12 perc

2014-03-19 19:30:53

Ez a 4. olyan önkormányzati ciklus, amiben képviselőként tevékenykedem. Ebben a ciklusban -akár csak az előzőben- ellenzéki képviselőként végzem a dolgom. Volt olyan ciklus, amikor az oktatási bizottságnak nemcsak tagja, hanem az elnöke is lehettem. Meggyőződéssel vallom, a Fidesz mára teljesen elsúlytalanította ezt a szakmai bizottságot is.

Az önkormányzatiságnak is annyi persze. Eleve úgy hozta meg a kétharmad a Tisztelt Házban a döntéseit, hogy az önkormányzatok önrendelkezési joga a nullához konvergáljon. Annak ellenére, hogy ebben a 4 évben nemcsak a közoktatási, hanem az ifjúsági és a sport ügyek is ehhez a bizottsághoz tartoznak, elképesztően semmitérőek a bizottsági ülések. A mai napon 4 napirendi pontot tárgyaltunk. Ha érdekel valakit, hogy pontosan mit, megnézheti az önkormányzat honlapján. Nem taglalom, mert tapasztalatom szerint sem a meghívóban szereplő napirendi pontok, sem az elkészült jegyzőkönyvekben foglaltak után nem "kutat" senki. Nemhogy csak a médiát, a kutyát sem érdekli, mi történik ebben az elvileg szakmainak mondott bizottságban. Merthogy csak elvileg az. A legtöbben tiszteletdíjuk forrásaként tekintenek csupán rá. Ott ülnek és semmihez, semmi mondandójuk nincs. Főleg a Fidesz képviselőinek, „külső szakértőinek” persze. Ez utóbbiakból többeket is fel tudnék sorolni, akik az elmúlt években még egyszer sem szólaltak meg. A tiszteletdíjuk felvételét nem feljtették el persze.

Ma a 4 napirend megtárgyalása összesen 12 percet vett igénybe. Ebből kb. 8 percet én beszéltem. Ez a negatív rekord. Amikor még elnöke lehettem ennek a bizottságnak, több órán keresztül zajlottak a bizottsági ülések és valóban szakmai volt a bizottság összetétele. Értették is azt, amiről beszéltek a tagok. S beszéltek is persze, okkal. Akkoriban még a Fidesz delegáltjai is.

Vissza...