Bemutatjuk a városok polgármesterjelöltjeit:Katanics Sándor

2014-09-19 17:49:31

Katanics Sándor már az ország házában is képviselte a veszprémieket, most a polgármesteri székért indul. Katanics Sándor, a baloldal közös polgármesterjelöltje szerint felháborító, hogy a Fidesz semmibe veszi a demokráciát, a szabadságot, a jövőt. Elfoglalta, elszegényíti, elsorvasztja a város intézményrendszerét, károkat okoz ott, ahol a legtöbbet kellene teremteni: az egészségügyben és az oktatásban. Veszprém nem a Fideszé, hanem a veszprémieké, véli.

A polgármesterjelölt kiemelte: demokrataként szereti a szabadságot, hisz a tudásban, a fiatalok és az idősek szövetségében. Minden értelmes fejlesztést folytatni akarnak, melyeknek irányát a veszprémiek szabják meg. A magas fenntartási költségek helyett erősebbé tennék az önfenntartó jelleget a beruházásokban. Úgy véli, Veszprémben a magas adók fékezik a fejlődést, ezért a következő öt évben adókat csökkentenének, felülvizsgálnák a telekadót. Sok a romos kinézetű középület, számos üzlet kiadó és üres, rossz állapotúak és nem akadálymentesek a járdák, a közutak. Nem oldódott meg a városközpont közlekedési zsúfoltsága és szabályozatlan, veszélyes a kerékpárral közlekedés. Sürgetik a belső körút (Pápai és Jutasi út között) hiányzó részének, a 82-es főút Gyulafirátót – Kádárta elkerülő szakaszának és a Rátótig tartó kerékpárútnak a megépítését. Támogatják a magánerős lakás- és bérlakás építéseket, a rezsicsökkentő lakásfelújításokat. Első intézkedéseik egyike lesz a közszolgáltatók civil kontroll alá helyezése.

A képviselő szerint a belváros megújítása felemásra sikerült. „Érzékeljük értékeit, de látjuk annak szürkeségét is. Színes, zöld, virágos Veszprémet akarunk. Az elmúlt évek beruházásai értéket is teremtettek, de sokaknak kárt is okoztak. Nekünk a vesztesek is számítanak, orvosolni fogjuk gondjaikat”, fogalmazott.

bge

Forrás: Napló

Vissza...