Bokros nem adja fel

2014-05-02 19:46:01

Újra ellenőrizték az összegyűjtött aláírásokat a Bokros Lajos-féle MoMa-nál. Szerintük megvan a húszezer érvényes ajánlás, ezért azt kérik az NVI-től, vizsgálja felül a listaállítást elutasító határozatát. Sajnos azonban már letelt a jogorvoslatra nyitva álló határidő.

A Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) szerint több mint 20 ezer érvényes ajánlása van az EP-választásra, ezért sürgeti, hogy a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vizsgálja felül a listaállítását elutasító határozatot.

A MoMa közleményében azt írja, hogy a Nemzeti Választási Irodától hétfő délután kapott tételes kimutatást többen és többször is ellenőrizték, és „döbbenten” állapították meg, hogy az NVI által érvényesnek minősített ajánlások száma nem a határozatban foglalt 18 633, hanem több mint húszezer.

Az NVI az MTI megkeresésére azt közölte, hogy április 28-án jogerőssé vált az a határozat, amelyben elutasították a Modern Magyarország Mozgalom listájának nyilvántartásba vételét az EP-választásra. Tudatták azt is, hogy az Nemzeti Választási Bizottság akkori, április 25-én hozott elutasító határozatát a MoMa nem támadta meg, és az ajánlások tételes ellenőrzését a második számlálásnál a jelölőszervezet képviselője figyelemmel követhette.

Forrás: Mandiner.hu

Vissza...