Ăśres szavak?

2014-09-20 04:24:33

Ha a kulisszák mögé nézünk, egyértelműen igen a válasz. Ez a „véres” valóság. Mi sem természetesebb a regnáló hatalom számára, hogy a kampány kellős közepén a nemrég a közgyűlésen elfogadott Integrált Területfejlesztési Stratégia kapcsán bármiről, ezúttal arról tájékoztassanak, hogy „minőségi pályán haladnak.” (Ehhez kellékül a Pannon Egyetem rektorát is felhasználva.)

Ha a figyelmes olvasó megnézi az erről szóló híradásokat, elolvassa a helyi írott sajtó tudósításait, abból bizony nem tudja megállapítani, miben is rejlik ez a minőségi pálya.

Ugyan "csak" 2011 óta „él” ez a „szoros” együttműködés papíron, de elárulom, mindig is fontos volt a város mindenkori vezetése számára az itt működő egyetem. A mai polgármester elődje, Debreczenyi János is próbált a sokszor valójában a szavakon túl teljesen üres, semmitmondó és tartalom nélküli kapcsolatból a választásokon önmaga számára némi politikai hasznot húzni. Aztán mégsem őt, hanem Porga Gyulát indította 2010-ben a Fidesz.

Ha felelős lenne végre a gondolkodás, akkor most a lózungok helyett arról olvashattunk volna, hogyan fogja megoldani az egyetem a Megyei Önkormányzattól tartós használatra megkapott egykor volt Heim Pál Megyei Gyermekkórház Hóvirág utcai patinás épületének hasznosítását. Arról olvashatnánk, hogy a még 2010 előtt az egyetem által elnyert jelentős mértékű uniós támogatások hogyan lettek felhasználva és mi az oka, hogy a tervekkel ellentétben az épület nem élettel telt meg, hanem egyre lepusztultabb állapotba jutott.

S talán arról is tájékoztathattak volna minket a „felelős” vezetők, hogy mi zajlik a háttérben, ami nemcsak az egyetem, hanem a város jövőjét is nagymértékben befolyásolja. Az az egyébként eldugottan augusztus közepén megjelenő hír ugyanis, mely szerint a Pannon Egyetemet is érintheti a felsőoktatás jelentős átalakításának tervezete, pontosabban fennállhat egyes karok megszüntetésének lehetősége, az a veszprémiek számára többszörösen is lehet „húsba vágó”! Ha tovább és jelentősen csökken a hallgatói létszám, oktatókat tömegesen küldenek el, csökkenni fog a városban albérletet kereső és itt élő, szórakozó, pénzüket elköltő fiatalok száma is.

Nem a szép szavakra, hanem a mögöttes tartalomra lennénk kíváncsiak! Ehhez viszont a Fidesz és a lakájmédiájuk már sikeresen „kiskorúsított bennünket!”

Vissza...