A Fidesz képtelen sportszerűen "játszani"

2014-10-16 19:50:23

Kíváncsi vagyok hogyan fogja tálalni a helyi sajtó a szerintem a jogállamiság meggyalázásának is betudható ma esti döntését a területi választási bizottságnak.
Az én interpretációmban a Fidesz azt sem bírta elviselni, hogy egy választókerületben Veszprémben szavazategyenlőség alakult ki és meg kellene ismételni a választásokat, ha korrekt és nem manipulált döntést akarnának.

Pont abban a választókerületben, ahol azzal vádolták meg a képviselőnket a helyi sajtón keresztül, hogy 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható "bűnt" követett el, amikor megszervezte, hogy néhány parkolóhelyet újrafessenek civilek. Mivel engem is felszólítottak lemondásra és "vétkesnek" is kikiáltottak, holott semmi közöm nem volt az akcióhoz, még a választás napja előtti napon (szombaton) több beadványt is benyújtottunk a választási bizottsághoz, mondván ezek az alaptalan vádaskodások kísérletek a választási eredmény befolyásolására. A területi választási bizottság ezeket ma elutasította, mondván, sajtószabadság van. (Arról sem szól a fáma, hogy a helyi választási bizottság is elutasította, pedig ők a fideszes jogszabályok alapján el sem bírálhatták volna. Az ottani tagok ezek szerint csak ennyire voltak felkészültek.) No, de a Fidesz is benyújtott egy beadványt, "természetesen" már a választási eredmény megismerése után, mondván az egyik szavazatszámláló bizottsági tagjuk úgy emlékszik, elfogadtak abban a szavazókörben éppen a mi jelöltünkre egy olyan szavazatot, ami érvénytelen volt. A jegyzőkönyv, ezt az észrevételt még persze nem tartalmazta. Sebaj, a bizottság csak a mi jelöltünk szavazatait és csak abban az egy választókörben újraszámolta. S csodák csodája, talált is egy szerinte mégis érvénytelen szavazatot. Így már semmi akadálya annak, hogy szerintük a Fidesz jelöltje győzzön egy szavazattal. Ugye milyen jó ma itt nálunk, jogállamban élni?
A "győztes" az alábbi képen is látható.

Vissza...