Áldatlan állapotok Veszprém belvárosában?

2014-09-14 16:54:42

Az alábbi levelet, mint Veszprém Megyei Jogú Város képviselője pár perccel ezelőtt kaptam meg. Úgy gondolom éppen itt az ideje, ezeket a tartalmú leveleket nyilvánosságra hozni. Ennek két oka van. Az egyik, hogy egyébként a városban élők -kivéve azokat, akiket ez a fajta kellemetlenség ugyanúgy érint-erről semmit sem tudhatnának meg, másrészt, ami fontosabb, talán így gyorsabban intézkednek ezúttal az illetékesek!

Tisztelt Polgármester úr!

Az elmúlt pénteken egy eddig még elképzelhetetlen esemény történt, melyről kénytelen vagyok beszámolni, és gyors, hathatós segítségét kérni.

Pénteken éjjel, éjfél körül, bizonyos, dübörgő hangra lettem figyelmes. Kiderült, hogy két fiatal behatolt a terültünkre, és a gyülekezeti ház, majd onnan az ereszcsatornán keresztül a templom tetejére mászott. Azonnal értesítettem a rendőrséget, de mire kijöttek és én is kiértem, addigra a két fiatal átugorva a kerítésünkön, elfutott az éjjel-nappali bolt és a Grand Canyon felé. Nyilvánvalóan onnan is jöttek. A rendőrségen természetesen meg fogom tenni ismeretlen tettesek ellen a feljelentést. A nyomokat fényképekkel dokumentáltuk. A gyülekezeti ház tetején nemrégen napelem és napkollektor rendszert alakítottunk ki, mely több milliós értéket képvisel. Most még nem történt károkozás, de nem biztos, hogy nem fog, amennyiben minden így marad. Ki fogja viselni az estleges károk helyreállítását?

Újból ki kell fejeznem panaszunkat és felháborodásunkat a templomunk méltatlan környezete és helyzete miatt, a belváros tarthatatlan közállapota tekintetében. Veszprém belvárosa tényleg nem csendes, főleg hétvégenként. Tele van randalírozó, ordítozó, köz- és magánterületet rongáló fiatalok, tizenévesek bandáival, hordáival. A templomunk melletti parkoló, a Hangvilla környéke és a Kossuth utca az ő hőzöngésüktől, kiabálásuktól hangos éjszakánként.

Oda jutottunk a péntek éjjeli eset kapcsán, hogy a területünkön nem vagyunk biztonságban. A templom, a gyülekezeti ház védelmének érdekében meg fogjuk tenni a megfelelő lépéseket. Nem szeretnénk szögesdróttal körülvenni a területünket (lehet, hogy nem kerülhetjük el), de bizonyos védelmi eszközöket minél hamarabb ki kell alakítanunk.

Tisztelettel kérem az Evangélikus Egyházközség nevében Polgármester urat, hogy tegyen azonnali, hathatós intézkedéseket, hogy a közterületen történő és a magánterületet sértő, italozó, részeg, randalírozó csoportok tevékenysége megszűnjön.

Tisztelettel:

Isó Zoltán

Vissza...