Ismét próbálják átverni a Kádártaiakat?

2014-09-27 05:32:08

Az elmúlt hetekben hónapokban a város több különböző pontján folyt lázas munka. Zebrákat, parkolókat festettek, itt- ott újra. Néhány új parkolóhely, buszöböl is létesült a lakótelepeken, a külvárosban. Növényeket osztogattak, s persze az „utolsó pillanatban”, az éves szinten jóval több, mint 20 millió Ft közpénzzel támogatott és kampányújsággá tett veszprémi hetilapban mindezekről részletesen számoltak be.

Újra és nagy terjedelemben írtak arról is, hogy megindítják a belvárosi rehabilitáció második ütemét. Arról, hogy ez sok helyen nem a zöldfelület növekedését, hanem a betonrengeteg és a mindent átható szürkeség növelését jelenti, bölcsen hallgatnak. Címlapon éppen a kampány finisében az állatkertbe megérkező elefántokat etetnek és minden egyéb módon jelzik, hogy minket is „etetni” szeretnének. Jó példa erre, hogy a Smaragdváros projektben úgy újítanak fel épületeket, hogy annak csak az északi és a keleti oldalát szépítik meg. Egészen véletlenül olyat és olyanokat, amit az utcafront, a Haszkovó út felől sokan látnak.

Kádártán most a volt TSZ étterem felújításának estek neki nagy buzgalommal. A tervek 6 millióból készültek el, állítólag úgy hogy a tervező személyesen a helyszínen nem is járt soha. Azt beszélik felháborodott Kádártaiak, hogy olyan helyen terveztek az épületre új nyílászárókat, ahol éppen a gáz megy be az épületbe. S most, hogy észlelték a hibát, persze "folytatják" tovább álságosan a munkálatokat. Nem lenne jó, ha megneszelnék a környéken élők, hogy amit most csinálnak, annak egy jó része kidobott munka és kidobott pénz lesz csupán. Az igen rossz állapotú épületet belülről egyébként nem fogják megújítani. Pedig nagyon ráférne már. Arra nincs forrás, s nincs is különösebb igény a jelenleg épületet használók részéről. A Győri utcai és sokak által kedvelt „Faluházat”, ahová az emberek eddig a leginkább eljártak, nem segítik szépülni semmiféle módon. Pedig aki Kádártán él, jól tudja, az egész évben ebben a városrészben zajló programok 99%-a ott is jól elfér. S ott rengeteg társadalmi munkával, maguk a kádártaiak már sok mindent fejlesztettek.

Nem érdekli a mai "hatalmasokat", hogy az emberek mit akarnak. Ha ők eldöntötték, hogy a településrész „alsó” felébe költözik a könyvtár, a városrészi iroda és a „kultúrház”, akkor ha a fene fenét eszik ,ez akkor is úgy lesz. Még ha erre igény és pénz sincsen. Viszont -ha már pénz nincs- a "látványt" valahogyan mégis szolgáltatni kell.

Egészen biztos vagyok abban, ha lezajlik a választás, a munka is leáll. S hónapokig, de lehet, hogy hosszú éveken át, ismét semmi sem fog történni. Ahogyan volt ez akkor is, amikor a mai képviselő átvette Kádárta irányítását. Azóta Kádárta semmit sem „ment” előre. Amikor 8 évvel ezelőtt a város alpolgármestere lett, az akkor még csak Rátótot irányító képviselő, az első lépéseinek egyike volt, hogy gátolja a Kádártai fejlesztéseket. Esze ágában sem volt folytatni Rátótig a Kádártára már a városból megépült kerékpár- és gyalogosutat. Aztán gondolt egyet és a kerékpárút tervezett nyomvonalát megváltoztatva, kiszabályoztatta azt a 82. számú út mellé. Megépíttetni viszont ezt sem tudta. Most pedig arról beszél a kampányában, mintha mindig is azt tartotta volna fontosnak, hogy Kádártán át haladjon a kerékpárút Rátótra.

Érdemes még mindig hinni nekik és engedni, hogy újra és újra átverjék Önöket?

Vissza...