Hiszek Veszprém megvilágosodásában!

2014-05-31 14:07:20

Örömmel teszem közhírré minden érdekelődő számára, hogy a rendőrség engedélyt adott arra, hogy június 4-én (szerdán) este 8 órakor megtartassa a Világos Veszprémért Mozgalom azt a rendezvényét, amellyel a Veszprémben a Polgármesteri Hivatal előtt ezen a napon felavatásra kerülő országzászló felállítása ellen tiltakozik.

Az Óváros téren a Polgármesteri Hivatal előtt megtartani kívánt tiltakozás célja az, hogy felhívjuk a figyelmet arra, az ezen a napon délután az adott helyszínen felállításra kerülő „országzászló” a múltba fordulást segíti, felerősíti az unióellenességet, véleményünk szerint az irredentizmus, a sovinizmus és a nacionalizmus veszprémi jelképeként fog a Polgármesteri Hivatal előtt állni.

Az országzászlót a Fidesz (Bárnyi Mária által kézzel vezérelt) álcivil szervezete állítja és ezt a tettüket csupán a politikai haszonszerzés motiválja. Kevés pénzből egy olyan gagyit, „fércművet” hoznak így létre, aminek semmi köze az 1944. március 15-én egyszer már az Ányos Pál utca elejénél felállított országzászlóhoz. Még akkor sem, ha annak bizonyos elemeit újrahasznosítják.

Sima provokáció, nemcsak az Unió mellett kiálló veszprémiek, hanem a testvérvárosaink polgárai számára is az, hogy ezt az „emlékművet” a veszprémi demokrácia fellegváraként számon tartott hivatal épülete előtt állítják fel, közvetlenül a polgármester szobájának ablaka alá.

Reméljük Veszprém polgárai ezúttal nem maradnak némák és nem engedik tovább manipulálni magukat. Jelenlétükkel tiltakoznak azok ellen, akik a fejünk felett, véleményünket figyelmen kívül hagyva, hatalmukkal visszaélve azt tesznek, amit csak akarnak.

Nem tűrhetjük tovább némán, hogy hazugságaikkal -akit csak tudnak-folyamatosan manipuláljanak. Nem tűrhetjük némán, hogy az adófizetők pénzén működő ingyenes hetilapban Veszprém Obersovszkyja úgy értékelje az EP választásokat, mint a Fidesz fényes diadala és eközben egy szóval se említse a példátlanul alacsony részvételt. Ami nemcsak azért volt ilyen alacsony, mert a választók a gyenge ellenzéki szereplés miatt hitüket veszítették abban, hogy bármiféle változás elérhető és meg lehet szabadulni a médiát is maguk alá gyűrő hazudozóktól, hanem azért is, mert ahelyett, hogy az adófizetők pénzével spórolva együtt szervezhették volna az országgyűlési és az EP választásokat a hatalom gyakorlói, ezt számító módon mindössze pár hét eltéréssel tették számunkra lehetővé. Veszprém Obersovszkyja nem véletlenül feledkezett meg tudósítani arról, hogy az üléstermet a Fidesz frakcióvezetőjének szervezeti és működési szabályzatot sértő napirend előtti hozzászólása alatt elhagytam. Kizárt, hogy nem vette észre, ha maga a frakcióvezető sem tudta megállni, hogy ezt a cselekedetem a hozzászólása közben kritikus szavakkal ne minősítse. (Igaz más helyi média sem tartotta fontosnak erről bármiféle hírt is közölni, de hát manapság ők is igen rövid pórázon vannak tartva.) Egészen elképesztő, hogy a Fidesz helyi frakcióvezetője is úgy értékeli az eredményeket, hogy „az európai emberek többsége a konzervatív, jobbközép értékrend mellett voksolt.” Csak arról feledkezett meg ennek a nyilvánvaló hazugságnak a hangoztatása közepette, hogy a nagy többség mindenkinek beintett és részt sem vett a választásokon.  Az sem véletlen, hogy nem fért bele a helyi tudósításokba, hogy az ellenzék nem támogatta az országzászló felállítását és már csodálkozni sem tudunk azon, hogy ezúttal az elhangzó ellenérvekből egy sort sem tartottak fontosnak közhírré tenni. Még jó, hogy „Szabad Sajtó” -díjat azért évről-évre osztanak.

Szerdán este 8 órakor a Világos Veszprémért Mozgalom egy kis performansszal tiltakozik a gagyi zászló és zászlóőrnek nevezett drótturulok felállítása ellen. Héliummal töltött lufikkal egy üzenetet küldünk „világgá”, amelyben az ott megjelenőkkel, a legbátrabbakkal együtt azt a reményünket fogalmazzuk meg, hogy a veszprémiek is képesek lesznek hamarosan a múltba fordulás helyett a „megvilágosodásra”. Mert mi néhányan még mindig hiszünk abban, hogy Veszprém világossá válhat. 

Vissza...