Hamis hangok?

2014-01-27 20:07:40

Könnyen meglehet. S pont azoké hamis, akik ma összetrombitálták- mert Veszprémben ezt csak úgy lehet-a helyi média képviselőit, hogy reagálhassanak a Népszabadságban ma megjelent hírre.

A Népszabadságban azt írják csak le, ami a Legfőbb Ügyészség válaszlevelében van. Ez a levél 2014 januárjának első napjaiban érkezett meg hozzám. Milyen érdekes, hogy egyetlen ott lelkesen jegyzetelő újságíró sem volt képes rákérdezni, már bocsánat, de ha ezt leírta a Népszabadság, akkor mégiscsak ez lehet az ügyészség levelében, nem? (Tiszteletet érdemel viszont a Napló tudósítója, aki vette a fáradtságot és megkérdezett engem is, mit szólok a reagálásokhoz.)

Szembesítés nélkül mondhatott  a madzagon rángatott média előtt mindenféle hamis mondatot a város polgármestere és a magát szerénytelenül a kultúra egyik legjelesebb helyi képviselőjének valló Bélafi László is. Az az ember, aki névtelen üzenet megfogalmazójaként próbált engem már jó néhány évvel ezelőtt is kikezdeni a Napló sms rovatában. S aki álcivil szervezetet segített létrehozni a Fideszes politikusok számára annak érdekében, hogy velük együtt komoly politikai szerepet kaphasson Veszprémben a Fidesz farvizén. Pechjére a szavazók belőle nem kértek.

Ugye nem gondolja senki komolyan, hogy anyagilag kész ráfizetés Bélafinak ez a buli? Vajon miért volt fontos ekkora mennyiségű közpénzzel megtámogatni a vállalkozó elképzeléseit a városnak és eljutni arcátlan módon a készfizető kezesség vállalásáig is? Miért nem az épületet vásárolta vissza a város a céljai megvalósítása érdekében?  Aki azt elhiszi, hogy itt az önzetlenség, meg a város érdeke dominál, az egészen egyszerűen nem normális.

Tetszik, hogy azt állítják a város sikereit akarom elvitatni. Ugyan, kérem! Egészen egyszerűen csak arra akarok rámutatni, ami megy országszerte, így itt is. Fideszes városvezetés juttat közpénzekből zsíros falatokat a fideszközeli vállalkozóknak. Akik aztán ki tudja milyen módon „csurgatnak” vissza. Pl. hirdetések formájában támogatják a fideszes szócsővé vált médiát, stb. Mutyi ez is a javából!

Porga úr is szégyellhetné magát! Aki képes egyszerűbb összefüggések átlátásra, az okkal gondolhat arra, azért hozták be ősszel ismét ezt az előterjesztést a közgyűlés elé, mert nyilván kiszivároghatott esetleg valahogyan az ügyészség berkeiből, hogy tovább ment a levél vizsgálat céljából a Legfőbb Ügyészségre és addig kellene lépni, amíg meg nem jön a válasz.

No, de ettől még megjött és abban az van leírva, hogy törvénytelenségek is voltak ebben az ügyben. S akkor nem elnézést kellene inkább kérni, hogy bocsánat kedves veszprémiek, de ezúttal nem sikerült a polgármesteri eskümet betartani és tettem olyat, ami nem a törvény betartását jelenti.

Miért nem jelentenek fel, ha úgy érzik sérti őket, amit tettem? Vagy a város hitelét rontottam? Ugyan kérem, tudják jól, hogy nem stimmelne egy független bíróság előtt a meséjük.

Bízom én is a választók ítéletében. S remélem nem lesznek olyan vakok, hogy ennyire simán engedik átveretni magukat, ráadásul a saját adóforintjaikból.

Vissza...