Magáról beszélt valójában...

2014-04-22 07:54:22

Egy kedves pesti ismerősöm, volt képviselőtársam írta ezt ma reggel az egyik közösségi oldalon. "Szobrot kegyeleti okokból szokás állítani, de Puskás Ferencre nem csak emlékezni akarunk, ugyanis azt szeretnénk, hogy a fiatalok erőt merítsenek ebből a szoborból, hogy miként lehet egy vidéki fiúból ünnepelt sztár" - részlet a miniszterelnök beszédéből a tegnapi felcsúti parádén.

Ugye nem baj, hogy Puskás Ferenc Budapesten született, és Kispesten nőtt fel? Újabb gyöngyszem, hogyan kell átírni a történelmet.

Mennyire igaza van! Napjainkban a történelem újraírása zajlik. (Erről már én is írtam helyi eseményekkel kapcsolatosan, s egy ügyvéd barátom is szóvá tette ezt a jelenséget remek írásában.) S ez nemcsak afféle „úri” passzió, ezzel a mára mindennapossá váló tevékenységgel a hatalomnak előre eltervezett célja van. Ez fontos és elkerülhetetlen része Magyarországon a demokrácia tudatos felszámolásának. Része a hatalom egy kézbe összpontosításának. Kellenek a jól megtervezett hazugságok, melyek mítoszokká, legendákká, a „haza megmentője és felemelője” szerep első számú várományosának az „erényévé” válnak.

Éppen ezért telitalálat a közösségi oldalon ma megjelent bejegyzéshez írt egyik hozzászólás is.

„Saját magáról beszél... Meg egy kis idő és nem vacakol majd másokkal, hanem magának állíttat szobrot.”

Mindez szerintem is egészen biztonyosan így van, ez a folyamat zajlik napjainkban. Puskás Öcsi nem érdekes valójában. Sokkal érdekesebb az a "felcsúti fiú", aki mára Magyarország mindennapjainak egyetlen és legfőbb alakítója, megformálója.

Vissza...