Ingatag talajon?

2014-11-05 17:24:14

A munkaalapú társadalom „felépítése” úgy tűnik már a technika tantárgy oktatásához szükséges feltételek megteremtése hiányában elbukik.
Veszprém városában úgy tanítják számos iskolában heti egy órában a technika tantárgyat, hogy annak anyagszükségletét képtelenek a legalapvetőbb szinten biztosítani.

Jegyzőkönyv tanúsítja, hogy legkorábban ennek a tanévnek a második felére ígérik az anyagellátó rendszer újbóli kiépítését. Azt az átlagos ismeretekkel rendelkező veszprémi polgár nyilván nem tudja, hogy ami jól működött, azt az első adandó alkalommal, -mielőtt egy új, működőképes rendszer kiépült volna- működésképtelenné tették, lerombolták.
Idézet a jegyzőkönyvből: „a központi műhelyek megszüntetése után rátestálták a feladatot (nyersanyagellátás) a VKSZ-re (Veszprémi Közüzemi Szolgáltató), akiknek sem ismeretük, sem emberük nem volt a feladatra.”
A 2014.októberében megfogalmazott „vészkiáltásra” válaszként azt hangzott el: „A napokban nyilatkozott a miniszterelnök a munka alapú társadalom fontosságáról. Most kell lépten-nyomon népszerűsíteni a tantárgyat, hátha visszakapja eredeti presztízsét.”
„Az anyagellátó- rendszer újbóli kiépítése után zökkenőmentesen fogják biztosítani a nyersanyagot az iskoláknak. Ez várhatóan a tanév második felében kezdődik meg… „
Mindezek alapján nehezen állítható (mégis tapasztaljuk ennek ellenkezőjét), hogy zökkenőmentes volt az átállás és problémamentesen működnek az iskolák. Legalább annyira problémamentesen ahogyan biztosítva van a mindennapos testnevelés eszközrendszere, és helyigénye. (Magyarország, 2014.ősze)

Forrás: Facabook

Vissza...