Tegnap Orbán még a fogával tépte, ma elárverezik

2014-12-16 18:01:24

Tízezer forint a kikiáltási ára annak a csokipapírnak, amelyet a fogával tépett fel Orbán Viktor hétfőn a parlamentben. A kormányfő Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel ette meg az édességet, amit az állásukat féltő dohányipari dolgozók küldtek a képviselőknek. A csokipapír ottmaradt a miniszterelnöki asztalon, és egy LMP-s képviselő dobta fel a Vaterára. Csokizott egyet a miniszterelnök hétfőn a parlamentben a kormányfő-helyettessel.

Több helyen is megjelentek fotók arról, hogy Orbán Viktor a fogával tépte fel a dohányipari dolgozóktól érkezett ingyencsoki papírját, majd az édességet megosztotta Semjén Zsolttal.

A dohányipari dolgozók a csokipapírokra ragasztott személyes üzeneteken keresztül kérték a képviselőket arra, hogy ne szavazzák meg a dohányipart érintő törvénymódosításokat. Az édességet Varju László DK-s képviselő vette át a Kossuth téren tüntető munkásoktól és ő osztotta szét bent, a parlamentben.

A csokik papírján családi fotók szerepelnek, a hátoldalukon pedig a következő üzenet: "Én azt szeretném az angyalkától, hogy a szüleink ne veszítsék el a munkájukat. Segíts kérlek tejesíteni! Szavazz nemmel a dohányipart érintő törvényekre!"

Orbán Viktor és Semjén Zsolt megették a csokit, és megszavazták a költségvetést.

Az LMP-s Ikotity István a blogjában azt írta, hogy a parlamenti ülés után megszerezte Orbán csokipapírját, amely ott maradt szemétként a miniszterelnöki asztalon.„Nem is adom másnak csak a miniszterelnök azon rajongójának, aki a legtöbbet ígér a példátlan relikviáért. A figyelmüket felhívom arra, hogy mozduljanak, ugyanis méltatlan kezekbe is kerülhet, ha nem elég éberek. Lehet, hogy egy rezsicsökkentés-tagadó vagy akár egy amerikai ügyvivő is pályázni fog” – fogalmazott az ellenzéki politikus a blogban illetve a vaterás árveréshez fűzött leírásban.

Ikotity István azt ígéri, hogy a csokipapír-licitből befolyó pénz „megfelelő célra” költi. „Szeretnék gondoskodni arról, hogy gyakrabban láthassa a népe Orbán Viktort a nagy házban. Minden nap legyen az asztalán a macskamentájából” – tette hozzá.

Az árverés kedden indult és a mostani állás szerint 20 nap van még hátra belőle.

Nem a csokipapír az első kultikus tárgyi emlék Orbán Viktortól: az összegyűrt kólásdoboz legendáját már korábban megismerhette a közvélemény. A nemes fémet Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke őrizgeti a gyűjteményében. Orbán Viktor a dunaharaszti Coca-Cola-üzem avatásán ivott a dobozból.

Forrás: HVG.hu

Vissza...