"GulyĂĄs ĂŒgy"

2014-07-14 19:43:15

A DK szĂłvivƑjĂ©t a sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂłn kĂ©rdeztĂ©k a pĂĄrt szombati rendezvĂ©nyĂ©n törtĂ©ntekrƑl. GrĂ©czy Zsolt megkövette GulyĂĄs MĂĄrtont, a KrĂ©takör AlapĂ­tvĂĄny ĂŒgyvezetƑjĂ©t, akit a megmozdulĂĄson többször is megĂŒtöttek, miutĂĄn egy "CigĂĄnyozĂĄs helyett baloldali megoldĂĄsokat" feliratĂș tĂĄblĂĄt emelt a magasba.

A sajnĂĄlatos incidensrƑl beszĂ©lƑ szĂłvivƑ ugyanakkor azt mondta, nem Ă©rtik, hogy az EgyĂŒtt-PM programszervezƑje Ă©s korĂĄbbi fƑtanĂĄcsadĂłja miĂ©rt kĂ­sĂ©rgette az ĂŒgyvivƑt a helyszĂ­nen. Megjegyezte, hogy az esemĂ©ny elƑtt felismertĂ©k Ƒket, Ă©s a DK aktivistĂĄi, alkalmazottjai kĂ©rdeztĂ©k is tƑlĂŒk, hogy "ugye nem lesz balhĂ©?", mert gyanakodtak rĂĄ, hogy valamire kĂ©szĂŒlnek. Majd a rendƑrsĂ©gen elmondjĂĄk, hogy ezt a gyanĂșt mire alapoztĂĄk - mondta.
Kijelentette: a videofelvételek alapjån nem ismerték fel, hogy kik inzultåltåk Gulyås Mårtont, de a DK tagjai között nem lehet olyan ember, aki "így elragadtatja magåt".
KĂ©rdĂ©sre vĂĄlaszolva a szĂłvivƑ a miskolci polgĂĄrmesterjelölĂ©srƑl elmondta: a demokratikus ellenzĂ©ki pĂĄrtok több lehetsĂ©ges jelölttel is tĂĄrgyaltak, de egyikĂŒk sem merte elvĂĄllalni a megmĂ©rettetĂ©st, vĂ©gĂŒl - tudomĂĄsa szerint - az MSZP javasolta a vĂĄros volt rendƑrkapitĂĄnyĂĄt. HozzĂĄtette, hogy PĂĄsztor Albert fĂŒggetlen jelölt, akit az MSZP, a DK, valamint az EgyĂŒtt-PM helyi szervezete, illetve a Miskolci LokĂĄlpatriĂłtĂĄk EgyesĂŒlet tĂĄmogat. Nem feltĂ©telezi, hogy a pĂĄrtok helyi szervezetei ne ismernĂ©k azt az embert, aki harminc Ă©vig volt rendƑr a vĂĄrosban - jegyezte meg. GrĂ©czy Zsolt szavai szerint PĂĄsztor Albert arrĂłl ismert a megyeszĂ©khelyen, hogy feddhetetlen Ă©s megvesztegethetetlen, Ă©s "programszerƱen" romĂĄkat vett fel a rendƑrsĂ©ghez, hogy ezzel is segĂ­tse a beilleszkedĂ©sĂŒket.
LehetsĂ©ges, hogy nĂ©hĂĄnyan kilĂ©pnek a Demokratikus KoalĂ­ciĂłbĂłl, de sokkal többen lĂ©pnek be - felelte GrĂ©czy Zsolt arra, hogy többen is tiltakoztak PĂĄsztor jelölĂ©se ellen. HangsĂșlyozta: a DK ma is rossz mondatoknak tartja a volt kapitĂĄny korĂĄbbi kijelentĂ©seit, amelyek arrĂłl szĂłltak, hogy Miskolcon a rablĂĄsok elkövetƑi cigĂĄny szĂĄrmazĂĄsĂșak voltak, de szerinte rossz mondatok bĂĄrhol, bĂĄrkitƑl elƑkerĂŒlhetnek. A Magyar LiberĂĄlis PĂĄrt egyik vezetƑsĂ©gi tagjĂĄrĂłl, RĂłzsa MihĂĄlyrĂłl hĂ©tfƑn derĂŒlt ki, hogy nĂ©gy Ă©vvel ezelƑtt "megengedhetetlen, rasszista" bejegyzĂ©st tett a Facebookon, de a DK ettƑl mĂ©g sem a pĂĄrtot, sem a bejegyzĂ©s Ă­rĂłjĂĄt, sem pedig Fodor GĂĄbor pĂĄrtelnököt nem tekinti rasszistĂĄnak - folytatta a szĂłvivƑ.
Közölte, azért tåmogatjåk Påsztor Albertet, hogy ne a jelenlegi polgårmester, a fideszes Kriza Ákos és "bƱnszövetkezete tartsa kézben" a vårost, hanem végre nyugalom, biztonsåg és munkahelyek legyenek.

Vissza...