Lázárnak ma nem barátja Amerika, Kövérnek meg eddig se volt

2014-10-25 18:44:07

Érdemes lesz kihátrálni az unióból, ha ennyit kekeckednek, mondta Kövér László

Miután csodálatos fordulatszámmal biztosította az Egyesült Államokat örök és megbonthatatlan barátságunkról, Lázár János mégis begurult mára, és Hódmezővásárhelyről üzent be a hanyatló Nyugatnak, hogy ne akarjanak gyámkodni felettünk, mert úgyis miénk az igazság.

 Ez leginkább arról jutott eszébe, hogy Amerika nem szabadított fel minket 56-ban, bár nem világos, hogy jobb lett volna-e nekünk, ha előbb mennek ki a tankok és jönnek be a bankok. "Barátok és szövetségesek között nem a csendőrpertu járja, hanem az egyenlő felek őszinte párbeszéde" - ezt ajánlja Lázár az amcsik figyelmébe. Alighanem ma éppen úgy tudja, hogy róla nincs akta.

Kövér Lászlót nem kötik az e héten elhangzottak, ezért ő 1956 apropóján azt adta elő az Echo TV-ben, hogy a nyugati világ morális értelemben megrendült; hanyatlik, szakadék felé tart satöbbi, ezt már 1956-ban is tudta fejből az egész ország. Kövér még hozzátette, hogy ha az unió ilyen kekec, meg a magatartásunkra is megjegyzéseket tesz, akkor Brüsszel tényleg Moszkvára emlékeztet, és

"érdemes lenne elgondolkodni azon, hogyan kellene ebből szép lassan, óvatosan, de kihátrálni."

Akárhogy is nézzük, az a hátrálás Moszkva felé történhet csak, de nyilván egy akkora bajusz mögül nem látszik jól az iránytű. Ennyi fért ünnepélyes hülyeségcsokrunkba hazánk legjelesebbjeitől, Orbán Viktor ma szerencsésen kussolt, további sötét éjszakát kívánunk!

Forrás: HVG.hu

Vissza...