DK: A papírgyűjtésnek is annyi

2014-05-14 18:06:43

Nem tudni, mi zavarja jobban a kormányt: az, ha az iskolák a KLIK-től független bevételre tesznek szert, vagy az, ha akármilyen csekély összeg kicsúszik a markából. Az új hulladéktörvénnyel mindenesetre sikerült ellehetetleníteni az iskolai papírgyűjtést: ennek rendelkezései értelmében ugyanis az iskola nem vehet át olyan hulladékot, ami nem az intézményen belül képződött, és ilyen gyűjtést ott más sem szervezhet.

Az iskolák ilyen módon elesnek attól az évi néhány százezer forinttól is, amiből eddig például osztálykirándulást lehetett szervezni. A vidékfejlesztési tárca ráadásul közölte: „az iskolai papírgyűjtés eredményeként magánvállalkozók realizálták a közszolgáltatókat megillető profitot". Hogy a papírgyűjtésből eredő profit miért nem a gyűjtőt illeti meg, annak elmagyarázásával a minisztériumi illetékes adós maradt.

Azon a Demokratikus Koalíció természetesen már régen nem lepődik meg, milyen abszurd intézkedésekhez képes vezetni a Fidesz kielégíthetetlen pénzéhsége. Aggodalomra inkább az ad okot, ha az ország lerablása már tényleg ott tart, hogy a kormánypártok ilyen, viszonylag jelentéktelen forrásra is érdemesnek tartják rátenyerelni. Hacsak nem az a helyzet, hogy a miniszterelnök újabb nemzeti konzultációra készül, de már unja, hogy leveleit jótékonysági szervezetek papírhulladékként gyűjtik össze, hogy árából éhező gyermekeket etessenek...

 Niedermüller Péter
alelnök, EP-képviselőjelölt (DK)

Forrás: DKP.hu

Vissza...