Sokszínűbb, versenyképesebb Veszprémet!

2014-10-03 18:08:14

Katanics Sándor, az MSZP, a DK, az Együtt-PM, az MLP és a Lokálpatrióták közös polgármesterjelöltje vázolja választási programját. "Veszprémbe 30 éve, pályakezdőként kerültem. Azóta a Lovassyban tanítom matematikára és fizikára a diákokat. Voltam igazgatóhelyettes, két cikluson át igazgató. Tapasztalt önkormányzati képviselő vagyok. Egy cikluson át az ország házában is képviselhettem a veszprémieket.

Szeretem a szabadságot, demokrata vagyok, hiszek a tudásban, a fiatalok és az idősek szövetségében! Felháborít, hogy a Fidesz ezeket az értékeket semmibe veszi. Károkat okoz az egészségügyben, az oktatásban, ott, ahol a legtöbbet kellene tenni. A jobboldal elfoglalta, elsorvasztja a város intézményrendszerét. Veszprém nem a Fideszé, hanem a veszprémieké!

Minden a jövőt szolgáló fejlesztést folytatni fogunk, de itt az ideje, hogy azok irányát a veszprémiek szabják meg. A magas fenntartási költségek helyett erősebbé tesszük az önfenntartó képességet a beruházásokban.

A magas adók fékezik a fejlődést Veszprémben. A következő öt évben adókat csökkentünk, felülvizsgáljuk a telekadót.

A Belváros megújítása felemásra sikerült. Érzékeljük értékeit, de látjuk annak szürkeségét is. Sok a romos kinézetű középület, számos üzlet kiadó és üres, nem akadálymentesek a járdák, a közutak. Nem oldódott meg a városközpont közlekedési zsúfoltsága és veszélyes a kerékpárral közlekedés. Sürgetjük a belső körút Pápai- Jutasi út között hiányzó részének, a 82-es főút Gyulafirátót – Kádárta elkerülő szakaszának és a Rátótig tartó kerékpárútnak a megépítését. Támogatjuk a magánerős lakás- és bérlakásépítéseket, a rezsicsökkentő lakásfelújításokat. Első intézkedéseink egyike lesz a közszolgáltatók civil kontroll alá helyezése.

Zöldebb, sokszínűbb, sikeresebb, versenyképesebb Veszprémet akarunk!"

Forrás: Vehir.hu

Vissza...