Úgy látszik napra készek (blogbejegyzéseimből)

2014-04-24 17:43:59

Valamivel több, mint egy hete írtam az alábbiakat. „Egy demokrata tudja jól, hogy számít a másik véleménye is, még ha kisebbségben is van azzal. Akik elfoglalták a független intézmények mindegyikét, megszüntették a fékek és egyensúlyok rendszerét, politikai ellenfeleiket ellehetetlenítik, üldözik, azok nem demokraták.

S az sem, aki afféle bértollnokként még azt próbálja számon kérni, miért nem tapsikolunk mindehhez. No, de ha már itt tartunk. Suttogják ebben a városban, hogy ennek a publicisztikának a szerzője is ott volt az egyik veszprémi Fideszes politikus plakátján. Igaz, csak arcélét mutatva. Én kizártnak tartom, hogy ilyesmi megtörténhet. Nem létezik, hogy el lehet menni addig is, hogy a választási plakáton olyan sajtómunkatárs szerepeljen, aki a függetlennek mondott veszprémi hetilap szerkesztőjeként tevékenykedik. Őszintén remélem, hogy semmi alapja nincs annak, ami kézen- közön terjed. S annak örülnék, ha az érintett megszólalna és határozottan jelezné azt, a plakáton lévő személlyel a hasonlóság csupán a véletlen műve, s egyáltalán nem ő az, aki egyike a miniszterelnök-helyettes hallgatóságát eljátszó hatoknak.” (Bővebben itt!)

Ennyi időnek kellett csak eltelni ahhoz, hogy levelet hozzon a posta. Ezúttal nem nekem, hanem a jogi képviselőmnek. Perrel -úgy tudom- most nem fenyegettek, csak felszólítottak arra, tartózkodjam az ilyen jellegű feltételezésektől. Úgy látszik, nehéz a felfogásom, mert nem igazán értem, mit „vétettem”. Tényleg létezett ugyanis az a bizonyos szóbeszéd. Ha szükséges, bíróság előtt is tudom bizonyítani. S ahogyan leírtam, én valóban nem hittem azt el és nem feltételeztem ilyesmit. Mivel az ügyvédeink közötti levélváltásban leírtak alapján az az állítás került rögzítésre, hogy a hasonlóság valóban csak a véletlen műve, engem ez megnyugtat. S jóindulatom jeléül itt közlöm is mindenkivel, a szóbeszéd-ahogyan én is reméltem- mindezek alapján nem igaz. (Addig egészen biztosan, amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik.) Közlöm az engem segítő ügyvéd úr leveleit, ebben az ügyben itt (1) és itt(2) .

Érdemes mindkét levelet elolvasni. A másodikat a képviselőtársaim is megkapták. Dr. Bősze Ferenc ügyvéd úr jóvoltából. Igazat kell adnom neki (így utólag is). Túl sokat feltételezek egyesekről. Jelesül azt, hogy a Fidesz irányában elfogultak és szolgálatkészek csak ennyire gátlástalanul. Ki tudja, talán még az is megtörténhet, hogy bizonyítják, mást is képesek lennének a legnagyobb lelki nyugalommal, az újságírói etikát sutba vágva kiszolgálni. Feltéve, ha ez a módjukban állna. Ha rajtam valaha is múlhat, nem kapnak erre esélyt.

Vissza...