Mi lett az ingatlanjainkkal?

2014-09-17 16:58:09

Az önkormányzati tulajdonban lévő épületek állapotáról tartott sajtótájékoztatót Katanics Sándor polgármesterjelölt és dr. Búzás Huba képviselőjelölt szerdán. A két éve üresen álló Völgyhíd tér 2. (a Dohnányi iskola egykori épülete) előtt tartott sajtótájékoztatót az ellenzéki pártok polgármesterjelöltje és a 11. választókerületi képviselőjelöltje.

Katanics szerint a Fidesz-KDNP nem jó gazdája a városvagyonnak, ezt bizonyítják a riasztó állapotban lévő önkormányzati tulajdonú épületek is – példaként többek között a várbeli piarista gimnáziumot, a buszpályaudvar környékén lévő önkormányzati lakásokat említette. Az egyik kritikus épület, a Zeneiskola homlokzatát a következő hónapokban rendbe teszik, azonban a teljes gépészeti megújulásra is forrást kellene teremteni az ellenzéki pártszövetség polgármesterjelöltje szerint. 

Dr. Búzás Huba képviselőjelölt elmondta: a közelmúltban szeretett volna lakossági fórumot rendezni a Dohnányi volt épületében, az önkormányzattól azonban azt a visszajelzést kapta, hogy az ingatlan életveszélyes, emberi tartózkodásra nem alkalmas. „Nemcsak arról van szó, hogy ezeket az épületeket nem tudták felújítani, hanem az itt folyt művészeti, szellemi, társadalmi élet jövője is elveszett”. Búzás szerint mindennek a városvezetés szakmai, gazdasági alkalmatlansága az oka, a kiutat pedig az október 12-i választás jelenti. 

Katanics Sándor hozzátette: a város fejlődéséhez elengedhetetlen lenne, hogy az önkormányzat ne akadályozza az építkezéseket úgy, ahogy azt a Takácskertben teszi. 

Forrás: Vehir.hu

Vissza...