Már nem jogállam Magyarország

2014-10-17 18:06:36

Jogállam? Nem. Abszurdisztán? Á dehogy! Akkor Orbánisztán! Mindez lehetne akár barkóba is, de nem az. Ez a 2014-es önkormányzati választás. A demokrácia ünnepén a kiábrándító magyar valóság.

Olyan valóság, ahol a nem Fideszes képviselőjelöltet a média jogkövetkezmények nélkül nevezheti „ellenzéki”-nek.

Miért is? Hiszen még csak jelölt. A lakájmédia azonban már most, abszurd módon jelöltségében is ellenzékinek minősíti.

A másik - a rohamosan csökkenő előfizetői táborral rendelkező - meg arról ír, hogy Veszprémben ismeretetlen tettes ellen tett feljelentést a polgármesteri hivatal, parkolóhelyek jogosulatlan felfestése miatt. Majd egy huszárvágással Molnár Ernőt az egyik képviselőjelöltet nevesíti, aki persze nem Fidesz jelölt. (Merné ezt Fidesz jelölttel megtenni!) A huszárvágást flesh (lerohanás) is követi a cikkben, mert leírják, hogy az ismeretlen Molnár Ernő „tettest” három évig terjedő büntetés is sújthatja. Még az eljárás sem kezdődött meg és a bűnösség megállapítása is kétséges.

A harmadik, a leglakájabb internetes média odáig merészkedik, Katanics is vétkes „cikk”-ében, hogy azt is bűnösnek állítja be már a címben, akinek semmi köze a parkolófelfestési ügyhöz. Katanics persze az MSZP, DK, Együtt-PM, Liberálisok és lokálpatrióták közös polgármesterjelöltje. Ő a kihívó.
Tisztességtelen egy kampány ez.

Az ítélet nélkül bűnösnek nevezett Molnár Ernő jelölt még így is a Fidesz jelölttel azonos szavazatot kapott.

A patthelyzet miatti eredmény megállapításakor a választási bizottság ülésén óvatlanul és nem is sejtelmesen elhangzik egy mondat: „Ha nekem kellene újraszámolni, biztosan lenne győztes.” Van ám lojalitás! Vagy ez már több annál?
Az választás tisztaságának megsértése miatt kifogást nyújtok be a helyi választási bizottsághoz. Ott kérdezik, ki az a Hartmann Ferenc? A válasz: „Még képviselő.” (A választ adó hivatalnok tévedett, az maradtam.) Elutasítják a beadványokat, annak ellenére, hogy azokat hivatalból továbbítani kellett volna a területi választási bizottsághoz. Az indok: sajtószabadság van, és a közszereplőknek többet kell elviselniük, akkor is, ha alaptalan vagdalkozásról, rágalmazásról, becsületsértésről van szó. Abszurd! Csak ott nem, ahol nem a Fidesz nyert. Ott van elmarasztalás.

Fellebbezünk. Időközben a Fidesz is fellebbez. Tanúval igazolják, hogy egy olyan Molnár Ernőre leadott szavazólapot is érvényesnek fogadott el a szavazatszámláló bizottság, amelyen az egymást metsző két vonal nem a körben volt. Jogszerűen döntenek, újraszámolják az adott szavazókör eredményét. Az újraszámoláskor aztán saját döntésüket figyelmen kívül hagyják, csakis a Molnár Ernőre leadott szavazatokat ellenőrzik. Megtalálják az ominózus szavazólapot és megállapítják, hogy a Fidesz jelölt egy szavazattal győzött. A szavazatok ellenőrzését nem folytatják tovább! Abszurdisztán? Sajnos több annál. Orbánisztán!

Hartmann Ferenc

Vissza...