Veszprémben is indítanak jelölteket kamupártok?

2014-03-01 09:40:56

"A Heti Válasz szerint milliárd feletti kampánypénzt is kaphat néhány olyan pártocska, amit egykori szocialisták szerveznek. A hetilap – átfésülve az ország törvényszékein a társadalmi szervezetek nyilvántartásait – arra jutott, hogy „létezik egy baráti kör, mely 2013 második felében három pártot is gründolt”.

Az Új Dimenzió Pártot (ÚDP), az Új Magyarország Pártot (ÚMP) és a Mindenki Pártját „egyaránt a kőszegi Táncsics Péter ingatlanjaiban hozták létre vagy működtetik, a szervezetek alapszabályai is kísérteties hasonlóságot mutatnak”." Ha további részletek is érdeklik, kattintson ide!

Nos, ha megnézzük az egyébként gyakran elérhetetlen valasztas,hu-n a Nemzeti Választási Iroda által eddig nyilvántartásba vett jelöltek listáját, akkor az alábbiakat láthatjuk:

Forgóné Kelemen Judit Andrea

JOBBIK

Nyilvántartásba véve

2014.02.26

Indulhat

 

Gerstmár Ferenc

LMP

Nyilvántartásba véve

2014.02.26

Indulhat

 

Horváth Márton Imre

JESZ

Nyilvántartásba véve

2014.02.28

Indulhat

 

Kozmor Imre Ferenc

ĂšMP

Nyilvántartásba véve

2014.02.27

Indulhat

 

Dr. Navracsics Tibor

FIDESZ,KDNP

Nyilvántartásba véve

2014.02.20

Indulhat

 

Pál Béla

MSZP,EGYĂśTT,DK,PM,MLP

Nyilvántartásba véve

2014.02.24

Indulhat

 

Vajda Krisztián

ĂšDP

Nyilvántartásba véve

2014.02.28

Indulhat

 

A Heti Válasz által kamupártnak titulált pártok közül már kettőnek is sikerült jelöltet állítani ebben a választási kerületben. S ne felejtsük, hétfőn még leadható jelöltre aláírás, így nem kizárt, hogy tovább gyarapodik a jelöltek száma. Megvalósulni látszik a Fidesz álma. Nem beszélünk eleget róla, s nem beszélnek a médiafelületeken a pártok sem arról, hogy a Fidesz ezt az új választási törvényt pont ezért szavaztatta meg a kétharmadával. Meggyőződésem, hogy ez az állapot, ahogyan országosan itt helyben is egyedül Navracsics Tibor számára kedvező. A választóknak lövése sincs arról, most mivel és hogyan verik át őket. Azt tapasztalom, hogy egyáltalán nincsenek a szavazók azzal tisztában, ha a Fideszt nem akarják, akkor nem szavazhatnak akárki másra. Ha nem az ellenzéki összefogás jelöltjére: Pál Bélára, hanem az egyedül induló és a bejutási küszöb átlépéséért küszködő jelöltekre adják a voksukat, akkor Navracsicsra szavaznak tulajdonképpen. S mivel az első és második helyezett közötti szavazatok még egyszer hasznosulnak a pártlistán bejutók eldöntésében is, azért még a Fidesz újabb kétharmada sem kizárt. Emberek, legyen eszetek!

A Heti Válasz által sugaltakkal ellentétesen és azt gondolom, ami most történik, azt lehet, hogy egykor volt szocialisták is segítik, de hogy valójában a Fidesz érdekében és így vele együttműködésben, az egészen bizonyos.

Vissza...