Szemfényvesztés

2014-03-06 18:57:24

Destruktív kampányfilmet készített az LMP Somogy megyei szervezete. Mondandója nincs, csak minősítései a többi ellenzéki politikusról. Az üzenet lényege: mindenki rossz, „szavazz ránk!” De miért is kell az LMP-re szavazni? Az LMP nem akar kormányváltást. Miért is kéne az LMP-re szavazni, ha minden rá leadott voks a Fidesz győzelmét segíti?

Az LMP szerint Gyurcsány, aki világos programmal rendelkezik és kezdettől fogva az Orbán-rezsim legkövetkezetesebb kritikusa, csak blablázik. Szemben Orbánnal ugye, aki csak gőgös. Lázárral is csak annyi a probléma, hogy sunyi. Kövér nyilván azért elnyomó, mert jogtalanul megbírságolta néhányszor az LMP képviselőit is a parlamentben. Az LMP szerint az áruló Karácsony, nem pedig Orbán, aki arra használta kétharmados többségét, hogy felszámolja a demokratikus jogállamot. Karácsony azért áruló, mert szemben Schifferrel és társaival, úgy gondolja, az LMP árulja el a demokrácia védelmének ügyét, amikor fittyet hány a Fidesz torz választási szabályaira. Mert nem hiszi, hogy ráér akkor megakadályozni egy posztkommunista maffiaállam további működtetését, amikor az LMP olyan erős lesz, hogy egymaga levált mindenkit.

Az LMP szerint csak Simicska a korrupt, hisz Orbán csupán gőgös. Bajnai gyenge, de mihez és kihez képest? Az erőfitogtató, az erejével visszaélő Fideszhez képest? Vagy a felelősséget nem vállaló LMP-hez képest? Mit képvisel az LMP? Azt, hogy az ország ismerje fel az ő kitűnőségüket, és cserélje le a teljes politikai elitjét rájuk. Addig, amíg az ország nem ismeri fel ezt az egyedüli lehetőséget, addig sajnálják. Addig elegendő terv, hogy bejussanak a következő parlamentbe. De mit nyújtanak ezzel a választónak? Hogy további négy évig szólóznak? Azt üzenik, hogy jobb nem cselekedni egy sorsfordító helyzetben, mert a pártlogika ennek ellentmond?

Az LMP pontosan tudja, hogy a választáson nincs részvételi küszöb, és hogy a legtöbb szavazatot szerző fél győz a választókerületben, és ehhez nem kell elérnie az abszolút többséget. Pontosan tudja, hogy ők erre esélytelenek, tehát nem igaz, hogy nem foglalnak állást. Amikor nem az összefogást választják, a Fidesz maradását választják. Pontosan tudják, hogy a következő parlamentben sem lesz valóságos cselekvési terük. Arra biztatják tehát a választókat, hogy ne a demokratikus rend helyreállításának esélyére szavazzanak, hanem rájuk, miközben azokat, akik ezért áldozatot hoztak, egy sorba állítják a jelenlegi antidemokratikus rendszert működtető politikusokkal.

Ha valami, akkor ez kampányfilozófia és kampányolás a sunyi.

Lánczos Vera

Forrás: Galamus.hu

 

Vissza...