Kis magyar választási abszurd 1.

2014-09-02 16:36:43

Veszprémben a hivatalos kampányidőszak kezdete előtt, már augusztus 22-én megjelentek a Fidesz-KDNP polgármester jelöltjének a plakátjai.
Az MSZP, DK, Együtt-PM, MLP és Lokálpatrióták képviseletében eljárva (miután ebbéli minőségemben már nyilvántartásba vettek) bejelentést tettem a helyi választási bizottságnál a nyilvánvaló jogsértés megállapítása érdekében.

A helyi választási bizottság formai okok miatt elutasította a beadványt, mondván, hogy azon nem szerepelt a személyi számom. Igen ám, de én nem magánszemélyként „reklamáltam, hanem a jelölő szervezetek hivatalos képviselőjeként.
Sebaj. A döntést megfellebbeztem a területi választási bizottságnál.
A TVB tértivevényes levelét a posta szeptember 1-én kézbesítette számomra. Este vettem ki a postaládámból és szeptember 2-án a postán átvettem a határozatot.
A TVB megállapította, hogy a „beadványozók képviseletében eljárva jogosultságom a kifogás benyújtására nem volt kétséges.” (Tehát jogsértő határozatot hozott a helyi választási bizottság.)
Fellebbezésem azonban elutasították, mert abban nem szerepelt, hogy a mérlegelési jogkörben hozott határozat ellen fellebbezek, vagy a jogszabálysértésre hivatkozással.
A döntés ellen a Győri Ítélőtáblánál fellebbezhettem volna. Volna, ugyanis a fellebbezési határidő az előtt lejárt, mielőtt átvettem a határozatot.

A történet magáért beszél.

Hartmann Ferenc (kampányfőnök)

Vissza...