Minden a bizalom

2014-08-22 10:33:32

Semmit sem bíznak a véletlenre. S csak olyan embereket raknak egy pozícióba maguk helyett, (ha már egyszer nekik menni kell,) akik feltétlen odaadással vannak irányukban, s nekik megfelelnek. Nekik és nem a választóknak. Mihalovics Péter mára jól sajátította el azt a gyakorlatot, amit mentora, Navracsics Tibor tanított a számára, ezek szerint eredményesen.

Veszprémben- aki kinyitja a szemét- látja, hogy Porga Navracsics embere. Debreczenyi azért nem lehetett 2010-ben újra a Fidesz polgármesterjelöltje Veszprémben, mert volt önálló akarata. Nem csoda tehát, hogy csendesen leváltották, s még Jeruzsálemhegyen sem engedték indulni, pedig addig Ő mindig simán nyerte meg a választókerületét, akármilyen színekben is indult. S ott is találtak helyette egy alkalmas, végrehajtó típusú és engedelmes embert. Ez az engedelmes ember ma a köznevelési bizottság elnöke is. S neki nagy a szerepe abban, hogy olyan döntés született, amilyen a Dózsavárosi iskolában. Csak egy adalék a már a napokban általam megírt történethez. Az elnök úr az egyértelmű bizottsági állásfoglalást az intézményvezetői pályázatokkal kapcsolatosan a tantestület véleménynyilvánítása előtt igencsak kihangsúlyozta. A bizottság állásfoglalása pedig valójában a helyi Fidesz és az Ő akarata volt. Ők a volt igazgatót akarták a pályázó tanárral szemben. Ezek után szavazott úgy a tantestület, hogy ők a tanárt akarják inkább. S ebben az sem befolyásolta őket, hogy az intézmény egyik igazgatóhelyettese a bizottsági elnök felesége. A bizottsági elnöké, aki enyhén szólva is nyomás alá helyezte a szavazás előtt a testületet. A tantestületet ez nagyon helyesen mégsem érdekelte. Igaz a tantestület véleményét meg a miniszter nem értékelte.

Tegnap a Dózsavárosi Tanács előtt jelentette be Halmay úr a bizottság elnöke, hogy újra kiírják az igazgatói pályázatot a városrész iskolájában. Mosolyogva hallgatta ezt a Tanácsban ott ülő volt és majdani(?) intézményvezető is. Mosolyogva, hiszen az Ő sorsát a Fidesz sínre rakta, még akkor is, ha most akadt egy kis átmeneti nehézség. A bizottság elnöke azt nem tartotta fontosnak elmagyarázni miért nem fogadta el egyik pályázó pályázatát sem a miniszter. Egészen elképesztő, hogy ezt ma nem tartja senki fontosnak. Pedig a tantestület elvileg mindkét pályázót támogatta és a volt igazgató kihívóját, az egyik ott tanító tanárt még nagyobb arányban is, mint a volt igazgatót. Úgy hírlik a volt igazgató pályázatát a német nemzetiség önkormányzat nem tartotta megfelelőnek a folytatáshoz és a törvény még nem tette lehetővé így az újabb kinevezést. Manapság persze törvényt is lehet hipp-hopp újra írni.

Ami döbbenetesebb, még maga a köznevelési bizottság sem kapott tájékoztatást arról, mi is a kinevezési kudarc oka. A Dózsavárosi Tanácsot ezek szerint már informálták arról, mi fog történni az iskolában. Ez nem baj persze, de az igen, hogy az elvileg szakmai és a választókat képviselő önkormányzati bizottságot még nem, így a választókat sem. Pedig akár írásos formában a nyár folyamán ezt már régen megtehették volna. A hatalomnak ez nem fontos persze. A Dózsavárosi Tanácsot is csak információmorzsákkal „etették”, eszük ágában sem volt korrekt módon beavatni őket a részetekbe. (Az azért igazán meglepő, hogy a tantestületet még ennyivel sem tisztelték meg eddig.) Pl. abba, hogy miként fognak a tantestületi és a német nemzetiségi önkormányzati akarattal szembemenni és újrakezdve az eljárást, a volt igazgatót az intézmény valódi irányítójaként megtartani és újra pályáztatni.

A Tanács azért is ült össze, hogy előttük Mihalovics Péter bemutathassa az általa kiszemelt utódját. (Reméljük a Tanács érdeklődik majd ennyire lelkesen a többi induló után is, s arról az adófizetők pénzéből évi 23 millióból működtetett ingyenes hetilap ugyanolyan gondosan számol be, mint a Fidesz attrakciójáról ma.). Ha elolvassák a Vehir.hu tudósítását, kiderül, hogy az ifjú hölgy is abban a minisztériumban dolgozott, ahol Navracsics Tibor jobbkeze és alkalmasnak minősített végrehajtója, azaz az államtitkár úr. Péter valójában megbukott a választókerületében, ezért is kell mennie. Jutaspusztán nem tűrték el a választók, hogy a fejük felett, nélkülük és őket félrevezetve akartak róluk dönteni. Vélhetően persze az önkormányzati munkát sem érzi már kihívásnak, hiszem most egy másik minisztériumban végzi egy Orbán Viktortól (igencsak botrányos háttérrel) megbízást kapó miniszter keze alatt államtitkárként, ki tudja valójában kinek az érdekében a napi feladatokat.

Már csak a választókon múlik, felfogják-e mi történik körülöttük. Ha nem csak a Fidesz logót és nemcsak a csinos kis arcot látják, hanem észreveszik a városrész képviseletére az alkalmatlanságát, ha rádöbbennek, akit a figyelmükbe ajánlanak még csak arra van készen, hogy a Fideszt szolgálja és Mihalovics utasításait kövesse, akkor nem őt, hanem egy sokkal felkészültebb embert, a demokratikus pártok képviselőjelöltjét, Lőrentei Tamást választják meg képviselőjüknek.

Vissza...