Orbán meghamisította a holokausztot

2014-07-20 06:40:05

DK: Orbán meghamisította a holokausztot - GYURCSÁNY FERENC KÖZLEMÉNYE

Az éj leple alatt a rezsim - többszörös kordonnal körbevéve - felállíttatta a gyalázat emléművét, amely összemossa a gyilkost és az áldozatot, megbecsteleníti az erkölcsöt és a történelmet. Ez hitványság és gazemberség.

Orbán ezzel a gesztussal meghamisítja a holokausztot, meggyalázza annak minden zsidó, roma és meleg áldozatát. Jelemző a hatalomra, hogy nem merték fényes nappal felállítani a hazugság szobrát. Úgy viselkedtek, mint aki lopni indul. Ellopni Magyarország becsületét, az áldozatok emlékét, a hozzátartozók soha el nem múló gyászát és fájdalmát.
Orbán az éjjel félrerúgta több ezer ember emlékezés-köveit a Szabadság téren.
Arra, amit tett, sohasem lesz felmentés, Orbán rezsimje a történelem szemétdombjén végzi.
A Demokratikus Koalíció - legutóbbi tüntetése mottóját felidézve - igazolva látja, hogy itt az ideje az ellenállásnak. Arra hívunk fel mindenkit, hogy csatlakozzanak a Szabadság téri civil ellenálláshoz, ahol demokraták több mint száz napja rendületlenül fordulnak szembe az emlékművel és vállalhatatlan üzenetével.
Civil szervezetek és pártok közösen tiltakozzanak Orbán és csapata újabb gaztette ellen. Előre felszólítjuk az oda kivezényelt rendőröket, hogy ne akadályozzák a tiltakozás bármilyen formáját, mert ha ezt teszik, filmen és fotókon ők is örökre a diktatúra részeseivé válnak.

Gyurcsány Ferenc elnök
Demokratikus Koalíció

Vissza...