Porig alázzák a legelesettebbeket

2014-03-11 19:05:06

Egyre többször mondogatom-mert igaznak vélem-hogy a mai többség tényleg komolyan gondolta, hogy senkit sem hagy ott az út szélén. Akit ott látnak kétségek közepette, azt nyomban belelökik az árokba.

A Vehir.hu-n írják: „Némedi Lajos, Veszprém város alpolgármestere elmondta, hogy idén soha nem tapasztalt létszámú erővel kezdődik meg a városi tavaszi nagytakarítás. Ez évben jelentős számú közfoglalkoztatott is részt vesz a város köztereinek, intézményi udvarainak, útjainak takarításában és a téli hetekben kiszórt zúzalékok begyűjtésében. Ezekben a napokban közel nyolcvan ember kezdte meg a munkát, néhány héten belül pedig ez a létszám közel a kétszeresére növekszik.”

Pofátlan módon azt is hozzáteszik a sajtótájékoztatón, hogy „a közfoglalkoztatottak bevonásával a város közel harminc millió forintot tud megtakarítani a saját költségvetéséből.”

Tessék ezt úgy érteni, ahogyan szól. Ezeket azt embereket, akik munkát nem találnak és végső kétségbeesésükben elfogadják a közmunkát, sőt, már tülekednek is érte, bagóért dolgoztatják. Nem tisztességes bért fizetnek nekik, hanem csak annyit, amennyiből az álluk még nem kopik fel. Spórolnak velük és rajtuk. S azzal már nem is dicsekszenek, hogy jók lesznek még ők statisztikai adatok manipulálására is. Hiába, Orbán Viktor megmondta, hogy ő a munkaalapú társadalom híve. Csak azt nem tette hozzá, hogy az elesetteknek nem fizet korrekt bért a munkájukért.

Egymillió új munkahelyet ígért, de csak pár százezer napi 4 órás közmunkahelyet teremtett valójában. Amit a kényszerből külföldön munkát vállalók és a fizetésük egy részét hazaküldők adataival együtt a munkaerő-piaci helyzet „fényezésére” használ csupán.

Íme a Vehir.hu írása!

Vissza...