Putyint védené a Békemenet

2014-01-23 20:48:41

Az USA kĂ©nyszerĂ­tƑ helytartĂłt kĂŒld, ehhez kĂ©pest OroszorszĂĄg a tolerancia hazĂĄja; az orosz kapcsolat erƑsödĂ©se a magyar szabadsĂĄgot jelenti, ennek megvĂ©dĂ©sĂ©re pedig BĂ©kemenetre lesz szĂŒksĂ©g – vĂ©lte Bencsik AndrĂĄs, a BĂ©kemenet egyik fƑszervezƑje, akit az OrigĂł idĂ©zett csĂŒtörtöki cikkĂ©ben.

„A magyar politika egyensĂșlyozĂł kĂ©pessĂ©ge fontos a szĂĄmunkra, melynek tĂĄmogatĂĄsĂĄra alighanem hamarosan Ășjabb BĂ©kemenetet kell tartanunk. MĂĄrcius 29., a vĂĄlasztĂĄsok hĂ©tvĂ©gĂ©je elƑtti szombat pĂ©ldĂĄul ideĂĄlis idƑpontnak lĂĄtszik” – Ă­rta Bencsik AndrĂĄs, a BĂ©kemenet egyik fƑszervezƑje Ă©s a Demokrata cĂ­mƱ hetilap fƑszerkesztƑje a lapjĂĄban.

Az egyensĂșlyozĂł kĂ©pessĂ©g alatt MagyarorszĂĄg mozgĂĄsi szabadsĂĄgĂĄt Ă©rtette, amely szerinte növekszik az erƑsödƑ orosz kapcsolattal. Putyin orosz elnökkel a paksi atomerƑmƱ bƑvĂ­tĂ©sĂ©rƑl szĂłlĂł moszkvai tĂĄrgyalĂĄsokon „megkötötte az Ă©vszĂĄzad ĂŒzletĂ©t, melynek köszönhetƑen MagyarorszĂĄg energetikai fĂŒggƑsĂ©ge egy fĂ©l Ă©vszĂĄzadra megszƱnik” – Ă©rvelt a lap fƑszerkesztƑje.

„Putyin elnök egy szĂłval nem kifogĂĄsolta a magyar belpolitikai viszonyokat, pedig OroszorszĂĄg mĂ©g mindig a vilĂĄg mĂĄsodik hatalma” – Ă­rta Bencsik AndrĂĄs, aki könnyen lehetsĂ©gesnek tartotta, hogy OroszorszĂĄg a legnagyobb hatalommĂĄ vĂĄlik egy Ă©vszĂĄzadon belĂŒl.

ÖsszehasonlĂ­totta OroszorszĂĄgot az EgyesĂŒlt Államokkal, mert szerinte „mintha a csĂșfos vĂ©get Ă©rƑ SzovjetuniĂł szerepĂ©t kezdenĂ© ĂĄtvenni Amerika”. Az USA nem nagykövetet, hanem „gƑgösen magabiztos helytartĂłt, instruktort, komisszĂĄrt” kĂŒld MagyarorszĂĄgra, akinek Bencsik szerint az a feladata, hogy „a birodalom teljes sĂșlyĂĄval kĂ©nyszerĂ­tse a primitĂ­v nĂ©pet az elƑírt Ă©letmĂłdra”. Az USA Ășj nagykövetet kĂŒld MagyarorszĂĄgra, aki a szenĂĄtusi meghallgatĂĄsĂĄn aggodalmĂĄt fejezte ki a magyar belpolitika alakulĂĄsa miatt. Ezzel ĂĄllĂ­totta pĂĄrhuzamba OroszorszĂĄgot, amelyrƑl azt Ă­rta, „ehhez kĂ©pest OroszorszĂĄg a tolerancia hazĂĄja”.

ForrĂĄs: Nol.hu

Vissza...