Oszt jónapot!

2014-09-07 13:09:15

Még egyszer a Dózsavárosi igazgatóválasztásról!

Az a hír járja, hogy a veszprémi német nemzetiségi önkormányzat képviselői igencsak rossz néven veszik az ingyenesen megjelenő (az adófizetőknek jár ezért a hála) veszprémi hetilap írt róluk legutóbb.

A Dózsavárosi iskola igazgatóválasztásával kapcsolatosan nem is olyan régen jegyzett le a tudósító olyat, hogy azért nincs az intézménynek kinevezett igazgatója, mert a német nemzetiségi önkormányzat a kinevezést megvétózta. Kértek is jogos felháborodásuk okán azonnali helyreigazítást, de az augusztus 22-én manipulációs szándékkal megjelent hír helyreigazítása csak nem akar azóta sem összejönni.

Ha nagyon szigorúan akarok fogalmazni, akkor azt kell erről az eljárásról mondanom, ez már nem elhallgatása csupán egy fontos, közérdeklődésre számot tartó ügynek, hanem közérdekű adatok eltitkolása és a választók megtévesztésére irányuló durva manipuláció.

Arról „fejeltették el” ugyanis tájékoztatni az olvasóközönségüket, hogy volt Veress József igazgató személyével szemben egy másik jelölt, akinek a pályázatát viszont támogatta a német nemzetiségi önkormányzat. Azt is elfelejtette közkinccsé tenni a hetilap, hogy nemcsak a nemzetiségi önkormányzat, hanem a tantestület és a teljes közalkalmazotti kör is a tanár pályázó kinevezését akarta inkább a volt igazgatóval szemben. Végül is szerintük jobb, ha a Dózsavárosban élők azt hiszik, azét nincs most az iskolának kinevetett igazgatója, mert azt egy „akadékoskodó” kisebbség megakadályozta. Nem ezt történt persze, csak ők még éltek pillanatnyilag meglévő jogaikkal.

Azt hallani, szűkebb körben a bennfentesek már eldöntötték, hamarosan megváltozik maga a jogszabály is. S ekkor elhárul egy újabb akadály, a pályázatot az igazgatói posztra pedig ismét lesz értelme kiírni. (Oszt jónapot!)

Vissza...