Feljelentették a városi hetilapot Veszprémben

2014-10-01 16:33:50

Sokan mondják, itt volt az ideje. A blogbejegyzéseim között én is többször foglalkoztam a veszprémi Dózsavárosi iskolában zajló intézményvezető választás körüli anomáliákkal. Egészen elképesztő, ahogyan az adófizetők pénzéből évi 25 millióval támogatott ingyenes hetilap hírül adta ezt a történetet. Az egyik jelöltről elfelejtett beszámolni.

Ebben a történetben persze nyakig benne van Veszprém Fideszes vezetése. A városrészi tanács előtt ők adtak át a hallgatóságuknak ugyanis olyan információkat, ami a fals tájékoztatást lehetővé tette. A veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat a helyreigazítást hibába kérte, az egészen addig, míg ügyvéd az újságot eljárás indításával meg nem „fenyegette”, nem történt meg. Ami ebben a történetben igazán kellemetlen, hogy a nemzetiségi önkormányzatra mutogatva és "vétót" emlegetve magyarázták az intézményvezetői kinevezési eljárás kudarcos voltát.

Párhuzamosan „futott” ezzel furcsa interpretációt kapó eseménnyel egy másik történet is. A Fidesz egyik képviselőjének kampányidőszakban zajló akciójánál tájékoztatták az újság olvasóit alaposan félre. Ebben az ügyben még csak valami helyreigazítás féle sem történt meg. Az ügyvéd ezek után döntött úgy, hogy feljelentést tesz. Ide klikkelve olvashatja el a járási ügyészségre küldött levelet!

Vissza...