Sokan ültek bele a hintába?

2014-08-13 09:43:11

Ha ez így megy tovább, tényleg már most bonthatják sok helyen a Fidesz jelöltjei a pezsgőt! Olvasom a sok-sok baloldali gondolkodású ismerősöm bejegyzését a Facebookon és nem hiszek a szememnek. Egyre többen és egyre „lelkesebben” szapulják és nevezik impotensnek a baloldalt. Tulajdonképpen mára egy tömeghisztéria alakult ki a közösségi oldalon azok körében, akik foglalkoznak egyáltalán ezzel az üggyel.

A Fidesz egy-két prominense a jobboldali média segítségével megadja az alaphangot, úgy állítja be a főleg a fővárosban zajló politikai megállapodások lehetséges megkötése körül kialakult vitát, hogy mindez a pozícióosztozkodás miatt van és a baloldalt képviselő pártok közben egyáltalán nem foglalkoznak a választók akaratával. A balliberális média meg még ezen is túltesz, mind akik abban érdekeltek, legyen minél nagyobb a felfordulás, a botrány. Az ezekből a cirkuszokból élő és a cirkuszok fenntartásában is érdekelt elemzőkről ne is beszéljünk már.

A főpolgármester -jelölt személyének a kiválasztásával kapcsolatosan gyakorlatilag ők találgattak, castingoltak és úgy állították be a dolgokat, mintha ez az MSZP, az Együtt, a PM és a DK alkalmatlanságának lenne a következménye.

A baloldalért egyébként igen intenzíven, eredményesen és napi szinten küzdő és harcoló aktivisták, teljesen kifordultak önmagukból. Azt tartják tragédiának, hogy még mindig vannak elvarratlan szálak és nem teljes körű a megállapodás. Pedig a demokratikus folyamatok szükségszerű velejárója, hogy eltérő politikai célokkal rendelkező pártok szövetségkeresése közben viták is vannak. Azt óhajtják, amit a Fidesz valójában a centrális erőtér megteremtésével párhuzamosan a pártján belül már tökéletesen megvalósított. Nem túl választékosan ezt írtam kínomban az egyik Facebookos kedves barátomnak.

„Kérlek lépjetek túl ezen. Van jó példa is, s azzal, hogy a fővárosi balfékséget elemezgetitek Ti is, akárcsak a minket elvileg segíteni akaró, valójában a végletekig szétcincáló médiamunkások, a mi helyzetünk is rosszabbodik, pedig mi pl. Veszprémben példaértékűen álltunk fel a helyi Fidesszel szemben. Megjegyzem egyébként, az a valódi tragédia, hogy nem természetesnek vesszük, hogy itt a különböző módon politikáját artikuláló pártok demokratikusan, nem rejtegetve valódi szándékaikat vitatkoznak egymással teljesen normális módon. Itt nincs "centrális erőtér" és nincs Orbán Viktor (hála a jó égnek), aki rántottasütés közben Felcsúti rezidenciáján dönti el, ki és mire alkalmas. Tudom, valóban nem okos dolog ez a "hangos" vita, de ha normálisan működne az ország és a média, akkor így működne máshol is egy együttműködés keresés. Mondhatnék példát a környezetünkből, ahol a Fideszen belül is ment a "marakodás", csak ez a magyar média arról egy kukkot sem tudott kideríteni. Pedig olyan szinten intézték el a dolgot, hogy a helyi Fidesz akaratát totálisan felülírták és az általuk javasolt polgármester jelöltjüknek és az őt támogatóknak is megtiltották, fővesztés terhe mellett az indulást. S megfenyegették őket, ha mégis indulni mernek, átküldik őket a nullás darálón.”

Vissza...