Csak a tájékozatlanokat lehet becsapni!

2014-10-09 03:30:27

Többször találkozhattunk olyan érveléssel, hogy amennyiben egy városban, településen nem fideszes vezetőket választanak, akkor elapadhatnak a források, vége a fejlesztéseknek. Ez az érvelés nem állja meg a helyét, mert:

  • Az elmĂşlt nĂ©gy Ă©vben jelentĹ‘s fejlesztĂ©sek törtĂ©ntek az ellenzĂ©ki vezetĂ©sű városokban Ă©s fĹ‘városi kerĂĽletekben is (elsĹ‘dleges pĂ©lda erre Szeged, Kazincbarcika, illetve a budapesti XIII. kerĂĽlet)

  • A fejlesztĂ©sek nem a kormány által osztogatott pĂ©nzekbĹ‘l valĂłsulnak meg, hanem eurĂłpai uniĂłs pályázatokbĂłl, uniĂłs támogatással (mint szinte minden fejlesztĂ©s az országban, mivel a kormány erre nem költ, befektetĂ©sek meg alig vannak)

  • A fideszes önkormányzati vezetĹ‘k – Ă©lĂĽkön TarlĂłs István fĹ‘polgármesterrel Ă©s KĂłsa Lajos debreceni polgármesterrel – teljes mĂ©rtĂ©kben kiszolgálták a kormányt, meg sem prĂłbálták megvĂ©deni a helyi Ă©rdekeket. KĂłsa Lajos már nem is folytatja polgármesterkĂ©nt, magára hagyja városát, fontosabb neki, hogy a kormány közelĂ©ben legyen. Ugyanezt teszi Rogán Antal is a fĹ‘városi V. kerĂĽletben.

  • Az elmĂşlt nĂ©gy Ă©vben a fideszes kormány gyakorlatilag kifosztotta Budapestet, annak dacára, hogy a kerĂĽletek nagy többsĂ©gĂ©ben fideszes polgármesterek regnálnak, a fĹ‘polgármester pedig szintĂ©n fideszes: államosĂ­totta a fĹ‘város kĂłrházait, iskoláit, elvette az adĂłbevĂ©telek többsĂ©gĂ©t, Ă­gy Budapest sokkal kevesebb bevĂ©tellel Ă©s mozgástĂ©rrel rendelkezik, mint 2010 elĹ‘tt.

  • A vidĂ©ki városokban is államosĂ­tották az iskolákat, csökkentve az önkormányzatok vagyonát

  • Az ellenzĂ©ki vezetĂ©sű önkormányzatok nem szolgálják ki Orbán hatalmi törekvĂ©seit – Ă©s ezek lesznek azok a helyek, ahonnan kiindul majd az Orbán-rezsim megbuktatásához vezetĹ‘ folyamat.

Vissza...