Egyenesen a semmibe

2014-03-16 06:34:32

Ez nem lehet igaz. Senki sem látja? Nincs egyetlen tisztességes, felelősen gondolkodó ember sem a környezetében? Vagy azok között, akik átvették tőlük, tőle is a kitüntetést? S azok között sem, akik ott álltak lengyel barátainkkal együtt a szónoki pulpitus talapzatánál?

Nem lehet nem észrevenni, hiszen a kamerák is rögzítik. Rögzítik már egy jó ideje, de most már igencsak feltűnő. Az elme még látszólag rendben, a szavak még rendezetten, igaz egyre borzalmasabb tartalommal hagyják el a száját. No, de a nyelve! A nyelve már vadul szaladgál ki, s be a száján, ajkát körbefutva a mondatok közötti szünetekben. Az a hír járja: szakemberek tudják jól, ez milyen kór tünete. S vannak kiváló szakemberek, akik a megfelelő gyógyszeres kezeléssel az egyre inkább láthatóvá váló tüneteket megfelelő módon kezelik.

Csak mi, mi szegény és nem az „egy a táborhoz” tartozók nézzük egyre riadtabban. Mert a vezető -aki tegnap soha nem látott egységet vizionált- ki akar vezetni minket valahonnan. Nem Egyiptomból. S nem is a Kárpát medencéből. Attól tartok, hogy leginkább Európából. A számukra elfogadható, egyetlen normális világból. Csak nehogy úgy járjunk, mint a lemmingek. Időnként náluk is bekattan valami vagy valaki. S akkor százezrek, milliók indulnak el a vezető után. Egyenesen a semmibe.

Vissza...