Látszatkordon

2014-09-10 15:13:22

Évtizedes a történet. A Deák utcában- miután a városnak sikerült megegyezni a romos házak lakóival- elbontották azok tetejét, hogy oda lakásfoglalók újra be ne költözhessenek. A terület igazán értékes. Ha Veszprém városvezetése megoldást akar találni az 5 éve szintén lakatlanná tett Vár utca 10. alatt álló épület hasznosítására -amit évszázadokon át iskolaként használtak a veszprémiek- ahhoz a hegy lábánál található Deák utcai épületek helyére is szükség lehet.

A város ezt a vagyontárgyát, akárcsak az egykor volt Lovassy épületét a Közüzemi Zrt-hez helyezte "letétbe". A Közüzemi Zrt. tulajdonosa is Veszprém.

A probléma abból lett, hogy ezzel a vagyontárgyával kapcsolatosan a város szó szerint semmit sem tett. A legalapvetőbb állagmegóvást sem végezte el, miközben az omladozó falakkal az arra járók testi épségét is veszélyeztette.

Ezt az áldatlan állapotot unta meg joggal a Buhim-völgyi Baráti Kör elnöke. Miután a város előbb a saját cégére, a VKSZ Zrt.-re, majd az a saját lehetetlen anyagi helyzetére hivatkozva nem tett egy lépést sem, az elnök úr a Hatósághoz fordult.

Most azon izgulhatunk, kinek van nagyobb tekintélye. Egyelőre tovább megy a látszatmegoldások keresgélése.

Ha olvasni akarja a legújabb fejleményeket, kattintson ide!

Vissza...