Irányított közbeszerzés? (Újra a veszprémi orvosi ügyelet átköltözéséről)

2014-02-28 19:52:26

Nehéz azok után másra gondolni, hogy elolvastam dr. Bősze Ferenc ügyvéd úr levelét, ami ma küldött el Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselő-testülete és polgármestere számára. Vajon a következő napokban hányan kezdeményezik a képviselők közül, hogy vizsgáltassa felül a polgármester a közbeszerzési eljárást?

Ha más nem teszi- ami már nem igazán lepne meg-, akkor megteszem én. Megtettem azt is, hogy rákérdezzek arra, amiről fecsegett a "mély" -s ami, mint kiderült- a polgármesternek is a fülébe jutott. A közgyűlésen a Vehir.hu által közöltek szerint az alábbiakat válaszolta: „Porga Gyula az orvosi ügyelettel kapcsolatban kifejtette, hogy nyilvános közbeszerzésen dőlt el az ügyeletet ellátó cég személye. Ez a szerződés két évre szólt. A képviselő úr által említett hírekkel tegnap este szembesült a polgármester, aki nyomban fel is hívta az ügyvezetőt. Megtudta, hogy nem történt vádemelés, nincs bírósági szakaszban az ügy, az említett gyanú más felelőtlen gazdálkodása miatt vetült rá.”

Elmondta azt is, hogy ketten pályáztak a közbeszerzési eljárás során, de az egyik pályázó nem teljesítette a hiánypótlási felszólításban leírtakat az előírt határidőn belül, ezért az állva maradt egyetlen pályázó nyerte el az orvosi ügyelet megszervezésének a feladatát. Bizonyára elolvasta a másik pályázó is azt a feljegyzést, amiről az orvosok által felkért ügyvéd tár elénk -képviselők elé- levelében. Nem tudom ők ugyan honnan jöttek, de ha nem Debrecenből, akkor érteniük kellett a célzásból.

No, félretéve a viccet, ebből a történetből nehéz arra gondolni, hogy minden ment a maga útján és nem történt némi érdemi „beavatkozás”. Célszerű elolvasni az ügyvéd úr két napja a képviselők számára eljuttatott másik levelét is. Abból kiderül, mire kérnek garanciát az orvosok meglehetősen határozottan. Félek, nemcsak ez a levél, hanem az is megválaszolatlan marad.

Igazán abszurd ebben a történetben, hogy az évi 23 millió Ft közpénzzel támogatott Veszprémi 7 Nap a közgyűlési tudósításból kifelejti, ezt a kérdést és annak a felvetését, miért zörög a haraszt a közbeszerzést elnyerő debreceni kft. körül. Ugyanakkor terjedelmes beszámolóban adja elő a nagy semmit arról a sajtótájékoztatóról, ahol bejelentik a szerződés aláírását és azt, hogy „Új helyen az orvosi ügyelet”.

Előzmény

Vissza...