Navracsics szĂ­vesen lenne EU-biztos

2014-07-22 19:55:34

"Nem vagyok még hivatalos jelölt" - válaszolta Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter kedden Brüsszelben magyar újságíróknak az ő esetleges EU-biztosjelöltségét firtató kérdésre.Megerősítette, hogy "valóban szóba került", de leszögezte, hogy hivatalos jelölés még nem történt. "Személyes nagy szerencsémnek tartanám, ha rám esne a választás, mert ez nagyon nagy megtiszteltetés" - mondta.

Annak nyomán, hogy az Európai Parlament e hónap 15-én megszavazta Jean-Claude Junckert az Európai Bizottság új elnökének, megindult az új összetételű biztosi testület kialakítása. Az Európai Bizottságba mind a 28 tagország kormánya egy főt jelölhet.
   
Navracsics Tiborról hosszabb ideje beszélik Brüsszelben, hogy esélyes a jelölésre. Az viszont, hogy milyen tárcát kaphat majd a brüsszeli Bizottságban a leendő új magyar biztos, egyelőre nyitott kérdés, és mint Navracsics megjegyezte, tudomása szerint ez nem is kizárólag a magyar kormányon múlik. A brüsszeli folyosókon keringenek olyan hírek, miszerint magyar részről felmerült a bővítési tárca ellátásának lehetősége. Navracsics Tibor erről azt mondta: származásából és eddigi pályájából adódóan szívesen látná el ezt a faladatkört.

MTI

Forrás:ATV.hu

Vissza...