Veszprém üdvöskéje is ott volt a „bírálók” között

2014-06-25 14:05:53

Tegnap köztudottá vált, hogy kik végezték a trafikpályázatok „elbírálását”. Ezt az információt úgy kellett kiperelni a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, mert magától nem volt hajlandó elmondani. (A minisztérium a jogerősen helybenhagyott elsőfokú ítélet alapján levélben tájékoztatta a DK-s Molnár Csaba felperest a bíráló bizottsági tagjairól. A bíróság nem fogadta el a minisztériumnak azt az álláspontját, hogy a bizottsági tagok nevét titokban tartsák a befolyásolástól mentes munka érdekében.)

 Most meg olyasmiket állít közleményében, amitől a jóérzésű embernek felfordul a gyomra. Pl: „Munkaidőn túl, még hétvégén is dolgoztak az elbírálók és egy fillért nem kaptak azért, hogy eldöntsék kinek legyen dohányboltja huszonöt évig.”

A névsor végigböngészve azonnal kiderül, jórészt a Fidesz pártkommiszárjai, jól fizető politikai állásokba helyezett emberei végezték a hentesmunkát.

Közöttük van dr. Mihalovics Péter is. Egyszer már írtam arról, hogy hányféle stallumot birtokol. Nézzük a 2010-2014 közötti ciklusban a legfontosabbakat! Mihalovics Péter az „Új nemzedék a jövőért program” miniszteri biztosa, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium miniszterének kabinetfőnöke, államtitkára, a Fidesz országgyűlési és veszprémi önkormányzati képviselője, frakcióvezetője, a Fidelitas Országos Választmányának elnöke egyszerre. Emellett a nem kevés feladat elvégzése, pardon, pozíció betöltése mellett bizonyára rengeteg szabadideje maradt a trafikpályázatok érdemi elbírálására is. (Mihalovics Péternek 2012-es vagyonnyilatkozata alapján országgyűlési képviselőként 1 millió 163 ezer 675 Ft, volt a havi jövedelme. Államtitkárként havi 751 ezer Ft –ot kapott, veszprémi önkormányzati képviselőként mindezek mellé még havi 161 200 Ft-ot keresett. Ez így már együtt több mint 2 millió Ft. Aki azt gondolná ezzel vége pénzbevételi forrásai felsorolásának, az téved. A fiatalúr gazdasági társaságban is tulajdonos és ügyvezetőként is tevékenykedik A Lions Communication Kft. nyereségeiből 50%-ban részesedik. Nem tudhatjuk persze pontosan ez mekkora összeg. Azt igen, hogy ennek a Kft.-nek 2012-ben az árbevétele 14, 29 millió Ft volt. Még egy 2010-es önkormányzati vagyonbevallásában írta, hogy üzleti tanácsadásért havi 100 ezer Ft juttatásban részesül. Ha Mindezek elolvasása után bárkiket is elfog a sárga irigység, azoknak mondom: "tetszettek volna jól tanulni, jól barátkozni, és megfelelő módon politizálni!".

Még annyit, Mihalovics Péter azt írta egy általam tartott, a Fidesz fosztogató politikájával szembeni fordulatot sürgető sajtótájékoztatómra reagáló közleményében, „a fordulat már megtörtént 2010-ben és az ország végre jó irányban halad.” Ugye ez nagyon „édes” pont tőle?)

Amint látom a 444.hu cikkének hozzászólásrovatában „ismeretlenek” lelkes gyűjtőmunkája nyomán a többi bíráló tag is hasonló módon vált nyertesévé a Fidesz kormányzásának.

Még a trafikmutyi botrány kirobbanásakor (2013 májusában) –felfedezve azt, hogy itt Veszprémben is nyilvánvalóan történtek mutyik- egy demonstrációt tartottunk barátaimmal, ahol Mihalovics Pétert is felszólítottuk arra, hogy valljon színt!

A média segítségét kérve felszólítottuk a veszprémi Fideszes politikusokat, hogy 8 napon belül nyilatkozzanak!

„Azt gondoljuk, a veszprémi Fideszes politikusoknak ebben a helyzetben nem lehet némának maradni. Nyilatkozniuk kell! Nyilatkozzanak elsősorban Dr. Navracsics Tibor, mint a veszprémi Fidesz elnöke, Dr. Mihalovics Péter, mint a veszprémi közgyűlés Fidesz frakciójának frakcióvezetője, Porga Gyula, mint a város polgármestere és a közgyűlés Fidesz és a KDNP támogatásával ott ülő képviselői büntetőjogi felelősségük tudatában, hogy sem formális, sem informális módon nem vettek részt a trafikpályázatok előkészítésében. Emellett arról is nyilatkozzanak, hogy nem kapták meg a pályázaton részt vevők nevét, nem tettek javaslatot a nyertesek vagy vesztesek személyére, illetve nem vettek részt "semmilyen trafikokkal kapcsolatos" megbeszélésen.”

A Fidesz veszprémi csoportja közleményben reagált az elhangzottakra. Ebben azt írják: A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. nyílt, törvényes pályázatot írt ki és bonyolított le. A pályázatok elbírálása nem politikai szempontok alapján történt: a nyertesek között a nagy számok törvénye szerint nyilván jobboldaliak és baloldaliak is vannak. A Fidesz közleményében az áll, hogy „Katanics Sándor a régi bevált módszer szerint próbálja a tisztességes állampolgárokat zaklatni”, ezért a jobboldali párt helyi csoportja felszólítja őt, hagyjon fel ezzel a magatartással. „A választópolgárok 2010-ben nyomatékosan kifejezték véleményüket erről a politikai kultúráról. Levitézlett politikusok meghiúsult befektetési álmaival a jövőben sem kívánunk foglalkozni” - zárják a nyilatkozatot.”

A személyeskedő közleményre csak annyit: matematika- fizika szakos tanár vagyok egy veszprémi középiskolában (jól ismerem a „nagy számok törvényét”) és sohasem volt szándékomban pályázni bármiféle üzlet működtetésére.

Mihalovics Péter személy szerint viszont mélyen hallgatott. Most kiderült, a volt államtitkár nemcsak a városban történtekért felelős, annál sokkal többről van immár szó.

Vissza...