°nyfŇĎ elŇĎsz√∂r fogalmazta meg teljes ny√≠lts√°ggal, hogy auton√≥mi√°t akar az Ukrajn√°ban √©lŇĎ magyarok lakta t√©rs√©gnek - emeli ki a minisztereln√∂k beiktat√°si besz√©d√©bŇĎl a WSJ. V√°laszt√°si gyŇĎzelm√©t √©s elŇĎzŇĎ korm√°nya gazdas√°gi teljes√≠tm√©ny√©t kev√©sb√© √≠t√©lik meg pozit√≠van a k√ľlf√∂ldi tud√≥s√≠t√°sok, mint ŇĎ.Magyarorsz√°g ki fog √°llni jogai√©rt az Eur√≥pai Uni√≥ban √©s auton√≥mi√°t akar a kelet-k√∂z√©p-eur√≥pai szomsz√©dos orsz√°gokban √©lŇĎ magyar kisebbs√©geknek, ezen bel√ľl ukrajnai magyaroknak - emelte ki Orb√°n Viktor korm√°nyfŇĎ beiktat√°si besz√©deibŇĎl a Reuters.

Bővebben...

A rasszizmus más nyelvet beszél

2014-05-11 17:11:24

A Nissel k√≥ser vend√©glŇĎ a R√©vai utc√°ban √ľzemelt, √©s m√©g a h√°bor√ļ m√ļlt√°n is a magyar √≠r√≥k egyik kedves gy√ľlekezŇĎhelye volt. Kass√°k Lajos itt rem√©nykedett abban, hogy √©letre keltheti a szoci√°ldemokrata hagyom√°nyt. Lapot szerkesztett a Nisselben. Ide j√°rtak a h√°bor√ļt megj√°rt ifjak, a hadifogs√°got meg√©lt R√°ba Gy√∂rgy, Pilinszky J√°nos, Lakatos Istv√°n, Major Ott√≥.

Bővebben...

Megyesi Gusztáv: Az akasztás nehézségei

2014-05-10 17:51:50

Nehogy abba az ill√ļzi√≥ba ringassa mag√°t b√°rki is, hogy akasztani olyan nagyon k√∂nnyŇĪ. Tess√©k elolvasni a B√°rka irodalmi foly√≥irat internetes oldal√°n M√°rton L√°szl√≥ A n√©pb√≠r√≥ √©s a korm√°nybiztos c√≠mŇĪ reg√©nyr√©szlet√©t, vil√°gosan le van √≠rva, hogy mennyi ut√°naj√°r√°ssal j√°r egy szimpla utcai akaszt√°s l√°mpavasra.

Bővebben...

Megfejthette a Die Zeit az Orbán-rejtélyt

2014-05-09 16:14:39

Magyarorsz√°gon "illiber√°lis demokr√°ci√°t betonoztak be" Orb√°n Viktor vezet√©s√©vel, az eur√≥pai kereszt√©nydemokrat√°k pedig "cinikus hatalmi sz√°m√≠t√°sb√≥l" t√°mogathatj√°k a magyar korm√°nyfŇĎt ‚Äď √≠rta a Die Zeit c√≠mŇĪ n√©met liber√°lis hetilap online kiad√°sa a minisztereln√∂k berlini l√°togat√°s√°val kapcsolatban.

Bővebben...

Nem állunk szóba olyan párttal…

2014-05-08 16:46:08

‚Ķ amelyik √ļgy indul az EP v√°laszt√°sokon, hogy 2012-ben EU ellenes t√ľntet√©st tartott, ahol el√©gett√©k az eur√≥pai uni√≥ z√°szlaj√°t, 2014-ben pedig k√©pviselŇĎi kidob√°lt√°k az uni√≥s z√°szl√≥t a parlamentbŇĎl

Bővebben...

Elsz√°llt a hi√°ny: ebbŇĎl megszor√≠t√°s lesz

2014-05-07 16:49:51

A tervezett k√∂lts√©gvet√©si hi√°ny 97 sz√°zal√©k√°t el√©rte a korm√°ny az elsŇĎ n√©gy h√≥napban. A Nemzetgazdas√°gi Miniszt√©rium egyebek mellett a pedag√≥gusok b√©remel√©s√©t, az √∂nkorm√°nyzatok ad√≥ss√°g√°nak √°tv√°llal√°s√°t, √©s az elŇĎrehozott kifizet√©seket okolja. P√°r h√≥nap m√ļlva j√∂het a megszor√≠t√°s.

Bővebben...

Kieg√©sz√≠tett√©k az esk√ľ sz√∂veg√©t a DK k√©pviselŇĎi

2014-05-06 17:17:12

Kieg√©sz√≠tett√©k k√©pviselŇĎi esk√ľj√ľket a Demokratikus Koal√≠ci√≥ (DK) tagjai az Orsz√°ggyŇĪl√©s alakul√≥ √ľl√©s√©n.

Bővebben...

Fehér zászló

2014-05-06 17:12:59

Az ATV kitŇĪzte a feh√©r z√°szl√≥t. Az ATV megadta mag√°t. Az ATV elesett. M√°jus 1-j√©n, az Egyenes Besz√©d v√©g√©n Simon Andr√°s bejelentette, hogy az eur√≥pai parlamenti v√°laszt√°si mŇĪsorban j√∂vŇĎ kedden Morvai Krisztina lesz a vend√©ge.

Bővebben...

Janisch Attila: Az al√°vetettek l√°zad√°sa

2014-05-04 17:11:11

A filmrendezŇĎ szerint el√©rt√ľnk a populizmusnak arra a szintj√©re, amikor az √©rtelmis√©g m√°r k√©ptelen forradalmat csin√°lni, de m√©g senki nem tudja, milyen hossz√ļ az az √ļt, amely v√©g√ľl elvezeti az al√°vetetteket a felismer√©sig.¬†

Bővebben...

Ez itt a kérdés!

2014-05-03 18:51:46

Felesk√ľsz√ľnk Orb√°n alkotm√°ny√°ra?

Az Orb√°n-rendszer ellenz√©ke felesk√ľdhet Orb√°n alkotm√°ny√°ra? Ez a k√∂vetkezŇĎ idŇĎszak egyik legbonyolultabb k√©rd√©se. A h√≠rekbŇĎl azt tudjuk, hogy a korm√°ny erre k√≠v√°nja k√©nyszer√≠teni a k√∂zszf√©r√°t. Esk√ľt√©telre k√∂telezhetik a korm√°nytisztviselŇĎket, a k√∂ztisztviselŇĎket, a honv√©delem √©s a rendv√©delem tagjait, a b√≠r√≥kat √©s sz√°mos, az √°llam k√∂zvetlen fennhat√≥s√°ga alatt mŇĪk√∂dŇĎ szerv, szervezet, int√©zm√©ny munkat√°rs√°t.

Bővebben...

Bokros nem adja fel

2014-05-02 19:46:01

√öjra ellenŇĎrizt√©k az √∂sszegyŇĪjt√∂tt al√°√≠r√°sokat a Bokros Lajos-f√©le MoMa-n√°l. Szerint√ľk megvan a h√ļszezer √©rv√©nyes aj√°nl√°s, ez√©rt azt k√©rik az NVI-tŇĎl, vizsg√°lja fel√ľl a lista√°ll√≠t√°st elutas√≠t√≥ hat√°rozat√°t. Sajnos azonban m√°r letelt a jogorvoslatra nyitva √°ll√≥ hat√°ridŇĎ.

Bővebben...

L√°thatatlan sz√ľlet√©snap

2014-05-01 17:34:55

A korm√°ny nem √ľnnepli a csatlakoz√°sunk √©vfordul√≥j√°t, az √°tlag magyar fŇĎk√©nt az anyagi elŇĎny√∂krŇĎl tud. Nem v√©letlen, az eddigi kamp√°nyok mindig ezt sulykolt√°k. A 10 √©v alatt √©rkezett 7000 milli√°rd forintb√≥l azonban nem siker√ľlt felz√°rk√≥z√°s. √Čszrevette-e a lakoss√°g, hogy Magyarorsz√°g t√≠z √©ve az Eur√≥pai Uni√≥ tagja? A k√©rd√©sre adott v√°laszt√≥l is f√ľgg, hogy valaki √ľnnepli-e az EU-csatlakoz√°s tizedik √©vfordul√≥j√°t, csak megeml√©kezik r√≥la, vagy fel sem tŇĪnik neki.

Bővebben...

Husz√°r √Āgnes: Navracsics t√ļll√©p

2014-04-30 19:16:21

Navracsics k√∂zigazgat√°si √©s igazs√°g√ľgyminiszter, minisztereln√∂khelyettes besz√©det mondott a holokauszt hetvenedik √©vfordul√≥j√°nak tisztelet√©re rendezett esem√©nyen a Terror H√°za elŇĎtt. ‚ÄěA 20. sz√°zad Magyarorsz√°ga a rossz helyzetekre adott rossz v√°laszok Magyarorsz√°ga volt‚ÄĚ, a k√©rd√©s szerinte az, hogy mi magyarok rossz v√°laszokat adtunk a felmer√ľlŇĎ k√©rd√©sekre, vagy a k√©rd√©sekre eleve nem l√©tezett j√≥ v√°lasz.

Bővebben...

Térfoglaló

2014-04-29 13:52:25

2014. m√°jus elsej√©n 15 √≥ra √©s 15.30 k√∂z√∂tt Veszpr√©mben a Kossuth utc√°n a Posta elŇĎtti ter√ľleten jelk√©pes t√©rfoglal√≥t szervez a Demokratikus Koal√≠ci√≥ veszpr√©mi szervezete.

Bővebben...

Bolgár György: Kövér, megzakkant

2014-04-28 19:26:22

Azt √°ll√≠tja K√∂v√©r L√°szl√≥,¬†az Orsz√°ggyŇĪl√©s eln√∂ke (a H√≠r TV P8 c√≠mŇĪ mŇĪsor√°ban), hogy Gyurcs√°ny Ferenc ‚Äěmint egyfajta baloldali sz√©lsŇĎs√©get k√©pviselŇĎ, megzakkant baloldali milli√°rdos‚ÄĚ fejtette ki elk√©pzel√©s√©t az Eur√≥pai Egyes√ľlt √Āllamok megteremt√©s√©nek sz√ľks√©gess√©g√©rŇĎl.

Bővebben...

Uni√≥s p√©nzcsap: Br√ľsszel helyett mi z√°rtuk el

2014-04-28 17:12:28

√Āprilis 15. ut√°ni sz√°ml√°kra nem j√∂n p√©nz az uni√≥t√≥l, de a korm√°ny szerint nincs felf√ľggeszt√©srŇĎl sz√≥. Br√ľsszel ugyanis az√©rt nem fizet, mert mi nem ny√ļjtjuk be a sz√°ml√°t. Igaz, erre √©pp az EU k√©rt benn√ľnket, mondv√°n: az √ļj uni√≥s rendszer fel√ľlvizsg√°lat√°ig nem k√©ne k√©nyelmetlen helyzetet teremteni.

Bővebben...

Bauer Tam√°s: M√°r nem

2014-04-27 08:29:38

Magyarorsz√°got 1990 √≥ta szabadon v√°lasztott korm√°nyok korm√°nyozt√°k. Eddig. Az Antall-korm√°ny volt az elsŇĎ szabadon v√°lasztott korm√°ny. Eml√©kezetes, m√©g 1985-ben is otromba manipul√°ci√≥val sokunkat megakad√°lyoztak abban, hogy egy√°ltal√°n jel√∂ltt√© v√°lhassunk. 1990 √≥ta b√°rki lehet k√©pviselŇĎjel√∂lt, csak √∂ssze kell gyŇĪjtenie a sz√ľks√©ges aj√°nl√°sokat. B√°rki √°ll√≠that p√°rtlist√°t, ha megfelelŇĎ sz√°m√ļ jel√∂ltje van.

Bővebben...

Jakab Attila: A téboly kezdete

2014-04-27 07:30:59

H√ļsv√©t h√©tfŇĎn Felcs√ļton felszentelt√©k/felavatt√°k a Pancho Ar√©n√°t. Term√©szetesen mindenki ott volt, aki az Orb√°n rezsimben sz√°m√≠t, hiszen mindenki tudja a k√∂teless√©g√©t. Ez egy nagy csal√°d, amelynek a csal√°di √ľnneps√©g√©n nem csup√°n illik, de tan√°csos is ott lenni.

Bővebben...

Helyzetjelentés

2014-04-26 19:43:54

Most, hogy az ember csapata bejutott a Final Fourba, elj√∂tt a kocsm√°z√°s ideje. Bar√°taim invit√°l√°s√°ra a gyŇĎztes meccs ut√°n az Ar√©n√°hoz legk√∂zelebbi italkim√©r√©st v√°lasztottuk. Mit mondjak, nem j√≥ ismert embernek (aff√©le helyi politikai celebnek) lenni.

Bővebben...

Újra lesz országzászló Veszprémben

2014-04-25 18:33:10

A Veszpr√©mi 7 Nap mai sz√°m√°ban a Polg√°rmesteri Hivatal el√© (j√ļnius 4-√©n) fel√°ll√≠tani tervezett orsz√°gz√°szl√≥val kapcsolatosan az ellenz√©k kritik√°j√°r√≥l egyetlen sz√≥ sem ker√ľlt k√∂zl√©sre. Az √©vi 23 milli√≥ Ft k√∂zp√©nzzel t√°mogatott √ļjs√°g tud√≥s√≠t√≥ja, (a lak√°jm√©dia legjelesebb helyi k√©pviselŇĎje) imm√°r addig jutott a cs√ļsz√°s-m√°sz√°sban, hogy sem arr√≥l nem hajland√≥ √≠rni a tud√≥s√≠t√°s√°ban, hogy a korm√°nyz√≥ t√∂bbs√©g √°ll√°spontj√°t a test√ľletben nem osztja mindenki, sem arr√≥l, hogy pontosan milyen √©rvek hangoztak el a vit√°ban a ‚Äěm√°sik‚ÄĚ oldalr√≥l.

Bővebben...

√ögy l√°tszik napra k√©szek (blogbejegyz√©seimbŇĎl)

2014-04-24 17:43:59

Valamivel t√∂bb, mint egy hete √≠rtam az al√°bbiakat. ‚ÄěEgy demokrata tudja j√≥l, hogy sz√°m√≠t a m√°sik v√©lem√©nye is, m√©g ha kisebbs√©gben is van azzal. Akik elfoglalt√°k a f√ľggetlen int√©zm√©nyek mindegyik√©t, megsz√ľntett√©k a f√©kek √©s egyens√ļlyok rendszer√©t, politikai ellenfeleiket ellehetetlen√≠tik, √ľld√∂zik, azok nem demokrat√°k.

Bővebben...

Krausz Tamás nyílt levele Orbán Viktornak

2014-04-23 17:25:58

Tisztelt Minisztereln√∂k √ör! Amikor √Ėn 1993-ban a N√©pszabads√°gban megjelent √≠r√°som miatt pert kezdem√©nyezett a lap ellen √©s ellenem, mert egy Bill Lomax-id√©zet alapj√°n felh√≠vtam a figyelmet az √Ėn diktat√≥rikus hajlam√°ra √©s, √ļgymond, csorb√≠tottam az √Ėn j√≥ h√≠rnev√©t, nem gondoltam arra, hogy t√∂bb mint 20 √©vvel k√©sŇĎbb m√©g √©rv√©nyes lehet az √ĖnrŇĎl alkotott akkori v√©lem√©ny.

Bővebben...

Magáról beszélt valójában...

2014-04-22 07:54:22

Egy kedves pesti ismerŇĎs√∂m, volt k√©pviselŇĎt√°rsam √≠rta ezt ma reggel az egyik k√∂z√∂ss√©gi oldalon. "Szobrot kegyeleti okokb√≥l szok√°s √°ll√≠tani, de Pusk√°s Ferencre nem csak eml√©kezni akarunk, ugyanis azt szeretn√©nk, hogy a fiatalok erŇĎt mer√≠tsenek ebbŇĎl a szoborb√≥l, hogy mik√©nt lehet egy vid√©ki fi√ļb√≥l √ľnnepelt szt√°r" - r√©szlet a minisztereln√∂k besz√©d√©bŇĎl a tegnapi felcs√ļti par√°d√©n.

Bővebben...

Kálmán László: Az a bizonyos összefogás

2014-04-21 07:45:21

Politikai erŇĎk √∂sszefog√°s√°ra akkor van sz√ľks√©g, ha t√∂bb k√ľl√∂nb√∂zŇĎ csoportnak van olyan k√∂z√∂s c√©lja, amelynek el√©r√©s√©t egy n√°luk nagyobb csoport g√°tolja, √©s a c√©lt olyan fontosnak tartj√°k, hogy a n√©zetelt√©r√©seiket √©s vil√°gn√©zeti k√ľl√∂nbs√©geiket emiatt f√©lreteszik. √Čs persze sokan a szem√©lyes amb√≠ci√≥ikb√≥l is al√°bb adnak a c√©l megval√≥s√≠t√°s√°nak √©rdek√©ben.

Bővebben...

Kellemes H√ļsv√©ti √únnepeket!

2014-04-20 15:20:57

Bővebben...

Megyesi Gusztáv: Körmenet

2014-04-19 16:03:10

Nem tudni, h√°nyan vesznek r√©szt Budapesten a Szent Istv√°n-bazilik√°ban a hagyom√°nyos h√ļsv√©ti vig√≠lia szertart√°s√°n, mindenesetre aki ott lesz, sz√°moljon azzal, hogy ez√ļttal hosszabb lesz majd a felt√°mad√°si k√∂rmenet. Meg nem erŇĎs√≠tett, de nem is c√°folt inform√°ci√≥k szerint ugyanis ErdŇĎ P√©ter b√≠boros kibŇĎv√≠tette id√©n az √ļtvonalat, s a bazilik√°b√≥l a Sas utc√°n v√©gigvonulva a Szabads√°g t√©rre vezeti a h√≠vŇĎket, ahol jelk√©pesen ŇĎ maga is lebont egy kordont az √©p√ľlŇĎ megsz√°ll√°si eml√©kmŇĪ k√∂r√ľl, ezzel is jelezve, hogy nem √©rt egyet sem az eml√©kmŇĪ √ľzenet√©vel, azaz a t√∂rt√©nelemhamis√≠t√°ssal, sem pedig a m√≥dszerekkel, ahogyan a korm√°ny az √©p√≠tkez√©st vez√©nyli.

Bővebben...

Ez√ļttal a n√©met sajt√≥ gyalulja az Orb√°n-korm√°nyt

2014-04-18 18:05:26

A Die Welt c√≠mŇĪ n√©met konzervat√≠v lap a holokauszt magyarorsz√°gi t√∂rt√©net√©rŇĎl k√∂z√∂lt cikket az online kiad√°s√°ban, a liber√°lis S√ľddeutsche Zeitung pedig a wiesbadeni Go East filmfesztiv√°llal kapcsolatban foglalkozott Magyarorsz√°ggal online kiad√°s√°ban. A Die Welt ElŇĎsz√∂r a Wehrmacht j√∂tt Magyarorsz√°gra, azut√°n az SS c√≠mmel k√∂z√∂lte Sven Felix Kellerhoff √≠r√°s√°t, aki megjegyezte, hogy a v√°laszt√°sokon megerŇĎs√≠tett, ‚Äěde nemzetk√∂zileg vitatott‚ÄĚ korm√°nyfŇĎ, Orb√°n Viktor ‚Äěterve r√©v√©n robban√©konny√° v√°lt a magyar zsid√≥k hetven √©vvel ezelŇĎtti elpuszt√≠t√°s√°nak‚ÄĚ t√©m√°ja.

Bővebben...

IjesztŇĎen j√≥k a Jobbik kil√°t√°sai

2014-04-17 16:40:39

Munkahelyeket teremt√ľnk, rendet tesz√ľnk, megoldjuk a devizak√©rd√©st, helyre√°ll√≠tjuk a nyugd√≠jbiztons√°got ‚Äď ilyen egyszerŇĪ √ľzeneteket k√ľld√∂tt a v√°laszt√≥knak a Jobbik. A p√°rt j√≥ szerepl√©s√©hez persze a demag√≥g √≠g√©rget√©s kev√©s lett volna. A Jobbik b√°rmennyire is hi√°nyt szenved szakemberekbŇĎl, sz√©les k√∂rben siker√ľlt elhitetnie, hogy a jelszavak m√∂g√∂tt val√≥di, komolyan vehetŇĎ program √°ll.

Bővebben...

√Āllamad√≥ss√°g: h√ļsz √©ve nem √°lltunk ilyen rosszul

2014-04-16 17:38:44

A Fidesz-korm√°ny v√©gk√©pp feladta a harcot az √°llamad√≥ss√°g ellen, amely m√°rcius v√©g√©re t√∂rt√©nelmi cs√ļcsra emelkedett. A baj az, hogy lesz enn√©l rosszabb is: a sebtiben √©s titokban al√°√≠rt hitelszerzŇĎd√©s az oroszokkal √∂nmag√°ban a GDP tized√©vel n√∂veli majd haz√°nk ad√≥ss√°g√°llom√°ny√°t, f√ľggetlen√ľl att√≥l, mi lesz a paksi bŇĎv√≠t√©ssel. M√°rcius v√©g√©re m√©g a laikusok sz√°m√°ra is egy√©rtelmŇĪv√© v√°lhatott, hogy csup√°n a korm√°nyzati tr√ľkk√∂z√©snek k√∂sz√∂nhetŇĎen maradhatott a GDP 80 sz√°zal√©ka alatt december v√©g√©n a brutt√≥ magyar √°llamad√≥ss√°g.

Bővebben...

Magyarország kettészakadt

2014-04-15 19:00:08

Az Eur√≥pai Uni√≥ statisztikai hivatala, az Eurostat kedden publik√°lta az egyes tag√°llamok r√©gi√≥ira vonatkoz√≥ munkan√©lk√ľlis√©gi statisztik√°kat. Magyarorsz√°gon Budapesten √©s a Dun√°nt√ļlon jelentŇĎs javul√°s figyelhetŇĎ meg, az orsz√°g egyes keleti r√©gi√≥iban ugyanakkor az eleve magasabb mutat√≥khoz k√©pest is roml√°s l√°that√≥.

Bővebben...

Megk√©rdŇĎjelezhetŇĎ a magyar v√°laszt√°si eredm√©ny (The New York Times)

2014-04-14 19:44:32

A magyarorsz√°gi v√°laszt√°si kamp√°ny t√∂rv√©nybe foglalt inkorrekts√©ge komoly k√©ts√©geket √©breszt az eredm√©ny √©rv√©nyess√©g√©vel kapcsolatban - veti fel a The New York Timesban az egyik legismertebb amerikai Magyarorsz√°g-szak√©rtŇĎ, aki szerint a magyar rendszerrel Eur√≥pa k√∂zep√©n egy Patyomkin-demokr√°cia j√∂tt l√©tre.

Bővebben...

Egy tan√°r levele Orb√°n Viktorhoz

2014-04-13 14:39:16

Egy tan√°rn√°l kicsapta a biztos√≠t√©kot a debreceni korm√°nyz√°r√≥n elŇĎadott Kotzi√°n Rudolf vers : Ha az √∂n ereje √©s b√°tors√°ga, h√≠veivel √©s t√°mogat√≥ival egy√ľtt ilyen √©s ehhez hasonl√≥ produkci√≥kban nyilv√°nul meg, akkor cs√ļfos v√©get j√≥solok √∂n√∂knek! Mert elj√∂n az idŇĎ, amikor nem csak a n√©met megsz√°ll√°si eml√©kmŇĪvet fogj√°k itt bontani, hanem az √∂n√∂k √°llamberendezked√©s√©t is!

Bővebben...

Nem gratul√°ltak...

2014-04-12 17:54:00

Olvasom (de minek) az ad√≥fizetŇĎk p√©nz√©n fenntartott √©s f√ľggetlennek m√°r egy√°ltal√°n nem mondhat√≥ veszpr√©mi ingyenes hetilapban a sok dicsŇĎs√©gjelent√©s k√∂z√∂tt a felelŇĎs szerkesztŇĎ e heti ‚Äěszok√°sos√°t.‚ÄĚ Azon zs√∂rt√∂lŇĎdik a ‚ÄěTudni illik, hogy mi illik‚ÄĚ c√≠mŇĪ "b√∂ffenet" szerzŇĎje, hogy t√∂bb baloldali p√°rt orsz√°gos vezetŇĎje nem gratul√°lt a gyŇĎzelemhez.

Bővebben...

‚ÄěKevesebb, mint tisztess√©ges‚ÄĚ - a Freedom House a v√°laszt√°sr√≥l

2014-04-12 16:44:45

Az √°prilis 6-i magyarorsz√°gi v√°laszt√°sok eredm√©nye r√∂gt√∂n az elsŇĎ pontj√°t megc√°folta annak a magyar√°z√≥ v√°laszt√°si kisk√°t√©nak, amelyet a korm√°ny adott ki a megm√©ret√©ssel kapcsolatban elhangz√≥ k√ľlf√∂ldi b√≠r√°latok c√°folat√°ul ‚Äď der√ľl ki a Freedom House jelent√©s√©bŇĎl.

Bővebben...

Újabb érv a szavazati jog agyatlan kiterjesztése ellen

2014-04-11 19:01:06

Magyarorsz√°gon szerzett szavazatai ellen√©re is kipottyanhat egy 5 sz√°zal√©k k√∂r√ľli p√°rt a hat√°ron t√ļliak voksai miatt. Ennek nemhogy a n√©pszuverenit√°shoz, de a normalit√°shoz sincs k√∂ze.

A puding próbája az evés, a választási törvényé a lebonyolított választás.

Bővebben...

Ma gyŇĪjt√ľnk!

2014-04-11 04:55:53

Ma 13.30 √©s 15.30 k√∂z√∂tt ott lesz√ľnk Veszpr√©mben a Kossuth utcai Posta elŇĎtt √©s gyŇĪjtj√ľk ahhoz az al√°√≠r√°sokat, hogy a Demokratikus Koal√≠ci√≥ indulni tudjon a m√°jus 25-i EP v√°laszt√°son! K√©rj√ľk seg√≠tsen √Ėn is al√°√≠r√°s√°val! Az al√°√≠r√°shoz sz√ľks√©g van a szem√©lyi sz√°m√°ra, ami a lakc√≠migazol√≥ k√°rty√°j√°n is megtal√°lhat√≥! V√°rjuk! :)

Bővebben...

A k√ľlf√∂ld√∂n dolgoz√≥ magyarokat is megad√≥ztatn√° a korm√°ny

2014-04-10 18:26:46

Lap√©rtes√ľl√©sek szerint a korm√°ny egy √ļj ad√≥form√°t, az √ļgynevezett szolidarit√°si ad√≥ fogalomk√∂r√©t is kisz√©les√≠teni a j√∂vŇĎben, amelynek keretein bel√ľl elsŇĎsorban a k√ľlf√∂ld√∂n dolgoz√≥ magyarokat c√©lozn√°k meg. A felr√∂ppent h√≠rek szerint az ad√≥ azokat a k√ľlhoni munkav√°llal√≥kat s√ļjtan√°, akik rendelkeznek Magyarorsz√°gon √°lland√≥, bejelentett lakc√≠mmel.

Bővebben...

√Ėz√∂nlenek a gratul√°ci√≥k. T√©nyleg?

2014-04-09 19:26:08

Azt √≠rja a Magyar Nemzet, hogy ‚Äě√∂z√∂nlenek a gratul√°ci√≥k‚ÄĚ. Folyamatosan √©rkeztek Orb√°n Viktor hivatal√°ba az √°llam- √©s korm√°nyfŇĎk, valamint a legnagyobb c√©gek vezetŇĎinek gratul√°ci√≥i ‚Äď k√∂z√∂lte Havasi Bertalan, a Minisztereln√∂ki Sajt√≥iroda vezetŇĎje. Meg√°ll√°s n√©lk√ľl gratul√°lnak Orb√°nnak!

Bővebben...

EP v√°laszt√°s!

2014-04-08 19:20:36

A Demokratikus Koal√≠ci√≥ √∂n√°ll√≥an k√≠v√°n indulni az EP v√°laszt√°son. Amennyiben √Ėn is szeretn√© t√°mogatni a DK indul√°s√°t, 2014. √°prilis 9-√©n (szerd√°n) 15.00 √©s 16.30 k√∂z√∂tt a Haszkov√≥ √ļti Jutas ABC elŇĎtt, 2014. √°prilis 10-√©n (cs√ľt√∂rt√∂k√∂n) 16.00 √©s 17.30 k√∂z√∂tt a V√°s√°rcsarnok alulj√°r√≥ felŇĎli oldal√°n, 2014. √°prilis 11-√©n (p√©nteken) 13.30 √©s 16.00 √≥ra k√∂z√∂tt a Kossuth utcai Posta elŇĎtt √≠rhatja al√° kitelep√ľlŇĎ standunkn√°l az aj√°nl√≥√≠vet. (A listavezetŇĎ: Gyurcs√°ny Ferenc)

Bővebben...

Gy√∂ny√∂rk√∂dj√ľnk!

2014-04-08 05:04:12

A kommunist√°k mind ott lesznek, legy√ľnk h√°t ott mi is!‚ÄĚ Ezt mondta a fŇĎvez√©r, aki csak √≠gy, kommunistak√©nt szokta emlegetni a vele ellent√©tes v√©lem√©nyŇĪ, vil√°gn√©zetŇĪ, meggyŇĎzŇĎd√©sŇĪ, √©letfelfog√°s√ļ magyar polg√°rokat. (Az √©plelkŇĪ magyar legk√©sŇĎbb enn√©l a mondatn√°l eld√∂nt√∂tte volna, hogy nem szavaz erre az emberre, aki k√©pes √≠gy besz√©lni az ŇĎ honfi- √©s polg√°rt√°rsair√≥l.)

Bővebben...

T√ļl sok mun√≠ci√≥ja volt a Fidesznek a v√°laszt√°son

2014-04-07 19:38:05

Val√≥di v√°laszt√°s zajlott Magyarorsz√°gon, de a m√©dia elfogult volt, a kamp√°nyszab√°lyoz√°s korl√°toz√≥, az √°llam √©s a korm√°nyp√°rt k√∂z√∂tti hat√°r pedig elmos√≥dott ‚Äď mondt√°k a vas√°rnapi magyarorsz√°gi v√°laszt√°sok EBESZ-megfigyelŇĎi.

Bővebben...

1989 √≥ta elŇĎsz√∂r nem lesz a v√°laszt√°s sem szabad, sem igazs√°gos

2014-04-06 18:42:54

A szoci√°ldemokrata balk√∂z√©phez k√∂zel √°ll√≥ francia napilap r√∂vid, √°m velŇĎs √∂sszefoglal√≥t k√∂z√∂lt a vas√°rnapi magyar v√°laszt√°s k√∂r√ľlm√©nyeirŇĎl Orb√°n Viktor, a magyar orsz√°ggyŇĪl√©si v√°laszt√°sok favoritja c√≠mmel.

Bővebben...

A választás tétje

2014-04-05 16:51:06

A rendszerv√°lt√°s √≥ta megtartott v√°laszt√°sokon a magyarok egy kiv√©tellel mindig megvont√°k a bizalmat a korm√°nyz√≥ erŇĎktŇĎl. Amikor nem, az csak arra volt j√≥, hogy √ļjabb n√©gy √©v ut√°n k√©tharmados, j√≥szer√©vel tot√°lis hatalomhoz juttass√°k e mostani korm√°nyt. Ezzel, ha nem is forradalmi, de hatalmas lehetŇĎs√©get adtak a Fidesznek arra, hogy megmutassa, tanult-e saj√°t √©s a t√∂bbiek korm√°nyz√°s√°nak hib√°ib√≥l.

Bővebben...

New York Times: "Falusi stadion" az Orbán Rt. jelképe

2014-04-04 17:14:16

Oligarch√°k √ļj rendj√©rŇĎl, zsarnoki fordulatr√≥l √©s az √©p√ľlŇĎ felcs√ļti stadionr√≥l √≠r hosszan a New York Times. Orb√°n √ļgy is kereszt√ľlviszi k√ľldet√©s√©t, hogy k√∂zben a magyar gazdas√°g vergŇĎdik, √©s a forint is padl√≥ra ker√ľl ‚Äď √≠rj√°k.

Bővebben...

‚ÄěAz Orb√°n-kl√°n kifosztotta az √°llamkassz√°t‚ÄĚ

2014-04-03 18:04:00

Szerd√°n a n√©met Spiegel Online c√≠mlapj√°n √≠rt Orb√°n Viktorr√≥l, mint az √°llamkassza¬† kifoszt√≥j√°r√≥l. A harcias retorik√°j√°ban az egyszerŇĪ polg√°rok √ľgy√©t felv√°llal√≥ minisztereln√∂k √©s csal√°dja, illetve k√∂zeli bar√°tai idŇĎk√∂zben az orsz√°g leggazdagabb emberei lettek.

Bővebben...

A Fidesz négyéves országlása: történelmi távlatban

2014-04-02 18:48:35

Orb√°n nem besz√©l a levegŇĎbe. Ha a szavaz√≥k ‚Äěforradalmat‚ÄĚ nem is, voksaik nyom√°n ŇĎ maga val√≥ban rendszerv√°ltoztat√°st hajtott v√©gre Magyarorsz√°gon 2010 ut√°n: a demokr√°ci√°b√≥l autokr√°ci√°t csin√°lt. Az elŇĎbbit ‚Äď egyebek mellett ‚Äď k√©t alapvetŇĎ saj√°toss√°g k√ľl√∂nb√∂zteti meg az ut√≥bbit√≥l: 1. a hatalommegoszt√°s; 2. az a val√≥s lehetŇĎs√©g, hogy t√°rsadalom t√∂rv√©nyes keretek k√∂z√∂tt megszabadulhat a neki nem tetszŇĎ korm√°nyzatt√≥l.

Bővebben...

Demonstr√°ljon vel√ľnk!

2014-04-01 15:26:26

Demonstr√°ljon √©s agg√≥djon vel√ľnk egy√ľtt csendesen √°prilis 4-√©n √©s √°prilis 5-√©n este 8 √≥rakor is Veszpr√©mben az √ďv√°ros t√©ren a Polg√°rmesteri Hivatal elŇĎtt a demokr√°ci√°√©rt. √Āprilis 4-√©n (p√©nteken) este 8 √≥rakor Juh√°sz Gyul√°ra eml√©kez√ľnk sz√ľlet√©snapj√°n, √°prilis 5-√©n, (szombaton) este 8 √≥rakor pedig √Ėrk√©ny Istv√°nra.

Bővebben...

A lényeg megint kimaradt

2014-03-31 19:06:04

M√°r egy√°ltal√°n nem lepŇĎd√∂m meg azon, amit olvasok a Veszpr√©mi 7 Nap k√∂zgyŇĪl√©srŇĎl sz√≥l√≥ tud√≥s√≠t√°s√°ban. Lakonikusan veszem tudom√°sul, amit eddig is tudtam, s amirŇĎl eddig sem volt k√©ts√©gem. A tartalom tudatos lebut√≠t√°sa folyik. Erre van ig√©ny. A Fidesz r√©sz√©rŇĎl. S az ad√≥fizetŇĎk √©vi 23 milli√≥ Ft-j√°b√≥l ennyire "futja".

Bővebben...

Máris sok az érvénytelen szavazat!

2014-03-31 17:27:41

V√°rhat√≥an sok lesz az √©rv√©nytelen lev√©lszavazat ‚Äď mondta a Nemzeti V√°laszt√°si Iroda (NVI) eln√∂ke h√©tfŇĎn, budapesti sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n. P√°lffy Ilona k√∂z√∂lte: az NVI-hez eddig √©rkezett visszajelz√©sek szerint a v√°laszt√≥k nem el√©g gondosan t√∂ltik ki azonos√≠t√≥ nyilatkozatukat, illetve nem √ľgyelnek arra, hogy a szavazatot tartalmaz√≥ bor√≠t√©kba ne tegy√©k bele az azonos√≠t√≥ nyilatkozatukat.

Bővebben...

Tour de H√ļsv√©t

2014-03-30 17:25:14

V√©szj√≥sl√≥, set√©t fellegek gy√ľlekeznek Tiszasziget f√∂l√∂tt. Most nem arra gondolunk, hogy a Szeged melletti 1700 fŇĎs telep√ľl√©s legut√≥bbi lakoss√°gi f√≥rum√°n csaknem a tettlegess√©gig fajult a n√©zetelt√©r√©s, hogy az egyh√°zi vezet√©sŇĪ √≥vod√°b√≥l mi√©rt kellett 18 √©vi munka ut√°n egyik napr√≥l a m√°sikra kir√ļgni √Āgi n√©ni √≥v√≥nŇĎt

Bővebben...

Valamit cs√ļny√°n eln√©ztek a Fideszben

2014-03-29 17:12:14

ElŇĎzetesen nem lehet megmondani, h√°ny voksra lenne sz√ľks√©g√ľk a nemzetis√©gi list√°n indul√≥ jel√∂lteknek ahhoz, hogy beker√ľljenek az Orsz√°ggyŇĪl√©sbe. A sz√°m√≠t√°si m√≥d eleve bonyolult, sok m√ļlik a r√©szv√©teli ar√°nyon √©s egy√©b k√∂r√ľlm√©nyeken. N√©met nemzetis√©gi szak√©rtŇĎk azzal kalkul√°ltak, hogy mintegy 19 ezer √©s 24 ezer k√∂z√∂tti szavazat kell a kisebbs√©gi mand√°tumhoz.

Bővebben...

Király kerestetik a királynék városában

2014-03-28 17:29:53

A baloldali ellenz√©ki √∂t√∂sfogat id√©n is ugyanazt az MSZP-s jel√∂ltet ind√≠tja a mostani minisztereln√∂k-helyettessel szemben, mint n√©gy √©ve. K√∂zben harcba sz√°ll az LMP orsz√°gos list√°j√°n is j√≥ helyen szereplŇĎ √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎ ‚Äď de van-e es√©lye b√°rkinek is a telep√ľl√©s√©rt rendszeresen lobbiz√≥ Navracsics Tibor ellen?

Bővebben...

Párizsból hozza Orbán Navracsics utódját?

2014-03-27 21:13:37

Orb√°n Viktor tartja mag√°t saj√°t elhat√°roz√°s√°hoz, nem besz√©l az √ļj korm√°ny szem√©lyi k√©rd√©seirŇĎl m√©g minisztereivel sem. A bizonytalans√°g √©s a megindult tal√°lgat√°sok miatt t√∂bb t√°rcavezetŇĎ is egyre kellemetlenebb√ľl √©rzi mag√°t. Egyre biztosabb viszont, hogy a Fidesz v√°laszt√°si gyŇĎzelme ut√°n csak egy kis igazs√°g√ľgyi t√°rca marad meg a KIM-bŇĎl, egyben marad viszont a leg√∂sszetettebb cs√ļcsminiszt√©rium, az Emmi.

Bővebben...

Egy lehetséges csalás anatómiája

2014-03-26 18:04:20

√Ėr√∂mh√≠rt k√∂z√∂lt az MTI: ‚Äěmeg√©rkeztek (Rom√°ni√°ba) a magyarorsz√°gi szavaz√°si lev√©lcsomagok‚ÄĚ. Hov√° is? A k√ľlk√©pviseleteinkre meg azokhoz a kettŇĎs √°llampolg√°rokhoz, akik e csomagokat nem Kolozsv√°ron vagy Cs√≠kszered√°n, esetleg Bukarestben √≥hajtott√°k √°tvenni, hanem a lakc√≠meikre k√©rt√©k.

Bővebben...

Az igazi szabadságharcról

2014-03-25 17:40:48

2014. m√°rcius 27-√©n (cs√ľt√∂rt√∂k√∂n) este 8 √≥rakor Veszpr√©mben az √ďv√°ros t√©ren a Polg√°rmesteri Hivatal elŇĎtt megeml√©kez√©st tart a Vil√°gos Veszpr√©m√©rt Mozgalom II. R√°k√≥czi FerencrŇĎl.

Bővebben...

Minden a legnagyobb rendben (látszólag)

2014-03-24 17:44:45

Ahogyan azt elŇĎzetesen jeleztem is, Veszpr√©m polg√°rmester√©hez √©s jegyzŇĎj√©hez fordultam lev√©lben, k√©rve, hogy vizsg√°ltass√°k fel√ľl az alapell√°t√°si orvosi √ľgyelettel kapcsolatos k√∂zbeszerz√©si elj√°r√°st, hisz elŇĎker√ľlt egy olyan inform√°ci√≥, amely szerint fenn√°llhat annak a gyan√ļja, hogy a k√∂zbeszerz√©si elj√°r√°s ir√°ny√≠tott m√≥don zajlott.

Bővebben...

69 éve történt

2014-03-23 10:31:57

69 √©vvel ezelŇĎtt ezen a napon sz√≥laltak meg utolj√°ra a l√©givesz√©lyt jelzŇĎ l√©goltalmi szir√©n√°k Veszpr√©mben. 1944. j√ļlius 8-√°n amerikai liber√°torok t√°madt√°k a Veszpr√©m-Jutasi magyar katonai repteret. T√∂bb mint 7 ezer 20 fontos bomb√°t sz√≥rtak le ekkor Veszpr√©m k√∂rny√©k√©n a bomb√°z√≥k.

Bővebben...

Mélypont

2014-03-22 18:12:33

Eg√©szen biztosan ezt nem lehet persze kijelenteni. Lehet, hogy van lejjebb is. S ami igaz√°n szomor√ļ, nem kiz√°rt, hogy ez a ‚Äěszedett-vedett‚ÄĚ √©s semmit sem √©rtŇĎ, semmibŇĎl tanulni nem k√©pes ‚Äěcsapat‚ÄĚ marad itt helyben, Veszpr√©mben is a hely√©n.

Bővebben...

Minden negyedik kinti magyar Londonban szavazna

2014-03-22 17:32:16

M√°r csak egy h√©tig, m√°rcius 29-√©ig jelentkezhetnek a k√ľlk√©pviseleti n√©vjegyz√©kbe azok a v√°laszt√≥joggal rendelkezŇĎ magyar √°llampolg√°rok, akik az √°prilisi orsz√°ggyŇĪl√©si v√°laszt√°s napj√°n nem tart√≥zkodnak Magyarorsz√°gon. Eddig t√∂bb mint 20 ezren jelentkeztek, majdnem minden negyedik jelentkezŇĎ Londonban szavazna.

Bővebben...

Tudta?

2014-03-21 15:55:35

Ma van a faji megk√ľl√∂nb√∂ztet√©s elleni k√ľzdelem vil√°gnapja. Itt Veszpr√©mben a demokr√°ci√°t f√©ltŇĎk √©s a rasszist√°kat megvetŇĎk ma este 8 √≥rakor csendes demonstr√°ci√≥t tartanak az √ďv√°ros t√©ren a Polg√°rmesteri Hivatal elŇĎtt.

Bővebben...

K√ľldj√©k a t√∂rt√©nelem pokl√°ra ezt a hatalmat

2014-03-21 15:39:36

Gyurcs√°ny Ferencnek, a Demokratikus Koal√≠ci√≥ eln√∂k√©nek 2014. m√°rcius 18-√°n a Syma csarnokban tartott kamp√°ny-nagygyŇĪl√©sen elhangzott besz√©de.
(N√©mileg szerkesztett, kiss√© h√ļzott v√°ltozat)

Bővebben...

Analfab√©t√°k orsz√°ga lesz√ľnk?

2014-03-20 18:52:16

Magyarorsz√°g m√©g mindig cs√ļszik lefel√© a PISA-list√°n. 20 sz√°zal√©k a funkcion√°lis analfab√©t√°k ar√°nya, a matematik√°ban a nagyon gyeng√©n teljes√≠tŇĎk ar√°nya pedig 28 sz√°zal√©kra emelkedett a kor√°bbi 23 sz√°zal√©kr√≥l.

Bővebben...

12 perc

2014-03-19 19:30:53

Ez a 4. olyan √∂nkorm√°nyzati ciklus, amiben k√©pviselŇĎk√©nt tev√©kenykedem. Ebben a ciklusban -ak√°r csak az elŇĎzŇĎben- ellenz√©ki k√©pviselŇĎk√©nt v√©gzem a dolgom. Volt olyan ciklus, amikor az oktat√°si bizotts√°gnak nemcsak tagja, hanem az eln√∂ke is lehettem. MeggyŇĎzŇĎd√©ssel vallom, a Fidesz m√°ra teljesen els√ļlytalan√≠totta ezt a szakmai bizotts√°got is.

Bővebben...

Nemzeti italboltokról suttognak

2014-03-19 18:50:56

Nemzeti italboltok j√∂hetnek a v√°laszt√°sok ut√°n, √©s az √©lelmiszerboltokban csak a s√∂r √©s a bor maradhat ‚Äď a piacon sokan erre sz√°m√≠tanak, √©s korm√°nyzati k√∂r√∂kbŇĎl is ezzel egybecsengŇĎ inform√°ci√≥k √©rkeznek, ami alapj√°n az √∂tlet nem tŇĪnik l√©gbŇĎl kapottnak.

Bővebben...

Demonstráció Veszprémben a demokráciáért

2014-03-18 17:42:38

Az Egyes√ľlt Nemzetek Szervezete K√∂zgyŇĪl√©se 1966. okt√≥ber 26-√°n, a 2142. sz√°m√ļ hat√°rozat√°val jel√∂lte ki e napot, annak eml√©k√©re, hogy 1960-ban a d√©l-afrikai rendŇĎrs√©g Sharpeville-ben ezen a napon t√ľzet nyitott √©s √∂lt meg 69 embert, az apartheid rezsim √°ltal hozott, a nem feh√©r lakoss√°g mozg√°s√°t korl√°toz√≥ t√∂rv√©ny elleni b√©k√©s t√ľntet√©s sor√°n. (Forr√°s: Wikip√©dia)

Bővebben...

Nyílt levél Balog Zoltánnak

2014-03-17 14:45:03

Egy koll√©g√°m k√©rt arra, hogy k√∂z√∂ljem Balog Zolt√°n miniszter √ļrhoz c√≠mzett ny√≠lt level√©t. Csab√°val r√©g√≥ta dolgozunk egy√ľtt. Kiv√°l√≥ szakember v√©lem√©nyem szerint. Sohasem foglalkozott politik√°val. M√©lyen h√≠vŇĎ embernek tartom, aki nagyon komolyan √©s elhivatottan v√©gzi nevelŇĎ-oktat√≥ feladat√°t, napi tev√©kenys√©g√©t.

Bővebben...

√ćgy telt a napom a nemzeti √ľnnepen

2014-03-16 07:54:00

Egy √©ve ilyenkor Veszpr√©mben h√≥viharban √ľnnepelt√ľk alig egy tucat mindenre elsz√°nt bar√°tommal m√°rcius 15-√©t. Id√©n sokkal kedvezŇĎbbek voltak a felt√©telek. D√©lut√°n m√©g Budapesten voltam.

Bővebben...

Egyenesen a semmibe

2014-03-16 06:34:32

Ez nem lehet igaz. Senki sem l√°tja? Nincs egyetlen tisztess√©ges, felelŇĎsen gondolkod√≥ ember sem a k√∂rnyezet√©ben? Vagy azok k√∂z√∂tt, akik √°tvett√©k tŇĎl√ľk, tŇĎle is a kit√ľntet√©st? S azok k√∂z√∂tt sem, akik ott √°lltak lengyel bar√°tainkkal egy√ľtt a sz√≥noki pulpitus talapzat√°n√°l?

Bővebben...

EGY GONDOLAT B√ĀNT ENGEMET...

2014-03-15 06:24:05

Egy gondolat b√°nt engemet:
√Āgyban, p√°rn√°k k√∂zt halni meg!
Lassan hervadni el, mint a vir√°g,
Amelyen titkos féreg foga rág;
Elfogyni lassan, mint a gyertyasz√°l,
Mely elhagyott, √ľres szob√°ban √°ll.

Bővebben...

Lev√©l Br√ľsszelbŇĎl √©s a k√©pviselŇĎ-test√ľletnek

2014-03-14 18:14:55

Br√ľsszelben √ļgy l√°tszik komolyan vett√©k a LegfŇĎbb √úgy√©szs√©g¬†janu√°r elej√©n sz√°momra megk√ľld√∂tt v√°laszlev√©t. Veszpr√©m Megyei Jog√ļ V√°ros√°nak Polg√°rmestere m√©g mindig nem √≥hajt szembes√ľlni azzal, hogy az esk√ľj√©t szegte meg, amikor al√°√≠rta a Hangvilla √©p√≠t√©se kapcs√°n a v√°llalkoz√≥val megk√∂t√∂tt szerzŇĎd√©st.

Bővebben...

Lesz v√°lasz? S vizsg√°lat?

2014-03-13 16:07:33

Tisztelt Polg√°rmester √ļr! Tisztelt JegyzŇĎ √ļr!

2014.¬†febru√°r 27-√©n, a K√∂zgyŇĪl√©s reggel√©n minden k√©pviselŇĎ, Polg√°rmester √ļr √©s JegyzŇĎ √ļr is megkapta a c√≠mz√©s szerint azt az elektronikus levelet, amelyben Dr. BŇĎsze Ferenc √ľgyv√©d √ļr az √°ltala k√©pviselt h√°ziorvosok nev√©ben k√©r√©st fogalmaz meg Polg√°rmester √ļr sz√°m√°ra.

Bővebben...

M√©g mindig az orvosi √ľgyeletrŇĎl

2014-03-12 18:25:04

A febru√°r 28-i K√∂zgyŇĪl√©s napj√°n √©s az azt k√∂vetŇĎ napon is kapott Veszpr√©m Megyei Jog√ļ V√°ros Polg√°rmestere, JegyzŇĎje √©s a k√©pviselŇĎk mindegyike elektronikus levelet Dr. BŇĎsze Ferenc √ľgyv√©d √ļrt√≥l. Ebben a lev√©lben fontos meg√°llap√≠t√°sok √©s k√©rd√©sek is megfogalmaz√°sra ker√ľltek az orvosi √ľgyelet K√≥rh√°zba k√∂lt√∂ztet√©s√©vel kapcsolatosan. A v√°ros polg√°rmestere¬†az eddigi gyakorlatot¬†megtartva nem v√°laszolt a levelekre.

Bővebben...

Csendes, gyertyafényes demonstrációsorozat a demokráciáért!

2014-03-12 17:24:46

Mi, a Vil√°gos Veszpr√©m√©rt Mozgalom tagjai h√≠vjuk √©s v√°rjuk szimpatiz√°nsainkat, valamint minden √©rdeklŇĎdŇĎt, hogy 2014. m√°rcius 15-√©n este 20 √≥r√°ra j√∂jjenek el a Polg√°rmesteri Hivatal (Veszpr√©m, √ďv√°ros t√©r 9.) bej√°rata elŇĎtti gyertyaf√©nyes megeml√©kez√©sre, melyet hagyom√°nyteremtŇĎ sz√°nd√©kkal, most elŇĎsz√∂r rendez√ľnk meg.

Bővebben...

Porig al√°zz√°k a legelesettebbeket

2014-03-11 19:05:06

Egyre t√∂bbsz√∂r mondogatom-mert igaznak v√©lem-hogy a mai t√∂bbs√©g t√©nyleg komolyan gondolta, hogy senkit sem hagy ott az √ļt sz√©l√©n. Akit ott l√°tnak k√©ts√©gek k√∂zepette, azt nyomban belel√∂kik az √°rokba.

Bővebben...

Cseri Péter: Dölyf

2014-03-10 18:59:21

Propaganda helyett p√©ld√°ul valami ilyesmit: ‚Äěa k√∂znevel√©si rendszer kor√°bban soha nem l√°tott l√©pt√©kŇĪ √°talak√≠t√°s√°r√≥l van sz√≥, ami √≥hatatlanul egy√ľtt j√°r z√∂kkenŇĎkkel, a felsz√≠nre ker√ľlŇĎ probl√©m√°kat pedig menet k√∂zben fogjuk megoldani‚ÄĚ.

Bővebben...

A V√°laszt√°si Iroda nem tudja kiszŇĪrni a kamup√°rtok aj√°nl√°sait

2014-03-09 16:03:55

A v√°laszt√°si informatikai rendszer nem tartja nyilv√°n, h√°nyan tettek t√∂bbes aj√°nl√°st, illetve h√°ny aj√°nl√°st tettek a t√∂bb jel√∂ltet aj√°nl√≥ v√°laszt√≥polg√°rok - k√∂z√∂lte a Nemzeti V√°laszt√°si Iroda (NVI) t√°j√©koztat√°sa alapj√°n a Nemzeti V√°laszt√°si Bizotts√°g (NVB) vas√°rnapi √ľl√©s√©n Patyi Andr√°s, a test√ľlet eln√∂ke.

Bővebben...

Megyesi Guszt√°v: Kicsatorn√°zva

2014-03-08 21:20:17

Azt mondja Szab√≥ L√°szl√≥ 55 √©ves tan√°r Ung√°r Tam√°s p√©nteki cikk√©ben, hogy nem hajland√≥ el√°rulni jelenlegi lakc√≠m√©t, mert ‚Äěa mostani hatalom nem bocs√°tja meg, ha valaki ellene fordul. Jobb, ha nem tudj√°k, hol vagyok, ut√°nam ny√ļln√°nak‚ÄĚ.¬†

Bővebben...

FeltŇĪnŇĎen sok p√°rt tudott orsz√°gos list√°t √°ll√≠tani

2014-03-07 19:02:42

Ehhez p√°rtonk√©nt legal√°bb 27 egy√©ni jel√∂lt kellett, √©s a jel√∂lteknek legal√°bb 9 megy√©ben √©s Budapesten kellett leadniuk az indul√°shoz sz√ľks√©ges 500 t√°mogat√≥ al√°√≠r√°st. Az al√°√≠r√°sok √∂sszegyŇĪjt√©s√©re k√©t het√ľk volt.

Bővebben...

Szemfényvesztés

2014-03-06 18:57:24

Destrukt√≠v kamp√°nyfilmet k√©sz√≠tett az LMP Somogy megyei szervezete. Mondand√≥ja nincs, csak minŇĎs√≠t√©sei a t√∂bbi ellenz√©ki politikusr√≥l. Az √ľzenet l√©nyege: mindenki rossz, ‚Äěszavazz r√°nk!‚ÄĚ De mi√©rt is kell az LMP-re szavazni? Az LMP nem akar korm√°nyv√°lt√°st. Mi√©rt is k√©ne az LMP-re szavazni, ha minden r√° leadott voks a Fidesz gyŇĎzelm√©t seg√≠ti?

Bővebben...

Skandalum

2014-03-05 18:21:21

Megd√∂bben√©ssel √©s felh√°borod√°ssal olvastam kedden a hvg.hu besz√°mol√≥j√°t arr√≥l, hogy ‚Äět√∂bb mint 45,8 milli√≥ forintot kasz√°lt az √°llam egyetlen budapesti v√°laszt√≥ker√ľletben‚ÄĚ, Zugl√≥ban (Budapesti 8. egy√©ni v√°laszt√≥ker√ľlet). Arr√≥l van sz√≥, hogy a t√∂rv√©ny szerint minden elhagyott vagy k√©sve leadott aj√°nl√≥√≠v√©rt a minim√°lb√©r fel√©nek megfelelŇĎ, 50 750 forintos b√ľntet√©s j√°r.

Bővebben...

Emlékjel a veszprémi zsidóságnak

2014-03-04 19:56:51

Az√©rt nem tudom sz√≥ n√©lk√ľl meg√°llni, mik√∂zben a minisztereln√∂k-helyettes√©nek veszpr√©mi sz√≥cs√∂ve m√°r m√°sodik napja vegz√°l p√°runkat amiatt, hogy nem fogadtuk el a helyi k√∂lts√©gvet√©si rendeletet, arr√≥l egy kukkot sem sz√≥l, hogy a ny√°r elej√©n a II. vil√°gh√°bor√ļ idej√©n v√°rosunkb√≥l elhurcolt veszpr√©mi zsid√≥s√°g elŇĎtt tisztelg√©s√ľl fel√°ll√≠tani tervezett eml√©kjel √°ll√≠t√°st a k√∂zgyŇĪl√©s egyik tagja nem t√°mogatta.

Bővebben...

Hírbeharangozó

2014-03-03 19:29:34

Most hallom, hogy a veszpr√©mi Fideszesek m√°r megint sajt√≥t√°j√©koztat√≥t tartottak a k√∂lts√©gvet√©srŇĎl. A m√ļlt heti elfogad√°sa elŇĎtti hetekben m√°r tartottak egy p√°rat, mert ugye azt, hogy mekkora is val√≥j√°ban ez a sikert√∂rt√©net, azt nem lehet el√©gszer elmondani. A miniszteri√°lis embernek, a j√≥tevŇĎnknek meg egy√©bk√©nt is gyakran kell a nev√©t ahhoz elmondani, hogy a bev√©s√©si folyamat nagyobb sikerrel kecsegtessen.

Bővebben...

Egyenes gerinccel

2014-03-02 17:06:02

Ha egyszer az ember blogol√°sra adja a fej√©t, ne f√©ljen az ŇĎszintes√©gtŇĎl. M√©g ha ennek lehetnek kellemetlen k√∂vetkezm√©nyei, akkor is merje b√°tran v√°llalni √∂nmag√°t, a gondolatait. Cs√ľt√∂rt√∂k√∂n, mik√∂zben a k√∂zgyŇĪl√©sen fontos √©s k√∂z√©rdeklŇĎd√©sre sz√°mot tart√≥ t√∂rt√©n√©sekre h√≠vtam fel a figyelmet, a politikai ellenfeleim egy csoportja, pr√≥b√°lt belegyalogolni az √∂n√©rzetembe.

Bővebben...

Megyesi Gusztáv: Legények a gáton

2014-03-02 10:22:49

F√ľst√∂l√∂g az ellenz√©ki sajt√≥, hogy kicsit sokba ker√ľlt a terrorelh√°r√≠t√≥k r√©szv√©tele a tavalyi √°rv√≠zv√©delemben, eg√©szen pontosan 122 milli√≥ forint k√∂lts√©grŇĎl ny√ļjtottak be sz√°ml√°t nyolcnapi homokzs√°kol√°s ut√°n, ami annyit tesz, hogy ‚Äěnaponta √©s szem√©lyenk√©nt 77 411 forint√©rt pakolta a TEK a homokzs√°kot‚ÄĚ.

Bővebben...

Veszprémben is indítanak jelölteket kamupártok?

2014-03-01 09:40:56

"A Heti V√°lasz szerint milli√°rd feletti kamp√°nyp√©nzt is kaphat n√©h√°ny olyan p√°rtocska, amit egykori szocialist√°k szerveznek. A hetilap ‚Äď √°tf√©s√ľlve az orsz√°g t√∂rv√©nysz√©kein a t√°rsadalmi szervezetek nyilv√°ntart√°sait ‚Äď arra jutott, hogy ‚Äěl√©tezik egy bar√°ti k√∂r, mely 2013 m√°sodik fel√©ben h√°rom p√°rtot is gr√ľndolt‚ÄĚ.

Bővebben...

Ir√°ny√≠tott k√∂zbeszerz√©s? (√öjra a veszpr√©mi orvosi √ľgyelet √°tk√∂lt√∂z√©s√©rŇĎl)

2014-02-28 19:52:26

Neh√©z azok ut√°n m√°sra gondolni, hogy elolvastam dr. BŇĎsze Ferenc √ľgyv√©d √ļr level√©t, ami ma k√ľld√∂tt el Veszpr√©m Megyei Jog√ļ V√°ros √Ėnkorm√°nyzat√°nak k√©pviselŇĎ-test√ľlete √©s polg√°rmestere sz√°m√°ra. Vajon a k√∂vetkezŇĎ napokban h√°nyan kezdem√©nyezik a k√©pviselŇĎk k√∂z√ľl, hogy vizsg√°ltassa fel√ľl a polg√°rmester a k√∂zbeszerz√©si elj√°r√°st?

Bővebben...

A Bel√ľgyminiszt√©rium vizsg√°lja ki!

2014-02-27 19:27:14

A Demokratikus Koal√≠ci√≥ (DK) vizsg√°latra sz√≥l√≠tja fel a Bel√ľgyminiszt√©riumot, hogy kider√ľlj√∂n, "Orb√°n Viktor √©s fideszes vezetŇĎt√°rsai" milyen konkr√©t feladatot √©s szerepet v√°llaltak a 2006. ŇĎszi zavarg√°sok elŇĎk√©sz√≠t√©s√©ben. Ezt Vadai √Āgnes, a DK aleln√∂ke jelentette be szerd√°n Budapesten sajt√≥t√°j√©koztat√≥n.

Bővebben...

Listázzák a veszprémieket

2014-02-26 18:22:49

Tisztelt Polg√°rmester √ör! Veszpr√©m Megyei Jog√ļ V√°ros √Ėnkorm√°nyzata Szervezeti √©s MŇĪk√∂d√©si Szab√°lyzata 39.¬ß (1) bekezd√©se alapj√°n 2014. febru√°r 27-√©n (cs√ľt√∂rt√∂k√∂n), a k√∂zgyŇĪl√©sen a napirendi pontok megt√°rgyal√°sa elŇĎtt szeretn√©k napirend elŇĎtti felsz√≥lal√°st tenni.

Bővebben...

Gyurcs√°ny leleplezi Orb√°nt

2014-02-25 18:15:36

"(...) Orb√°n produk√°lt akkoriban m√©g fura dolgokat, p√©ld√°ul v√°ratlanul megjelent a Fradi B-k√∂z√©pben is (...)" , azt√°n a mindenf√©le B-k√∂z√©p vezet√©s√©vel felgy√ļjtott√°k a tv-sz√©kh√°zat, a Fideszn√©l pedig kezdet√©t vette a randal√≠roz√≥k heroiz√°l√°sa.

Bővebben...

Bef√ľr√∂dtek az ukr√°n hatalommal

2014-02-24 18:40:31

M√ļlt h√©t p√©nteken jelentek meg az al√°bbi h√≠rek: ‚ÄěAz ukr√°n parlament p√©nteken mentette fel Zaharcsenk√≥t azzal az indokkal, hogy ŇĎ a felelŇĎs a t√ľntetŇĎk elleni brut√°lis fell√©p√©s√©rt √©s civilek hal√°l√°√©rt. Az √ľgyvezetŇĎ bel√ľgyminiszter t√ļll√©pte hat√°sk√∂r√©t, t√∂rv√©nytelen, alkotm√°nyellenes parancsokat adott, amelyek emberek hal√°l√°hoz vezettek.‚ÄĚ

Bővebben...

Veszélytelen kaland Ukrajnában

2014-02-23 16:52:55

√ćme, egy tegnap √©jszaka megjelent tud√≥s√≠t√°s r√©szlete Ukrajn√°b√≥l. ‚ÄěEllentmond√°sos h√≠rek jelentek meg Viktor Janukovics holl√©t√©rŇĎl: az egyik ukr√°n telev√≠zi√≥ szombaton meg nem nevezett forr√°sra hivatkozva arr√≥l adott h√≠rt, hogy az ukr√°n eln√∂k Oroszorsz√°gba rep√ľlt, m√°s forr√°sok szerint viszont nem siker√ľlt elhagynia az orsz√°got, a hat√°rŇĎr√∂k feltart√≥ztatt√°k √©s most Donyeckben van.

Bővebben...

Megyesi Guszt√°v: Jekyll & Hyde Csepelen

2014-02-22 17:24:11

Azt olvasni a Csepelhirek.hu portálon, hogy Németh Szilárd, a kormány rezsibiztosa, egyszersmind Csepel polgármestere drasztikusan megemelte az önkormányzati lakások bérét.

Minden olyan h√°ztart√°sban, ahol 75 ezer forintn√°l nagyobb az egy fŇĎre jut√≥ j√∂vedelem, minimum a fel√©vel nŇĎtt a lakb√©r.

Bővebben...

√ČleslŇĎszer

2014-02-21 17:43:23

Ha már lett volna internet és modern televíziós technika, ötvenhatban Budapesten lehetett volna látni olyan képeket, amilyeneket Kijev belvárosából közvetítenek.

A helyzet roppant zavaros, azt viszont l√°tni, hogy a hatalom kez√©bŇĎl egyre jobban kics√ļszik az ellenŇĎrz√©s.

Bővebben...

Szabad, de nem korrekt v√°laszt√°s elŇĎtt √°ll Magyarorsz√°g

2014-02-20 18:28:34

Szabad, de val√≥sz√≠nŇĪleg nem korrekt v√°laszt√°s elŇĎtt √°ll Magyarorsz√°g ‚Äď ezzel a c√≠mmel jelent meg egy cikk a bne r√©gi√≥s h√≠rport√°lon, amely szerint Orb√°n Viktor korm√°nyfŇĎ rendk√≠v√ľli teljes√≠tm√©nye, hogy b√°r √≥ri√°si politikai botr√°nyok r√°zt√°k meg az orsz√°got, √©s a gazdas√°g vergŇĎdik, ŇĎ √°ll nyer√©sre.

Bővebben...

Halad√©k ‚Äď v√©lem√©ny√ľnk az eml√©kmŇĪ√°ll√≠t√°sr√≥l

2014-02-19 20:12:18

1944. m√°jus 31-√©n arr√≥l √≠rt a Magyar Fut√°r c√≠mŇĪ lap, hogy a ‚Äězsid√≥ tulajdonba ker√ľlt mŇĪkincsek lefoglal√°s√°nak elsŇĎ napi term√©se‚ÄĚ igaz√°n f√©nyesre siker√ľlt: Goya-, El Greco- √©s Tiepolo-festm√©ny is ker√ľlt a zs√°km√°nyba.

Bővebben...

MegminŇĎs√≠tetlen√ľl

2014-02-18 15:42:02

Ha vannak rosszakar√≥im- sejt√©sem szerint n√©h√°ny minden bizonnyal akad- azok most √∂r√ľlhetnek. √Ėr√ľlhetnek, hisz √∂nk√©nt v√°llalom a "kitasz√≠totts√°got". Azt a fajta kitasz√≠totts√°got, amit ma az jelenthet, hogy itt ragadok a t√∂bb mint negyed √©vsz√°zados szakmai tapasztalat ut√°n a pedag√≥gus egy kateg√≥ri√°ban. Elhat√°roztam, hogy nem fogok (√∂nk√©nt) megminŇĎs√ľlni. Pedig elvileg most megminŇĎs√ľlhetn√©k.

Bővebben...

T√≥th √Ākos: Orb√°n erk√∂lcse

2014-02-17 19:25:02

Orb√°n Viktor m√°r nem taktik√°zik.¬†Nem akar meggyŇĎzni, nem akar √©rvelni, nem akar bizonytalanokat megsz√≥l√≠tani, nem akar √ļj szavaz√≥kat szerezni ‚Äď semmi m√°s sz√°nd√©ka nincs, mint hogy egyben tartsa √©s felsz√≠tsa azt a k√∂zv√©lem√©ny-kutat√°sok alapj√°n √ļgy k√©tmilli√≥sra becs√ľlt szavaz√≥t√°bor√°t, amellyel √©rz√©se szerint sikeresen sz√°llhat szembe ellenfeleivel ‚Äď akiket persze nem ellenfeleinek tart, ink√°bb a legyŇĎzendŇĎknek.

Bővebben...

,,Nem merem al√°√≠rni, √©s ez a legsz√∂rnyŇĪbb" - egy pedag√≥gus levele

2014-02-16 15:28:46

Egy tan√°rt√≥l kaptuk ezt az emailt. H√ĀLAAD√ĀS, avagy mi√©rt vagyok √©n h√°l√°s a jelenlegi oktat√°sir√°ny√≠t√°snak

Mindig, mindenhol csak azt olvasom, hogy a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ iskol√°knak mi√©rt nem tetszik a KLIK mŇĪk√∂d√©se. Senki nem √≠r semmi konkr√©t inform√°ci√≥t, ez√©rt √©n v√°llalkoztam r√°, hogy t√©telesen le√≠rjam milyen v√°ltoz√°sok zajlottak le az elm√ļlt 3 √©vben itt, n√°lunk egy √°tlagos budapesti √°ltal√°nos- √©s k√∂z√©piskol√°ban. Lehet, kicsit hossz√ļ lett a lista, pedig sok ki is maradt belŇĎle.

Bővebben...

Megyesi Gusztáv: Mögötte vasgyár

2014-02-15 08:57:17

A N√≥gr√°d megyei Tar k√∂zs√©gben j√°rt lakoss√°gi f√≥rumon Boldvai L√°szl√≥ szocialista k√©pviselŇĎjel√∂lt, √©s a Hvg.hu besz√°mol√≥ja szerint elmondta, hogy a jelenlegi gazdagp√°rti korm√°ny ad√≥politik√°ja miatt havonta 150 ezer forinttal keres t√∂bbet, mint kor√°bban, de nem baj, elj√∂n m√©g az igazs√°g √≥r√°ja, s ha √ļjra ŇĎk ker√ľlnek hatalomba, v√©ge lesz a megpr√≥b√°ltat√°soknak, √©s akkor megint 150 ezerrel kevesebbet vihet majd haza.

Bővebben...

A sajtó és a valótlan állítások

2014-02-14 19:04:49

B√°r manaps√°g sokan hihetik: felesleges ez a k√ľzdelem, s sz√©llel szemben nem √©rdemes a vizel√©st megpr√≥b√°lni, az√©rt mi nem adjuk fel. ElsŇĎ k√∂zlem√©ny√ľnket ugyan le sem ‚Äěbajszintotta‚ÄĚ a helyi m√©dia, s nyilv√°n ezt a m√°sodikat sem fogja, ettŇĎl m√©g minden bizonnyal lesz jelentŇĎs√©ge annak, amit most pap√≠ron r√∂gz√≠t√ľnk.

Bővebben...

Csak a szalagot v√°gt√°k √°t, vagy az ad√≥fizetŇĎket is?

2014-02-13 20:35:03

Addig ne menj√ľnk vissza az idŇĎben, hogy a Bagolyv√°r √ļti parkol√≥h√°zat GyŇĎzike diz√°jnnal elŇĎsz√∂r egy az√≥ta elŇĎzetes letart√≥ztat√°sban l√©vŇĎ volt Fideszes √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎ akarta arab befektetŇĎi k√∂r bevon√°s√°val megval√≥s√≠tani.

Bővebben...

A leg√ļjabb sikersztori

2014-02-12 18:24:09

"A¬†Magyarorsz√°gon szerzett diplom√°kat nem fogadj√°k majd el k√ľlf√∂ld√∂n."¬†

Megbukott a Magyar Akkredit√°ci√≥s Bizotts√°g (MAB). Az eur√≥pai¬† felsŇĎoktat√°s minŇĎs√©g√©√©rt felelŇĎs szervezet, az ENQA megsz√ľntette a MAB teljes jog√ļ tags√°g√°t, mert nem felelt meg teljesen a tags√°gi k√∂vetelm√©nyeknek.

Bővebben...

A magyarorsz√°gi n√©metek is tiltakoznak az eml√©kmŇĪterv ellen

2014-02-11 19:45:26

A Szabads√°g t√©ri megsz√°ll√°si eml√©kmŇĪnek t√∂bb szempontb√≥l sem lehet l√©tjogosults√°ga ‚Äď mondta lapunknak Heinek Ott√≥, a Magyarorsz√°gi N√©metek Orsz√°gos √Ėnkorm√°nyzat√°nak eln√∂ke, aki tiltakozik a terv ellen.

Bővebben...

A római rezsicsökkentés katasztrófája

2014-02-10 17:45:59

Diocletianus a gazdas√°gi kr√≠zisre v√°laszul kibocs√°totta h√≠res-h√≠rhedt √°rmaxim√°l√≥ ediktum√°t. A rendelet bevezetŇĎ passzusai az infl√°ci√≥√©rt az √°rdr√°g√≠t√≥kat √©s uzsor√°sokat okolt√°k, mondv√°n: ‚Äěa kereskedelem val√≥s√°ggal f√©ktelen rabl√°ss√° v√°lt‚ÄĚ, elhallgatva, hogy a p√©nz el√©rt√©ktelened√©s√©√©rt elsŇĎsorban a cs√°sz√°rs√°g a felelŇĎs.

Bővebben...

Megyesi Guszt√°v: Saj√°t halott

2014-02-09 07:46:58

Csak gratul√°lni lehet a fŇĎv√°rosi √∂nkorm√°nyzatnak: egy h√©t ut√°n m√©giscsak r√°j√∂ttek arra, hogy ŇĎk is saj√°t halottnak akarj√°k tekinteni a m√ļlt p√©nteken elhunyt Jancs√≥ Mikl√≥st.

Bővebben...

Az igaz(s√°g√ľgy)i mutyi

2014-02-08 07:56:51

A mutyik orsz√°ga lett√ľnk, s ez baj. Nagy baj.¬† A ‚Äěklasszikus‚ÄĚ korrupci√≥s √∂sszevet√©sben is ‚Äěj√≥l √°llunk‚ÄĚ, ha a negat√≠v minŇĎs√≠t√©sŇĪ sor v√©g√©t ‚Äď ahol benn√ľnket jegyeznek ‚Äď annak tekintj√ľk.¬† A mutyiban ‚Äď ha felm√©rn√©k, s ugyan√≠gy sz√°moln√°nak ‚Äď m√©g ‚ÄěelŇĎkelŇĎbb‚ÄĚ lenne a besorol√°sunk, ott lehetn√©nk ak√°r t√∂kutols√≥k is‚Ķ M√°s orsz√°gokkal ez az √∂sszevet√©s az√©rt nem lenne korrekt, mert a mutyi a korrupci√≥ egyik speci√°lis, magyar megnyilv√°nul√°si form√°ja.

Bővebben...

250 milli√°rdos kiigaz√≠t√°sra is sz√ľks√©g lehet

2014-02-07 19:38:07

Gyurcs√°ny Ferenc, a Demokratikus Koal√≠ci√≥ eln√∂ke egy lakoss√°gi f√≥rum elŇĎtt azt mondta, Magyarorsz√°g nem jobban teljes√≠t, hanem zuhan√≥rep√ľl√©sben van. ElemzŇĎkre hivatkozva azt mondta, ak√°r 250 milli√°rdos kiigaz√≠t√°sra is sz√ľks√©g lehet.

Bővebben...

Bizonyíték

2014-02-06 18:16:15

Peter Falk? Na, r√≥la tudom, kicsoda. Nem az√©rt, mert ballonkab√°tos alakj√°nak a Falk Miksa utc√°ban, tal√°n m√°rciusban szobrot √°ll√≠tanak. ErrŇĎl, meg magyar felmenŇĎinek dolg√°r√≥l adjon majd ki √©rtekez√©st k√©tsz√°z √©v m√ļlva a szobort√∂rt√©neti vagy f√∂ldrajzin√©vbizotts√°g.¬†Ink√°bb csak az√©rt, mert a most Pesten bronzba √∂nt√∂tt sz√≠n√©sz Columbo fel√ľgyelŇĎk√©nt gyermekkorom meghat√°roz√≥ t√©v√©s rendŇĎre volt. √Čs annyi tuti, ha rajta m√ļlik, Simon G√°bor m√°r r√©gen lebukott volna.

Bővebben...

K√©ttannyelvŇĪ k√∂zoktat√°st akar a DK

2014-02-05 19:09:36

A vil√°gn√©zetileg semleges oktat√°st, a t√∂bbf√©le tank√∂nyv rendszer√©nek vissza√°ll√≠t√°s√°t, √©s a k√©ttannyelvŇĪ k√∂zoktat√°st is a Demokratikus koal√≠ci√≥ (DK) elk√©pzel√©sei k√∂z√∂tt eml√≠tette Gyurcs√°ny Ferenc a p√°rt √°ltal szervezett szerdai, budapesti konferenci√°n.

Bővebben...

K√∂zlem√©ny a Hangvilla k√∂r√ľli vit√°r√≥l

2014-02-04 18:24:16

A mai napon Dr. BŇĎsze Ferenc √ľgyv√©d √ļrral egy√ľtt k√∂zlem√©nyt adtunk ki. Nem mern√©k nagy t√©telben fogadni arra, hogy az ebben foglaltakat k√∂z√∂lni fogja b√°rmelyik helyi m√©dia is. Pedig -ha igyekezn√©nek t√°rgyilagosak maradni ebben az √ľgyben, akkor meg kellene tenni√ľk. Amikor cs√ľt√∂rt√∂k√∂n sajt√≥t√°j√©koztat√≥n v√°laszoltunk az egy hete megfogalmazott -a val√≥s√°got elfedni k√≠v√°n√≥ mondatokra- csod√°k-csod√°ja a polg√°rmesteri k√∂zlem√©ny valahogyan odaf√©rt a tud√≥s√≠t√°sok v√©g√©re.

Bővebben...

Ha Mesterh√°zy korm√°nyfŇĎ akar lenni, nagyon meg kell verni a Fideszt

2014-02-03 19:33:31

AlapvetŇĎen a v√°laszt√≥ker√ľletek kialak√≠t√°sa miatt az √Ėsszefog√°snak legal√°bb h√°romsz√°zezerrel t√∂bb szavazatra lesz sz√ľks√©ge a gyŇĎzelemhez, mint a Fidesznek ‚Äď √°ll√≠tja a Political Capital.

Bővebben...

Megyesi Guszt√°v: Szobor k√©sz√ľl

2014-02-02 09:04:35

Tetszik Pelczn√©nek a n√©met megsz√°ll√°s √©vfordul√≥j√°ra k√©sz√ľlt eml√©kmŇĪ. Ennek az ATV honlapj√°n megjelent h√≠rnek a kapit√°lis tartalma abban √°ll, hogy Pelczn√© G√°ll Ildik√≥, a Fidesz egyik vezetŇĎje √©s br√ľsszeli k√©pviselŇĎje √©rtelemszerŇĪen nem l√°thatta a m√©g el sem k√©sz√ľlt eml√©kmŇĪvet, de m√©g a makettj√©t sem, sŇĎt a saj√°t bevall√°sa szerint azt sem tudja, hol fogj√°k fel√°ll√≠tani, m√©gis tetszik neki.

Bővebben...

Az igazságról és a hazugságról

2014-02-01 18:08:57

‚ÄěA hazugs√°g bej√°rja a vil√°got, am√≠g az igazs√°g a cipŇĎj√©t h√ļzza!‚ÄĚ Mennyire igaz ez a mond√°s! A napokban hi√°ba pr√≥b√°ltuk BŇĎsze √ľgyv√©d √ļrral vil√°goss√° tenni, mi is az igazs√°g a Hangvilla √∂nkorm√°nyzati tulajdonba ker√ľl√©se k√∂r√ľli t√∂rt√©netben, ennek ellen√©re a polg√°rmester √©s a v√°llalkoz√≥ v√°daskod√°sa √©s hazudoz√°sa folyt m√©g a v√≠zcsapb√≥l is.

Bővebben...

"Rekl√°mmutyi"

2014-02-01 13:06:46

P√°r napja jegyeztem be az al√°bbiakat a Facebook-ra. M√°r akkor is m√©rget mertem volna venni r√°, hogy amit tapasztaltam a megyei napilap eset√©ben, az fog megt√∂rt√©nni az √©ves szinten 23 milli√≥ forint √∂nkorm√°nyzati t√°mogat√°sb√≥l ingyenesen megjelenŇĎ v√°rosi hetilapban is.

Bővebben...

Amerika nem tŇĪrheti tov√°bb az Orb√°n-rezsim inzultusait

2014-01-31 19:16:51

A minap Guly√°s Gergely a Fidesz frakci√≥vezetŇĎ-helyettese nekirontott Colleen Bell amerikai nagyk√∂vetjel√∂ltnek. Bell n√©h√°ny k√©rd√©sre v√°laszolt az amerikai szen√°tus k√ľl√ľgyi bizotts√°g√°ban tartott meghallgat√°son, mire Guly√°s kijelentette, hogy a kijel√∂lt nagyk√∂vet tapasztalatlan √©s t√°j√©kozatlan, valamint p√°rtpolitikai √°ll√°spontot k√©pvisel.

Bővebben...

Hajlékony gerinc

2014-01-30 19:17:29

Abban az√©rt van valami eg√©szen rendk√≠v√ľli, hogy ‚Äěmindezek ut√°n‚ÄĚ is tov√°bb folyik a Fideszes v√°rosvezetŇĎi sum√°kol√°s. Olyan k√∂zlem√©nyt juttatnak el a m√©di√°nak, amibŇĎl csak az marad ki, hogy a LegfŇĎbb √úgy√©szs√©g v√°laszlevel√©ben vil√°gosan, k√∂z√©rthetŇĎen benne van, hogy jogszab√°ly kij√°tsz√°s√°ra tettek k√≠s√©rletet a meg√°llapod√°st k√∂tŇĎ felek.

Bővebben...

√öjabb menet

2014-01-29 20:07:02

A veszpr√©mi k√©pviselŇĎ-test√ľlet ma kapott BŇĎsze √ľgyv√©d √ļrt√≥l egy √ļjabb levelet Hangvilla √ľgyben. Holnap pedig sajt√≥t√°j√©koztat√≥ lesz arr√≥l, mi is van pontosan a LegfŇĎbb √úgy√©szs√©g level√©ben. Lehet, hogy kor√°n sz√≥lalt meg Porga polg√°rmester √ļr?

Bővebben...

Ny√≠lt lev√©l a veszpr√©mi test√ľletnek

2014-01-28 18:57:00

Ma reggel a veszpr√©mi k√©pviselŇĎ-test√ľlet tagjai elektronikus lev√©len kereszt√ľl ny√≠lt levelet kapott Dr. BŇĎsze Ferenc √ľgyv√©dtŇĎl. √Črdemes elolvasni, mit gondol az √ľgyv√©d √ļr a Hangvilla-√ľgyrŇĎl.

Bővebben...

Hamis hangok?

2014-01-27 20:07:40

K√∂nnyen meglehet. S pont azok√© hamis, akik ma √∂sszetrombit√°lt√°k- mert Veszpr√©mben ezt csak √ļgy lehet-a helyi m√©dia k√©pviselŇĎit, hogy reag√°lhassanak a N√©pszabads√°gban ma megjelent h√≠rre.

Bővebben...

L√°nczos Vera: A p√°nik jelei

2014-01-26 16:26:19

Sz√≥rakoztat√≥ √©s egyben elkeser√≠tŇĎ azt l√°tni, hogy az √©vekkel ezelŇĎtt lebŇĎg√∂tt arcok vez√©nysz√≥ra tapsikolnak az eszelŇĎs szemkil√∂vetŇĎnek, akit egy-k√©t h√≥napja legsz√≠vesebben ketrecbe z√°rtak volna‚ÄĚ.‚ÄĚ A Fidelitas fogalmazott √≠gy, szemmel l√°that√≥an v√©gtelen csal√≥dotts√°g√°ban, hogy bek√∂vetkezett, aminek elmarad√°s√°ban oly annyira b√≠ztak a jobbt√©rf√©len.

Bővebben...

Megyesi Guszt√°v: Ruszkik, vissza!

2014-01-25 17:37:38

Most, hogy a magyar korm√°nyfŇĎ moszkvai t√°rgyal√°sainak mintegy mell√©kterm√©kek√©nt es√©ly mutatkozik arra, hogy a magyar √°llam visszav√°s√°rolja a t√∂bbs√©gi orosz tulajt√≥l a Dunaferrt, a duna√ļjv√°rosi polg√°rmester azt tal√°lta mondani f√©kezhetetlen √∂r√∂m√©ben, hogy ha √°llami tulajdonba ker√ľl a gy√°r, v√©gre elzavarhatj√°k a budapesti, de v√°llaltan oroszbar√°t menedzsmentet a BudapestrŇĎl lerohang√°l√≥ tan√°csad√≥kkal √©s sz√≥vivŇĎkkel egy√ľtt.

Bővebben...

Harsány röhögés a Fideszben

2014-01-24 21:53:49

Nem hissz√ľk, hogy ak√°r egy fideszes potent√°tnak is komolyabban √∂sszer√°ndult volna a gyomra Pokorni Zolt√°n azon fenyeget√©s√©tŇĎl, amelyet lapunk munkat√°rsai r√∂gz√≠tettek a napokban egy moh√°csi f√≥rumon.¬†

Bővebben...

Putyint védené a Békemenet

2014-01-23 20:48:41

Az USA k√©nyszer√≠tŇĎ helytart√≥t k√ľld, ehhez k√©pest Oroszorsz√°g a tolerancia haz√°ja; az orosz kapcsolat erŇĎs√∂d√©se a magyar szabads√°got jelenti, ennek megv√©d√©s√©re pedig B√©kemenetre lesz sz√ľks√©g ‚Äď v√©lte Bencsik Andr√°s, a B√©kemenet egyik fŇĎszervezŇĎje, akit az Orig√≥ id√©zett cs√ľt√∂rt√∂ki cikk√©ben.

Bővebben...

Egyre t√°volabb Br√ľsszeltŇĎl, egyre k√∂zelebb Moszkv√°hoz

2014-01-22 17:42:01

Hofi Géza egyszer azzal tréfálkozott gonoszul, hogy Kövér László szájából ömlött a Tiszába a cián, mert abból a szájból csak cián tud ömleni. (Istenem, mennyire igaza volt…) Ekkor 2000-et írtunk, és Orbán volt hatalmon.

Bővebben...

Bl√∂ff√∂k √©s hazugs√°gok a paksi bŇĎv√≠t√©srŇĎl

2014-01-21 18:52:16

Ez az elm√ļlt 40 √©v legnagyobb √°tver√©se

Bl√∂ff√∂k √©s hazugs√°gok sorozat√°val igyekeznek Orb√°n√©k v√©deni a paksi bŇĎv√≠t√©srŇĎl k√∂t√∂tt meg√°llapod√°st. A p√©nz√ľgyi √©s szaKmai k√©rdŇĎjeleken t√ļl a legnagyobb vesz√©ly az, hogy a vil√°g energiapiac√°nak v√°rhat√≥, jelentŇĎs √°talakul√°s√°t teljesen figyelmen k√≠v√ľl hagyj√°k, aminek s√ļlyos k√∂vetkezm√©nyei lehetnek a k√∂vetkezŇĎ nemzed√©kekre.

Bővebben...

A Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. jogtanácsosának

2014-01-20 19:44:32

Az√©rt van abban valami eg√©szen k√ľl√∂nleges, hogy mik√∂zben egy hete gyŇĎzk√∂d arr√≥l az √ļjs√°g terjesztŇĎi h√°l√≥zat√°nak megb√≠zottja, hogy fizessek elŇĎ a Napl√≥ra, a lapot mŇĪk√∂dtetŇĎ c√©g megb√≠z√°s√°b√≥l egy debreceni jogtan√°csos perrel fenyeget.

Bővebben...

EltŇĪnt 120 milli√≥ doboz cigi Magyarorsz√°gon

2014-01-19 17:31:58

Csaknem 2,7 milli√°rd sz√°llal fogyott kevesebb cigaretta a leg√°lis piacon a v√°gottdoh√°ny-forgalom cs√∂kken√©se mellett, mik√∂zben a szivar- √©s szivarkaelad√°sok sz√°mottevŇĎen nŇĎttek ‚Äď der√ľlt ki a NAV friss j√∂ved√©ki statisztik√°ib√≥l, √≠rja a Napi.hu.

Bővebben...

Megyesi Guszt√°v: Birk√°knak

2014-01-18 17:30:25

Most, hogy √ļjabb rezsics√∂kkent√©sre k√©sz√ľl a korm√°ny, sŇĎt a tervek szerint az orosz hitelbŇĎl finansz√≠rozott paksi atomerŇĎmŇĪ-bŇĎv√≠t√©snek k√∂sz√∂nhetŇĎen m√°r j√∂vŇĎre negat√≠v tartom√°nyba l√©p Magyarorsz√°gon a rezsi, mi√°ltal g√°zsinak fogjuk h√≠vni, amit az√©rt fizetnek majd nek√ľnk az energiaszolg√°ltat√≥k, hogy energi√°t szolg√°ltathassanak nek√ľnk, sz√≥val mindezek ellen√©re azt kell mondanunk sajnos, hogy komoly vesz√©lyben van haz√°nkban a demokr√°cia.

Bővebben...

A Pannon Lapok besz√°ll a politik√°ba?

2014-01-17 19:32:25

Sz√≥ mi sz√≥, el√©g furcsa, hogy a saj√°t magam √°ltal mŇĪk√∂dtetett honlapomon √≠rt k√©t blogbejegyez√©sem t√∂rl√©s√©t k√©ri egy debreceni jogtan√°csos k√∂zremŇĪk√∂d√©s√©vel a Pannon Lapok T√°rsas√°ga. P√°r nappal ezelŇĎtt aj√°nlott levelet kaptam.

Bővebben...

NŇĎhet Paks miatt az √°llamad√≥ss√°g

2014-01-16 18:50:11

L√°z√°r J√°nos a cs√ľt√∂rt√∂ki sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n pontos√≠totta a paksi bŇĎv√≠t√©s kapcs√°n kil√°t√°sba helyezett hitelszerzŇĎd√©s r√©szleteit, √≠rja a portfolio.hu. EgyelŇĎre annyit lehet tudni, hogy 10 milli√°rd eur√≥s hitelkeretrŇĎl van sz√≥, 30 √©ves idŇĎt√°vra.

Bővebben...

Hi√°nyzom a Fideszeseknek

2014-01-15 18:55:01

Ezt is meg√©rt√ľk. Hi√°nyoltak a k√∂zgyŇĪl√©sen. A Veh√≠r is meg√≠rta, hogy sem √©n, mint a Demokratikus Koal√≠ci√≥, sem az MSZP √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎje, Hartmann Ferenc nem volt jelen a test√ľleti √ľl√©sen. SŇĎt, a h√≠rek szerint az elm√ļlt napokban m√©g tal√°n r√≥lam is √°lmod√≥ Mihalovics P√©ter

Bővebben...

Mihalovics tov√°bb komissz√°rkodik

2014-01-14 18:28:49

Nagyon megr√©m√ľlhettek att√≥l, hogy √©n leszek az ellenz√©k k√∂z√∂s orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎjel√∂ltje, ha k√©t nap alatt imm√°r m√°sodszor √°ll ki sajt√≥t√°j√©koztat√≥n k√©rdezŇĎsk√∂dni felŇĎlem √©s tŇĎlem a K√∂zigazgat√°si √©s Igazs√°g√ľgyi Miniszt√©rium √°llamtitk√°ra.

Bővebben...

K√©tsz√°zezer szavaz√≥ lesz hat√°ron t√ļlr√≥l?

2014-01-13 20:01:57

Választás 2104: Eddig félmillió állampolgárságot osztottak ki

A m√ļlt h√©ten meghaladta a sz√°zezret azoknak a hat√°ron t√ļli magyaroknak a sz√°ma, akik szavazni k√≠v√°nnak a 2014-es parlamenti v√°laszt√°son.

Bővebben...

Komissz√°r

2014-01-12 18:39:59

Nem tudom honnan veszi a b√°tors√°got ez a fiatalember ilyen minŇĎs√≠t√©sek kimond√°s√°hoz. Hirtelen rep√≠tette a politika forg√≥szele magasra, fogalma sincs arr√≥l mit jelent megharcolni a keny√©r√©rt, milyen l√©tminimumon √©lni, milyen napr√≥l napra tan√≠tani, vagy k√©tkezi munk√°b√≥l elŇĎteremteni a betevŇĎt.

Bővebben...

Megyesi Guszt√°v: Parven√ľ sz√ľletik

2014-01-12 16:26:45

Panaszkodik L√°z√°r √°llamtitk√°r az MTI-nek, hogy √©rezhetŇĎen elkezdŇĎd√∂tt ellene a lej√°rat√≥ kamp√°ny, s mindj√°rt a nemr√©g 1300 hekt√°r √°llami f√∂ldet nyert h√≥dmezŇĎv√°s√°rhelyi Gorzsai MezŇĎgazdas√°gi Zrt.-t eml√≠ti, amelynek legnagyobb tulajdonosa az ŇĎ anyja unokatestv√©re.

Bővebben...

N√©h√°ny k√©rd√©s Pint√©r bel√ľgyminiszter furcsa mondat√°r√≥l

2014-01-11 10:38:38

Pint√©r S√°ndor szerint az ŇĎsz√∂di besz√©d kisziv√°rogtat√°s√°r√≥l k√©sz√ľlt titkosszolg√°lati jelent√©s egyes r√©szeit nyilv√°noss√°gra kellene hozni. Volt egy mondata, ami mellett mindenki sz√≥ n√©lk√ľl elment.¬† Pint√©r bel√ľgyminiszter azt mondta a H√≠rTv-ben, hogy nyilv√°noss√°gra kellene hozni az √∂sz√∂di besz√©d kisziv√°rogtat√°s√°nak egyes titkos√≠tott r√©szleteit.

Bővebben...

Presse: ‚ÄěOrb√°n az elj√°r√°s√°t ‚Äôa gyarmatos√≠t√°s v√©g√©nek‚Äô nevezi

2014-01-10 22:47:25

A Die Presse c√≠mŇĪ konzervat√≠v b√©csi lap Magyarorsz√°g: A Raiffeisen tehetetlen Orb√°nnal szemben c√≠mmel k√∂z√∂lte Christian H√∂ller cikk√©t. Orb√°n Viktor, Magyarorsz√°g minisztereln√∂ke unortodox m√≥dszerekkel vezeti ki orsz√°g√°t a v√°ls√°gb√≥l. K√∂zben az RBI k√∂z√∂lte, hogy pillanatnyilag nem v√°lik meg magyarorsz√°gi le√°nybankj√°t√≥l.

Bővebben...

23,7 milliót kapott Navracsicséktól a volt Fidelitas-alvezér alapítványa

2014-01-09 18:39:37

A veszpr√©mi V√°rosi Nyilv√°noss√°g√©rt Alap√≠tv√°ny k√©tszer is kapott id√©n t√°mogat√°st a veszpr√©mi Navracsics Tibor igazs√°g√ľgyi miniszter t√°rc√°j√°t√≥l. A civil szervezet rendezv√©nyeinek rendszes szereplŇĎi fideszes politikusok, p√©ld√°ul az √öj Nemzed√©k Program miniszteri biztosa, az √°ltaluk √°ll√≠tand√≥ eml√©kt√°bl√°t maga a miniszter fogja felavatni.

Bővebben...

N. Kósa Judit: Már csak három hónap

2014-01-09 17:48:20

Term√©szetesen mi is osztozunk a jeles balliber√°lis √©rtelmis√©giek ‚Äěmegk√∂nnyebb√ľl√©s√©ben‚ÄĚ, amely ‚Äď nyilatkozatuk szerint ‚Äď az ellenz√©ki t√°rgyal√°sok √ļjranyit√°s√°t √∂vezi, de m√°r megint hadd legy√ľnk √ľnnepront√≥k.¬†

Bővebben...

V√°laszt√°si csal√°sra k√©sz√ľlnek roma k√∂zmunk√°sok adataival?

2014-01-08 20:07:00

BegyŇĪjtik a roma k√∂zmunk√°sok szem√©lyes adatait, hogy tudtuk √©s beleegyez√©s√ľk n√©lk√ľl regisztr√°lj√°k ŇĎket a nemzetis√©gi n√©vjegyz√©kben ‚Äď √°ll√≠tja Makai Istv√°n, a FŇĎv√°rosi Cig√°ny √Ėnkorm√°nyzat √©s a Roma Polg√°ri T√∂m√∂r√ľl√©s (RPT) eln√∂ke. Azok, akik a nemzetis√©gi n√©vjegyz√©kben szerepelnek, elvesz√≠tik a jogukat arra, hogy p√°rtlist√°ra szavazzanak.

Bővebben...

A fideszes maffiaállam lebontásának forgatókönyve

2014-01-07 19:14:02

√Ėrvendetes, hogy egyre t√∂bben ismerik fel √©s hangoztatj√°k, hogy a 2010-es v√°laszt√°sok ut√°n Orb√°n√©k √°ltal kialak√≠tott Nemzeti Egy√ľttmŇĪk√∂d√©s Rendszere (NER) oligarchikus berendezked√©st, maffia√°llamot eredm√©nyezett.

Bővebben...

K√∂zp√©nzbŇĎl kamp√°nyol?

2014-01-06 16:35:35

Ennek a gyan√ļja nem elŇĎsz√∂r mer√ľl fel bennem √©s az ilyesmire √©rz√©kenyebb v√°laszt√≥polg√°rok n√©melyik√©ben. √Čvek √≥ta jelzek furcsas√°gokat ezzel a t√©m√°val kapcsolatosan a honlapomon, de a helyi m√©dia ezekrŇĎl- homokba dugva a fej√©t- ink√°bb nem vesz tudom√°st. Gondolom arr√≥l, amirŇĎl ma t√∂bb h√≠rport√°l is tud√≥s√≠tott sem a Napl√≥ban sem m√°s megyei internetes port√°lon nem igyekeznek besz√°molni.

Bővebben...

"Úgy ér majd véget, ahogy a piramisjátékok"

2014-01-05 08:49:05

Orb√°n √ļjabb, k√©tharmados parlamenti Fidesz-t√∂bbs√©get eredm√©nyezŇĎ gyŇĎzelm√©n k√≠v√ľl annak lenne m√©g sz√∂rnyŇĪ k√∂vetkezm√©nye, ha a v√°laszt√°sokon nyertes ellenz√©ki koal√≠ci√≥ r√∂vid idŇĎn bel√ľl megbukna. M√°rpedig ut√≥bbira is van es√©ly, mert Orb√°n az esetleges veres√©gre is felk√©sz√ľlt - mondja Debreczeni J√≥zsef, aki arr√≥l is besz√©l, mi√©rt tartja fikci√≥nak a magyar "m√©rs√©kelt jobboldalt".

Bővebben...

Megyesi Gusztáv: A tél örömei

2014-01-04 16:45:54

J√©g van a V√°rosligeti MŇĪj√©gp√°ly√°n. Ez 2014 janu√°rj√°ban h√≠r tud lenni Magyarorsz√°gon, √©s hogyne tudna az lenni, hiszen elŇĎtte k√©t napon √°t, √©ppen szilveszterkor √©s √ļj√©vkor nem tudtak jeget csin√°lni az √ľzemeltetŇĎk, a hivatalos indokl√°s szerint a szokatlanul enyhe idŇĎj√°r√°s miatt.

Bővebben...

√Ėsszefog√°sra alig maradt m√°sf√©l h√≥nap

2014-01-03 18:19:30

Annak ellen√©re, hogy √Āder J√°nos k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k m√©g nem tŇĪzte ki az orsz√°ggyŇĪl√©si v√°laszt√°sok idŇĎpontj√°t, nagy val√≥sz√≠nŇĪs√©ggel biztosra vehetŇĎ, hogy √°prilis 6-√°n d√∂nthet√ľnk majd a k√∂vetkezŇĎ parlament √∂sszet√©tel√©rŇĎl.¬†¬†

Bővebben...

A Fidesz szándékai szerint

2014-01-02 12:25:44

Igen, a Fidesz sz√°nd√©kai szerint alakul minden a v√°rhat√≥an √°prilis 6-√°n esed√©kes orsz√°ggyŇĪl√©si v√°laszt√°sokon. Ez√ļttal m√©g a H√ļsv√©tot sem v√°rj√°k meg, hogy az egyh√°zak seg√≠ts√©g√©vel a mis√©krŇĎl ir√°ny√≠ts√°k h√≠veiket a szavaz√≥urn√°khoz.

Bővebben...

Az √ČS jogerŇĎsen pert nyert Polt √©s az √ľgy√©szs√©g ellen

2014-01-01 17:28:09

Az √Člet √©s Irodalomban Kis J√°nos azt √≠rta, hogy Polt P√©ter az "elŇĎzŇĎ hivatali ciklusa idej√©n m√°r bŇĎs√©gesen bizony√≠totta, hogy hivatal√°t nem p√°rtatlan k√∂zszolgak√©nt, hanem megbiz√≥ja kiszolg√°l√≥jak√©nt t√∂lti be". A legfŇĎbb √ľgy√©sz e mondat miatt perelt, de jogerŇĎsen is vesztett.

Bővebben...