Zsigereimben érzem a bajt

2014-11-06 19:44:43

Október 26-án még csak kíváncsiságból utaztam Budapestre az internetadó elleni megmozdulásra. Sejtettem, hogy sokan leszünk, de azt, hogy a „rendszerben” ettől a tüntetéstől némi zavar támad, azt egyáltalán nem gondoltam volna. Értetlenül szemléltem, hogy az eleinte még rendőrség által védett Lendvay utcai székházat miként „kínálták fel” a tömegnek egy kis rongálásra.

Ha nem magam látom, nem hiszem el a történteket. Valóban voltak ott rendőrök, akik elzárták a vonulók elől az utat. S mikor a Hősök terén lefújták a szervezők a tüntetést, tényleg elpárologtak a Lendvay utca bejáratát egészen addig elzáró karhatalmiak. Akkor jöttek csak vissza, amikor az épület közelében lévők kezdtek bevadulni.

Mi a barátaimmal távolabbról, pár száz méter távolságból néztük a történteket, s mikor a rendőrség végre újra felsorakozott, törvénytisztelő polgárokként elindultunk visszafelé az Andrássy úton. Ennyi idő távolából döbbenten tapasztalom, hogy semmiféle vizsgálat és felháborodás sincs abban az ügyben, amiről most én is említést teszek. Nyilvánvaló, hogy itt valamiféle „csapdát” állítottak valamiféle felsőbb parancsra és egyáltalán nem véletlen, hogy a 6 állítólagos „rongáló” letartóztatásáról a közvéleményt elsőként a Fidesz frakcióvezetője és nem a rendőrség szóvivője tájékoztatta. Az sem véletlen, hogy az előzetesbe helyezetteknek baloldali kapcsolatokat tulajdonítottak. (S egyáltalán nem azért, mert a letartóztatottak bizonyíthatóan rendelkeztek volna baloldali kapcsolatokkal.)

Kedden, október 28-án is ott voltam. Egészen elképesztően nagy tömeg verődött össze és vonult vidáman Pestről Budára, a Fideszt „mocskosnak” titulálva. Budáról Pestre, a Kossuth térre már csak azért nem vonult vissza, mert maguk a szervezők ijedtek meg a legjobban a ki tudja milyen okból irányításukat mindvégig elfogadó és mindent elsöpörni képes tömeg mindenhatóságától.

A tömeg azóta is otthon „szunnyad”. Várja, hogy „felkeltsék” újra. Annak ellenére, hogy most már napi gyakorisággal ömlenek ránk a hatalom egészen elképesztő, skizofrén ötletei a médián keresztül, a tömeg békésen tűr. Nehéz elhinni, hogy Orbán Kossuth rádióban előadott és az internetadót visszavonó pávatánca van rájuk ilyen hatással.

Nem reagál és nem akar „felkelni” a tömeg arra, hogy a miniszterelnök egy "szép" napon arra döbbent rá, a gimnáziumi létszám túl nagy és a mai fiataloknak szerinte inkább a szakképzésen keresztül kellene részt venni a munkaalapú társadalom felállításában. S arra sem mozdult meg eddig a tömeg, hogy közel 3 hétnyi tagadás után kiderült, mégis igaz, hogy a NAV vezetőjét kitiltották Amerikából. Ezen az a tény sem változtat, hogy mára nyilvánvalóvá vált, vagy maga a NAV vezetője hazudik az ügyben immár képtelenül durván, vagy a nemzet „kétharmados” kormánya. Ha a tömeg számára nem is, számomra nyilvánvaló, nem a NAV elnöke a „hunyó”. Ő csak tette a „kötelességét”, tette azt, amiért eleve ebbe a pozícióba rakták. Egy velejéig romlott, korrupt kormánynak „intézi” napi szinten az ügyeit. A feltételezések szerint nem tesz mást, mint „segít” adókedvezményeket nyújtani azoknak, akik elfogadják a korrupt kormány pénzmosásra invitáló felszólítását. Aki még ma is ott tart, hogy a NAV elnökét akarja lemondatni, az a történtekből nem ért semmit.

Nem a NAV elnökének, hanem a Fidesz korrupt rendszerének kell(ene), a klientúrájával együtt a hatalom közeléből végleg eltakarodni! Legtöbbjüknek bizony a „hűvösre”, a rácsok mögé. Ha Magyarország még egy demokratikusan működő ország, s léteznének még benne a független hatalmi ágak, akkor ennek kellene megtörténnie.

Vissza...