Kampány csúcsra járatva, „némi” közpénzt is felhasználva

2014-10-05 08:00:29

Jól jön az egy kampányban, ha az „ember fia” hivatalban van. Gondolhatják ezt Veszprém Fideszes vezetői, mert az elmúlt hetekben igencsak belendültek. Volt itt zsíroskenyér- parti általános iskolában, kisvonatozás, sülthalazás és pálinkázás civilszervezetek vetőivel, s most hogy eljött a hajrá ideje, szinte végeláthatatlanok a hivatalos rendezvényeknek feltüntetett kampányprogramok.

Azt beszélik, az adófizetők pénzéből évi 25 millióval támogatott ingyenes hetilap terjesztőire is megorroltak a városvezetők. Nem elégedettek a kézbesítések pontosságával. Az utóbbi időben mi is (Demokraták Veszprémért) posztoltunk olyan képeket, ahol a sokak által már valóban csak fideszes kampányújságként látott hetilap egyből a szemetesládákban landolt. Most azt akarja elérni a város vezetése, hogy a 27 ezer példányban készülő lap minden egyes példánya postaládába kerüljön. Kerül ez, amibe kerül. Ha a kézbesítők lecserélésébe, hát akkor abba!

Csütörtökön délelőtt 10 órára meghívót kaptam az állatkertbe, mint közgyűlési tag, az Elefántpark ünnepélyes átadására. Nem azért nem megyek, mert nem tartom fontosnak. Normális ember ilyenkor a munkahelyén van. Mivel Navracsics úr ekkor ér rá, nem tehet arról ugye senki, hogy ekkor kell átadni az éppen aktuális átadandókat. Szerintük teljesen természetes, hogy mindenben az ő időbeosztásához kell igazodni. S az is, hogy ugyan már címfotó is volt abból, hogy a polgármester almával eteti az elefántokat, de hátha valaki még nem látta, s jól jön az, ha a pénteki, a választást megelőző utolsó számban erről a diadalról szóló képes beszámoló ott lesz újra. Ha megnézik a város honlapján- amely honlap egyébként egy tavalyi kutatás szerint az ország települései között a törvényességi szempontok betartásában sajnálatos módon az utolsó helyek egyikén van- azon jól láthatják, ezen a héten igen sok más „fontos” program is van. Ekkor zajlik például- ezúttal a tanóra védelméről is megfeledkezve- Veszprém és az ország egyik legjobb középiskolájában a RÉV Integrációs sportprogram. Ne aggódjanak! Hiába van általában szerda este lapzárta, ezúttal mindezek képes fotóval bele fognak férni a pénteken (két nappal a választások előtt) megjelenő számba. Muszáj, hiszen Navracsics és Porga urak a rendezvényeken fontos szerepet kapnak. Mesélhetnénk még az alpolgármester számára ezekre a napokra szervezett és tanítási időben zajló iskolás faültetési programról, vagy egy kissé megkésett idősek napi rendezvényről a kampányzárás előtti utolsó pillanatokban egy veszprémi idősotthonban, de minek. Elolvashatják mindezt a választás előtti utolsó hétvégén, a városvezetést végtelenségig és „kutyába lemenő módon” kiszolgáló, őszintén remélem, hogy a legutolsó ilyen lapszámban.

Vissza...