Hiányzom a Fideszeseknek

2014-01-15 18:55:01

Ezt is megértük. Hiányoltak a közgyűlésen. A Vehír is megírta, hogy sem én, mint a Demokratikus Koalíció, sem az MSZP önkormányzati képviselője, Hartmann Ferenc nem volt jelen a testületi ülésen. Sőt, a hírek szerint az elmúlt napokban még talán rólam is álmodó Mihalovics Péter

- aki kétszer is tartott vasárnap óta azért sajtótájékoztatót, mert igencsak izgatottá vált attól, hogy én vagy Pál Béla lesz-e az összefogás országgyűlési képviselő-jelölje Veszprémben- is sajnálkozását fejezte ki, hogy nem tettük tiszteletünket a Fidesz legújabb kampányrendezvényén. Rendkívüli testületi ülést hívtak össze, mert a tavalyi nagy bejelentés után, amikor is állítólag a kormány (papíron) rendezte Veszprém adósságállományának 70 %-át, most a maradék 30%-ot, úgy kétmilliárd forintot is átvállalja a veszprémi önkormányzattól.

Ne legyen kétsége senkinek, miért is fontos most ennek az adósság-átvállalásos történetnek a hangoztatása.

Tavasszal választunk. S így igyekeznek megvezetni a tájékozatlan választópolgárokat. Azt az illúziót keltik, hogy ennyire jól megy az országnak a Fidesz kormányzása alatt. Közben pedig annyi történik csupán, hogy a felelőtlenül felvett hiteleket ezután majd nem a helyi adókból kell visszafizetni az adózó választópolgároknak, hanem az állam által trükkösen kivetett adóformák valamelyikének befizetésén keresztül.

Huncut egy módszer. S az egészen bizonyos, hogy sokakat vezetnek félre fele. Nekem minden esetre nem fűlött ahhoz a fogam, hogy adjam a biodíszletet ehhez a szemérmetlen hazugsághoz.

Fontosabbnak tartottam, hogy megtartsam egy tanórámat, mint hogy a bohózat részese legyek. Az a tapasztalat, ha elmegy az ember ezekre kampányrendezvényekre, hiába mondja el a véleményét, amit mond azt az Fidesz-közeli újságírók segítségével megcsonkítják, kiherélik. A jegyzőkönyveket meg érthető módon nem olvasgatják a tisztelt választópolgárok.

(Nem fogom most találgatni, mit jelentetett volna meg erről tapasztalat szerint Veszprém Obersovszkyja az ingyenes hetilapban.)

Elég durva történet az azért kérem szépen, hogy miközben „emútnyócéveznek”, nyóc éve ők vannak többségben, mármint a Fidesz itt Veszprémben és 2006 óta felelőtlenül megötszörözték az adósságot. Megközelítették a tízmilliárd forintot. Amit 7 milliárdra kozmetikáztak, s a rezsicsökkentéssel agyonnyomorított önkormányzati tulajdonú társaságok adósságállományáról mélyen hallgatnak. (Jön majd hamarosan a „cégösszeomlás” és a Fidesz-közeli oligarchák „megmentési” akciója, meglátják!)

Már csak azon érdemes elmeditálgatni, vajon miként érzik most magukat azok az önkormányzatok, akik tisztességesen, adósság és hitelek felvétele nélkül gazdálkodtak. Akik nem mertek belebonyolódni felelőtlen hitelfelvételekbe olyan beruházások érdekében is akár, aminek valójában más haszna nincs, mint azok zsebének a megtömése, akik rendesen vissza is csorgatnak a döntéshozóknak.

Akik ma a többséget jelentik, nincsenek ilyen irányú gátlásaik. S nem ég mindezért az „emútnyócévezős” szöveg visszaböfögése közben az arcberendezésük.

Íme a Vehír tudósítása. Klikk ide!

Vissza...