Ha más mondja, el sem hiszem

2014-09-03 19:10:55

Miközben a Fidesz veszprémi polgármester jelöltje napi gyakorisággal szerepel a megyei napilapban, nekünk ma kerek-perec megmondták, ne is reménykedjünk egyenlő elbírálásban. Miután tegnap leadtuk Veszprémben a polgármester jelöltségemhez és a demokratikus ellenzék összes jelöltjének az indulásához szükséges ajánlások többszörösét is, ma meghirdettük első sajtótájékoztatónkat egy külső helyszínre.

Gyulafirátót határába hívtuk a helyi médiát. Oda, ahová csatlakoznia kellene a litéri 8-as út feletti felüljáró felől a Kádártát és Gyulafirátótot elkerülő útnak. Fideszes ígéret szerint már az előző ciklus elején neki kellett volna állni az elkerülő út megépítésének. 2009-re elkészült az összes kiviteli terv, minden szükséges terület is rendelkezésre állt az építéshez. Az ígéretekből mégsem lett semmi. Úgy gondoltuk, ez a téma, kiegészítve a két évvel ezelőtt a két városrészt sújtó telekadó okozta problémákra kínált megoldási javaslatunkkal, érdekelni fogja a sajtót. A többséget érdekelte is. A megyei napilap egyik újságírója viszont még a délelőtt folyamán azért hívott, hogy megkérdezze, akkor ez lesz-e az a kampányesemény, ahová eljöjjenek? Kicsit meglepetten kérdeztem vissza, úgy kell értsem, hogy ezen a héten? Amire megjegyezte a vonal másik végén az újságíró, hogy nem, ők úgy gondolják, hogy október 12-ig, azaz az önkormányzati választásokig szól az ajánlatuk.

Remélem értik. Nekem első hallásra bizony nehezen esett le. A megyei napilap úgy döntött, hogy mindössze egyetlen velünk kapcsolatos kampányeseményről kívánja tájékoztatni az elkövetkező közel 40 napban az olvasóit.

Eközben teljesen érdektelen a számára, hogy mi a sajtótájékoztató témája. Ezúttal például a fél megye közlekedését érintő történetről volt pedig szó. Mennyire nagy előrelépést hozott volna a két városrész életében, ha nem ezen a két településrészen keresztül zajlik a 8-as és az M7- felé irányuló forgalom a Bakonyból. S nyilván ugyanez a helyzet azok esetében is, akik Litér felől Győrt célozzák meg. Miközben a hivatalában lévő- mit ad isten, éppen fideszes- polgármester minden mozdulatát fényképes beszámolókkal kísérik figyelemmel, a többi, magát megmérető szervezetnek ilyen módon egészen látványos módon intenek be. A Fidesz jó időben cseréltette le a főszerkesztőt az ő „emberére”.

Vissza...