Dohányboltos képviselőjelölt?

2014-09-07 05:41:22

Aggódva hívtak az elmúlt napokban is páran. Nem értik mi történik körülöttük. Még tegnap is járták a várost a Fidesz aktivistái és gyűjtötték az ajánlásokat. Miután az összes jelöltjük már jó ideje nyilvántartásba van véve, gondolhatunk arra is, hogy csupán a Kubatov listát tökéletesítik. Vagy esetleg másnak segítenek?

Ha hétfőn megszaporodnak a nyilvántartásukat kérő „függetlenek”, akkor ez a gyanú csak erősödhet. Érdekes eset azért adódik már így is Veszprémben.

8 év után elköszönt választókerületétől a Fidesz veszprémi frakcióvezetője. Búcsúzóul a Dózsavárosiak figyelmébe ajánlotta maga helyett azt az ifjú hölgyet, aki ugyanabban a minisztériumban teljesített „szolgálatot” Fidelitas tagként, ahol ő volt a jobb keze a veszprémi Fideszt vasmarokkal irányító és a képviselőségét hamarosan eubiztosságra felcserélő miniszternek.

A „jobbkéz” most egy sokkal ingoványosabb területen teljesít szolgálatot. Egy offshore lovagoskodással vádolt miniszter mellett végez állítólag államtitkári feladatokat. Nem lennék meglepve, ha ebben a ciklusban, kevéske szabadidejében a nemzeti italboltok koncesszióit bírálná majd el. Az előző munkakörében és maradék szabadidejében a nemzeti dohányboltok pályázatainak az értékelésében jeleskedett. Az meg bizonyára csak a véletlen műve, hogy éppen abban a körzetben indul függetlenként egy nemzeti dohánybolt működtetését Veszprémben sikeresen megpályázó hölgy is, amely körzetben a trafikpályázatokat elbíráló államtitkár most nem őt, hanem egy „volt” minisztériumi munkatársát ajánlotta a Dózsavárosiak figyelmébe önmaga helyett.

Véletlenek mégiscsak vannak 

Mégiscsak vannak véletlenek. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Fidesz utolsó pillanatig tartó ajánlásgyűjtő akciója nem irányulhat arra, amit felvázoltam. A Kubatov lista tökéletesítése például jó egészen biztosan. Éppen tegnap a Dózsavárosban hallottam egy ismerősömtől, hogy miután elküldte az ajánlásgyűjtők egyikét, az jó hallhatóan azt mondta: „Ez akkor a maga baja”. Mintha hibát követne az el, aki nem támogatja ajánlással a Fidesz jelöltjét.

Nos, felhívott a képviselőjelöltként induló dohánybolt tulajdonos, amit ezúton is köszönök neki. Elmondta, gyermekkora óta Dózsavárosi és az indulásban az motiválta, hogy látja, nagyon nem mennek jól a dolgok az általa nagyon is szeretett városrészben. S a Dózsaváros rosszul kezelt ügyeinek vitelében minden erejével változást akar. Érveit és elhatározását tiszteleteben tartva mondtam: nagyra tartom az elhatározását és a változtatni akarását. Ugyanakkor -ha észre sem veszi- ezzel a lépésével elsősorban azokat segíti, akik addig jutottak, hogy a képviselőséget is úgy kezelik, akár a saját tulajdonukat. „Örököst” neveznek meg, nem érdekli őket, hogy mások mit akarnak. S aki nem szíveli a pártokat és civilként, vagy függetlenként úgy gondolja, hogy képes maga alá gyűrni a Fidesz nevében mindent mindenki ellenében is elintézni akarókat, az nagyon téved. Minél több induló van a Fidesz jelöltjével szemben, az a Fidesznek annál jobb. Az ő jelöltjükre nem az alkalmasságot mérlegelve szavaznak. Látszik ez abból is, hogy nem is törekedtek a Dózsavárosban olyan jelölt állítására, akinek lenne az önkormányzati munkában bármiféle tapasztalata. A Fidesz szavazótábora a logóra szavaz. S akik velük szemben felsorakoznak, ha sok különböző táborban vannak, akár el se induljanak.

Vissza...