Mit kell most tennünk Veszprémben?

2014-11-28 05:55:08

Kedves Barátaim! Az elmúlt napokban nagyon sokan érdeklődtetek, tervezem-e az indulást az időközi országgyűlési választáson. Sokan kifejezetten bátorítottatok, és arra szólítottatok fel, harcoljak az indulásért, harcoljak azért, hogy a jelölés jogával rendelkező MSZP is támogasson engem.

Tudnotok kell, hogy nagyon megváltozott a helyzet. Amíg ősszel teljesen reménytelen volt az ellenzéki demokratikus erőknek Veszprémben egy széleskörű együttműködést megvalósítva is többséget szerezniük, most hogy kezd kiderülni a Fideszről, milyen is a valós természete, komoly az esély arra, hogy a Veszprém megyei 1. számú választókerületben is bekövetkezzen a fordulat.

Nekünk mindent meg kell tennünk azért, hogy a lehető legszélesebb körű együttműködés legyen a demokratikus pártok között. S ha most a választók igénye az, hogy ne politikus legyen a közös jelölt, akkor meg kell hajolni ez előtt az akarat előtt. (Bár megjegyzem, magam azt hiszem, hogy attól, hogy civil, vagy független valaki, még egyáltalán nem nagyobb a biztosítéka annak, hogy nem válik pillanatok alatt olyan politikussá, akitől aztán elkeseredésükben majd szabadulni akarnak a tömegek.)

Szerintem az a fontos, hogy olyan jelöltet válasszunk, aki demokrata, aki nem gondolja azt, hogy az elmúlt 25 év „ugyanolyan” volt, mint az elmúlt 5, aki nem fél a sok munkától, aki valóban a választóit akarja és fogja képviselni és nem csak meglovagolni akar egy pillanatnyi lehetőséget.

Most Veszprémben és a többi 24 településen, amelyet érint az időközi választás február 22-én, sok lesz a jelölt.  Az sem kizárt, hogy „politikai celebek” is indulnak. Az elmúlt pár nap történései ezt igazolják.

Magamról annyit, nagyon szeretem a munkámat és örömmel tanítom a diákjaimat. Ugyanolyan örömmel, ahogyan 30 évvel ezelőtt tettem ezt.  Amikor úgy alakult, hogy más feladatokat is el kellett látnom, azt is örömmel tettem.  Szívesen foglalkozom a politikával is, hiszen az véleményem szerint nem más, mint közösségek hasznos és aktív képviselete. Demokrata vagyok. Most különösen fontos minden szabad percemben harcolni azért, hogy együtt megvédjük az országot, hazánkat és a köztársaságot! Megvédeni azoktól, akik az országot pénzfelvevő automatának, szabad rablás tárgyának, minket pedig csak "haszonállatnak", alattvalóknak tartanak és látnak. Meggyőzésem az is, hogy most inkább az utcán van a helyünk minden szabad percünkben és nem a Parlamentben. Most nem oda kell igyekezni, hanem az utcáról, békés módszerekkel nagy tömegeknek egyszerre kell elérni, hogy a kétharmad lemondjon korlátlan hatalmáról és új választások kiírására kerülhessen sor országosan. Most a Parlamentben nem lehet érdemi munkát végezni. Ott most a Fidesz azt csinál, amit akar, az ellenzék pedig csak bokréta a kalapján.

Nagyon köszönöm a támogatásotokat, a bátorító szavakat, de ezúttal Nektek is azt kell látnotok, nem rám van most szükség ahhoz, hogy a Parlamentbe jutva hozzásegítsem az ellenzéket a kétharmad felszámolásához, illetve a Fidesz verhetetlensége mítosz megcáfolásához. Velem együtt tegyetek meg mindent azért, hogy azt a jelöltet támogassátok, aki mögé az ellenzéki demokratikus pártok mind felsorakoznak.

 

Katanics Sándor

Vissza...