A fal most egy ideig nem dől le

2014-09-12 16:46:43

Miért is csodálkoznánk már azon, hogy a mai Veszprémi 7 Napban a közgyűlési tudósításból kimaradt, hogy a ciklus utolsó testületi ülésén a 2014. évi költségvetés első félévének teljesülésével kapcsolatos beszámoló elfogadása miként zajlott le.

Bezzeg volt bőven hely a kisgyermekesek januártól esedékes kedvezményes buszbérletvételi lehetőségének ismertetésére. Ebből a hírből csak az maradt ki- a felelős szerkesztői glosszát is beleértve,- hogy ellenzéki javaslatra vezetik ezt is be.

A költségvetés állapotával kapcsolatos beszámoló vélhetően azért nem fért be, mert az előterjesztés vitája során csak én szólaltam meg. Jeleztem, igencsak elgondolkodtató, hogy ingatlanértékesítésből betervezett bevétel 4 %-a teljesült csak. (Az 550 millió Ft-ból alig 22 milliót sikerült a beszámolóban feltüntetni eredményként. Ez lenne az a bizonyos "siker"?)

Ennek apropóján hoztam elő azt a témát, hogy akár csak a belvárosban is számos -valójában önkormányzati tulajdonban lévő,- az elmúlt években jelentős mértékű állagromlást elszenvedő épület található meg. Ilyenek például a Vár u. 10 alatt található egykor volt Lovassy épülete, vagy a Bajcsy-Zsilinszky utcán, a rendőrséggel szembeni épületegyüttes. S igen frekventált helyen -a Deák Ferenc utcában található- több mint 10 éve igen romos állapotban lévő veszprémi vár alatti néhány épület.

S miért is érdekes ez a történet? Ahogyan azt a közgyűlésen el is mondtam, Hatóság szólította fel a tulajdonost az azonnali intézkedésre. A közgyűlés napján neki is álltak a kényszerbontásnak. Leverték az épületen lévő veszélyes és lezuhanni készülő vakolatot, s végre a koszorú helyén az utcafrontra kikandikáló és lefelé kívánkozó téglákat is eltávolítani kényszerültek.

A határozatot a VKSZ Zrt.-nek kellett végrehajtani. A közüzemi szolgáltató persze a város 100%-os tulajdonú cége. S sok egyéb irányú feladata mellett a város” átmeneti” ingatlantemetője. Mostanában annyira ki van „véreztetve”, hogy amíg meg nem jött az ellentmondást nem tűrő verdikt, addig pénzhiányra hivatkozva mulasztotta el a cselekvést. Miután a közgyűlésen elmondtam, mindez a várost ért igen nagy szégyen, a céget képviselő vezető beosztású személy a problémát túldimenzionáltnak vélte és bagatellizálni kezdte. Ekkor a határozat bizonyos pontjainak az ismertetésére is rákényszerültem.

Nem csoda, hogy ezt az ügyet is a szőnyeg alá akarják söpörni, a tájékoztatási kötelezettséget is feledve.

Íme egy levél, amiből megismerhetik pontosan a lényeget!

Vissza...