Az igazságról és a hazugságról

2014-02-01 18:08:57

„A hazugság bejárja a világot, amíg az igazság a cipőjét húzza!” Mennyire igaz ez a mondás! A napokban hiába próbáltuk Bősze ügyvéd úrral világossá tenni, mi is az igazság a Hangvilla önkormányzati tulajdonba kerülése körüli történetben, ennek ellenére a polgármester és a vállalkozó vádaskodása és hazudozása folyt még a vízcsapból is.

Amikor hétfőn megjelent a Népszabadságban, hogy mit tartalmaz a Legfőbb Ügyészségtől érkező és nekem címzett levél, vad, a fenyegetőzéstől sem mentes támadásba lendült a Fidesz-közeli vállalkozó és a Fideszes polgármester is. A Népszabadságot és engem is perrel fenyegettek, pedig az újság csak azt ismertette, amit a Legfőbb Ügyészség válaszleveléből, meg a fél évvel ezelőtt megjelent Magyar Narancs által közölt írásból is meg lehet tudni. Érdekes, a Magyar Narancsnak még a polgármester is nyilatkozott és több olyan állítást sem tartott akkor problémásnak, amit most nagyon rossz néven vett.

A hétfői sajtótájékoztatón azt nyilatkozta a polgármester, hogy „ az ügyészségtől mi eddig még nem kaptunk semmilyen értesítést...”, aztán „ A főügyészség által kiadott véleményt erősen eltúlozva hozta le a mai nap a Népszabadság...”

Tessék? Akkor most kaptak, vagy sem valamiféle értesítést az ügyészségtől? S melyiktől? Amikor rá három napra dr. Bősze Ferenc ügyvéd úr ezt az önellentmondást is alapos elemzés tárgyává tette, erről a sajtótájékoztatónkon résztvevő médiamunkások semmiféle híradást nem adtak. Megjelent ugyanakkor az általunk mondottak egy részének ismertetése után a polgármester által kiadott "új" közlemény, amelyet a Vehir.hu így tesz közzé:

 "Tisztelt Polgármester Úr! A fenti számra hivatkozással tájékoztatom, hogy a "Hangvilla" Kulturális Központ fejlesztéséhez fűződő szerződésekkel kapcsolatos ügyészi intézkedésre irányuló kérelmet elbíráló állásfoglalásában a főügyészség arról tájékoztatta a kérelmezőt, hogy az általa kifogásolt szerződésekkel szemben ügyészi fellépésre nincs lehetőség. A főügyészség állásfoglalása ellen benyújtott felülvizsgálati kérelmet a Legfőbb Ügyészség elutasította. Az ügyben további felülvizsgálati kérelem nem nyújtható be."

A közlemény tartalmát a Napló a semmimondó tudósításában  (amiben nemhogy a dokumentumokkal alátámasztott állításait, de még azt sem említik meg, hogy Bősze ügyvéd úr is ott volt a sajtótájékoztatón) a Legfőbb Ügyészségtől a polgármesterhez érkező információként tárja olvasói elé és azt állítja, hogy ez a küldemény már január 21-én megérkezett.

Mindebből azért elég nyilvánvalóan kitűnnek a hazugságok. A tények azt mutatják, már várták a január 27-én megjelenő Népszabadság cikket. Amikor meg megjelent, mégis azt nyilatkozta a polgármester, hogy az ügyészségtől nem kapott semmilyen értesítést. Pár percre rá meg mégis azt, hogy a főügyészség által leírtakat erősen eltúlozva hozta le az újság. A tényeket tisztázni akaró csütörtöki sajtótájékoztatónk után meg azzal hozakodtak elő a közleményükben, hogy a főügyészség tájékoztatása szerint ügyészségi fellépésre nincs lehetőség. Nagyszerű! S mindezek után az arcukon egy picit sem pirul a bőr?

Hiszen nem állította soha senki, hogy a szerződésekkel szemben ügyészségi fellépésre van lehetőség. Nagyon helyesen nincs. Ez nem is az ügyészség dolga. No, de a január elején hozzám megérkező Legfőbb Ügyészségi válaszlevélben mégis világosan leírják, hogy amit a szerződésbe belefoglaltak az a Polgári Törvénykönyv egyik paragrafusában foglaltak kijátszására irányult. Sőt, ezt a szándékot a szerződő felek, maguk is leírták, azaz megerősítették a szerződésben és ezt alá is írták. Íme: Klikkeljen ide!

Még hogy van sajtószabadság! S már maguk a tudósítók sem mernek érte küzdeni! Lapítanak és szolgalelkűen leírják, hangyaszorgalommal hírül adják az orbitális hazugságokat! S így teljesen természetes, hogy a hazugság bejárja az egész világot, mikor az igazság még csak a cipőjét húzza.

Vissza...