Ígérték és mégsem lett belőle semmi

2014-08-23 07:04:22

Katanics Sándor nem érti, hogy miért most jutott eszébe a polgármesternek a 82. sz. főúti gyalogátkelő kérdése. A szocialista képviselő nem érti, hogy miért két év után jutott eszébe Debreczenyi Jánosnak az ügy, amikor ő már évekkel ezelőtt többször felvetette a kérdést, s akkor rendre süket fülekre talált.

Gyalogosátkelő a Bedevölgy utcában címmel tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján Katanics Sándor kifejtette, hogy a Veszprémben és a környékén szolgáló katonák számára kiépített honvédségi lakóparknál, a Bedevölgy utcai csomópont baleset- és életveszélyes, és már korábban is biztonságos gyalogos-átkelőhelyet kellett volna építtetni.

- Az ott élő, közel félezer ember a buszmegállóból úgy tud átkelni és átjutni a főúton és az ezzel párhuzamos kerékpár és gyalogosútra, ha előtte hosszú perceken át türelmesen várakozik - magyarázta a képviselő, majd hozzátette két évvel ezelőtt a város képviselő testülete, a csomópontot balesetveszélyesnek nyilvánította és pályázatot nyújtott be egy lámpás átkelő hely kialakítására.

A hét millió forintból megvalósítható beruházáshoz a 30 százalékos önrészt vállalta volna a város, de nem történt semmi. A képviselő akkor a Honvédelmi- és az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumhoz fordult segítségért.

- Szekeres és Draskovics miniszter urak levelemre válaszolva írásban adtak garanciát arra, hogy a beruházás kétharmadát, a két tárca átvállalja. Így a városnak csak a 2008-ban már felkínált önrészt kellett volna újra vállalni és a projekt menedzselését - mondta a sajtótájékoztatón. Azóta csaknem egy esztendő múlt el anélül, hogy Debreczenyi János polgármester, a számára megírt hivatalos levélre válaszolt volna.

- Utoljára a februári közgyűlésen vetettem fel ismét a problémát és a megoldás lehetőségét is, de a polgármester úr válasza csupán annyi volt, hogy akkor valósítható meg az építkezés, ha majd a költségvetés bevételi oldala ezt lehetővé teszi. A miniszterek által felajánlott összeg azonban kizárólag a 2009. évi költségvetésben áll rendelkezésre.

Jelenleg, aláírásgyűjtésbe kezdtek a telep lakói, a polgármester pedig pénteken délután 5 órakor az ügyben lakossági fórumot hívott össze.

- Az eddigi elutasítás után, lakossági aláírásgyűjtés hatására, úgy tűnik végre a polgármester is cselekedni szándékozik – mondta Katanics képviselő.

Forrás: Vehir.hu

Egyéb a témához tartozó írások:

Nem veszik el az ötmillió? Hiába állította Debrecenyi János a Fidesz polgármestere, hogy nem és megoldják, nem lett belőle semmi.

A közlekedési és egyéb jogszabályokat figyelembe kell vennünk - mondta Debreczenyi János (Fidesz), majd ígéretet tett, hogy 2010 nyarára biztosan elkészül a szükséges létesítmény, amennyiben a februári közgyűlésen elfogadja a képviselő testület a költségvetést. Katanics és a lakók azonban attól tartanak, hogy jövőre a minisztériumok nem fognak ismét lehetőséget adni a városnak és kisegíteni a beruházásban. ( Forrás: Vehir.hu Lakossági fórum a gyalogátkelőről)

A félelmünk beigazolódott. Azóta Czaun János (Fidesz) a körzet képviselője és Porga Gyula Veszprém fideszes polgármestere semmiféle konkrét lépést ebben az ügyben nem tett. Eltelt újabb 4 év, a lakóparkban élők azóta is naponta veszélyeztetik a 82. sz. úton átközlekedéskor az életüket. Kész csoda, hogy eddig nem történt baj.

Vissza...