Az LMP a választások fƑ vesztese

2014-10-13 17:59:21

Az orszĂĄggyƱlĂ©si, illetve az eurĂłpai parlamenti vĂĄlasztĂĄson Ă©pp hogy csak kĂŒszöb fölĂ© kerĂŒlt LMP szĂĄmĂĄra sĂșlyos kudarc az önkormĂĄnyzati vĂĄlasztĂĄs - ĂĄllapĂ­totta meg elemzĂ©sĂ©ben a Political Capital. Budapesten nemcsak a fƑpolgĂĄrmester-jelöltjĂŒk teljesĂ­tett jĂłval gyengĂ©bben, mint nĂ©gy Ă©ve (9,9%-rĂłl 5,7%-ra esett vissza), de a polgĂĄrmesterjelöltjeik is egy kivĂ©tellel mindenhol visszaestek.

Ez fƑleg ZuglĂłban volt lĂĄtvĂĄnyos, ahol az LMP - nyilvĂĄn összefĂŒggĂ©sben az EgyĂŒtt-PM-es KarĂĄcsony GergƑ gyƑzelmĂ©vel -  7 szĂĄzalĂ©kkal szerepelt rosszabbul, mint nĂ©gy Ă©ve.

A pĂĄrt orszĂĄgos beĂĄgyazottsĂĄgĂĄra jellemzƑ, hogy a nĂ©gy Ă©vvel ezelƑtti 4 utĂĄn idĂ©n is csak 5 megyĂ©ben tudott listĂĄt ĂĄllĂ­tani, pedig a szĂŒksĂ©ges ajĂĄnlĂĄsok szĂĄma idƑközben a felĂ©re csökkent. Az egyetlen elƑrelĂ©pĂ©s, hogy az LMP Pest megyĂ©ben 8%-ot Ă©rt el, a többi megyĂ©ben viszont idĂ©n sem lĂ©pett ki a 3-6%-os sĂĄvbĂłl. A baranyai Ă©s a BĂĄcs-Kiskun megyei 1-1 mellett Ă­gy 3 Pest megyei mandĂĄtumot is begyƱjtött a zöld pĂĄrt.

A megyei jogĂș vĂĄrosokban 13 polgĂĄrmesterjelölt 1-8% között teljesĂ­tett, SzekszĂĄrdon pedig HadhĂĄzy Ákos 40%-ot hozott, de ellene a baloldali pĂĄrtok nem indĂ­tottak jelöltet.

ForrĂĄs: Nol.hu

Vissza...