Két Jobbikos polgármesterjelölt Veszprémben?

2014-09-24 16:41:12

Hivatalosan ez nyilván nem így van. Ugyanakkor vannak olyan szóbeszédek, mely szerint a „független” polgármesterjelölt valójában szintén szimpatizál a Jobbikkal. Azt beszélik a városban, hogy a Jobbikon belül Veszprémben törés jött létre. S győzött a „hivatalos pártvonal” akarata a jelöltállításban.

 Ugyanakkor a hivatalos akarattal elégedetlenek „megszervezték”, hogy legyen egy másik jelölt is aki nemcsak a többi polgármesterjelölt kihívójaként, hanem a Jobbik jelöltjének a kihívójaként is megjelenik. A helyi Jobbikot- gondolva, hogy egy önkormányzati választásnak számukra most nincs igazán nagy tétje- így akarják nehéz helyzetbe hozni. Egy a Jobbik számára kudarcos választási szerepléssel tudják megbuktatni ugyanis a jelenlegi veszprémi Jobbikos vezetést. Egy aprócska jele lehet ennek, hogy az 5.számú veszprémi választókerületben a Jobbik nem tudott végül is jelöltet indítani. Így viszont megnyílhat az út a háttérbe szorult veszprémi Jobbikosok számára a Veszprém megye 1. számú választókerületében a hamarosan kiírásra kerülő időközi választásnál a jelöltállításhoz. Kérdés, hogy mindez csak egy teljesen fals fikció vagy van némi valóságalapja.

A hírek szerint ez a helyi Fidesznek sincs olyan nagyon az ellenére. Egyrészt azért, mert reménykednek abban, hogy így a Jobbik nekik kevesebb kellemetlenséget tud okozni és nem lesz a jelöltjeik „szavazatelszívója”. Másrészt a függetlenség jól hangzik azok fülében, akik valóban kiábrándultak mára a pártokból.

Pénz van a jelölt mögött, az egészen bizonyos. Nyilván jól mehet az asztalos szakma, de támogatók is megjelenhettek a jelölt mellett, a kihelyezett plakátok számát látva. Egyértelműen látszik, hogy van némi szervezettség a „függetlenként” bemutatkozó és a „pártkatonákat” minden oldalon egyaránt elítélő jelölt között. Elég barátságtalan persze ez a "pártkatonázás", hiszen a többi jelölt között nem csak én vagyok az, aki nem a politikából él és egyáltalán nem az a „végrehajtó típusú alkat”. (A Fidesz jelöltjét kivéve úgy tudom senki sem.)

Az, hogy a Jobbik lehet a „független” polgármesterjelölt favoritpártja, arra azért a plakát jelszavai is ráutalnak, s ha valaki megkeresi a jelöltet az egyik legnagyobb közösségi oldalon, az ott felrakott képek és megosztások is a szélsőjobbos szimpátiát takarhatnak. Nem lenne baj, ha maga a jelölt szólalna meg ebben az ügyben és tenné egyértelművé, ennek a szóbeszédnek nincs valóságalapja.

Vissza...