Orbánnal együtt Mr. Bean is lekerült az oxfordi listáról

2014-08-04 19:54:49

Többek a volt boszniai ENSZ-parancsnok, valamint a NATO európai erőinek nyugalmazott parancsnoka is lekerült az oxfordi listáról, sőt: eltűnt Rowan Atkinson, azaz Mr. Bean is Orbán Viktorral együtt. Másfél tucat új nevet azonban felrakta a listára, így Ruth Huntét is, aki a Stonewall nevű melegjogi szervezet vezetője – írja a VS.hu.

Mint a Bors megírta: Orbán Viktor 1989-ben tanult Oxfordban, összesen három hónapot töltött a Pembroke College-ban, és neve mindeddig szerepelt a Famous Oxo­niansen, azaz a híres oxfordi diákok listáján, olyan személyek társaságában, mint Stephen Hawkins fizikus, Hugh Grant színész, Naruhito japán koronaherceg és Michael Palin, a Monty Python tagja. Most azonban Orbán eltűnt a listáról.

A Vs.hu összehasonlított a régi és új névsort, és azt írta: Orbán az egyetlen, aki úgy került le a listáról, hogy még nem nyugdíjas, és még nem ért véget a magas rangú politikai-közjogi megbízatása. Többek között Michael Rose, a volt boszniai ENSZ-parancsnok, továbbá Wesley Clark, a NATO európai erőinek nyugalmazott parancsnoka is lekerült a listáról, sőt: eltűnt Rowan Atkinson, azaz Mr. Bean is.

32 név tűnt el és másfél tucat új név került fel, köztük Tony Abbott, Ausztrália kormányfője, Ruth Hunt, a Stonewall nevű melegjogi szervezet vezetője, illetve Kumi Naidoo a Greenpeace igazgatója is.

Forrás: HVG.hu

Vissza...