Pimasz mondat

2014-06-28 13:08:01

Veszprémben most csütörtökön, a közgyűlésen volt egy pimaszul hangzó mondatom. Ők, a másik oldal, pontosabban a polgármester szó szerint nem így minősítette, de lekezelő módon előadott válasza, metakommunikációja alapján így lehetne a lényeget összefoglalni. Azt azért megjegyezte, nem lepődik meg rajta, hogy pont én vagyok az, aki a valóságtól távol áló módon értékelem a történteket.

A Barabás KC és Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata közös megegyezéssel megszüntették az önkormányzat és a klub között fennálló támogatói szerződést.

Ennek kapcsán jegyeztem meg, mindezt nagy szomorúsággal veszem tudomásul és nem tudom megállni, hogy ne mondjam ki, amit sokan gondolnak szerintem, „a Barabás KC összeomlása összefügg a belvárosi rehabilitációval.”

A Vehir.hu a polgármesteri választ így foglalta össze. „Porga Gyula polgármester arra emlékeztette képviselőtársát, hogy a VBKC problémái három évvel ezelőtt jelentkeztek, már akkor is csak az Audi ETO KC segítségével volt képes életben maradni. Az igazi problémát az jelentette, hogy a veszprémi cégek nem támogatták a csapatot, és miután kvázi-győri lett az alakulat, a nézők is kihátráltak mögüle.” Azt az egyszerre fölényeskedő és lekicsinylő mosolyt, ami mindehhez párosult, nem tudta a Vehir képes híradás hiányában közvetíteni.

Igaz azokat a mondataimat sem, amik önkéntelenül buktak ki-mikrofonhasználat nélkül- a számon.

Megérne egy misét és érdemes lenne azon elmeditálni, miként esett ki a pikszisből a helyi Fidesszel egykor rendkívül harmonikusan együttműködő üzletember. A Kolostorok és Kertek projektben még ő volt a járófelületek térköveit gyártó cég vezetőjeként az egyik legfontosabb partnere a városnak. Nem tudom mit ronthatott el, mert az alpolgármester asszony a megyei napilapban megjelent és Barabás urat is megszólaltató írása után- amely próbálta feltárni, miért nem kellett már a helyi vállalkozó terméke és miért a kínai gránit- igencsak foghegyről beszélt róla.

A térkövekkel foglalkozó vállalkozó pedig iszonyatosan mélyen nyúlt a zsebébe, s grátisz térkövekkel rakatott le egy jó hosszú utat a külső körgyűrűtől egészen a veszprémi állatkertig. Egy olyan utat, amit kétszer is átadott a Fidesz. Másodszor azért, mert először nem úgy szervezték, hogy azt a helyi legfontosabb ember, a miniszterelnök helyettese adhassa át.

Nekem ne mondja azt senki, hogy mikor hogyan kezdődtek a bajok. A bajok manapság akkor kezdődnek, amikor valaki kiesik Fideszék baráti köréből. Aki nem fizet úgy és oda, ahogyan elvárják, annak vége. S még a női kézilabda klubot is viheti ahová akarja, mert naná, hogy nem akad egyelten vállalkozó sem, aki fontosnak tartaná azt a céget támogatni, aki már nem szimpatikus a helyi potentátok számára. Tudja jól mindenki mennyi pénz jut a Felcsúti csapatra, s mennyi lelkes vállalkozó van, aki mindent „felesleges” forintot oda irányít. Nem véletlen, hogy a semmi közepén, a miniszterelnök gyermekkorának színhelyén ma több ezer férőhelyes stadion áll. Hamarosan kisvasút és ki tudja mi minden nem fog tartozni hozzá. Lehet, hogy a 4-es metró új megállóhelye is ott létesülhet hamarosan. Amíg „kétharmad” van, bizony minden megtörténhet.

S mi lett Barabás úrral? A csapatot elvitte. A szakmában meg úgy tűnik ismét bizonyított. S az egy éve történtekre -a veszprémi térkövezéssel kapcsolatos fiaskóra- igazán csattanos választ adott.

Vissza...