Lesz válasz? S vizsgálat?

2014-03-13 16:07:33

Tisztelt Polgármester úr! Tisztelt Jegyző úr!

2014. február 27-én, a Közgyűlés reggelén minden képviselő, Polgármester úr és Jegyző úr is megkapta a címzés szerint azt az elektronikus levelet, amelyben Dr. Bősze Ferenc ügyvéd úr az általa képviselt háziorvosok nevében kérést fogalmaz meg Polgármester úr számára.

Azt kéri, hogy dokumentummal alátámasztott nyilatkozattal erősítse meg, hogy a feladat átvállalási kötelezettség nem szállhat vissza a veszprémi háziorvosi karra. Másnap, 2014. február 28-án ismét levelet írt Bősze ügyvéd úr Polgármester úrnak és a Jegyző úrnak is a levél tartalmáról a képviselő-testület tagjait is tájékoztatva. Ebben a levélben az is olvasható, hogy 2012. augusztus 29-én a Kórház nagytermében az hangzott el, hogy „van egy debreceni társaság, amelyik, ha kell, kiváltja a veszprémi orvosokat az alapellátási ügyeletből”.

Ez a mondat engem aggodalommal tölt el. Csodálkozom, ha képviselőtársaim egyike se kapta fel ezen sorok olvastán a fejét. Most, hogy a február 27-i Közgyűlésen ki is derült, ki valójában a közbeszerzési eljárás nyertese, véleményem szerint felmerül annak a gyanúja, hogy a közbeszerzési eljárás irányított módon zajlott. Mindezek miatt arra kérem Polgármester urat és Jegyző urat is vizsgáltassák felül a közbeszerzési eljárást és a vizsgálat tapasztalatairól tájékoztassák a veszprémi képviselő-testület tagjait.

Amennyiben a vizsgálat során szabálytalanságokat tárnak fel, a szükséges intézkedéseket mielőbb tegyék meg.

Veszprém, 2014. március 13.

Katanics Sándor (képviselő)

Előzmény

Vissza...